- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
Már meg is jelent az 576.15 hotfix, elsősorban amiatt a hiba miatt, hogy sleep után nem frissülnek a hőmérsékletértékek, ami elég kritikus tud lenni. Felraktam, de túl sokat nem várok tőle.
-
Soulles
aktív tag
Hátha másnak is segít:
PC display will not wake after extended sleep time -->
2 monitor esetén érdemes megpróbálni az egyiket HDMI-re kötni. Másik marad DP-n.
Ez sem jelent 100%-os megoldást de azóta igen ritkán jelentkezik a probléma. -
Cassi
őstag
Most lett meg a második fekete képernyő ezzel az új driverrel (5070). Attól tartok, mégsem tökéletes a javítás
-
gejala
őstag
-
-
Soulles
aktív tag
Feltettem. G-sync compatible + DLSS / FG még mindig flickeringel. Game: Ready Or Not. Egyik monitor még mindig nem tér magához esetenként.
Sajnos... -
Hibás hőmérséklet visszajelzés, alvó módból ébresztve, általam is megerősítve.
NVIDIA API hiba van az 576.02ben
Említve is van:
GPU monitoring utilities stop reporting GPU temperature after waking PC from sleep [5231307]
-
4264adam
veterán
576.02 tényleg sokmindent akar orvosolni.
Végre fut normálisan a Control és nincs texture flickering DX12 használatban. 572 branch óta nem volt képes jól futni. Most már igen.
[Texture flicker 572.]
Érdekes cím mert végig 100%-on Full TDP-n járatja a kártyát.
- Most már ha alvó monitor kap vissza PC jelet DP-n nem kis ablakban térnek vissza a windows ablakok hanem normális állapotnak.
Cyberpunk2077 minimum FPS is nőtt.
Nekem eddig bevált a legújabb driver. -
ledgeri
nagyúr
Még szerencse hogy a multkor megjelent az a "véletlenszerű. objektív vélemény", így most már tudom, hogy honnan fogom leszedni ezt, ha ez kell, amint ott is megjelenik!
-
Low Noise
senior tag
A Smooth Motiont jól elfelejtette az Nvidia, egy játékkal sem találkoztam ahol engedélyezni lehetne, de DLSS override-al se sokkal jobb a helyzet.
+ info: 4070 TI Superrel semelyik driverrel nem volt gond.
-
anulu
félisten
nálam pedig pont ez van, Surround 7680x1440
, iRacing teljesen más élmény, mint 1 monitorral. "fél vesém" elment megjelenés után kb 1 hónappal a 4090-re (scalper price-al volt 950k az Inno), de a mostani VGA árakat nézve, ill azt, hogy mennyi ideig bővel elleszek még ezzel a GPU-val, nem mondom, hogy nem érte meg.
-
Frorika1972
csendes tag
Kezdtem DDU (csökkentet módban), majd net nélkül tiszta telepítés tegnap. Soha nem találkoztam hasonló hibával, ami jelentkezett. Minden játék normálisan futott, sőt a Shadow of the Tomb Raider saját benchmark tesztje is jó lett végre a magas ill ultra RT bekapcsolásával, mert régóta csak közepes RT mellet nem fagy ki (4070ti). Viszont a gpu hőfoka annyin marad amennyin a widows elindul, minden esetben, ha elindítod a gépet. Viszont ha újra indítod a rendszert, akkor már jó. Ma próbáltam csak sima gyors telepítéssel, de ugyan az. Vissza 572,83 és minden jó kivéve TR tesztje.
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem arra gondolt, hogy az 50-es széria hibáinak javítása közben jöttek olyan gondok a driverbe, amikkel elég sok hibát okoztak 30-as és 40-es széria esetében... Én is visszamentem az 566.36-ra a 3080-nal, mert az egyik drivernél előjöttek játék fagyások és egyebek, illetve a fekete képernyős gond is...
-
Locutus
veterán
Nálam 572.70el semmi baja a 4080-nak, szóval most csak lesek itt kinek milyen bajai vannak...
-
szasanyi
félisten
4070 Superrel a márciusi 572.83 driver kifogástalan. Ezzel az újjal a AB nem tudja monitorozni a GPU húfokát )fix 34 fokot mutat mindig) illetve olyan mikroakadások is előfordulnak holott a korábbival tökélesen futott. Természetesen minden más ugyanaz, csak a drivert fissítettem... de megy is vissza az előző.
-
HantekDSO
tag
566.36 - atomstabil. "Járt utat járatlanért el ne hagyj!"
-
Kansas
addikt
Nálam már sok éve ez van, kb. mióta elmozdultam 1080p-ről a fő monitoron.
Az egyetlen use case ahol értelme van több gamer spec monitornak az ha mindegyiket befogod ultrawide panoráma-játékhoz... de én nem fogom eladni a vesém egy olyan GPU-ért ami azt értelmesen meg is hajtja. Arról nem beszélve hogy így a második monitorom is kijön sokkal kevesebből.
Nekem elég játékra a 16:9 2560x1440 32"-on(mellette van egyéb tartalomnak egy FHD 27"). Esetleg ha nagyon elgurul a gyógyszerem, akkor rákötöm a C2-t... de az is "csak" 4K/48". Az alig több pixel, mint 2xWQHD. -
anulu
félisten
lehet én vagyok az old school, de eszembe nem jutna különböző monitorokat rádugni egy gépre. 3 van most, Samsung G5-ök, ugyanaz a széria, 144Hz. ha tényleg csak ilyen configoknál jön elő a gond (tbh annyira nem néztem utána, csak a sírásokat látom jópár fórumon meg FB topic-okban), akkor lehet rápróbálok egy új driverre.
-
hahakocka
őstag
Ejha ilyen hosszú hibalistát egyszerre egy drivernèl talàn nem is làttam mèg, pedig règen AMD is odatette magát e tèren. De legalàbb vègre jó rèszük eltűnhet. Az 5060Ti ára àtlag mennyi lesz vajon itthon. Külföldön van ami 200e alatt van. Kèrdès persze a 9060xt mit tud majd.
-
FLATRONW
őstag
Tény hogy sok hiba volt (és valószínűleg van is), de az a lényeg, hogy viszonylag gyorsan javítják.
Szerencsére engemet csak egy hiba érintett, nincs is benne a listában, de úgy tűnik, hogy az is javítva lett.
A Shadow of the tomb raiderben csak medium RT mellett nem fagyott ki a játék, HIghon és Ultran igen. -
Robitrix
senior tag
Nem feltétlenül leszarva vannak csak a sok éves hardvereknél azért adott, hogy mit képesek megcsinálni. Ahogy jönnek az őj GPU generációk egyre többet tudnak hardverben, amire egyre több és bonyoltabb meghajtó programot kell készíteni hozzá. A régebbi hardvereknél nagyjából meg van már oldva a driverek..egy olyan friss hardverrel, mint az RTX 5000-es sorozat még sok mókolni való van. Ezért egy GTX 1600 vagy RTX 2000-es vagy egy RTX 3000-eshez ritkábban kell változtatni a driveren. Hiba találnak ki valami új grafikai eljárást, ha a régi kártya hardvere nem alkalmas rá, akkor azon nem fog müködni. Lásd például egy GTX 1600 és mondjuk egy DLSS..... mivel az épít a GPU Tensor magjára is és a GTX hardveren nem mülödik mivel nincsen neki tensor magja. Ami változik a driverben ugye az az, hogy a játékok optimalizálása ma már részban a driverben van elvégezve. vagyis ha megjelenik egy új játék annak optimalizálása bekerül a driverbe. Nekem is RTX 3000-es a kártyám, de igen csak kevés ujdonság jelenik már meg a kártyámhoz. Legfeljebb az új játékok miatt érdemes frissiteni a drivert. De azért nem jellemző, hogy másnap rohanok új játékot venni csak mert megjelent. Egyrészt az új játék drága. És a farkam se lesz nagyobb, ha azonnal megveszek mindent másnap.
Ráérek megvenni valamit akár majd akkor 3-4 év múlva is, mikor már odaadják harmad áron.
Szóval inkább veszek egy 4 éves játékot 5 ezerért, mint hogy 30 ezerért vegyek egy két hetes játékot. Nem fognak kergetni a gép körül, hogy 4 éves játékkal játszom. Én már felnöttem..... ebből következőleg, ha veszek most mondjuk egy 4 évvel ezelötti játékot, akkor annak optimalizálása már régen benne lesz a driverben. Arról nem is szólva, hogy hardverem mára már csak belépő szintet képvisel. Ryzen 5600, RTX 3060(12 Gb), 32 Gb DDR 4 ram. Bár a legtöbb játék ami megjelenik többnyire még remekül játszható a hardveremen. némi megszorítással az erősebb hardver igény esetén is, de akkor sincsen dráma, ha jön egy új játék, amihez esetleg már karcsú a hardverem. Annyi játék megjelenik minden féle játék fajtában, hogy bőven van mivel játszani.
-
Soulles
aktív tag
Egyik sem. A zavaró az, és kérlek ne vedd sértésnek, hogy már lassan varjú módjára károgod, hogy nincs itt semmi látnivaló. Neked működik? Jó. Nem azt jelenti viszont, hogy nincs probléma. Tények vannak, mérhető, reprodukálható hibákkal. A személyes vélemény mellékes, nem segít a probléma megoldásában. Segíteni szeretnél, küldj egy config sumot, logot az NV-nek, milyen vas mellett stabil. Amire am. semmi szükség, begyűjtik az infót maguk is.
Nagyon kíváncsi lennék a viselkedésedre az érem másik oldalán. -
Kansas
addikt
Nagyon kevés probléma van ami olyan szinten általános, hogy mindenkit vagy akár csak a júzerek többségét(50+%) érinti, de userek tíz-/százezreit érintő probléma az messze nem "clickbait bullshit". Itt a fórumon is tröbbeket látszik érinteni, mint ahányakat nem.
Engem pl. nem érint, de nekem csak egy vacak kis GTX1650-em van... nem épp a fő probléma-forrás.Amúgy minden drivermegjelenés kb. pont ugyanígy van kommunikálva, a cikkek fő része mindig is a gyártó által kiadott Release Notes magyarul. De szerinted persze abban is a PH miatt van az, ami, ugye?
A címet lehet clickbait-esnek mondani, de ha nekem lenne olyan NV-kártyás konfigom, amit érint valamelyik probléma, én bizony örülnék, hogy ilyen sokat javítottak... mert az alternatíva az, hogy nem javítják. -
Sinesol
veterán
Hát, ha altalanos problema lenne minden clickbait bullshit, akkor mar szamitastechnika sem lenne, hiszen a Windows mindig kifagy, a Linux hasznalhatatlan, az AMD kartyak bugosak, az nvidia megolvad, a Ryzen leolvad, az Intel instabil.
ATTI777: gyakorlatilag minden driver javit rengeteg hibat, eleve ezert is jönnek folyamat ujabbak, mivel folyamatos a jfejlesztes, valtoznak a programok es a hardverek is, uj hibak jönnek, amire sokszor sz.nak a fejlesztök, igy driverrel kell megoldani, nincs benne semmi ujdonsag. Ugyanigy van lista known issues-rol is dögivel mindket oldalon. Csak most gondolom azert lett kiirva, hogy minèl szarabb szinben tünjön fel a dolog, ne felejtsd el, hogy PH-n vagyunk.
-
Kansas
addikt
Ha még 50-en is leírják hogy az NV az isten és soha nem hibázik, akkor még mindig túl kicsi a minta, és amúgy sem igaz...
Amúgy de, általánosan jelentkező problémák, tele vannak velük az angol nyelvű fórumok is, az NV-only szekcióban is. Nyilván ez relatív, hiszen nem mindenkit érint minden probléma, függ HW setuptól, OS buildtől meg még a kutya fülétől is... -
Sinesol
veterán
Furcsa a feltetelezes is, senki sem fizet, egyszeruen csak en is es a laza haveri kör is hasznalja a ceg termekeit es a tapasztalat mast mutat, mint a kattintasvadasz cikkek. Annyira faj, hogy leirom a tapasztalataimat? Vagy az a baj, hogy belerondit a ph es az nvidia haterek altal eröltetett narrativaba?
Ha senki nem irja le, mèg az atlagos olvaso azt hiszi, hogy a cikkben foglaltak altalanosan jelentkezö problemak…
-
Kansas
addikt
Pedig már évek óta nem volt érdemi különbség az AMD és az NV meghajtók átlagos minősége között... most a GUI-t ne vegyük ide, nekem is jobban bejött az oldschool design AMD oldalon is(AtiTrayTools FTW).
Az mondjuk bosszantó volt, hogy a GeForce Experience-be regisztrálni kell meg mindig bejelentkezni - de az is lehet hogy csak nekem, akinek van 3 AMD GPU-s és egy GeForce-os gépem "support alatt".
Most, hogy úgy tűnik, gatyába rázták, talán jó lesz az új NV driver is... -
Nálam egyelőre nincs gond, jónak tűnik az új driverrel. Különösebb gondom nem volt eddig de a fekete képernyővel találkoztam sajnos én is.
RTX 3080 12 GB. -
tomgabor
senior tag
Mondjuk Steve igazán letesztelhette volna, hogy két egyforma monitorral is előjön ez a hiba vagy nem.
Volt pár problémám régebben különböző képfrissítésű monitorokkal. Pont azért vettem nemrég 3db egyforma monitort.
A legnagyobb agyrém, hogy Windóz/nvidia szerint 1-2-3 sorrendben van a monitor(2-es monitor a bios), de játékok/színkezelés szerint 3-1-2 a sorrend ahogy kellene(1-es a bios) és ebben a sorrendben dugtam be őket. A legjobb amikor a játék elindul a 3-as állított monitoron, aztán átmegy a kettese és végül az egyesen lesz és közben össze vissza állítja a felbontást.
-
tibaimp
nagyúr
Komoly javítási lista! Nem is tudom, láttam-e korábban ekkora listát...
Én most az 572.83-as használom a HL RTX demo meg a GTA5 Enhanced miatt. Mivel semmi DLSS-t meg egyéb dolgokat nem használok, így eddig nem volt bajom ezzel a driverrel sem (kopp, kopp, kopp....) -
Soulles
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #16 üzenetére
"Az hogy valakinek 4 monitora van össze-vissza kötözve és full különbözően beállitva (HDR off/on) az meg nem az NV hibája."
Nem, tényleg nem, egyáltalán nem tartozik rendeltetésszerű használathoz. Minden VGA-n kéne legyen egy VGA port és max 1 DP kizáró vagy HDMI. Emelett mik ezek az agyament frissitési ráták nem igaz? Ahogy monitor rádug, driver korlátoz 60HZ-re. Biza, ennek így kéne lennie! Ezek a nyomorult userek...240, 360Hz... meg OLED? Mit képzelnek?! -
Egyetértek. Soha nem volt még NV driver-el gondom egy VGA-val sem.
Új driver felrakása után amúgy érdemes a shader cache-t full kiüríteni, hogy teljesen újat generáljon a játék az indításnál.
Az hogy valakinek 4 monitora van össze-vissza kötözve és full különbözően beállitva (HDR off/on) az meg nem az NV hibája.
-
Dester31
tag
Akkor van (volt?) leginkább probléma, ha:
1. több monitorod van, amelyek különbözőek
2. vegyes a képfrissítés
3. egyiken van GSync, a másikon nincs
4. egyiken van HDR, másikon nincsNálam pont ez a helyzet, az egyik monitorom egy 240 Hz-es OLED GSync monitor HDR-rel, a másik meg egy szög egyszerű IPS 60 Hz full HD-val. A játékok random ki tudnak fagyni, a gép nem tér vissza kikapcsolt monitoros állapotból, és a többi.
Ilyenkor van a legtöbb hiba a framegennel és egyebekkel is, ki tud fagyni ezek állításától is a driver vagy a gép (pl. Indiana Jones, Half-Life 2 RTX, stb). Sőt, Gamers Nexus tesztjeinél kijött, hogy az sem mindegy, hogy melyik monitor melyik DisplayPort csatiba van dugva. Agyrém.
Nagyon remélem, hogy sok ezek közül megoldódik ezzel a driverrel. (4080 Superem van.)
-
4264adam
veterán
Az 50-es szériát nem adták ennyi hibával ki (mint hardver)
Az 572 brach változott egyszerre sokat és nem csak az eddig megszokott 1-2 dolog. Na ez a sok változtatást nem sikerül összekalapálni jóra.
A gond az, hogy az RTX50xx kártyát az 566 bracnh nem ismeri fel ezért nem tudjuk telepíteni. -
szasanyi
félisten
Az 50es sorozatot miért adták ki ennyi hibával? Költői kérdés volt, tudjuk miért. Viszont ez nagyon gáz annak aki már vett egy valad pénzért és mosz is drukkolhat, hogy ezekkel (vagy ezek ellenérte) lesz-e hiba ezután.
Az 1. hsz-hez csatlakozva megjegyezem, hogy jó lett volna legalább a 40-es sorozatot érintő infó.
-
Sinesol
veterán
Fel van fujva az egèsz. Nalam egy 3060ti van, megjelenes utan ment is fel az uj driver, zero problema. Havernal rtx 4070 van, ö is felteszi mindig a frisset, nala is zero problema. De akikkel mondjuk online gamelek, 6-8 ember valtozoan, discordon megy a duma, mindenkinek valamilyen rtx van, senki nem panaszkodott problemakra a kartyakkal/driverrel.
Szoval erdemes eszben tartani, hogy ez itt a PH, ahol szeretik felfujni a problemakat, ha AMD konkurrenciarol van szo.
-
Dester31
tag
"A kijelző mostantól mindig be tud kapcsolni hosszabb ideig tartó alvó állapotból való visszatéréskor."
VÉGRE!
-
anulu
félisten
évek óta a fő érvem az nVidia mellett, hogy sokkal jobbak a drivereik, mint a konkurenciájé. de az utóbbi kb fél évben sikerült ledolgozniuk magukat. szerencsémre a 4090 jól elvan régi meghajtókkal, de marha jó lenne, ha összekaparnák magukat!
-
Fotelman
csendes tag
Pont erre gondoltam én is... Mint 3070 tulaj van-e értelme feltennem ezt vagy maradjak továbbra is az 566.36-nál. Kicsit elkeserít, hogy a régebbi kártyák véleményem szerint, le vannak sz@rva... Vedd meg az ujjat, és akkor a barink vagy, az is csak addig míg nem adunk el valami még ujjabatt....
Új játékkal nem nagyon tolom, Skyrim,Dota,Witcher3, ezekre pedig atom biztos a régi driverük... -
tomgabor
senior tag
Szóval most már atom stabil a drájver? Bonthatom a savas vizet és rendelhetek félmilliós kártyát?
-
mrazgabor
tag
a korábbi szériák problémáit is orvosolák vagy ott még mindig az 566.36 marad a nyerő? mert ahogy nézem első körben újra az 50es széria van leírva javításoknál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A WHQL minősítésű, 576.02-es eszközillesztő az új GeForce VGA-kat is támogatja.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest