- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- CES 2025: Nyárra megjönnek az Acer új kézikonzoljai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz spiritex #32697 üzenetére
"Igen, tlala kolléga találóan leírta, de nem is értem, hogy lehet ez, amit mond, mert nálam nem döcög, akadozik egy mkv sem a meglévőkből.. a 25Mb/s-os mkv-k sem."
Akkor eddig vagy csak szerencséd volt, vagy nem érzékeled a lejátszószoftver által okozott judder-t. Végül is, ha ez utóbbi van és téged nem zavar, akkor nincs is gond. Én már nem egybe belefutottam.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #32696 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem teljesen homogén a panel, efféle "felhősödés" simán előfordulhat.
Get Moded!
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatom a témát és nagyon örülök neki mert éppen média lejátszó vásárlás előtt állok.
Az összeg amit rászánnék kb 20-25 e Ft.Amit kinéztem asus oplay hdp-R3.Ha esetleg van valakinek vagy ért hozzá megköszönném a véleményét vagy valami más alternativát ha javasolnátok! -
spiritex
veterán
válasz DM-Fan #32695 üzenetére
Lehet, hogy még nincs annyi 1080p-s mkv-m, hogy belefuthassak problémákba.. Egyébként teljesen megértem azt, hogy vannak szituációk, mint a Tiéd is (nálam ez nem kérdés 1 szobás lakás lévén, hogy a PC a tv mögött/mellett van 90 fokban), ahol elengedhetetlen egy jobb külső lejátszó. Ezért is kérdezem Tőled, hogy ha ilyen igényesen állsz a dologhoz, hogy sehol egy kábel, vagy kábelcsatorna, nem teszel majd fel Te is egy-két képet a rendszeredről?
Igen, tlala kolléga találóan leírta, de nem is értem, hogy lehet ez, amit mond, mert nálam nem döcög, akadozik egy mkv sem a meglévőkből.. a 25Mb/s-os mkv-k sem.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Johnny Cage
addikt
az normális, hogy egyszínű szürke kép a plazmán a közepe felé mint ha "koszos" lenne? nem tudom eldönteni, hogy a szemem káprázik vagy tényleg olyan.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz spiritex #32690 üzenetére
"A PC hatalmas előnye, hogy soha nem fut az ember bele egy kellemetlen meglepetésbe, mert minden filmet lejátszik, és minden feliratot úgyszintén"
Erre azt tudom mondani, hogy ebbe PC-n is lazán belefuthatsz, csak ott van lehetőséged kiküszöbölni a problémát - már ha megéri neked a szenvedést, amíg keresel egy másik lejátszóprogramot, bekonfigurálod, beállítod hozzá a hardvert, stb. Sokkal egyszerűbb másik forrásban megszerezni a filmet szerintem, ami megy azon szoftverrel és beállítással is, amin a filmjeid többsége. Amit viszont egy átlag lejátszószoftver gond nélkül lekezel, azt a médialejátszó is le fogja.
Egyébként én magam sem feltétlen vennék médialejátszót, ha mondjuk egy szobában volna a PC és a gép, de mivel alapvetően nem vagyok hajlandó a nappaliba tenni a PC-t, kábelcsatornázni és falat kábel miatt teljesen átfúrni meg még annyira sem vagyok hajlandó (egyébként sincs nálam a lakásban egyetlen látható kábel vagy külső kábelcsatorna sem), ezért teljesen kézenfekvő a médialejátszó, ami ott lesz a TV alatt és kész. Szóval szerintem az esetek döntő hányadában nem is csak a hardveres képességei, kompaktsága és egyszerűsége miatt választja ezt az utat az ember, hanem azért, mert sokkal kényelmesebb, egy csomó problémát megold általa és még dekoratív is, távirányítóval könnyen kezelhető. És innentől kezdve jöhetnek nekem az érvek, hogy de PC-vel is meg lehet csinálni ugyanazt lejátszási szinten, sőt, többet is, egyszerűen számomra a fentiek miatt nem alternatíva a dolog és kell egy másik megoldás, amit a külső médialejátszó jelent.
Egyébként én még olyan lejátszószoftvert nem láttam PC-n sem, amin minden HD-anyag hiba és röccenés nélkül futott volna, anélkül, hogy bele kellett volna nyúlni, állítgatni, szóval ott sem fenékig tejfel a dolog azért, aki komolyabban belemerült már ebbe a témába, az tudja, hogy lehet vele idegbajoskodni rendesen és még úgy sem lesz feltétlen tökéletes a dolog. Ezt tlala kolléga nagyon találóan leírta. Mai napig van olyan mkv-m, aminél egyszerűen képtelen vagyok rávenni a PC-t a folyamatos lejátszásra (semmilyen szoftver, hardveres vagy szoftveres gyorsítás nem jó), a PS3 meg úgy játssza röhögve, hogy a kép olyan folyamatos, mint a kés a vajban, pedig nem gyenge a PC-s konfigom. Ha nem látnám egymás mellett a kettőt, el sem hinném, hogy nem a fájl a hibás, pedig nem az.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #32692 üzenetére
Magam részéről egyiket sem ajánlom. Régebben Twixet, mostanában Dunét. Drága, de kiváló.
Aki képes sötéten megnézni egy filmet, ahelyett, hogy emelne a fényerőn, az meg is érdemli.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
-
spiritex
veterán
válasz Dorian #32670 üzenetére
A PC vs. külső lejátszó témához én is hozzászólnék, most már úgy, hogy a barátnőmnek ugye megvettük a venice v13-at, a kollégámnak A200-as popija van, nekem pedig egy közepesen erős PC-m. Ilyen módon mind a két lejátszót sikerült megismernem, az otthoni rendszeremet pedig nyilván ismerem.
Korábban engem is rá szerettek volna beszélni többen is egy külső lejátszóra, viszont így, hogy már tudom milyen is egy közepes és egy komolyabb típus, nyugodtan kijelenthetem tapasztalatból, hogy nem győztek meg a külső lejátszók, és továbbra is a PC-s lejátszást részesítem előnyben.
Igen, az talán előnye lenne egy lejátszónak, hogy kevesebbet fogyaszt, meg hangtalan, de ezekkel nem űbereli a PC-met, mert az is keveset fogyaszt energiatakarékos üzemmódban, ami még így is visz minden 1080p-s mkv-t, és a gondosan válogatott alkarészeknek köszönhetően pedig szintén hangtalan.
A PC hatalmas előnye, hogy soha nem fut az ember bele egy kellemetlen meglepetésbe, mert minden filmet lejátszik, és minden feliratot úgyszintén, Zoom playerrel mindezt akadozásmentesen, számtalan beállítási és távvezérlési lehetőséggel.
Emellett nem fordulhat elő az, ami a kollégám popijánál, hogy némely film nem indul, vagy éppen túl sötét a film, és a popin nincs kontraszt, fényerő, szín állítás (ez mondjuk van a venice-en), a tv beállításait viszont nem szerette volna átpiszkálni egy film miatt... így aztán megnézték a gyerekek úgy ahogy volt... Emellett a popi zoom opciója nem mindig működik, néha csak sokadik gombnyomásra jelenik meg a menüpont. Emellett várni kell 1-2 másodpercet at ugrásokra. Ez mind idegesítő tud lenni, arról a paráról nem is beszélve, ami minden filmindítást megelőz: "Na most indulni fog vagy nem?" "Akadni fog vagy nem?" "Felirat lesz vagy nem?"
Arról már ne is beszéljünk, hogy én csakis eredeti nyelven nézem a filmeket angol vagy magyar felirattal, amiről néha lemarad az ember és vissza kell rántani a filmet 5 másodperccel, hogy újra elolvassa. Hát ez is egy olyan opció, amire nem alkalmas egyik lejátszó sem. Minimálisan 30 sec-et tudnak ugrani. Alternatív megoldásként a visszatekeréssel lehet próbálkozni, ami rendszerint vagy túl keveset, vagy túl sokat teker vissza a filmből...Összességében számomra egy dologban jobb egy külső lejátszó, és csak ebben az egyben, SD anyagok felkonvertálásában. Ezek sokkal szebben mutatnak lejátszóval, mint PC-vel nézve. Ennyi a véleményem a dologról.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BaLee
addikt
Elég hiányosak még a specifikációk.
De szerencsére lesz sima G30, nem erőltetik az emberre a 3D-t "ha kell, ha nem" alapon.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz nightshadow #32679 üzenetére
Itt a specifikációnál sehol nem szerepel, hogy ismerné a H264-es mkv-kat a médialejátszójuk...
Viszont lesz USB az S-es sorozaton is, váóóóó!
Ez a Vreal Live miben jobb, mint az eddigi?Az U30-asnál pedig ez áll: "Fll-HD Plazma TV kiválló mozgógép-felbontással" Vajon mit szól ehhez Grétsy László?
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zoan1
csendes tag
Szlovéniában a P42C3 450 euró .Szerintem kezdőárnak nagyon jó.
http://www.mediamarket.si/ads/tv_sprejemniki/panasonic_plazma_tv_tx_p42c3_hd_ready_id_1300.html -
zoan1
csendes tag
Helló! Először is szeretném megköszönni,hogy többek közt ennek a szuper fórumnak köszönhetően plazmát vettem.Pana 42s20-ast,január elején vettem.A tv szuper,hangtalan,
analóg kábeltévé adótól függően tűrhető,analóg műholdas jobb,földi digitális adás nagyon jó
(hd-ben szuper).Az öt éves garanciát két hét alatt megkaptam(Szerbia) .Itt találtam
tesztet a Panasonic TX-P42C3E-ről (http://hdtelevizija.com/2011/02/15/recenzija-plazma-2d-panasonic-tx-p42c3e-107-cm/).Azt írják magukról,hogy ők az elsők akik megkapták tesztel-
ni. -
admin1221
csendes tag
válasz nightshadow #32679 üzenetére
http://techline.hu/hirek/20110216_panasonic_viera.aspx
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Dorian #32677 üzenetére
Erre azt mondom, ha lehetne kapni nálunk.... De csak nézz körül akármelyik szakboltban mi a cd választék!
Változnak az idők. Amúgy én a cd-n megjelent zenét csak promóciós anyagnak tekintem. (igaz ez a véleményem a kutyát se érdekli ) Élő koncertre viszont szívesen fizetek.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
Annak idején a PC-ről való filmezés korában nálam a mozizást sokszor megelőzte a konfigolás, állítgatás esetleg újra muxolás, néha átkonvertálás.
Ha meg kellett állítania filmet, ha valami egyedi módon kellet beállítani a képarányt, ha a fájlban túl halk volt a hang, akkor pattogtam a kanapé és a gép között.Amióta médialejátszóm van, azóta néha bemegyek a setup menüjébe, hátha találok valami állítgatni valót, (de sajna minden jól működik). Mindezt kényelmesen a kanapéról teszem.
Még szántam rá pénzt és némi időt és a Logitech Harmony-t is belőttem úgyhogy egy távval rendet tartok a rakoncátlan készülékek között.
És elértem azt, ha filmet akarok nézni, akkor filmet nézek és nem a pc-n konfigolgatok, ha zenét akarok hallgatni, akkor zenét hallgatok és nem az mp3-as cd-k között kutatok és nem a dvd lejátszóval szenvedek.
Ha bárhol számomra szükséges filmmel, zenével találkozom, csak írom is be az ftp elérésemet (ami mögött a médialejátszó figyel) és töltöm fel az anyagot.
És pontosan nem az időm és az idegem megy rá.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
tlala
addikt
válasz Dorian #32670 üzenetére
Bocs, alapjában véve teljesen egyetértek veled, de gyakran még ez sem olyan egyszerű, - pl. nálam.
Értek hozzá, erős gépem van, 4000-es ATI, legjobb/legújabb driverek, legújabb MPC-HC, semmi felesleges kodek, 4 GB RAM, kb. 100 óra tökölés, piszkálás - mégse megy úgy, ahogy kéne...
Döcög, akadozik, nem megy a DXVA gyorsítás, több szuperguru is tanácsot adott - mégse. Aktuális tanácsuk: "újra kell húzni a vindózt, akkor menni fog a DXVA".
Ja! És nem 40 GB-os szupermkv-ról beszélek, hanem egy átlagosról.
Persze, én is tudom a választ: "Akkor ott valamilyen beállítás nem stimmel".Hát - köszi szépen.
A magam részéről megelégeltem, veszek egy jobb külső lejátszót - szerintem időben és idegben már többet eltüzeltem, mint egy lejátszó ára...[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
"De ha meg akarod oldani, hogy a PC-ről normális minsőgében esetleg 5.1 hanggal küldj ki képet és hangot az erősítőre és a tv-re az önmagában sem olcsó dolog."
Stevve kollega itt leírta, hogy PC oldalon mi szükséges hozzá.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Dave77
tag
válasz Santiagain #32652 üzenetére
Ez nem az én vesszőparipám, csak a topictársat akartam elborzasztani
-
BaLee
addikt
válasz R1per2 #32658 üzenetére
Ok tényleg másról beszéltünk. Én amiket írtam az HTPC vs. Mediaplayer volt.
Ha valakinek ott a gépe, könnyen össze tudja kötni akkor neki nem feltétlenül szükséges médiaplayer. Esetleg kényelmi szempontból.
De ha meg akarod oldani, hogy a PC-ről normális minsőgében esetleg 5.1 hanggal küldj ki képet és hangot az erősítőre és a tv-re az önmagában sem olcsó dolog.
Kell egy olyan erősítő ami tudja fogadni a hdmi-n érkező képet és hangot, ha ez nincs akkor olyan hangkártya ami digitális kimeneten kiküldi a többcsatornás hangot.
-
Dorian
félisten
Ez az egész végtelenül egyszerű. Ha valaki nem érzi kényelmetlennek a PC-s lejátszást és van kedve tökölni a beállításokkal, ért hozzá, és van egyáltalán megfelelően erős pC-je más miatt, akkor tud pár tízezret spórolni. A többi esetben meg külső lejátszó.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kbalazsa
senior tag
válasz KTTech #32661 üzenetére
Végeztem egy apró számítást az általad megadott számokból:
Napi 2 órás használatot feltételezve (minden nap egy film, esetleg 2 rész a kedvenc sorozatodból), 20000 Ft-os WD beszerzési árat, 50Ft/kWh áram árat és az általad megadott fogyasztási adatokat alapul véve kb. 38 hónap, amíg megtérül a WD beszerzés ha csak a fogyasztást nézzük.
Ha folyamatosan a WD-n megy a torrent a PC helyett, akkor persze teljesen más tészta, a napi használat fordítottan arányos a megtérülés idejével.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Santiagain #32666 üzenetére
Olyannal én sem, amit ne tudtam volna lejátszani, olyannal viszont annál inkább, aminél kínkeservvel tudtam csak rávenni a PC-t, hogy folyamatosan, juddermentesen játsszon le, ráadásul a legtöbb esetben molyolni kell a beállítással, sok esetben csak másik lejátszószoftverrel oldható meg a dolog.
Ezen túlmenően már felhoztunk pár olyan dolgot, ami megintcsak a PC ellen szól: hangosabb, többet fogyaszt, körülményesebb, miközben valaki filmet néz a családból, a másik körülményesen vagy sehogy nem tudja használni a PC-t.
Sokan egyébként azzal sincsenek tisztában, hogy a PC-jük mennyire nem jól játssza le a filmeket.Egyébként azért parttalan a vita, mert eltérőek az igények, eltérőek az anyagi lehetőségek, így van, akinek a PC is tud jó alternatíva lenni, mert vagy megfelel neki abban a formában, vagy szívesen molyol a beállításokkal, vagy mert nincs lehetősége másra. Kb. ahhoz hasonlatos ez, mint anno az asztali DVD-lejátszó vs. PC vita. Egyértelmű melyik a konfortosabb, kényelmesebb, jobb, kompaktabb.
Get Moded!
-
madgie
titán
válasz Santiagain #32666 üzenetére
Majd fogsz
Nálam sem a lustaságfaktor a döntő. Ott a Pc a tévé mellett, simán elég volna azt bedugni. Beállítási nehézségek sincsenek, képes voltam a KMPlayert is fél napig konfigurálni, hogy adott átméretezést használva, adott élesítéssel, megfelelő típusú, árnyékú és átlátszóságú betűtípussal olyat nyújtson, amilyet szeretnék... aztán csak volt valami bugja, nemcsak a km-nek, hanem minden másnak. Egy idő múlva már nem élvezi az ember azt, hogy állandóan a Pc-t pofozgassa, azt akarja, hogy ha filmezni akar, menjen jól, ha játszani akar, ne kelljen két hónapot várni arra, hogy az aktuális Catalyst-on végre jól menjen a játék.
-
BBéci
legenda
válasz Johnny Cage #32662 üzenetére
2008. őszén azért vettem Entertainment PC nevezetű (HP Pavilion) laptopot, mert azt terveztem, arról játszom le a HD filmeket. Kipróbáltam, több alkalommal, hosszú órákon át szenvedtem, az idegbaj határára sodródtam, a HD filmek lejátszása topikban hülyének néztek a kérdéseim, értetlenkedésem miatt.
A lényeg: akinek hat anyja volt, az sz@rakodjon PC-ről filmlejátszással.
A Dune - és nyilván a többi célgép is - annyira más világ, hogy fel nem foghatom, mi az ördögért vacakolnak annyian a "géppel".Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Johnny Cage
addikt
válasz KTTech #32661 üzenetére
"arról nem beszélve, hogy vért izzadtam, mire nagyjából jól belőttem a gépet, hogy ne nagyon szaggasson... de tökéletesen még nem sikerült"
ugyanezzel szenvedek... vagy a catalyst bugos vagy a lejátszó, egyszerűen mindig van valami stiklije vagy elkezd akadozni a legváratlanabb pillanatban, amikor a laptop nem csinál semmit... idegesítő.
-
KTTech
veterán
válasz R1per2 #32658 üzenetére
"A jövő szerinte amúgy ez lesz, online élő filmnézés, mert annyira felgyorsul a netes adatáramlás, nem kellenek töltögetni (persze illegálisan igen), meg lemezeket venni."
