Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomasz72
aktív tag
3 éve vettem a cangaboltban, defekt tűrőnek mondott külsőt.
Havi egyszer ráfújok ezzel a csodapumpával. Akksival még nincs gondom, a lukban lévő kapcsoló szarakodik, mert nem mindig éled fel a kijelző mikor kihúzom.
Fasza a leírásod!Tuti hasznát veszem, ha cserélni kell az akksit...
-
Ööööö az a csomó érdekes
Fizikailag nem nagy, egy 5x12cm kb? Egyszer fel tudod fújni vele a gumit, és tömít is azzal a lendülettel.
Meg a 3 hónap is érdekes, tavaly nyáron belenyomtam a gagyi belsőbe, azóta nem volt leeresztés gesztenyetüske miatt, meg nem ereszt le magától pár nap alatt. -
-
-
Rossz emlékeim vannak defektgátlóval, amíg belsővel van szerelve a kerekem addig azt hanyagolom. Országútim van és nem hiszem hogy ezt átalakítom tubelessre. Vész esetére van az ülés alatt egy szerszámos táska, még defekt javító is van benne, rakok még bele egy presta schrader átalakítót, ha kúton kellene pumpálni és ott nincs.
-
-
-
Hát ha használják, azt csak ki tudom várni. Amúgy nem tudom, miből vetted le, hogy fáj, hogy megveszed
Egyszerűen csak mások a felhasználói szokásaink.
Na most nekem pont ilyen pumpám van, csak ütött-kopott. 80-as évek, vagy korábbi. A kocsiban tartom. Ezzel kb. fel lehet fújni, különben meg értelmezhető távolságra van elég hely, ahol fel tudom.
-
"Annyira jó szokott lenni a benzinkutas, hogy fel tudd fújni."
De pont ezaz, hogy nem mert vagy nem működik vagy épp használják. Én 8 ezerért vettem ezt és nem kell benzinkútra mászkálnom. Most tényleg fáj, hogy valaki ezt megveszi és elégedett vele?Meg nyomásmérő nélkül is fel lehet fújni annyira, hogy hazajuss vele
De aztán meg mehetek a benzinkútra...btw. régen nem volt ennyi benzinkút, akkor ez volt a divat és ez tényleg sz.r volt
-
-
A jó belső tovább tartja a levegőt tapasztalataim alapján. Nekem is útba esett 1 benzinkút de van 1 darab pumpa, mindig ott volt vagy egy autós vagy egy motoros.
Nekem a kézipumpán a nyomáskijelző mindig koszos volt vagy párás, melóhelyen is valami drágát vettek, oda láncolták a bicikli tárolóhoz de arra nem képes a nyomorult, hogy ha használja akkor ne hagyja a szabad ég alatt így sokszor kapta az esőt. Közös lónak túrós a háta, ezt az elektromos pumpát csak én használom, nem adom senkinek.
Olvastam olyat is, hogy eldurran a gumi cső és nem cserélhető, sajnos ilyen szempontból tény, hogy jobb a kézi mert ez nehezen vagy sehogy se javítható.
-
-
válasz
szabonagyur #9 üzenetére
+1
Nekem nagyon bejött, nem tudom mikor vettem de legalább 2 vagy 3 éve megvan. Heti 5 nap bringával melóba, 5x20km esetén két hetente használtam mert azt szerettem ha inkább keményebbre van fújva a kerék mindig mert így kisebb eséllyel kaphatsz defektet, persze jó minőségű defektvédelmes gumik vannak a bringán és a belső is a drágább fajta de így is kétehetente 1-1,5 bart vissza kellett pumpálni. Ezzel a cuccal pedig kb. fél perc az egész művelet.
-
-
Alusky
senior tag
Vészfelfújásra oké, csak nem elég pontos mikor mindenhol sziszeg már. Persze ez függ a város méretétől is, hogy mennyien használják, mennyi idő alatt pusztítják le.
Én sose szerettem kúton fújni, mert akkor már meleg a kerék amúgy is. Reggel a hidegben mikor még mindegyik árnyékban van akkor szoktam fújkálni, ránézni. -
-
NvidiaRTX
őstag
Azóta vettem olyat amit szivargyújtóba kell dugni az biztos nem lesz akku hibás / nem fog lemerülni soha de talán még erősebb is.
