Hirdetés
Aktív témák
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárláson töröm a fejem. Leginkább filmeket néznék rajta számítógépről, na meg nagyon nagyon sok sorozatot 720p ben. ami még nem világos nekem, h a sorozatokat feliratosan nézem, ebben az esetben, ha eltűnik a felirat nem marad ott halványan a képen? V hosszabb időre kéne ottmaradnia a feliratnak, h utána is halványan látszódjon?
[ Szerkesztve ]
-
szonti
aktív tag
válasz DM-Fan #33438 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ. Még annyit, h nézegettem itt a nézési távolságot, illetve hozzá való felbontást. 50"-ban gondolkodtam, Most kb olyan 2 méterről nézem a tvt egy kis 55 centis crt-t. Ilyen távolsághoz fölös az 50 col de a fullhd látható lenne ilyen közelről. Viszont a sorozatok 720p-k, meg rakás avi film van itthon gány minőségben, uh lehet a fullhd-t hanyagolni kéne, meg akkor már vmi kisebb képátló pl 42 col. Csak azért az emberben meg ott van, h azért 4-5 évre veszed a tvt és akkor már a legjobbat kéne venni, h később kihasználd, meg szebb rajta a kép stb. Na elmélkedtem tt, szóval a kérdés, h ilyen nézéstávolságra lehet nagy lesz az 50"?
-
szonti
aktív tag
válasz DM-Fan #33447 üzenetére
Voltam megnézni tvket miskolci médiába, azt le is szűrtem h LG-nek nem volt olyan szép feketéje mint a mellette lévő samsungnak. Focit adtak HD-ban az a fullhd-s tvn nem nézett ki olyan szépen mint a HD readyn. Ezért gondoltam, h mivel fullhd anyagot tvn nem sugároznak (javítsatok ki ha tévedek) a sorozatok is amiket nézek mind 720p ezért talán lehet h a fullhd számomra fölös. Most 2 méterről nézem a tvt, de lehet az éven elköltözök itthonról saját kecóba, akkor viszont 3 méter fölött lesz a nézési távolság, ha bekerül nappaliba a tv. A keret amit rászánnék olyan 150k körül lenne 42" tvket már ezért lehet venni. Amit korábban kinéztem egy LG 50pk350 volt 165 ért, de nem győzött meg az LG annyira, bár lehet csak a tv nem volt jól beállítva azt nem babráltam, LCD-hez képest viszont még az is jobb volt. És ugye a méret, azért az nem elhanyagolható az 50" az nem 42"!
[ Szerkesztve ]
-
szonti
aktív tag
válasz DM-Fan #33453 üzenetére
Nem mondtam h foci VB volt , vmi angol bajnoki volt a digisporton. A HD adásokról én akkor nagy tévedésben voltam, köszi h felvilágosítottál. Beépített lejátszó nem érdekel, úgyis laptopról játszom le. Ezen a méret dolgon még erősen el kell gondolkozzak. Köszönöm a segítséget! LG-vel képminőségen kívül van más probléma is azért nem ajánlod, mert azért 50" fullhd 170 ért, nekem is furcsa kicsit, de azért egy hd anyag csak kinéz rajta vhogy tvt meg amúgy se szoktam nézni.
[ Szerkesztve ]
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic P42U20E-ről mit lehet tudni? Mennyivel rosszabb mint egy P42S20E? V régebbi kiadás? Rosszabb panel?
Ami érdekelne, h már írtam korábban , h főként 720p sorozatokat néznék rajta, azoknál is van csatornalogó ált fehéres színűek, ha mengézek v 5 részt ugyanabból a sorozatból az nem fog neki gondot okozni? már ghost és beégés szempontból? -
szonti
aktív tag
válasz #09634560 #33969 üzenetére
Ehhez hozzá kell szólnom. Én is járkálom a boltokat, Miskolcon voltam egy sárga logós műszaki boltban, kérdeztem a tvknél álló úriembert, h 42" tvt szeretnék, x összegért mit ajánlana. Első kérdése LCD-t v Led tv-t szeretnék? ööö mondom, inkább plazmában gondolkodom. Kicsit csodálkozó fejjel nézett, odavezetett egy samsung plazmához de csak HD volt, erre elkezdtem neki magyarázni nézési távolságot meg elég közel ülök uh a FullHd jobb lenne nekem, de kajak nem figyelt, mikor elmondtam a mondókámat és felé fordultam, akkor láttam , h nem is rám néz, nem is figyelt rám, uh csak azért is elmondtam a szemébe a monológot nézési távolság méret és felbontás vonatkozásban. Aztán próbálta helyrehozni a bakiját, adott névjegykártyát, h keressem bármikor, de már lemondtam h ott foglalkozzanak is velem. Na csak ennyi, ezt muszáj volt megosztanom!
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Azt honnan tudhatom, h neten rendelt tvm hez adott garanciapapír magyarországi garanciára vonatkozik, tehát olyan garancia, amivel én magam is bevihetem hivatalos szervízbe a tvt nem pedig olyan amit az eladó céghez kell visszavinnem és ők intézik a garanciát?
-
szonti
aktív tag
Kicsit rosszul fogalmaztam,még nem vettem meg a tvt. Csak azért kérdem, mert sok bolt értékelésénél olvasom, h olyan garanciát adnak csak, amit ők intéznek és hivatalos szervízbe nem is viheted, de engem az aggaszt, h ha megveszem a tvt a webshop meg csődbe megy és megszűnik. Ahogy előző hsz-be látom a kolléga ittveddmeg.hu-ról vásárolt és ott rendes garit adtak. Ha jól értelmezem.
-
szonti
aktív tag
válasz crea1984 #34132 üzenetére
Köszi a választ! Az ittveddmeg.hu honlapja alapján nem tűnt csábítónak, de úgyis megkérdezem majd a boltot ahol venni akarom, remélem nem csapnak be .
Visszatérve a tvkre még mindig nem vettem pedig 1 hónapja bújom a teszteket meg fórumokat.az tuti h 150 ezer, 42 col és plazma. Most már azon gondolkozom, h kell e nekem fullhd, van egy rakat sd anyagom divx meg avi filmem sorozatom. Mostanában HDban nézem a sorozatokat de az is csak 720p szóval ezért fölös a fullhd, a másik, h fullhds film is jól néz ki hd kijelzőn, viszont fullhd-n az sd anyag lehet nagyon ratyi lesz, ezért inkább jobb lenne HD, de nem tudom később mi lesz, veszek egy BD lejátszót, akkro már jobb lenne a lehető legtöbbet kihozni belőle. Tud vki tanácsot adni? Volt már vki ilyen "nehéz helyzetben"? -
szonti
aktív tag
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
2 tv között vacilálok, teljesen eltérő a kettő. A lehetőségeket az ár határozza meg leginkább max 160 at akarok rákölteni.
szóval a 2 tv
Panasonic P42S20
LG 50 PK350Ti melyiket választanátok, a kisebbet de jó képminőséget, v a nagyobb, de egy LCD-től talán csak kicsit jobb képet?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Néhány helyen olvastam, h azoknál a filmeknél, amik nem 16:9 es arányúak hanem mondjuk 21:9 tehát alul felül fekete csík van a fekete csíkot érdemes szürkére állítani a panel érdekében. Ezt mért kell, beégés ghosting miatt? Csak azért érdekel mert elég furcsán néz ki ha nem fekete, hanem mondjuk szürke az a csík.
-
szonti
aktív tag
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hamarosan megérkezik az új plazmatv-m. Kiszállítják hozzám, azt szeretném tőletek kérdezni, már aki jártasabb az ilyen netes vásárlásokban, h mire kell odafigyelnem mikor kihozzák a terméket? Mindenképpen szeretném kipróbálni miután megjön, erre van lehetőségem? Tudom, h hidegből behozva nem szerencsés rögtön bekapcsolni, de talán már nincs olyan hideg idő. Így ha esetlegesen be se kapcsolna, v rossz lenne a tv, akkor át se venném ki se fizetném jegyzőkönyv, h hibás a termék és vissza a feladónak. Jól gondolkozok, v ilyet nem lehet, mindenképpen át kell vennem a hibás terméket is és utána a bolttal egyeztetve újabb futárt hívva visszaküldeni a boltnak a tvt?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
szonti
aktív tag
válasz fokukac #34906 üzenetére
Kap egy kis jattot, meg egy kávét. Anélkül úgyse írok alá meg fizetek ki semmit, h nem néztem meg h megvan e minden. A problémám csak a szállítás költsége mert kb 6-7 ezerért szállítják ki hozzám a tvt. A szállítást meg ha jól tudom, ha rossz is a tv nekem kell kifizetni. Az meg akkor elég súlyos összeg lenne ha most kihoz egy rossz tvt ezért fizettem 7 ezret. Vissza kell küldenem a rossz tvt meg kihozatni az újat az megint 14 ezer és akkor 21 ezer ft-ot csak a tv utaztatásáért fizettem. Sajnos csak ennél a boltnál volt ez a típusú tv, uh nem tudtam olyan keresni ahol olcsóbb lett volna a szállítási díj.
-
szonti
aktív tag
"Szerintem rosszul tudod. Ha rossz a tv akkor annak a cseréjéről a kereskedőnek kell gondoskodni, sőt ha ott van már nálad akkor onnantól kezdve ha gond van vele akkor a garancia időtartama alatt a szerviz hozza-viszi. Egyedüli kivétel ha 8 napon belüli elállás miatt vissza akarod küldeni a tv-t.
De erre nyugodtan kérdezz rá a boltnál akiktől veszed. Sok olyan bolt van ahol neked kell visszaküldeni a cuccot ha rossz, de 3 napon belül ez nem így van. Mivel ha eleve rosszat küldenek az nem a te hibád hanem az övék, a gyártóé vagy a szállítóé."Na rákérdeztem bolttól, ezt írták: "Az első 3 napban felmerülő probléma eseten kicseréljük a készüléket. Ennek a szállítási költségét a vevőt terheli."
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék akinek LG 50pk350 készüléke van, h a beépített médialejátszó mennyire használható, lejátszik e 4 gb-nál nagyobb mkv-t kezeli e a külső vinyókat?
-
szonti
aktív tag
válasz snefftamas #35647 üzenetére
3:2 pulldown első képkockát 3x másodikat 2x harmadikat 3x stb... ami másodpercenként 60 villanást jelent. A probléma ennél az, h vmelyik képkocka hosszabb ideig van képen mint a többi. Tapasztalatom nincs vele, nem tudom milyen lehet ez valójában, ez csak a technikai szöveg.
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Ma végre megérkezett a plazma tvm LG 50PK350 típus. Nagyon nagy! Még mindig vigyorgok ha ránézek, nem tudom meddig fog ez tartani ! Minőséget tekintve elégedett vagyok szép a képe, amit egyedül furcsállok az tv adásoknál, ha kinagyítom akkor alul marad fekete sáv vmiért. Belső lejátszó nekem jó gyorsan tudom használni, pendrivra fel a sorozat bedugom és már megy is. Most egy 1tb os külső vinyó van rákötve arról is lejátssza a filmeket. Amit meg kell még oldanom az a falra szerelés, mert most a régi tv helyén van, de nem az igazi mert belelóg az ablakba meg a szekrényajtóba . Ghostot nem igazán figyeltem, nem tűnt fel, uh nem is foglalkozom vele. Ja 164K volt adtak hozzá ajándék hdmi kábelt is, uh ennyiért egy ekkora tv !
-
szonti
aktív tag
válasz RufuszX #35963 üzenetére
Szia! Nekem LG PK350-es tvm van, a zoomolás egyedül ami nem tetszik benne. Van több lehetőség is az állításra, de nem jegyzi meg csatornánként a beállításokat, hanem mindegyikre ugyanazt használja. A másik meg, h ugye 4:3-ban sugároz pl a retekklub, de filmeknél alul felül fekete csík van tehát 16:9 lenne a képaránya, de vmiért úgy nagyítja ki nekem a képet, h felül levág kicsit a képből, alul meg marad egy olyan 3 centis fekete csík. Amúgy van egy olyan beállítás is h "eredeti", akkor 4:3-ban sugárzott adóknak oldalt szürke csík van, 16:9-ben sugárzott anyagot meg kirakja teljes képernyőre.
-
szonti
aktív tag
válasz lilricsi #36056 üzenetére
Lehetetlen erre a kérdésre válaszolni, ha szerencséd van és kifogsz egy olyan példányt mehet akár 10+ évig is, mert a panel élettartama szerint ez lehetséges, viszont az elektronika ami benne van kis hiba esetén is már elszállhat akár 2-3 év után is. Érdemes minél hosszabb garanciával vásárolni tv-t, Pana szokott adni karácsony környékén ajándék garit, így 5 év garit van Pana tvkre.
-
szonti
aktív tag
Szia!
Nekem ilyen LG-m van. Ghostingot még nem láttam rajta, valsz vak vagyok hozzá, mondjuk nem is kerestem. Beégésre ugyanúgy figyelni kell mint a többi gyártó esetén! Összességében meg vagyok elégedve vele, szépen néz ki, jó rajta a kép belső lejátszója megeszik majdnem mindent, egyedül ami zavar, benne, h ha 16:9 es adást adnak 4:3 arányban és rázoomolok h betöltse a képet, akkor alul marad egy fekete sáv, felül pedig kicsit levág a képből, nem tudom mér így van, rendes 16:9be sugárzott anyagnál természetesen nincs gond.
Vásárlással igyekezz, én majdnem 3 hetet vártam rá, h megkapjam mert hiány van belőle.[ Szerkesztve ]
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Tv beépített lejátszóját szoktam használni és szeretném kímélni a TV usb csatlakozóját a sok ki-be ránicgálástól, ezért szeretnék usb hosszabbítót beledugni, csak nem tudom, h úgy működik e, mert USB Hub-ot nem tudja kezelni, hosszabbítóval lehet problémája?
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest