Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz formax #30785 üzenetére
Köszi a linkeket, ezeket magamtól is kikereshettem volna , csak hittem a webshopnak, de sajnos elírás mindenhol előfordul.
Ez azért elég vicces, hogy egyiken sincs komponens kimenet, azt még megértem, hogy HDMI nincs, mert az olyan STB-t fenntartják a HD csomagot előfizetőknek, de ez...
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz formax #31366 üzenetére
ha elfordítod a fejed, neked fejre áll a szoba? (illetve 90°-al elfordul) ugye nem, attól még vízszintesnek fogod tovább is érzékelni. A szemüveg miatt meg mindegy hogy van a fejed, a jobb szem a neki való képet látja, a bal szintén. Ugyanolyan 3D képet fog az agyad összerakni belőle.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kbalazsa
senior tag
válasz formax #31368 üzenetére
Na én ezt tuti csak a szemüveget kézzel megfogva tudtam volna megcsinálni, mert már annyitól majdnem leesett rólam, hogy félrehajoltam. Lehetséges, hogy bennem van a hiba és igazából az én fejformámat kellett volna ergonomikusabbra tervezni
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
BBéci
legenda
válasz formax #31366 üzenetére
Nem próbáltad, de vitatkozol, ellentmondasz olyanoknak, akiknek komoly tapasztalatuk van a témában.
Legnagyobb szkeptikus haverom minden létező testhelyzetet kipróbált, olyanokat is, amik normál filmnézés közben nem fordulhatnak elő, még az ebédlőbe is kiment, onnan nézte a filmet. Semmi ellenvetése nem maradt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jolti
senior tag
-
tlala
addikt
válasz formax #32069 üzenetére
Szerintem vedd le a baloldali kisebb szekrényrész ajtaját, és nevezd át "polcnak"!
Azután a nagyobb TV-t balra tolva a jobboldali nagyobb ajtó pont nyitható marad. (De ezt azért ellenőrizd le...)
Persze ha nem elég mély az egész szekrény, tehát "kiesne" a TV, akkor bukik az egész mutatvány. De akkor még mindig megoldható talán egy speciálisan legyártott alátét+fali tartó kombóval, vagy egy méretre gyártott spéci talppal, amibe egyszerűen belecsavarozod azt a 2 tüskét, amire alapból is rá kell csúsztatni/állítani a TV-t.[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
-
Gabor970
addikt
válasz formax #32128 üzenetére
no, ez már nem móricka ábra :-)
Erre gondoltam, számolgatás nélkül is kevésnek éreztem a 40cm-t, amennyit az el tud tartani a faltól. Persze ha nem 45°-ban fordítja az ember, hanem csak pl 30°-ban, akkor már talán elég lehet.
Mondjuk tükröződéseket elkerülendő, elég hatásos ez az elhelyezés.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szp1
addikt
válasz formax #32238 üzenetére
Minden a nézési távolságtól függ. Ha 37" esetén 2 méter alatti, akkor főleg SD TV adásnál ( legyen az analóg vagy digitális ) kijönnek az LCD jellegzetes pixelesedési gondjai a gyorsabb mozgásoknál ( kontúroknál elsősorban ). Ha a nappaliban ennél messzebbről nézzük, akkor ez a dolog egyre kevésbé vehető észre.
Persze a feketeszint és a valóságosabb megjelenítés előnye akkor is fennáll.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Rick4
félisten
válasz formax #32854 üzenetére
A forrásokról tudok nyilatkozni, a digi egy ekkora tévén már az élvezhetőség határán van, még csak nem is ott, hogy még elmegy, hanem már ultragáz. Ugyanannyi pénzért vannak jobbak, azon érdemes lenne fejleszteni, a tékás dvd-k meg olyanok amilyenek.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
psg5
veterán
válasz formax #33872 üzenetére
Köszi.
Miért tetted off topicba? Szerintem témába illő a válaszod.
Hát pedig mindenképpen 50"-osat keresek,mert akit ismerek és vett 42 vagy 46-osat mindenki azt mondja, hogy utólag símán beválallná az 50" eset (pedig van aki panelban lakik...) Jó nyilván az ár is behatárolja a dolgokat...F.K.T.
-
tusi_
addikt
válasz formax #34059 üzenetére
Ebben egy G25 ellenében teszteli.
"The PK550 has much smoother pans; the G25’s 48Hz mode has too much flicker in my opinion, so I never use it. That gave the PK550 the advantage in handling 1080P/24 Blu Ray motion. The PK550 had bolder colors than the G25, and had a harder edged look with more pop. The G25 looked less contrasty and a bit on the washed out side of neutral in comparison. The G25 had more visible shadow detail, but it was a bit too visible to be truly accurate. The G25 had a slightly greener tinge and paler look to fleshtones. If you are the type of videophile who routinely turns down the color saturation to make various sources more palatable, then the G25’s presentation would appeal more to you. On the other hand, lovers of rich and vibrant color tones would be more attracted to the PK550’s picture.'
A tesztben 2000:1 hez kontrasztot mér neki , a G25 tesztben 1663:1 .
Chad B írásait keressétek.
Az jól látszik, hogy a Pana feketéje istentelen jó, a Geeks tesztekben is van róla szó.
Nekem jobban bejönnek az LG színei, még ha műszeresen a Pana színei is rendben vannak
Rakok még majd be, amiben a g20 van, illetve a PK 350, de most dolgoznom is kell, már kétszer nyitottak rám melóhelyen és le kellett raknom gyorsan tálcára, mintha pronót néztem volna.
eat, sleep, play, replay
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz formax #34297 üzenetére
gratulálok a készülékhez, használd egészséggel!
lehet rosszul értettem valamit a leírásodból, de ha nem, akkor egy tanácsot adnék:
a diginek több hd csatornája is van nagyobb előfizetésben.
(m1, m2, duna, natgeo x2, music chanel, digi sport x2)
próbáld meg először ezt.
ezeknél nagyon szép a minőség!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ZEN1TH
őstag
válasz formax #35070 üzenetére
avforums.com-on is van róla teszt.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
salapp
addikt
válasz formax #35525 üzenetére
formax kolléga!
A lényeg, hogy mindketten elégedettek vagyunk, és mindketten pana hdready-t vettünk
és a fórum egyik küldetése, hogy elmondjuk a személyes tapasztalatokat.
így segítjük a tanakodókat.A tükröződés valóban egy probléma, ha nagyon világos a szoba, ill. ha ablak van a tévével szemben. Mi két szép sötétbarna rolóval válaszoltunk a dologra.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
janos666
nagyúr
válasz formax #35535 üzenetére
Jó'van'na! Felfogtam az elsőző 5-ből, hogy ki vagyok innen utálva.
Isten ments, hogy miattam ne legyen "boldog a leki szegények világa".Már csak egy dolgot segítsetek nekem megfelyteni, és ha az jön ki a feladványból, amit elsőre tippelek, akkor le is falcoltam innen minmum addig, míg új szériák jönnek.
Nos, linkelték már ezt a tesztet itt korábban: [link]
Volt benne egy táblázat, amiben kiszúrtam ezt:
Full 4:4:4 reproduction (PC) No, 4:4:4 input subsampled
És rá is kérdeztem az ottani hozzászólásokban, hogy még is mit akar ez jelenteni, de még mindig nem igazodok ki a válaszon:
@Toth F Janos:
In this case it was RGB. But we’ve never seen a TV which reproduces full chroma resolution in Y/Cb/Cr but not RGB. This is not the same as Video vs PC Levels.
The TV does not show full chroma resolution from a 4:4:4 source – few TVs do. Ones that do fairly consistently are Samsung’s displays, when the input is labeled as “PC”.Azt mondja, hogy RGB volt a forrás, aztán pedig azt, hogy a TV nem mutatja meg a teljes chroma felbontást (és nyomatékosítja, hogy nem az RGB dynamic range-ről beszél...).
Ez így abszolút zagyvaság. RGB-ben nem is értelmezhető olyan, hogy chroma, az csak yxY / Lab / YCbCr és hasonló színterekben van értelmezve.
Na de ha RGB a bemenet, akkor csakis úgy lehet csökkenteni pusztán a chroma resolution-t, ha előbb átkonvertálja a korábban felsorolt színterek egyikébe (praktikusan YCC-be), újramintázza a chroma térképet, majd mivel itt is RGB pixelekből építkezik a panel, vissza konvertálja RGB-be.
Na de ennek egyszerűen nincs értelme...
Esetleg arra tudok gondolni, hogy a TV színszámítása és képkorrekciós algoritmusai mind YCC 4:2:2 formátumra vannak kitalálva, ezért az RGB bemenetet is visszaalakítja YCC-be, számol vele, aztán kirakja a RGB pixelekre.
Ez végül is passzol a TV adásokhoz és BD lejátszókhoz is (ha YCC-t küldesz ki belőlük), de nekem PC-hez ez elfogadhatatlan, mert ott Full Range RGB a natív formátum (minden más csak szarozás).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gabben85
csendes tag
válasz formax #35694 üzenetére
Most már hogy felvettem a fejhallgató hangerejét 100% -ra így már csak a hangfalon jön a hang, eddig nem értettem,hogy miért nem szól,azt hittem ha rádugom akkor csak a fejhallgató fog szólni. Viszont így meg a elég komplikált folyton belépni a menübe a hangerőt szabályozni.
Gabor970: Van esetleg valami csatlakozó, amit betudok az audio out-ra kötni? Mert a hangfalnak olyan a csatlakozója,amit csak a fejhallgató bemenetre tudok rákötni.Biztosan van valami átalakító nem?
Köszönöm a válaszokat!
-
madgie
titán
-
domika
csendes tag
válasz formax #37492 üzenetére
Igen, én is ez alapján mértem le tegnap. Nagyon passzentosnak tűnt már a mérőszalag alapján is. Persze biztosat csak akkor tudnék mondani, ha élőben is ki lehetne próbálni, de erre, valljuk be, kicsi az esély.
Azt meg nem szeretném, hogy megveszem az 50"-eset és nem fér el... -
domika
csendes tag
válasz formax #37707 üzenetére
Igazából nem a sarokba szeretném tenni, hanem hasonlóan, mint ebben a videóban 0:12-nél a fal sarkára, mert kb. így lenne a nézőknek középen.
http://www.youtube.com/watch?v=76jhrg-Z8vw&NR=1
Csak nem vagyok biztos benne, hogy ezt a fajta terhelést elbírja a 10-es téglafal. Egy sima függesztett fali konzolnál természetesen nem aggódnék. -
domika
csendes tag
válasz formax #37767 üzenetére
Nagyon rendes tőled, köszi szépen! Még tegnap olvastam, de válaszolni már nem volt időm, mert a konzol szerelése kicsit elhúzódott. (éjjel 11-kor fejeztem be...)
Végül is kiderült, hogy 12-es a téglafal, nem is 10-es ahogy eredetileg hittem. A konzolhoz gyárilag 6 db 8x80-as csavart adtak. Ezt én megtoldottam még 6 db 10x50-es Fisher SX állványcsavarral is. Sajnos pár helyen - az adott lyuktávolságok miatt - nem a téglát sikerült megfúrnom, de így is 12-ből 7 helyen a tégla tartja, és a maradék rögzítési pont is elég szilárdnak tűnik ahhoz képest hogy habarcs.
Most tényleg úgy érzem, hogy csak kirobbantani lehet a konzolt a falból. Remélem így is marad. Mindenesetre mielőtt a tv felraktam volna rá, párszor rátámaszkodtam, és valóban masszívnak tűnt.
Összességében örülök, hogy az asztal helyett a konzolt választottuk. Bízom benne, hogy hosszútávon is beválik és nem lesz a tv-ből sok apró kis darabocska...Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget és a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz formax #39763 üzenetére
Nem, 3 méterre mindenhogy kicsi a 42", de még 2,5 méterre is, ezt kár tagadni, kár is félrevezetni ezzel mást. Az egyetlen dolog, aminek határt kell szabnia a "minél nagyobb, annál jobb" elvnek, az a pénztárca. Gondolkodás nélkül az adott összegből elérhető legnagyobb méretet kell venni, az elvárt képminőség szem előtt tartása mellett persze (ez többnyire úgyis 50" vagy max. 55" lesz, mivel a nagyobb modellek a legtöbb embernek már aránytalanul drágák, vagy nincsenek is az adott típusból). TV-ből sanos nem lehet túl nagyot venni és nem CRT-s fejjel kell gondolkozni, az 50" pedig nagyon is elérhető árban, lásd 50C3.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
herpodon
csendes tag
válasz formax #39880 üzenetére
Nagyon tetszetős-világos-praktikus ez a táblázat, ha most állnék tévévásárlás előtt, én is sokkal inkább ebből tájékozódnék, mint a grafikonból, szóval nagyon frankó, hogy megcsináltad, csak ezt a szövegezést kéne javítani benne szerintem, de majd az okosok megmondják...
"Nem tudok kavarogni..."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest