- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
Clair Obscur: Expedition 33
Ezt a játékot az első trailer óta vártam és a vélemények miatt megvettem, annak ellenére hogy a körökre osztott RPG plusz parry mechanika végül elbizonytalanított. A vételt nem bántam meg, de azt igen, hogy nem fél évvel később próbáltam ki. 50 óra után a játék utolsó szakaszába értem, de valószínűleg abbahagyom inkább, mert sajnos elegem van belőle.
Az egész világa, a történet, ahogy a karaktereket megírták, az lenyűgöző. Nagyon beleéltem magam, érdekelt hogy mi fog történni, szenzációs az egész. A ZENÉJÉT én is csupa nagybetűvel emlegetem. Felüdülés hogy mennyire színes, ahogy fényeket is használja hozzá, harcokban a lassításokat, tényleg szuper. Talán az első UE5-ös játékom, ami tartja a rezzenéstelen 60 FPS-t.
Viszont:
- A futás mindkét kontrolleremmel ugyanúgy problémás, ahogy itt is írják. Minimális holtjátékot sem enged valószínű, de semmilyen más játékban nem volt hasonló gondom. PS-en a kamerát irányítva lehet ezt nagyjából megkerülni. Leadtam egy bugriportot rá.
- Hiányzik a hagyományos fast travel. A játék végén egyszerűsödik, de számomra ez nem elég. A már fölfedezett részekre hadd menjek bármikor rögtön vissza.
- Nekem rossz az ütemérzékem, de a parry ablak vagy szigorú, vagy unintuitív, nem tudom, nekem egyszerűen brutál. A Lies of P vagy Grime kutya fasza ehhez képest, bár még azokat se játszottam végig. De azokban érzem hogy mikor kell nyomni, ebben csak tudom a már sokat látott támadásoknál, hogy ennél az animációnál, annál a hangnál lesz jó. A dodge se sokkal megengedőbb nekem, mert amikor sikerül, akkor 5-ből 4 perfect. (Az ugráshoz viszont akkora ablak van hogy elrontani is nehéz, ráadásul külön jelzi, hogy mikor nyomjad.)
- A fentihez kapcsolódik, hogy belefáradtam a játék végi hosszú, késleltetett kombók kivédésébe. Némelyik boss is unfair, bár a számomra legdurvább támadást YT-ról végül kitanultam és bolondbiztosan tudom hárítani.
- A harcokat nem lehet csak úgy újrapróbálni vagy feladni. A saját körödben tudsz állást visszatölteni vagy elemenekülni. Számomra ez is frusztráló és az időmet viszi.Apró QoL dolgok:
- Nincs quest log, de van missable quest amit a guide-ok nem említenek ( ), mert "csak" tartalom van mögötte de trófea nincs. Ezt log hiányában kihagytam, visszatölteni se lehetett már. Nekem az ilyen egy tüske.Ultimate Sakapate harc Gustavval
- A picto mastering mechanika unalmas és molyolós, én feleslegesnek tartom.
- A karakterlapon elég lenne akkor jelezni az új skill pontokat, ha el is lehet őket költeni.Ezeknek az összessége sok nekem, de ha már néhánnyal kezdenek valamit, főleg a futással, akkor lehet hogy jóval kevésbé kritikusan állok a többihez. Szeretném majd később végigjátszani, mert a pozitívumok miatt könnyen válhat egy Outer Wildshoz hasonlóan emlékezetes játékká a számomra. Remélem, hogy ez lesz, és nem a könyvtáram alján fog 70%-nál megpimpósodni, mert nem azt érdemelné.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest