Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz alterra #23609 üzenetére
Mindkét típusú tévét 3 hónapig használtam, igaz, csak 50 colos méretben.
A VT20 klasszisokkal jobb tévé, nem lehet egy napon emlegetni a B850-essel, ami nem azt jelenti, hogy az rossz lenne.
Hosszasan néztem a 65 colost is, a méretre, ár/érték arányra vonatkozó véleményemet nemrég írtam le.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
válasz alterra #23712 üzenetére
Szlovákiában is 1050 és 1100 között van ez a típus, rendes 2 éves európai garanciával.
Minél drágább egy modell, annál nagyobb az eltérés, és nem arányaiban, hanem százalékosan.
Érdekes kereskedelmi politika. De ez nem csak a Panasonicra jellemző, hanem a másik két gyártóra is.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
válasz alterra #23712 üzenetére
Elmondom, hogy ez szerintem hogy működik. Elég sokat beszélgettem boltokkal meg leveleztem.
Szóval nálunk a magas árakban fő ludas a Magyar forgalmazó. Ezek az árak ~10%al magasabbak, mint a külföldről behozottak. Ezért nyomatják ilyen sűrűn az 5 év garancia akciót, hogy legalább kapjon valamit az ember a plusz pénzért.
A boltok erre tesznek még 5-15% hasznot, függ attól is, hogy mennyi van nekik raktáron illetve, hogy a "szürkeimportos" webshopok mennyire nyomják le az áraikat. Mert azokat valamennyire követniük kell.A mi árainknál (amint a PanaClubtól kaptunk) volt egy kiugróan magas a 42S20. Erre rá is kérdeztem. Nekem erre azt mondta tulaj, hogy ennek azért lehet máshol alacsonyabb ára mert elég népszerű termék amiből többen bevásároltak és elég sok rajtuk maradt így próbálják olcsóbban kinyomni. De neki nem volt raktáron, neki rendes áron kell megrendelnie.
Amúgy a reális ár az 50G20nál kb. 1000 euró, erre jön nálunk az árfolyamingadozás biztonsági tényezője (pár %), plusz a szállítás és erre még egy kis haszon az eladónak.
Ugye ezeknek a nagy tv-knek azt is bele kell építeni az árába, hogy ha elromlik akkor az oda-vissza szállítást is a forgalmazó állja ami nem kis összeg.
Állítólag egy ilyennél már bukik is rajt a bolt. Persze jó esetben 10-ből vagy 20ból 1-2 ilyen van...(#23714) szp1: én ezt pont fordítva hallottam, mármint hogy minél drágább a cucc annál kisebb rajt a haszon, vagy legalább nem több, mint az olcsóbbon. Persze evvel csak akkor lennénk tisztában ha tudnánk a viszonteladói árakat...
[ Szerkesztve ]
-
ZEN1TH
őstag
válasz alterra #23884 üzenetére
Ha itthon gariztatod nyilvan ket ev, asszem kulfoldon is szokott lenni 5ev gari akcio (lehet most is van nem tudom), viszont akkor gondolom az adott orszagban ahol vetted a tv-t ott kell gariztatni (marmint az ot eveset). Valoban legjobb ha megkerdezel vki kulfoldit ezzel kapcsolatban, vagy akar a panasonic hun-t.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
szp1
addikt
válasz alterra #24062 üzenetére
Dehogynem, van ilyen a nem hülye és a fukar boltban is, és a gazdaságosban, meg a juronics-ban is. Mindig hirdetik. 15-30 e Ft + 2 év.
Elpresidente:
"de ezt szerintem otthon csak akkor venném észre, ha a C530 meg a pana ott lenne egymás mellett."Rátapintottál a lényegre. Pontosan így van. Sok ám az a 4"
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz alterra #24573 üzenetére
Gratulálok !
Végül is a legjobbat választottad amit boltban kapni lehet.
Én eddig csak 50"-ban láttam, de ahogyan egy párszor leírtam már: brutális képe van.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gyúrósok ide!
- VoIP telefonálás
- Bluetooth hangszórók
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Le Mans Ultimate
- Azonnali informatikai kérdések órája