Ez igaz, csak nem a PC-den fogod ezt megtenni, hanem a szolgáltató által adott célhardveren (Set-Top boxon).
Jelenleg a faxom fogja a PC-met arra használni, hogy arról menjenek a filmek, 1000x nyűgösebb, mint a WD-TV Live-t elindítani. Arról már nem is beszélve, hogy a WD az 5W-ot fogyaszt, a PC-m meg 180-at (ha nem terhelem, leírását lásd az adatlapomon), ráadásul a WD ha akarom még torrentezni is tud... arról nem beszélve, hogy vért izzadtam, mire nagyjából jól belőttem a gépet, hogy ne nagyon szaggasson... de tökéletesen még nem sikerült, ráadásul valahogy a WD képe jobb, hiába egy 5870-es adja HDMI-n a képet.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
R1per2
tag
xboxos rész: anélkül, hogy jobban belemennénk a részletekbe, mert nem is vagyok igazából otthon konzol témában, a példád szerint sem látom a konzol előnyét. Nyilván az új konzolok csúcskategóriás gépek, és a pc-k megfizethető kategóriái előtt járnak, de pont az a két 2-3 év amint mondasz nem mondható soknak, hiszen ezután behozza. Aztán újabb 2-3 év, ha nem több, hogy aztán meg előtte járjon. Legyen ez fifti-fifti, aztán ízlések és pofonok döntenek, én nem szeretem a joyt, pláne fps-nél, egér+billentyűzettel sokkal nagyobb lehetőségem és szabadságom van bármilyen játék irányításához. Aztán vehetek pchez is kormányt meg joyt, ha kellene (de nem fog), fordítva meg nem, vagy óriási kompromisszumokkal...
[ Szerkesztve ]
-
R1per2
tag
Kevered a kettőt, vga kábel analóg, a dvi digitális. Utóbbi ugyanolyan jó, mint a hdmi, csak a vga kábelre mondtam, hogy rosszabb, ez egyértelmű, így az összehasonlítás nem korrekt.
Nekem nem htpc-m van, hanem pc-m, ami mindenre jó. Plazma tv-n nézek rajta filmet, nem monitoron. Csak erről van szó. Akkor minek vegyek média lejátszót? Azért, mert kényelmesebb? Mert rosszabbnak nem rosszabb, én csak ezzel nem értek egyet.
Nekem amúgy az egérhasználat a kényelmesebb, streameket is így tudok egyszerűen nézni könnyedén böngészőn a TV-n, egyre jobb minőségűek lesznek már ezek is.
A jövő szerinte amúgy ez lesz, online élő filmnézés, mert annyira felgyorsul a netes adatáramlás, nem kellenek töltögetni (persze illegálisan igen), meg lemezeket venni.És ha ez engem nem érdekel? Mert nem akarok állítgatásokkal vacakolni, mert állítgatás nélkül és mindig a legjobb minőségben játssza le a videókat?
Ez teljesen oké, nincs ezzel semmi gond. De attól még pc-ről lejátszott filmet is lehet ugyanolyan, ha nem jobb minőségben a megfelelő beállításokkal lejátszani.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz R1per2 #32653 üzenetére
Nem igazán értem mitől lenne jobb a kép HDMI-n mint VGA vagy DVI kábellel, de biztos igazad van.
"Ha lesz is különbség, nem a gép hibája, hanem a lejátszó szoftveré, annak rossz kalibrálásáé, ami fejleszthető, lecserélhető, állítható, netről azonnal elérhető, nem kis bázisa van/lesz a számítógépet média lejátszóként használó fejlesztőknek, akik nyomatják a fájlcserélést."
És ha ez engem nem érdekel? Mert nem akarok állítgatásokkal vacakolni, mert állítgatás nélkül és mindig a legjobb minőségben játssza le a videókat?
Amit az Xboxról írtam ott látom elkerülte a figyelmedet egy fontos rész, mégpedig, hogy ez igaz volt 2-3 éve. Most már nem feltétlenül, mert ha a programozók veszik a fáradtságot akkor megírhatnak egy játékot úgy, hogy PC-n sokkal jobban nézzen ki, de ehhez kellett 5 év! Ha kijönnek az új generációs konzolok akkor a PC megint a konzol után fog kullogni minimum 2-3 évig. Játék ellátottságban meg már régóta csak kullog és lehet akármilyen szép valami PC-n ha nem jelenik meg rá, vagy csak egy konzolportot dobnak össze. De ez már nagyon off.
Az idézet meg nagyon is találó. Lehet, hogy egy HTPC-ből is elő lehet csalogatni közel olyan minőséget, mint egy médiaplayerből csak nem biztos, hogy átlag embernek ez sikerül, vagy egyáltalán akar bajlódni akar vele. Nekem már a Kmplayer beállításai is bőven meghaladja a képességeimet, nem azért mert hülye vagyok a témához csak éppen nem érdekel, mert 19" monitoron úgysem veszek észre nagy különbséget.
Médialejátszók mitől lennének pikk pakk elavultak? 1080p-t akadás-mentesen játsszák, mitől avulnának el? Ha kijön valami új tömörítési eljárás esetleg codec a magára valamit adó gyártók (vagy lelkes userek) pár nap alatt kijönnek az fw frissítéssel és játszani fogja azt is.
Itt esetleg a gyártók pénzhajhászata szólhat néha közbe amikor a régebbi cuccaikhoz nem adnak ki olyan frissítést ami tartalmaz új funkciókat, hogy az user vegye meg az újat. Pl. a legolcsóbb Asus Oplay-re is ráhackelhető az a firmware mint a legdrágábbra és akkor az is tudja a HD hangokat meg miegyebet.Mi az előnye egy HTPC-nek?
Olcsóbb? Halkabb? Kevesebbet fogyaszt? Egyszerű a beállítása? Kisebb helyet foglal?
Leginkább egyik sem.Egy előnye biztos van, használható PCként és lehet esetleg netezni róla. De mivel plazma topicban vagyunk ez a lehetőség is kiesik. Akkor miről is beszélünk?
-
minas
aktív tag
Jó rég jártam erre.
Helyzetjelentés: a 46G10-esemnél sok-sok óra üzemidő után nem vettem észre szemöldökemelő mértékű feketeromlást. Továbbra is teljes megelégedésemre szolgál (kopp-kopp) -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #32648 üzenetére
Én a Professzionális 1 profilban hoztam létre a saját beállításaimat PS3-hoz és többnyire bekapcsolom az IFC-t - gondolom erre gondoltál a 100 Hz alatt (a TV egyébként mindig 100 Hz-en megy 2D módban, az IFC a 600 Hz-es alképpont-frissítést takarja). Hasznos tud lenni egyes játékoknál, másoknál zavaró lehet, ki kell próbálni és eldönteni, hogy épp annál érdemes-e alkalmazni. Most így fejből nem is emlékszem pontosan, de olyan 30 körüli a kontraszt, +3-5 körüli a fényerő, a színtelítettség olyan 26 körüli lehet, az élesség meg 1-es a PS3-as profilban. Természetesen a színkomponensekbe is bele kellett nyúlni, de azt most így fejből tényleg meg nem mondom. Alapvetően nem kellett durván, maximum olyan 4-5 érték a nullához képest fölfelé vagy lefelé az egyes komponenseknél. Gamma 2.2 legyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
R1per2
tag
Megnéztem. Azt mondja, hogy vga kábellel nézett többnyire filmet pc-ről, nem hdmi-vel, aminél persze hogy gyengébb képet fogsz kapni. Persze említette, hogy hdmi-vel kötve összehasonlítva is jobb, de ezt azért én megnézem saját szememmel is, fogok szerezni kölcsönbe egy lejátszót a tv-hez.
Ha lesz is különbség, nem a gép hibája, hanem a lejátszó szoftveré, annak rossz kalibrálásáé, ami fejleszthető, lecserélhető, állítható, netről azonnal elérhető, nem kis bázisa van/lesz a számítógépet média lejátszóként használó fejlesztőknek, akik nyomatják a fájlcserélést.A játékokat említve sem mondható, hogy megközelítené az xbox vagy ps3 azt a képminőséget, amit pc-re dobnak ki játékokat, csak gondolj a 2560x1440-es felbontásra, a 720p, vagy annál rosszabb konzol játékokhoz képest, elavultak, lassúak, mint ahogy a media lejátszók is pikpak azok lesznek, és lehet venni az újat, mert nem játssza le amit kell.
Olvasgatok külföldi fórumokat, és egyelőre nem találok egyértelműen ilyen kijelentéseket, amik osztanák a véleményed, egy postot bemásolnék, ami szerintem kiemeli a vita lényegét:
Originally Posted by Mysteriouskk View Post
I just tried playing the same 1080p file from my HTPC to my TV, and from my Popcorn Hour to my TV.The popcorn hour displays the video so much better than the HTPC. It just looks way better from the PCH. Anyone know why? or how I can make my HTPC display video like that?
Hmm - might need a bit more info...
What was the file - format - both file wrapper (AVI, MKV, MPEG 2 TS etc) and codec (MPEG2, H264, WMV), source etc.?
What is the spec of your HTPC? (Motherboard, CPU, Graphics Card, RAM, Operating System, Media playback software, codecs etc.?)
How is your HTPC connected to your display ? (HDMI, DVI, Component, VGA?)
You can see why the Popcorn Hour is popular - it delivers good quality without needing to know about the stuff that I'm asking questions about - you plug it in, switch it on, go through a couple of set-up screens, and it just works. An HTPC can deliver similar quality results - but will take a LOT more set-up.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Az ebben a tesztben szereplő kalibrált értékek, vállalhatóak bejáratás alatt, vagy inkább hagyjam?
Tegnap óta már túl vagyok pár filmen és nem győzök egyik ámulatból a másikba esni. Olyan feketéje van a TV-nek hogy az éjszaka elbújhat mellette. Nyomtam rajta egy kis FIFA11-et is xboxról és nem láttam rajta semmi ghostot,utánhúzást,foszforlagot vagy csak nem veszem észre ezeket. Totál mozi élményem van.PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Johnny Cage
addikt
válasz GeneraL_XTX #32648 üzenetére
át tudod másolni professional-ba. a változtatásokat a beállításokon nem fogod látni (fényerő, kontraszt, színtelítettség marad alapon), mert ezek pre-defined profilok.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz DM-Fan #32647 üzenetére
mondjuk annyi hogy pl konzolokhoz nekem nagyon tetszik a "játék" profil képe azt eléggé eltalálták. De nekem kéne az a fránya 100hz (mert egyes játékoknál sokat dob a folyamatosságon) ezért jó lenne ugyanazt a profilt létrehozni a professional profilon de már bekapcsolt 100hz-el (mert ugye játék módban ez nem élő opció)
de mivel nem látom a gyári profilok beállítását ezért ezt nem tudom megcsinálni.
te milyen beállításokkal használod a PS3-al?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #32640 üzenetére
Akkor tulajdonképpen van problémád vele? Állítsd be neked tetszőre a Professzionális 1 profilt és használd azt! Igazából bármelyik másik profilt is elállíthatod, a gyáriakat is nyugodtan, bármikor vissza tudod állítani alapértelmezettre. Arra figyelj oda, hogy minden bemenethez külön be kell állítanod a profilt!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #32645 üzenetére
Hát igen, a változás mindig kellemetlen, sokan még a HDMI-re sem tudtak átállni. Ezért is írtam, hogy feltehetőleg úgy fog ez zajlani, hogy a HDMI még jódarabig megmarad és csak megjelenik mellette az UTP, majd fokozatosan elkezdik elhagyni a HDMI-t. Ez minden váltásnál csak így mehet végbe, hiszen különben nem lehetne használni az új készülékeket a régiekkel és mindent egyszerre kéne cserélni, ezt meg kevesen engedhetik meg maguknak.
Meglátjuk mi lesz, kíváncsi leszek a trendekre.
Get Moded!
-
BaLee
addikt
válasz R1per2 #32626 üzenetére
Nem akarod megérteni a dolgot látom.
Lehet, hogy a PC-dben van egy 4ghz-es 4 magos processzor meg 150 ezres videokártya, annak el kell látni a világon minden feladatot amit akarsz rajt csinálni.
A médialejátszó pedig egy célhardver. Elsősorban film és zene lejátszására. Tudod, olyan mint az Xbox360. Hiába volt az Xboxnál jobb géped 2-3 éve, akkor sem tudta megközelíteni ugyanolyan beállítások mellett fps-ben egy játék sem PC-n. Ugyanis ott egy célhardverre optimalizálták a programot, míg PC-re kidobtak valami optimalizálatlan valamit aztán ha a driver gyártóknak volt hozzá kedve akkor ráfeküdtek és kidobtak egy új videókártya drivert. Ott volt a GTA4, lehet, hogy az Xbox verzió egy low-medium PC-s beállításnak felel meg, sőt az is igaz, hogy még néha ott is szaggatott kicsit, de még mindig nehéz olyan gépet mutatni ahol FullHD felbontáson jó beállítások mellett folyamatosan akadás mentesen fut. Aztán több, mint 2 éves játék...
Javaslom a PH! TV régebbi adásait ahol médialejátszókat teszteltek. A srác nem nagyon van benne a témában, de az még neki is egyértelműen feltűnt egy 32" LCD tv-n hogy sokkal szebb képet ad ugyanabból az mkv-ból egy médialejátszó, mint az asztali PC-je vagy akár a notebookja.
Sőt még azt is többen megjegyezték, hogy mikor kipróbálták ugyanazt a DVD-t lejátszani mondjuk egy Popcorn A210-re kötött DVD lejátszóval, meg előtte ugyanazt egy asztali DVD lejátszóval a Popcornon sokkal szebb lett a kép. Pedig az asztali DVD player is egy célhardver csak éppen 2-3 éve még nem tettek bele olyan minőségi felskálázót pl.
-
kbalazsa
senior tag
A Digisportnak írt már valaki levelet a logojukkal kapcsolatban? Egyik szemem sír, a másik nevet, hogy milyen gyönyörűek az általuk HD-ben közvetített meccsek, de cserébe néhány órás logo ghost-al büntetnek mindahányszor.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #32637 üzenetére
Mi történik, ha változtatsz az értékeken? Van látható változás a képen, megjegyzi, eltárolja a TV az új értékeket?
Mit állítottál be a Pfrofesszionális csatornákra? Ott is ezen értékek állnak be?
Get Moded!
-
madgie
titán
válasz R1per2 #32635 üzenetére
Akkor PC-t kell venni. Én is sokáig agyaltam egy Brazos platformon, (sacc 45 ezerből meglenne 4 giga rammal) végül úgy döntöttem, mégis médialejátszó lesz. A négymagos szörnyemet meg akkor fogom csak bekapcsolni, ha fotófeldolgozom, vagy játszani támad kedvem (bár erősen gondolkodom egy ideje konzolon). Fotókhoz, videóhoz kell továbbra is időnként az erős PC, de a bika VGA nem muszáj ehhez...
-
R1per2
tag
válasz SweetWally #32632 üzenetére
pont most olvasom a másik topikot is, leírták már az egyszerű igazságot:
mehemed:
1. a pc jobb minosegu kepet ad
2. a pc jobb minosegu hangot ad.
3. a pc-hez nem kell scaler
4. a pc kismillio dsp feladatot ellat.
5. a pc-n fut az azureus dc++
6. a pc jol konfiguralhato bovitheto azt kapod amire szukseged van.Igen, olvastam ezt a cikket.
Hdmi kábel feltalálója meg tényleg nagy üzletember lehet, nem kis bevétel ez a gyártóknak. Nomeg ezek az érdekek sem mellékesek "bár az még egy fontos kérdés, hogy mi lesz a beépített tartalomvédelemmel, amely a HDMI esetében mindenképpen fontos szempont (legalábbis a forgalmazók és jogtulajdonosok számára). "[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
A médialejátszó célhardver, kifejezetten erre fejlesztett chipset-tel. A PC egy általános hardver, amihez meg kell találnod azt a szoftveres környezetet, ami alkalmassá teszi arra, hogy kiváló minőségben játssza le neked a tartalmat. Ez sok esetben nehéz, tekintve, hogy a komponensek PC-nként eltérőek.
A HDMI leváltását illetően teljesen jogos a meglátásod, már jóideje terítéken van annak leváltása és valóban hálózati UTP kábelekkel fogják helyettesíteni RJ45-ös csatlakozókkal, csak valahogy még mindig késik a dolog. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy a gyártók mikor fogják elkezdeni elhagyni a HDMI-aljzatokat, de gyanítom egy ideig egymás mellett fog létezni a két csatolófelület a sok eladott lejátszó és egyéb eszköz miatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"jó de itt már olyan kategóriáról beszélünk akiknek vagy nem számít a pénz,vagy elvakult mínőségbuzik...."
Nem feltétlenül. Ugye a médialejátszó szükségességét nehéz vitatni: akár van a TV-dben beépített médialejátszó, akár nincs, előbb-utóbb (inkább előbb) rákényszerülsz egy külső lejátszóra, ez tény: a TV-hez az első éven túl nem jönnek frissítések, nem fogja lejátszani az újabb formátumokat. A PC sok esetben nem alternatíva, én sem vinném át a PC-m a nappaliba, a lakást átkábelezni nem fogom, a WiFi-továbbítás meg sok esetben nem megoldható (a G20-hoz annyi volna egy USB WiFi-dongle, mint egy átlag médialejátszó).
Namost, ahogy BaLee kolléga is írta, lejátszót már 20-30 eFt-ért is lehet venni, de ha megnézed, azok többnyire közel sem nyújtanak teljes körű szolgáltatást: nem tudnak HD-hangnormákat továbbítani, nem tudnak ISO-ból lejátszani, nem tudnak BD-menüt kezelni, nincsenek fejlett online funkciók, szóval valamilyen szinten kompromisszumot kell kötnöd, ahogy egy TV beépített lejátszójával is, magyarul nem sokkal vagy előrébb. Ezzel szemben 40-50 eFt körül már megkaphatók azok a lejátszók, amelyek ezeken a problémákon túllépnek és adott esetben design-ra is tetszetősek. Szerintem az a 10-20 eFt különbség pluszban már nem sok (ha már úgyis rászántál 30 eFt-ot) azért, hogy egy majdnem tökéletes, szép lejátszót vihess haza, ami adott esetben sokáig ki fog szolgálni: szép, néma, nem nagyobb, mint egy könyv, olcsó hozzá a WiFi-dongle és szinte mindent lejátszik.
Get Moded!
-
SweetWally
tag
Erre már rájöttek a gyártók is.
Nagyjából fél éve olvastam róla, hogy az UTP lesz a jövő. (Egyébként nem is értem én sem, hogy eddig miért nem jöttek erre rá?!) Nem lesz HDMI, meg Scart, meg akármi.Olcsó, gyors. Más nem kell. És n+1 méteren sem romlik a minőség számottevően (nem reprezentatív mintavétel alapján, más gyártók termékeivel összehasonlítva ), mint mondjuk egy HDMI vezetéknél.
Nem pont ez volt, de a lényeg stimmel
[ Szerkesztve ]
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #32615 üzenetére
Sajnos a PS3 Media Server - előnyei ellenére - sok korláttal küzködik és elég sok mezei mkv átjátszásával sem boldogul. Ilyenkor szoktuk ajánlani az mkv2vob-ot, azzal átlökni vob-ba vagy mpeg2-be konverzió nélkül (konténerformátum-váltás) és az így kapott fájlt megosztani WiFi-n a PS3 Media Server-rel, csak utóbbi időben már az mkv2vob sem birkózott meg csomó mkv-val, ráadásul ha feliratot is kell rátenni a filmre, akkor azt bele kellett kódolni, idő és macera.
Arról már nem is beszélnék, hogy külső HDD-t csak FAT32-re formázva ismeri fel, ami manapság elég vicces a 4 GB-os fájlméret-korláttal. Persze a WiFi-n való media server-es megosztásnál ez nem játszik.Én a PS3 feltörésében nem bízok, nem is örülök neki különösebben, mert ugyan nagyon mérges vagyok a Sony-ra, amikor a hardveresen egyébként kiváló gépet nemhogy felvértezné új funkciókkal, de még butítja is (funkciók folyamatos letiltása, Linux-telepítési lehetőség elvétele) - emiatt sokat durrogtunk a PS3 topicban, de ettől függetlenül nem töltenék custom firmware-t a gépemre, pont az volt a jó benne, hogy warezmentes környezet volt, az online része is teljesen jól működött és megbecsülte az ember a játékait - bár az utóbbi időben már azok grafikai színvonala is látványosan kezdett esni a 720p felbontás alatti címek megjelenésével. Azért sem vacakolnék CFW-rel, mert ha nem is warez célból tennéd fel, hanem csak hogy tudjon a géped normális lejátszóként funkcionálni, vagy hogy tudjon futtatni egy rohadt Skype klienst, akkor is attól kéne rettegned, hogy a Sony mikor bannolja a gépedet, holott soha nem is tettél fel rá warez-játékot.
Egy szó mint száz: szerintem az ideális megoldás a célhardver, amiből egy normálisat kell választani, aminek a szoftveres támogatása is rendben van és akkor nem kell kínlódni hasonló dolgokkal.
"a GT20-on fura módon a képbeállításoknál ha váltogatom a képprofilokat az értékek nem változnak, így fingom nincs hogy melyik profil hogy van beállítva."
Ezt hogy érted? Változni kell annak minden beállított profilnál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
R1per2
tag
válasz madgie #32624 üzenetére
mi az a hardver, ami nagyobb teljesítményű a média lejátszóban, mint ami a szgépbe nincs?
A másik dolog ami érthetetlen számomra a hdmi kábel megléte, amikor az utp kábelek évek óta működnek, és képesek nagy adatforgalom átvitelre. Miért nem azzal kötik össze a tv-t meg erősítőt?
Amikor ps3 media centerrel néztem filmet, az utp kábellel volt a gépre kötve, ps3 meg a tv-vel hdmi.
Ugyanannyi adat ment egyikből a másikba, majd harmadikba utp-n és hdmi-n. különben nem játszotta volna le, csak akadozva, mi a különbség?
Manapság már 100Mbit/sec 1 Gbit/sec és 10Gbit/sec adatátviteli sebességgel bírnak az Ethernet hálózatok.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Úgy tűnik, az egyik szomszédomnak megtetszett a C530-am. Bent van a pakliban, hogy helyette nekem C6500 vagy G20 lesz...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
R1per2
tag
Képminőségről nem is beszélve.
Mi a különbség?
Amit egy jobb 4magos gép 8giga rammal, egy 1280megás vga karival, mint az nvidia gtx570 képes lejátszani, annál hogy lehet valami jobb minőségű, nagyobb teljesítményű egy lejátszóban?
Persze egy jó média lejátszó program kell hozzá, hogy kihasználja a gép teljesítményét, de ez csak programozás kérdése, nem értem miért ne lehetne egy ilyen program elérhető, mint ami a lejátszókban van. Kmplayer, mpchc vagy akármi más miért ne tudná ezt?[ Szerkesztve ]
-
Tuya
tag
válasz Dorian #32613 üzenetére
jó de itt már olyan kategóriáról beszélünk akiknek vagy nem számít a pénz,vagy elvakult mínőségbuzik....pl van egy haverom lakik otthon anyukánál a szobájában szgépre ráköltött már durva összegeket,nem megyek bele,mert neki mindenből a legjobb kell(ett),aztán eltelt kb 1 év és elbukta a lóvéjának a felét....
Azért lehet elvi kérdést csinálni dolgokból,húzol egy határt,hogy neked mi mennyit ér meg és ennyi....lehetne akármennyi pénzzem akkor sem vennék ilyen lejátszót,mert feleslegesnek tartom....van némi kényelmi fuckciója,de az nekem sose fog megérni ennyi lóvét...mx 10-15k -
BaLee
addikt
Ezt csak addig mondod amíg nem vettél egyet. Utána megváltozik a véleményed.
Ezzel az 55k-s árával egy jó középkategóriát képvisel. Kapható már 20-30ért is médialejátszó, de találni 100-130-ért is amiben már van BD lejátszó is például.
Téged sosem zavart a filmnézésnél, hogy a számítógép ott duruzsol közben? Az enyém elég halk gépnek mondható de többször zavart. Képminőségről nem is beszélve.
-
GeneraL_XTX
veterán
a GT20-on fura módon a képbeállításoknál ha váltogatom a képprofilokat az értékek nem változnak, így fingom nincs hogy melyik profil hogy van beállítva.
ez minden panánál így van?
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
médialejátszóról:
én most a PS3 feltörése kapcsán várom hogy végre egy leleményes programozó csináljon egy igazán fasza, mindent megevő lejátszó progit a gépre kb úgy mint anno a régi Xbox-on volt.
Most PS3 Media Servert használok (kényelmesebb mert nem kell semmit sehova másolgatni) de az is már egyre gyakrabban hagy cserben, nem nagyon frissítik. Pont mostanában tör nagyon sok borsot az orrom alá a 3D-s SBS mkv-kat nem nagyon szereti
mielőtt megvettem bíztam a panasonic belső média lejátszójában is (mert elvileg lejátsza az mkv-t is) de eddig egyet nem sikerült elindítani. Fura mert ugyanazon film sample-ét lejátsza míg a teljes filmet nem, pedig megvágtam így egyik file sem nagyobb mint 4 giga
-
Tuya
tag
huuuh hát én most ránéztem érdeklődésképp mennyibe kerül egy popcorn 210.... 55k egy lejáccóért,amikor számítógépről bármit lehet nyomni....huuuh...azért nem vagytok semmik...abból a pénzből inkább vennék a konyhába egy szép kis pici lcd-t...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz [-HERO-] #32606 üzenetére
szerintem tök ugyanaz...vagyis nekem még a wifis adapter jobb is lenne, mivel nincs kiépített hálózatom.
sebességben szerintem nincs különbség főleg ha a wifi router tudja azt a sebességet amennyi a neted. (pl: n-es wifivel 300 Mbps)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz gejala #32605 üzenetére
igen, ahogy írod, a 6-os széria más.
egy az egyben a c8000-es vagy európában a 7790-es elektronikájával szerelt a készülék, csak a panel nem ugyanaz. (tükröződés)
nálam a 25 BD-s filmek is mennek hibátlanul, csak az .m2ts kiterjesztést át kell írnom .ts-re.de mint ahogy korábban jeleztem, szívesen vennék egy jó lejátszót, de szerintem 30-40 ezer forintért amit lehet kapni az semmivel nem jobb. (vagy inkább nem észre vetően)
aki hajlandó még minimum 70-80 ezer forintot adni egy a beépített lejátszónál jobb készülékért, az szerintem jobban teszi, ha egy kategóriával jobb plazmát vesz, kivéve, ha "anyagilag elbírja"" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
formax
tag
Vásárlás előtt állván, készítettem egy kis táblázatot a különböző méretű TV-k nézési távolságairól. Ha nem rontottam el, vízszintesen azok a távolságok láthatóak, aminél ugyanolyan szög alatt látod a TV-t. Az 55, 60 és 65"-os TV-re most nem találtam szélességi méretet, ha érdekel valakit, megadhatja a méretet, és beírom.
A táblázatból kiolvashatod, milyen messziről kéne nézned pl. egy 42"-os TV-t ahhoz, hogy úgy lásd, mint egy 50"-ost mondjuk 4,5 m-ről, és oda-vissza.formax
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem,
Ha wifin keresztül akarok böngészni a tv-n akkor egy ilyen megvásárlása ajánlott?Vagy jobb, ha a Lan kábel van odahúzva?
Üdv!
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
R1per2
tag
válasz bgabesz75 #32577 üzenetére
Nekem akkor produkált hasonlót Pana50x20 amikor klón módban a monitor volt az 1. a tv pedig a 2-s jelölésű. Ahogy a tv-t jelöltem 1-nek egyből tökéletes lett a kép. Bár nekem nem villogott viszont idegesítően becsíkozott.
Nekem is becsíkozódik, amikor a kép gyorsan mozog. És az az érdekes, hogy visszahúzva a monitorra a képet, ott nem csíkozódik, az dvi-al van rákötve. Ezért gondoltam, hogy a hdmi összekötéssel van a gond, mert hdmi-re cserélve a dvi-t a monitoron, csíkozódott ugyanúgy rajta. A monitor elsődlegessége nem befolyásol nekem semmit.
De igazából bolhát csinálok az elefántból, mert mpchc lejátssza hibátlanul! Csak az angol nyelven indítja, és nem értem hogy kell átállítani magyar szinkronra
A jelenség érdekes mindenesetre, mégis ennél az adott filmnél mi a baja a hdmi kábellel a sima media playernek.
A másik kérdésem viszont még mindig áll, mi az a csíkozódás a kép alján? Az minden filmen, minden lejátszónál egyformán van monitoron is, amikor ps3-al játszottam le, akkor is volt, mozgóképnél látszik esősorban, kockásodik vagy hogy mondjam, mintha elcsúszna. Ha kizoomolom persze nem látszik, vagy fekete csíknál sem szélesvásznún. Ezt a forrás produkálja gondolom.
-
HUTCHDB
nagyúr
de, internet és barátaim is vannak.
lehet most félre értettem valamit, de én eddig VC-1 -es codec-ű képet (kb. 30 Mbps) találtam.... onnan ahonnan..... , de BD ISO-t még nem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
fokukac
nagyúr
válasz HUTCHDB #32582 üzenetére
van egy barátom, 50C530-asa van.
rendszeresen viszek neki filmeket. Eleinte csak egy-kettő volt, amit nem játszott le, vagy rosszul (széthúzott képaránnyal). Most voltam nála hétvégén, és egyre nagyobb az arány, azoknak a filmeknek a felét, amit most vittem, meg se bökdöste a lejátszója.De volt olyan megint, amit széthott (fel és le), és volt olyan, amit nem középre rakott, hanem felülre, és alul volt duplaakkora a csík.
Mindezt a legfrissebb szoftverrel.
Szóval egyértelműen látszik, hogy romlik a lejátszási arány...
Ha Te ezeket nem tapasztalod a beépített lejátszóval, akkor szerencsés vagy-[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PlayStation 4
- Politika
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...