-
válasz
szabonagyur #9 üzenetére
Ja, nekem erre egy kézi pumpa (kb. velem egyidős
) van az autóban, meg egy nyomásmérő. Nem szokott kelleni, de nem baj, ha van.
Általában a környékbeli (Fejér, Dél-Dunántúl) kutakon van használható kompresszor. Ha nincs, akkor a következőn. Ha messzebb megyek, akkor ellenőrzöm, általában kell kicsit fújkálni is.
Amúgy is ritkán autózok, sokáig busszal jártam dolgozni inkább (főleg amikor még adtak bérletet), aztán 2022-2025 között lehetett bringával, akkor azzal, most meg HO-s melóhely -
szabonagyur
félisten
Par eve az osszes kutat vegig jartam Nyiregyhazan mivel fura volt a nyomas a kerekekben, sehol sem tudtam ranezni. Tomlo lyukas, nem fujt semmit, vagy nem is volt
Azota van ez, elegedett vagyok vele.
Alapjaraton eves 8-10 alkalommal hasznalom, telen a 4 evszakosba fujok 0,2-0,4 bart, nyaron meg engedek belole es vissza merem.
A teli-nyarikat meg csak leelenorzom. Mindezt otthon, amikor csak akarom, nekem jo igy.
-
-
Alusky
senior tag
Benyakúton azok a hordozható tartályosok amik használhatóak, a körbejárom a kocsit 8 méter tömlővel azok nem jók.
Érdemes venni párezerért nyomásmérőt és akkor rá lehet ellenőrizni vele a benyakutas kerékfújásra. -
válasz
szabonagyur #1 üzenetére
Ami késik, az majd jön
Amúgy a benzikúton se feltétlen veszik nyomás, amikor lehúzod. Nekem ez a cucc inkább furcsa volt.@NvidiaRTX : Egy hibás darab miatt egy egész kategóriát kukázni
@Victoryus : Amúgy én sem, de ha ez kell a népnek. Illetve, ha valahol a pusztában ereszt le a gumid, akkor nem sokra mész a benzinkúttal; de a defektgátló+felfújó spray is jó lehet (és könnyebb).
Nekem a retró rettenet gagyi belsői azóta bírják tartani a nyomást, amióta indokolatlanul telefújtam defektgátlóval -
DigitXT
félisten
Roller kerékhez találták ki, benzinkúton a fele nyomás elszökik, amíg lehúzod a csatit. Tapasztalat. Ez meg csavaros, külön tömített, nem veszít levegőt lecsatlakoztatáskor.
Ui: autó kerékhez kompromisszumos, mert a légszállítása alacsony, használtam erre, mondhatni kényszerűségből, jó 10 percig fúj egy kereket 0.9->2.5 bar viszonylatában.
-
szabonagyur
félisten
A kutak egy jelentős részén vagy nincs pumpa, vagy ha van akkor szét van barmolva, mivel rengeteg autós aki használja csak ledobja a csövet, majd a következő vagy akár ő maga is áthajt rajta.
Plusz mivel sosem kalibrálják semmit sem ér, volt olyan, hogy felfújtam vele a kívánt értékre, aztán a 2,6 helyett valami 3,6 volt, csak néztem, hogy leesek az útról.
Ilyen használok, bemérve 99%-an pontos, tökéletesen utána tudom vele állítani a gumikat amikor szükséges, most már 4 éve legalább.
Ez meg méretben nem sokkal nagyobb, mint egy mai átlagos telefon, csomagtartóba be és ha kell előkapom.
-
Szép munka!
Ettől függetlenül továbbra se látom értelmét ezeknek az elektromos pumpáknak. Autó/bicaj kerekét fel lehet fújni benzinkúton, ha már valaki lusta kézzel pumpálni.
De egy nagyobb műanyag pumpával pár fújással 4 bar-on van egy trekking belső.
Vésztartaléknak meg lehet vinni mini pumpát, a legtöbb bicikli csomagtartón van kialakított tartó. -
NvidiaRTX
őstag
Hasonlót vettem anno, nekem is akku hibás volt, de olyan szinten hogy tölteni sem lehetett, csináltam róla felvételt amit elküldtem az eladónak (kínai bolt) és visszakaptam az árát.
Soha többé ilyen kacatot. -
szabonagyur
félisten
Ilyenem van nekem is, de még nem tűnt fel az akksi gyengeség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest