- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HP notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
Aktív témák
-
baliska
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #34796 üzenetére
igaz én is utánanéztem közben.mindenesetre akkor is fura
www.szakossound.eoldal.hu
-
baliska
csendes tag
válasz fokukac #34793 üzenetére
a két tévé c530,c430, ennyire különböző lenne?mert én nem látok ghostot az enyémen,pedig majd ugyanaz a két tv tudomásom szerint mind panelban mind elektronikában és furcsa lenne hogy egy régebbi típus ami jóval olcsóbb nem ghostol,vagy jobb esetben nem állt rá a szemem,pedig keresem a jelenséget,de nincs.
www.szakossound.eoldal.hu
-
Dave77
tag
válasz fokukac #34786 üzenetére
Az elején én sem tudtam, h ghostol (pedig már akkor is csinálta), mert nem tudtam, mire kéne figyelni. Ez egyébként tükrözi a "probléma" súlyosságát is, hiszen ha alapból nem veszi észre az ember, hanem külön meg kell figyelni, akkor majdnem mindegy, h csinál-e ilyet a tv
-
fajkis
csendes tag
Na most mézem, hogy egy hét alatt 60 ezer forintot esett a 42G30 ára! Szép. Még egy kicsit várok, hátha marad ez a tendencia! Aztán veszek egyet!
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Nincs mese kötelességük visszavenni, sőt elmondom ha nem tudnád, hogy INDOK Nélkül köteles (sajnos tudom, mert boltban dolgozom ) Szerencsére errefelé ritka az ilyen, de ugye tisztában kell lennünk azzal mik a jogaink és mi a vásárló joga.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Tuya
tag
-
cekkk
veterán
http://www.nfh.hu/hasznos/internetes/elallasijog.html
Ezt olvasd el! Ne hogy átverjenek!
De ezt nem is tudtam, ha nincs feltüntetve, az elálláshoz valójog, és ideje, akkor a a kézhezvételtől számított 3 hónapig van joga a vásárlónak elállni. -
fokukac
nagyúr
válasz Dave77 #34782 üzenetére
Helló, az én tévém még bejáratós, kb. 70 óra van benne (4 hét alatt ennyit sikerült belerakni), ezért többnyire igyekszem kitölteni a képet, és nem csíkos anyagot nézni.
Eddig talán egy filmet néztem végig csíkkal, semmi nyoma nem maradt.
Tévét nem nézek, logóveszély így nincs, a meccset néztük pénteken, nem maradt nyoma az eredménykijelzőnek sem.
A médialejátszó firmware-frissítésekor a gyönyörű hófehér hjundáj-lógónak sincs semmi nyoma, pedig az sokáig tart.
Ezért is volt nekem igen kellemes meglepetés.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
kigyi_23
addikt
8 napon belül ugyanazon az áron kötelesek másik készülékre (érték egyeztetéssel akár olcsóbbra is) cserélni akár azzal az indokkal is, hogy nem tetszik a távirányító színe (ez akkor érvényes, ha futárral hozták ki) Ha személyes vásárlás volt akkor 3 napon belül kérhetsz cserét, de így kicsit bonyolultabb a procedúra. Nincs olyan, 10%-ot kérnek a cseréért.......... Ez fogyasztóvédelemnél kapásból bukta lenne nekik és ezt tudják is, de természetesen magyar szokás szerint bepróbálkozik mindenki, mert miért ne....... Nem szép dolog, de ha nem tetszik cseréltesd ki és annyiért kötelesek beszámítani amennyiért vetted nem -10% !!!
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Tuya
tag
Sziasztok!Pénteken jött meg az S20am,de nem gyözött meg....semmi baja amúgy,de kedvet kaptam c7000hez....csak úgy cserélnék ha bukom 10%-t,Avplanet....mi tudnék csinálni?
-
Dave77
tag
válasz fokukac #34780 üzenetére
Az én G20-asom azért csinál ghostot. Viszont így sokszáz órás üzemidő után eljutott oda, h nagyon hamar el is tűnik. Megnézek egy 2 órás 2,35:1 arányú alul-felül csíkos mozifilmet és pár perc teljes képernyős tartalom után már teljesen eltűnnek a sávok. Korábban makacsabbak voltak a szellemek, a Sport 1 logója nagyon belemart egyszer a panelba, de azt is sikerült kimosni, tehát beégés nem lett. Szóval nemcsak márka-függő a dolog, a panelek is máshogy sikerülnek, még típuson belül is.
-
lord_m
senior tag
Hali!
Lenne egy beállítással kapcsolatos problémám, kérdésem.
Adott egy Pana tpx46gw20-as készülék, melyen a képarány automatikusra van állítva, tehát elvileg minden esetben ki kell töltse a teljes képernyőt az adás, ha jól tudom...
Viszont van néhány adó( pl, Hírtv, néha m1, m2, MusicTv), amelynél összenyomja a képet, jobb-bal oldalon csíkokat rakva, tehát mintha 4:3 lenne, vagy tán még a tetejéből is levág...
Ha a képarányt ilyen esetben átváltom mondjuk 16:9re az adott adónál, akkor kitölti a képet, viszont ha elkapcsolok, majd vissza, megint csak összenyomja....Tudom, hogy ez a bejövő adástól is függ, de mi lehet a beállítás, hogy minden esetben igenis töltse ki a teljes képernyőt?
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni, vagy magyarázatot adni erre a dologra.
-
fokukac
nagyúr
válasz snoopy #34775 üzenetére
A sorozatok 16:9-esek, azaz teljesen kitöltik a képet, a felirat így nem a fekete csíkon jelenik meg, mindig van változó képtartalom, így elvileg ghost sem lehet. Ha ez az lg-samsung plazmákon ghostol, az elég gáz.
nekem egy C530-as samsung az összehasonlítási alapom, az nagyon ghost-ol, bármilyen statikus, nagy kontrasztú képtartalom (logó, cnn-headline, de még a beépített m édialejátszó szimbólumai is) látszik picit később is. Ha 21:9-es, vagy 4:3-as az anyag, látszik a csík utána, hogy a panel egy része jobban volt használva.
Ehhez képest az S20-ason SEMMI ghost-ot nem láttam még, és csíkos képtartalom után is homogén a kép, nem marad semmi nyoma a feliratoknak a fekete csíkon sem,
összességében tehát nagyságrendekkel fejlettebb ezen a téren a Panasonic, mint a Samsung.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
R1per2
tag
válasz snoopy #34775 üzenetére
ha filmet, sorozatot nézek azt leginkább angolul nézem felirattal, és arra is írtátok, hogy attól kivilágosodhat a képernyő területe. ez is ilyen plazma sajátosság, tehát jelen van mindenhol,
vagy pl a panán ez kevésbé jön ki mint a samun?LG plazmára mondtam ilyet, mert ezt tapasztalom, lehet más plazmákon nem történik meg, de kétségeim vannak, megnézném én saját szememmel.
Samsungot már láttam, és az sem ghostolt kevésbé mint az LG.
A ghostot inkább pár percekben, sőt másodpercekben lehet mérni, hogy létrejön. Persze ilyenkor csak halványan, fekete háttérnél látható, hogy nem homogén a felület. 20 perc alatt jut el odáig, hogy világosabb mozgótartalom mellett is látható a ghost, persze ezek mind kimoshatók.
Csak rontják a képi világot.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
-
snoopy
aktív tag
végre megtudtam, hogy meghosszabbítják munkaszerződésemet, most már komolyan elgondolkodhatok a dolgokon.
az érdekelne, hogy amit mondtok hogy könnyebben ghostol a samu, mint a pana, az mennyiben nyilvánul meg mondjuk időben? tehát pl a a samun 20 perc után meglátszódik valami statikus cucc, a panán meg 30 perc után sem?
ha filmet, sorozatot nézek azt leginkább angolul nézem felirattal, és arra is írtátok, hogy attól kivilágosodhat a képernyő területe. ez is ilyen plazma sajátosság, tehát jelen van mindenhol,
vagy pl a panán ez kevésbé jön ki mint a samun?
most így konkrétan a c7000 és g20 között vacillálok, ha még hozzájutni mindkettőhöz.
utóbbi kérdésesebb. látni láttam mind két plazmát és mind a kettőnek tetszett a képe. -
fokukac
nagyúr
az ifc-jellegű megoldások egyrészt természetellenesek, másrészt pedig sokszor még azt se lehet mondani, hogy nem adaknak, sokszor hibás ugyanis az eredmény (rosszul kalkulálja a következő képkockát, stb.), és így úgy tűnik, mintha mégjobban akadna.
pénteken nálam volt a meccsnézés, és 10 perc után kikapcsoltam, mert kellemetlen volt.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
krx21
nagyúr
A VT20-ban ugy tudom 3D-ben nincs semmilyen IFC... Tényleg?
Nekem az hiányozna belöle mert framerate buzi vagyok, (számítógépes korszkból maradt meg...) Nekem még a szappan-operaeffekt, a túl sima mozgás is teszik...
Olyan érzés mintha 60fps-el menne a film... Tudom nem mozis és természetellenes, de cserébe minden siklik nem akad... -
krx21
nagyúr
Kár hogy a C7000-ből nincs 55"-os csak a c6500-ból 58"...
A 63" nekem is sok lenne mint méretileg, mint anyagilag...
A 58" is hatalmas épp hogy el tudnám helyezni...
c6500-os sokkal gyengébb? -
fokukac
nagyúr
válasz szelesjanos #34769 üzenetére
A DVB-T az a földi sugárzás (mindigTV, antenna kell hozzá)
Azért írja a kollega, hogy DVB-C lesz az, ha kábelen jön.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
szp1
addikt
válasz Leefty #34766 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy szerintem a PK350 jobb vétel 165 körüli áron....egy FHD 50"-os gépért még a hibái ellenére sem rossz ár. Ennyiért már köt az ember kompromisszumokat.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
ZEN1TH
őstag
válasz Leefty #34766 üzenetére
Erősebb ghost egy Panához vagy egy Samsung-hoz képest, továbbá gyengébb színhelyesség. Mindezt nyilván a hasonló árkategóriájú Pana vagy Samsung modellekhez képest. Ahogy nézem PK550 picivel 180k alatt már elvihető. Ilyen áron nem rossz vétel.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Leefty
csendes tag
Üdv!
Az Lg plazmákról milyen tapasztalatok vannak (PK széria).
Köszönöm!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mcalec #34758 üzenetére
ezt irtam en is:
"végső konklúzió, az egyik legjobb készülék a piacon c7000, és ár érték arányban szerintem verhetetlen."
velemenyem az , hogy egy nagyon jo keszulek minimalisan elmaradva a konkurenciatol.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szp1
addikt
-
mcalec
csendes tag
Ha lenne pénzem 50-es vt20(30)-ra nyilván azt vennék. Egy TX-P50VT20 480 eFt, a VT30 600 eFt.
280 áll szemben 480-cal. Számomra nincs kérdés. Itt már nem lehet annyival jobb a fekete
Ár/érték arány nálam fontos tényező, így nettó fizetésből élve, ha viszont a pénz nem számít, akkor nem érdemes vergődni, mennék egy Pana bemutatóterembe. -
krx21
nagyúr
Szóval jó! Kár hogy kicsit ghostol ....
-
szp1
addikt
50"-ban láttam, 2D-vel, szemre hozza a G20 feketéjét, de nem járok műszerrel nézelődni...
A VT20 más kategória. Szemre is.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
mcalec
csendes tag
Nem láttam itthon élőben 63-ast, a Corának kizárt, hogy lenne, szvsz egy FMCG vállalat nem tart rétegtermékeket, márpedig egy 63-as plazma ma még erősen az. MM-ben sem rémlik, hogy összefutottunk volna, 1.700.000-ért valami ultravékony Samu előtt morfondíroztam (nem a megvásárlásán), de talán ennyi volt.
A kalocsaiknál nem akciós, de ha szánsz rá 717 eFtot, akkor náluk megveheted. -
szp1
addikt
Annál már az is haladás, hogy 700 alá benézett. Annyit meg nem ér.
Ilyen méret esetében már érdemes projektoron gondolkodni.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mcalec #34727 üzenetére
eléggé "testközelből", vagyis saját tapasztalatból tudok neked véleményt mondani kérdéseidre.
szerintem ahogy már többen is jelezték szuper ár a samsung c7000-ért.
nyilván vannak ízlésbeli különbségek, így valakinek a samsung, valakinek a panasonic tetszik.
én az első táborban vagyok.
van olyan ismerősöm, akinek korábban panasonic plazmája volt (g10) és ahogy meglátta az enyémet samsung c6500 azt mondta, hogy minden forráson jobb.
de nem akarom szítani a dolgokat.
végső konklúzió, az egyik legjobb készülék a piacon c7000, és ár érték arányban szerintem verhetetlen.a kalocsai cégtől vásároltam a saját c6500-amat.
nagyon korrektek minden szempontból: csere, garancia, szavahihetőség, pontosság.
csak ajánlani tudom őket!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
krx21
nagyúr
Minden c7000-es akcióban lesz? (méretileg..)
63"-os?[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz szelesjanos #34748 üzenetére
Még annyit, hogy nem véletlenül DVB-C az amin jön a digitális adás?
Vagyis a szolgáltató aki adja a digitális adást, az nem kábeles?
Ha igen, nem minden adó jön digitálisan is, vagyis felesleges az analóg vétel?Postázást nem vállalok.
-
szp1
addikt
válasz mcalec #34747 üzenetére
Az említett helyen a C7000 nem demo anyaggal megy, hanem általában BD player-ről hajtják.
TV adásra is van lehetőség.( digitális SD / HD ).
Viszonylag korrekt képet alkothatsz a minőségéről. A GT20 valóban demozva van, de van ott egy-két korrekt eladó, aki benyomja kérésre ugyanazt a BD-t az alatta lévő Pana player-be.
Főleg, ha nyitás után, délelőtt mész be, amikor csak pár ember lézeng.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szelesjanos #34748 üzenetére
Át kell váltanod a TV gombbal, egy csatornalistában nem fogod látni az analóg és a digitális adásokat, szánt szándékkal vannak különszedve.
Get Moded!
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Nagyon rég írtam már ide, ez köszönhető annak, hogy immár másfél éve használom nagy megelégedésemre a TV-et (TXP42U10E).
Napokban kisérleti jelleggel elindította a helyi szolgáltató a digitális adások sugárzását. Ezen felbuzdulva, beállítottam a tv-n a DVB-T tunerral a csatornákat.
Kérdésem a következő:
Van-e arra lehetőség, hogy a digitálistunerral (DVB-T) és analógtunerral fogható öszes adás megjelennyen egyszerre a csatornalistában? Ne csak úgy, ha átváltok a távirányíton lévő [TV] gombbal a két tuner között.Köszönöm!
www.windydigital.hu
-
mcalec
csendes tag
Kösz mindenki. Budapesti vagyok, de Győrben is előfordulok néha, viszont a gond nem az volt eddig sem, hogy egy adott üzletben ne lett volna meg mindkettő, hanem hogy relatív távol vannak egymástól, jellemzően Samsung-szigeten és Panasonic-szigeten állnak a tv-k valamilyen gyári hd referenciafilmet játszva. Ez az a helyzet, ami a valóságtól legelrugaszkodottabb, ezért nem is igazán tudok vele mit kezdeni.
A legjobb arc a tárgyban a Dunaplázás fukar eladója volt, aki közölte, az, hogy tvadással milyen a tv az őket nem érdekli, nekik a tv képességeit kell eladniuk a vevőknek, ha nem tetszik az adás minősége az új készüléken, panaszkodjak a szolgáltatómnál, növeljék a felbontást.
-
szp1
addikt
válasz R1per2 #34745 üzenetére
Én csak a C10-ről tudok beszámolni, de ennél nincs ilyen......és ezt nem a "mundér becsülete" miatt írom, nem vagyok Pana hívő.
[ Szerkesztve ]
-
R1per2
tag
Én odafigyelek a felhasználásra pont emiatt, kizommolom, meg kimosom más képtartalommal gyakran, ahogy kell is, ezért "vállaltam be" a magasabb ghostolási hajlamot. Nem is a HUD, korhatár karika vagy csatornalogók ghotsolására panaszkodtam sosem.
Nade hogy egy mezei változó képtartalmú filmnél is csinálja, az már azért tényleg elkönyvelhető hibának szerintem. Ugyanígy a felirat világosító hatása is már probléma, erre nem számítottam, és nem is írtak ilyenekről. Mindenki csak a csatornalógós ghostról beszél, pedig szerintem az pont nem zavar sehol, csak annyi, hogy ne égjen be.De azért tényleg kiváncsi vagyok más plazmákra is ilyen szempontból, megnéznék egy feliratos filmet egy g20-on, ott mit látnék.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz R1per2 #34738 üzenetére
Most erre lehetne mondani, hogy itt rengetegen írták a 2009 és korábbi LG-kkel kapcsolatban az erősebb ghostolási hajlamot...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #34740 üzenetére
Nem tudom hogyan helyezted el a TV-t, de ha bekapcsolt állapotban világosszürke panelt látsz, az kb. azt jelenti, hogy közvetlenül a panelba süt a nap. Szerintem ez azért elég ritkának mondható. Nálam is ablak van a TV melletti falakon, mégsincs semmi panaszom rá. Persze sokkal nagyobb élmény sötét szobában TV-zni, de ez szerintem minden megjelenítőnél igaz ökölszabály. Ablakkal szemközti falra meg ugye nem illik TV-t rakni, semmilyent sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
Johnny Cage
addikt
válasz DM-Fan #34731 üzenetére
hát akit nem zavar a világosszürke (!) panel meg hogy önmagát nézegeti az üveglapon.. tőlem vehet plazmát, én nem szívesen használom kihúzott függönnyel. amikor a plazmán alig látom a képet a beszűrődő naptól, addig az Eizo-m a matt fekete paneljével majdnem olyan jó képet ad, mint egy besötétített szobában (az LCD kontrasztja fényes helyiségben egyébként is jobb).
[ Szerkesztve ]
-
R1per2
tag
Más, ami szintén ehhez a termékhez tartozik: sok a ghost, tegnap megnéztem Tron-t, és volt olyan jelenet, amikor a fényes csíkok, amik az emberek öltözékén volt sokáig egy helyben állt egy párbeszéd során, a következő jelenetben halványan érzékelhető volt a sötét részeken, hogy nem homogén. Ez pedig már tényleg elég durva ghostolást jelent. Mert a felirat fehér sávjai még csak-csak elmennek de hogy simán egy film képi világától?!
Kidobni persze nem fogom a tv-m, most már együtt élek vele még kb. 4 évig, de ez az a szint, amit ha tudok előre, biztosan nem ezt a márkát, vagy plazma technológiát választom.
Mindannak ellenére, hogy a képpel, színekkel, mozgással teljesen elégedett vagyok, és nagyon bejön.(hozzáteszem azt is, hogy én az a fajta felhasználó vagyok, aki tüzetesen figyeli a hibákat... más tuti nem vette volna észre )
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Előttem már leírták, de én is megerősítem, a C7000 ilyen áron a bestbuy.
Egyébként a győri fukarban ha nem is egymás mellett, de egymáshoz elég közel vannak kirakva. ( nem tudom merre laksz ).DM-Fan: az újabb LCD-ké már erősen "glossy" felületű, állítólag a jobb színvisszaadás érdekében....úgyhogy ott is elég szívás a direkt fény, persze nem annyira mint a bevonat nélküli plazmáknál.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz R1per2 #34735 üzenetére
Az LCD-nek egyetlen nagy előnye, hogy többnyire matt a panel felülete (bár ott sem minden modellnél), emiatt nincs tükröződés. Amivel viszont nappal picit jobbnak tűnhet a képük, pontosan annyival fog sötétben rosszabbnak hatni. Most természetesen a nagy átlagról, a megfizethető kategóriáról beszélek és nem a felső közép- és felsőkategóriás LCD-kről.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
R1per2
tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ha csak IPTV-re használnád és minimális HD-tartalmat néznél rajta, akkor szerintem fölösleges többletet áldoznod a G20-ra! A G20 igazán HD-anyagnál mutatja ki a foga fehérjét, gyengébb minőségű adáson nem feltétlen adja ki azt a többletet, amit a Samsung-gal szemben nyújtani tud, ráadásul szolgáltatásban mindenképp a Samsung a nyerő, arról nem is beszélve, hogy ha később kedvet kapsz a 3D-hez, akkor az is adott a C7000 személyében. A Samsung 280 eFt-ért szerintem kihagyhatatlan és ezt 50G20 tulajként mondom!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #34729 üzenetére
"ha te napsütötte nappaliban szeretnél tévézni, akkor semmiképp se vegyél plazmát."
Ez egy sztereotíp hülyeség. Nálam két irányból napfényes a nappali, tegnap igencsak napfényes idő volt, egész délelőtt HD-anyag ment a TV-n, azt nézték a vendégek. Mindenki ámult a képminőségen, pedig szintén lapostévé tulajok.
Ha van bevonat a TV-n és nem zavaró a tükröződés, akkor tökéletes az élmény a plazmán is napfényes időben is. Persze aki eltúlzott képhez van szokva, annak lehet, hogy csalódás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem azért, hogy megbántsalak, de az általad linkelt oldalon valami nagy szar van a palacsintában:
Panasonic G25-re írja:
Csúcs fényerő: 135,3; legmélyebb fekete: 0,04. Ezek alapján a kontraszt ugye 3382:1, ahogy ott is szerepel.
Sony 55NX810-re írja:
Csúcs fényerő: 218,53; legmélyebb fekete: 0,06. Ezek alapján a kontraszt nálam 3642:1 kéne legyen, ott mégis 2957:1-et írnak. Na most akkor valamelyik érték (vagy a fekete, vagy a csúcs fehér) nem igaz, gyanítom a feketeszint.
Amúgy meg sosem értem meg, hogy mi az istennek kell ilyen magas fényerőértéket tudnia egy TV-nek, ráadásul vannak olyan idióták, akik így is járatják. Volt pár kollégám, akik folyton arról panaszkodtak, hogy fáj a fejük és ég a szemük, miután évekkel ezelőtt lecserélték a CRT monitorokat LCD-re a cégnél. Megnéztem és csutkára voltak húzva a fényerőértékek. Levettük felesre, megszűntek a panaszok, milyen érdekes.
Get Moded!
-
mcalec
csendes tag
Hello Urak (és Hölgyek, ha esetleg ...)!
Hosszas fórumböngészés és néhányezer hozzászólás elolvasása után úgy gondolom, hogy G20 - C7000 verseny alakult ki nálam, viszont nem vagyok abban biztos, hogy 50"-ban a Pana min. még nemhivatalos forgalmazóknál is 50 eFt-os többletárát "látom-e".
Felhasználásunk jellege: t-home iptv 90% (gyesen lévő terhes feleség az egyetlen mentség), 10% médialejátszó.
Három kérdésem lenne hozzátok.
Az első, hogy látható különbségként mit lehet felhozni a Pana oldalán? (3D nem érdekel, fájlokról külön lejátszó gondoskodik)A második, hogy Erdoke írta, hogy a Corában 280 lesz a C7000-es, amire többen írták, hogy remek, csodás, stb. de a kalocsaiakra rábökve az ár ott 278.8, ráadásul egy 3D szemüveg is benne van. Van bármi előnye a Corának a magyar nyelvű jótálláson kívül?
(OK, 2b kérdés: a Samsung prémium szolgáltatásáról tud vki konkrétumot? a weboldal marketinges leírása alapján bármi is lehet ez a szolgáltatás, onnan nem derül ki...)Hármadik pedig, hogy tudtok bárhol lehetőséget, ahol egy G20 és egy C7000 egymás mellett megtekinthető? Az eddigi tapasztalataim alapján mindkettő a nekik kialakított szentélyben van valahol, az egymás melletti kérdésre vidám mosoly bujkál az eladók arcán. (antennajellel való megküldésre pedig majdhogynem harsány kacaj)
EIK
-
krx21
nagyúr
válasz DM-Fan #34724 üzenetére
Sötét szbában lehet....
De hogy a G20 hogy muzsikál fényerőben egypár lcd-hez képest itt megnézheted!http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=hu&sl=en&u=http://www.televisioninfo.com/content/Sony-KDL-55NX810-LCD-HDTV-Review/Blacks-amp%3B-Whites.htm&prev=/search%3Fq%3DKDL-55NX810%2Bteszt%26hl%3Dhu%26biw%3D1440%26bih%3D710%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.hu&usg=ALkJrhgl1UWNyYAOf67t0Ra5_yLK39auMA
Mellesleg a sony majdnem ugyan olyan jó feketével rendelkezik...
-
DM-Fan
nagyúr
Kevés??? Ember, ha neked annak a fényereje kevés, akkor nem tudom mit szoktál nézni. Csak nem reflektort? Nekem a kisebb kontrasztarányú G20 van és mind a kontraszt, mind a fényerő érték a 60-as skálából 30 alatt van. Kiemelt beállításon egyszerűen megvakulsz tőle!
Az rendben van, hogy a VT20-nál a 3D és a szemüveg miatt 3D-módban emelni kell ezen értékeken, de még így is bőven elég tartalék van benne. 3 év után betenne, ha -10-15%-kal csökkenne a fényereje a panelnek. Ahhoz nagyon sokat kellene mennie annak a TV-nek.
"Nekem valahogy az öszes plazma kicsit gyenge fényerőben! Tudom sötét szobában bőven elég lehet, de nem csak kajak sötétben haszáljuk a tv-t..."
Vagy nagyon eltúlzott beállításokkal használod a jelenlegi TV-det, vagy még nem láttál normálisan beállított plazmát nappali fényviszonyok között. Ne abból indulj ki, amit egy multinál látsz a neonfényes eladótérben! Én zömében nappal is ugyanazon beállításokkal nézem a plazmát, mint a sötét szobában. Soha nem szoktam érezni, hogy ne volna elég a fényereje/kontrasztja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
krx21
nagyúr
Most nézegettem egy pár plazmát...
Többek között a legendás VT20-at! Szuper tévé, DE ! Csak nekem tűnik kevésnek a fényereje? Kiemelten volt és a világos helyiségben épp hogy nem kevés volt...
A normal beállításhoz teljesen be kellett volna sötétiteni! 3D-ben - fényerő a szemüveg miatt, 3év után tuti -10-15% fényerő.... Szoval nem bánnám ha lenne benne egy kis tartalék... Vagy csak nekem túl Lcd-s már a szemem???
Nekem valahogy az öszes plazma kicsit gyenge fényerőben! Tudom sötét szobában bőven elég lehet, de nem csak kajak sötétben haszáljuk a tv-t... Ez a dolog nézegetteti velem még mindíg az lcd-ket is a sok hátrányával együtt... -
killer_666
csendes tag
Biztos megy lentebb az ára mivel nemsokára jön az új széria
-
n.dani
tag
válasz DM-Fan #34719 üzenetére
Na igen, ez azért érdekes, mert tegnap előtt meg a Savoyában láttam "eredeti, gyári" áron 299e - ért, ahol tudom, hogy több darab volt/van még belőle...
Mondjuk tény, hogy 250-ért is simán jó vétel."...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."
-
n.dani
tag
Ha valakit esetleg érdekel, a sz.sz.miklósi auchan-ban az 50S20 - 229 pénz, "csak" 10e drágább mint az 50C530 - (219e).
"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."
-
vaksi8
senior tag
.
-
Szigorúan véve a TN-éből sem jön ki, mert a TN féle névleges 2ms már overdrive-al értendő g2g, de az overdrive gyakorlatilag csak a szürkéből szürkébe váltást gyorsítja ilyen mértékben, a feketéből fehérbe váltást nem vagy legalább is kevésbé hatékonyan.
Na persze ez nem zavar senkit olyankor sem, mikor a halál másnapos c-PVA panel cammog mondjuk 78Hz-en. Nincs frameskip, minden képkocka ott van a csóvában, csak sohasem éri el a célértéket (ha pl. 0% fekete háttéren mozog egy 100% fehér négyzet, akkor sohasem éri el a 100% fehér fényerőt, mert hamarabb kezd visszaváltani feketébe, mint hogy beérkezne fehérbe - az angol zsargonban ez a "partial swith", meg esik ez más, 60Hz-es, ovedrive nélküli [nem c-] xVA-kon is, főleg a feketék környzetében).OFF-OFF: Hiányzik egy i betű az aláírásodból.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
szp1
addikt
Mivel nem állt módomban "tesztelni" ilyen TV-t, nem tudom eredményes-e a dolog.
LCD-ről lévén szó, nem is nagyon érint, csak max. mint érdekesség. Persze, ha látok ilyet kiállítva valahol, megpróbálom "értékelni"....
Az egész azért érdekelt csupán, mert az átlagos IPS panel válaszidőből nem jött ki a 400Hz.
( Még a TN-éből is csak éppen hogy ).Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BBéci
legenda
A hertzek növelésének oka a jobb mozgóképfelbontás és a szaggatás csökkentése. Ha ezek a törekvések a villogtatással eredményesek, akkor nincs okunk kifogásolni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tormento
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung Ps42c430-at. Sok időm nem volt foglalkozni vele csak beraktam a helyére, rákötöttem a dolgokat, ennyi. Van egy Asrock Ion330-as nettopom, amit mkv-s tartalmak lejátszására használok, hdmi-n keresztül. Azt is rákötöttem (csúnyán széthúzta ez a 1024x768-as felbontás, de gondolom azon változtathatok. A filmeket nem húzza szét, csak az asztalt), és szaggattak a filmek. Nem mind, de ami igen, az elég rendesen. Eddig egy 32-es LCD-n néztem, hiba nélkül. De tényleg minimális időt tudtam tölteni a tv-vel, mert elutaztam és csak holnap folytatom a beállítást. Ezt mi okozhatja? Csak beállítás kérdése? Számítógépen a legfrissebb driverek vannak. Előre is köszönöm, ha valakinek van ötlete![ Szerkesztve ]
-
killer_666
csendes tag
általában az egész ember alakjánál látható mint egy szellemkép amikor gyorsabb mozgást produkál csak amit feltettem hasonló amit láttam ,de nem sárgás hanem zöld színű én még nem láttam ilyent .
-
Johnny Cage
addikt
válasz killer_666 #34706 üzenetére
a kérdés az, hogy sárgás utánhúzást látsz (mint a videón) vagy (jellemzően) arcokon, bőrfelületeken látod ezt a bizonyos "bezöldülést"? ez utóbbi nem foszfor lag, hanem sávosodás. de mindegy végül is, mert mindkettő tipikus plazma jelenség.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz killer_666 #34706 üzenetére
igen, ezt hívják foszfor lagnak. Ez technológiából adódó sajátosság, a legtöbb embernek fel sem tűnik, de aki érzékeny rá az látja még a legújabb modelleknél is.
Az én GT20-asomon is jelen van, persze jóval kisebb mértékben
-
killer_666
csendes tag
Elég érdekes jelenséget figyeltem meg unokatesóm plazmáján gyors jeleneteknél minden bezöldül .Pedig Panasonic 42V20 készüléke van hasonló mint a linken http://www.youtube.com/watch?v=JtztunGGZYQ&feature=related
-
szp1
addikt
Igazad van, az UE B8500-ra gondoltam, tévedtem.
De látom, közben kijavítottakÍgy már értem, akkor ez nem "valódi" 400 Hz-es képfrissítés.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
szerintem forumtarsunk a samsung b 8500 - as (led) lcd-re gondolt, amelyet en sem lattam, de nagyon nagyon jokat irnak rola.
kb. ugy emlitik, mint az eddig megjelent egyik legjobb lcd.
az ara is elfogadhato volt.
5-6 ezer dollar 55 "- ban" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
Aktív témák
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...