- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord_Sordi
csendes tag
válasz
gangstagergo #145721 üzenetére
Én is így vagyok ezzel. Amellett hogy olcsóbb 1 év után, kijön egy rakat patch ami helyre teszi a játékot. Én csak akkor veszek Day One gamet, ha az Rockstar Games. RDR2 -vel és a GTA5-tel voltam így, és így leszek a GTA6-tal is. Valószínűleg sokáig fogja tartani az is az árát +eléggé bug mentesen jelentek meg konzolon, szóval nem érdemes várni. Eddig csak ez a fejlesztő cég nem okozott nekem csalódást. Sonynál például a HFW esetében is hónapokkal később jött a patch amivel sokkal szebb lett Performance módban..
-
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani, aki javít kontrollert? Tolna megyében kéne!
Sajnos barátom kontrollere is elkezdett driftelni...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BBenceTM #145054 üzenetére
Utólag kiegészítették a blogot.
PlayStation Portal remote player will launch in select markets on November 15, 2023 and is now available for pre-order at direct.playstation.com in the U.S., U.K., France, Germany, Austria, Belgium, Luxembourg, Netherlands, Italy, Spain, and Portugal. Starting on September 29, 2023, PlayStation Portal remote player can also be pre-ordered from other select retailers in these countries, as well as Canada and Japan. Additional regional availability will be announced at a later date.
-
keIdor
titán
válasz
markknight #145707 üzenetére
Meg az a TLoU Pt. 2 is ahogy a mai napig kinéz, azt PS4.
Én Jackfrags videóját néztem meg a Starfieldről, de az PC, és jól néz ki, de szerintem is elvinné a prevgen…
-
válasz
Bigemperor #145715 üzenetére
Szeptember 6.
-
F-ECT$
titán
válasz
Bigemperor #145713 üzenetére
Bármeddig.
-
Bigemperor
senior tag
Én vettem az alza akcióban 3db 10000-es kreditet,meddig lehet azt még a mostani árakon felhasználni,igyekeznem kell vele,erről tudni lehet valamit?
-
Wesder
titán
válasz
syler123 #145699 üzenetére
Egyèbkènt azèrt nextgen, mert ha eldobsz egy tárgyat, akárhol, akkor az ott marad örökre, míg fel nem veszed újra. (elvileg)
Ezt eddig is tudta minden Bethesda játék, csak nem ekkora mèretben, ahol tippre a legkisebb bolygó is nagyobb, mint az eddigi legnagyobb OW játékuk, ès akkor bolygóból van 1000.
-
válasz
Rison77 #145706 üzenetére
Így van, ahogyan írod. A megosztás az csak a letöltött játékok futtathatóságára terjed ki. Az előfizetés megszűnésével lejár a licenc, és lakatosak lesznek a játékok. Tehát ha eztán egy másik profilnál fizetsz elő, akkor az eddig behúzottakat nem fogod tudni futtatni.
-
Wesder
titán
válasz
Returnal sem azèrt volt nextgen, mert olyan jól nèzet ki. A kinèzetet mindig vissza lehet butítani potato szintre, de az a bullethel amit kirakott elèd a PS5, PS4-en már nem biztos hogy 60fps-sel szaladgált volna.
Szerk.
Vagy ott a Rift Apart. Csak a dimenzióugrások miatt PS5 játék. -
echterion
nagyúr
válasz
Hogy miben? Hát a töltési időben.
-
Rison77
senior tag
Ezek a havi játékok amiket hozzá lehet adni a profilhoz, hogy működnek pontosan? Gondolok arra, hogy pl. 2 accom van a konzolon, az egyiken ps plus amit beállítok elsődlegesnek, és egy másik. Most az olvasatom szerint amin nincsen plus az úgy örökli a másik profil plus tagságát, hogy a plus-os profilba belépek letöltök játékot, és onnantól a másik profil is tudja futtatni a játékot. Tehát nem úgy működik, hogy mindkettő accounton böngészhető , és szabadon letölthető lesz bármelyik plus játék? Illetve a havi játékok, azokat csak a plus profilra tudom ugye aktiválni, tehát azon lesznek regisztrálva, a másik profilra nem tudom ráregisztrálni a könyvtárba, ott csak futtatni tudom őket ugyanúgy ha letöltöttem a másik profillal? És ilyenkor jön az, hogy ha a másik profilra veszek plust , és amin eddig volt megszűnik, akkor a havi plus játékok ugyanúgy unlockolva lesznek, vagy így a plus tagságot nem érzékeli át a másik accról, és ahhoz arra a profilra kell plus?
-
Bazsi1987
őstag
Évi 150k költök játékra kb előfizetésekre stb
-
syler123
veterán
Valahogy ezekben az új játékokban (pl Startfield) nem látom azt a grafikát, ami miatt 30fps-el kell futnia. Felkerült ugye a DF-re a teszt. Rá tud valaki arra a részére mutatni, ami miatt ezt nem tudná futtatni akár egy PS4? Azon kívül, hogy az MS-nél vannak a jogok
De akár egy XBOX One X -en is elfutna szerintem (tudom, erősebb, mint a ps4).
-
F-ECT$
titán
válasz
LeventeV #145689 üzenetére
Én a Plust fizetem (Extra), és ha kell valami más, akkor használt lemez vétel majd eladás (lemezenként 1-2k különbség van a vétel és eladás között). Digitálisan max 5k-ért szoktam játékokat venni. A PS4 pro gép eladásom kb 25k-val kevesebb, mint amennyiért vettem, a Ps5 gép esetén is kb ennyi lenne a különbség ha most eladnám. Szóval évi 50-70k körül mindennel együtt.
-
syler123
veterán
válasz
Ennyit vagy még többet mások elbagóznak, szóval még mindig inkább a gaming. Mondjuk nekem változó mikor mennyit költök, mert csak azért hogy legyen valami, nem veszem meg, csak a jobb címeket.
Pl úgy voltam vele, hogy a Star Wars Jedi Survivor ott rohadjon meg ahol van, annak ellenére, hogy tetszett az első rész. Ekkora szemétért nem adok pénzt.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Stauffenberg #145658 üzenetére
Nem is tudtam, hogy már a pendriveos mentés sem működik, ez azért igen Sony.
Én a 36 ezres sávban vagyok miért ne alapon, miközben csak a mentések miatt használom, de ennyiért már bekaphatják, azt gondoltam a pendrive alternatíva marad, fákk.
-
Én betáraztam talán tavalyi akcióban 2026. márciusig extrát. Addig csak kialakul valami.
.
-
keIdor
titán
válasz
Évente nézem inkább, mert tavasszal meg ősszel sokkal több megy el, mint nyáron mondjuk.
Ami kell day1, azt megveszem. Spider Man 2, Alan Wake 2 most ősszel. Starfield GPU-val lesz játsszva (15€ azt hiszem).
Resident Evil 4 és Jedi Survivor is day1 vétel volt. Csak a szoftver része szerintem 500€ felett van/év nálam.
Valami meg ráér leakciózva is. -
nincsnév007
addikt
előfizettem premiumra a ragnarök miatt mert azt írta hogy abban van benne, erre csak trial
LeventeV: nem nagyon szoktam nézni, mert egy hobbinál alap hogy nem számítsuk hogy mennyit költünk rá, mert lehet seggre ülnénk
-
LeventeV
senior tag
Nem tudom mennyire erzekeny topik, es senkinek sem akarok a zsebeben turkalni, de az elozo hozzaszolasok kivancsiva tettek, hogy ti mennyi penzt szantok gamingre egy honapban?
En 2021 vegen kezdtem el irni es eleg draga hobbi valoban.
Ket platformon jatszom (PS5, Steam Deck) es kb 40k megy el egy honapban (ebben benne vannak a konzolok, kiegeszitok (kontroller, headset, ssd) es jatekok is. -
cactuar
senior tag
Tölthető a Baldur's Gate 3, 108 GB.
-
negyven2
veterán
válasz
Bogyi007 #145678 üzenetére
Nem vesztettek el a CoD-t! Sőt! Elvileg lehet még jobban is járhatnak majd, hiszen ha majd idén lejárnak a Sony és az ABK közötti ex. deal-ek, akkor lehet visszaállnak majd a 70/30-as elosztáshoz (mert állítólag eddig 80/20, vagy 88/12 volt ez). Kérdés, hogy mi lesz a felvásárlásból (ami jelen esetben talán októberben zárulhat le).
Viszont az áremelés esetében ott van az MS 2021-es esete, amik igaz csak a Gold árát akarták megemelni, ami bár haviban csak $1 ($10.99), három haviban meg $5-ös ($29.99) emelés lett volna, de ezen felül a fél éves opció $59.99-ba, míg az éves opció eltűnt volna. Vagyis egy év Gold ekkor $119.98-ba került volna a korábbi $59.99-es ár helyett!
De hamar visszakozott az MS és nem csak a Gold ára maradt változatlan, de még a F2P játékok esetében ekkor jelentették be, hogy kivezetik a Gold előfizetés meglétét!
Ki tudja, lehet a Sony is észbe fog kapni és korrigálni fog majd, a népharag hatására!
-
-
-
raziel01
veterán
Szerintem az is benne lehet az emelésben, hogy ha drága a Sony akkor mellette a user tuti nem fog még előfizetni Xbox gamepass-ra is. Így tőlük meg tud elvenni előfizetőt, mert ha game pass-t sem fizet akkor akciós játékot is csak a PS store-ban fog venni, mert arra kap plus-os kedvezményt.
-
Bogyi007
veterán
válasz
negyven2 #145670 üzenetére
Ez az egész Ps Plus áremelés szerintem kimindva-kimondhatatlanul válasz arra hogy egyrészt elvesztették a fejőstehén COD aranybánya kizárólagos bevételi forrását, valamint talán az is igaz lehet amiről már többen is írtatok, hogy mostanság a saját IP-k eladásaiból bejövő bevételek sem durranhattak olyan nagyot mint régebben és hát valljuk be az sem segít hogy a szoftvereladásokat tekintve a Ps5 gépek mellé az átlaguser nem sok új címet vesz meg mellé. És ez utóbbinak éppen a Ps Plus lett az oka és a gépes Bundle csomagok.
Vegyük a legfrissebb példát. Sokan vehettek Gow Ragnarök csomagos gépet aztán mellé Ps Plus Extrát is és kb ezzel minden fontos régi és új Ps címet meg is kapta. Ezután milyen új címet vesz bárki is?! A történetmesélős játékok megvárják az embereket akár 1-2 év múlva is ebben az előfizetési rendszerbe amikor belekerülnek majd, addig meg miért is vegye meg?
A Sony ezt látva mit tesz? Megemeli a Ps Plus szolgáltatás árát - csak ez most ingoványos terület mivel mostanra eleve kvázi másolata a konkurencia szolgáltatásának csak drágábban amit most még tovább emelve nem is olyan biztos hogy mindenki meg is fog tartani...
-
nincsnév007
addikt
akkor 3 hónapra érdemes még betárazni ha kb 3 játék érdekel az extra listában?
-
válasz
ProEvoFan #145673 üzenetére
Plusz dolog nem hinném, hogy jönni fog, csak még jobb minőségű ingyenes játékok.
A magyar feliratnak ez inkább kicsit betesz, mert ez a lépés nem túl vevőcsalogató. Márpedig csak a népszerűbb címeknek finanszírozzák meg a hivatalos magyarítását, vagyis minél több játékeladás szükséges hozzá. -
ProEvoFan
nagyúr
....emésztem még az extra új árát.
25%os akcióban (ahogy venni szoktam) is 33750 forint lesz, 22500 ft helyett...Kicsivel több egy teljes árú játék áránál.
Azért a sony adhatna valami plusz dolgot, hamár ennyire drága lett. Mondjuk több hun feliratot...álmodik a nyomor. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Wesder #145661 üzenetére
Nekem már törölték, több mint fél éve járt le és nem voltam hajlandó meghosszabbítani. Pedig még a 9 ezres 50% akcióban vettem az éveset és úgy voltam vele, majd játékokkal visszahozza az árát. Nem hozta. Egyetlen játéknak örültem, azt is 4-5 ezer körül lehetett megvenni amikor akciós volt. Pedig nem volt magasan a léc, csak még egy ilyen kellett volna és már pénzemnél vagyok...
De mondom, az én szememben a legnagyobb szemétség, hogy nem engedik USB meghajtóra másolni a mentéseket. Évi pár alkalomért, amikor máshol lépnék be, nem fogok 25 rongyot fizetni, így lassabban haladok a játékokkal és ritkábban költök újabbakra. Így is lejátszhatjuk ezt a meccset.
-
jeni
félisten
válasz
republic666 #145657 üzenetére
Ma még meg kell venni régi áron és az újra aktiválás a lejárt elofizú után tovább megy.
-
cyberkind
félisten
-
válasz
republic666 #145657 üzenetére
Ha most van aktív előfizetésed és nem nyúlsz hozzá, akkor november 6-ig még a korábbi árat fogja automatikusan levonni az esedékes megújításkor. Viszont ha bármit változtatsz rajta, vagy manuálisan szeretnél hosszabbítani, akkor szeptember 6-tól már a magasabb árat fogja figyelembe venni.
-
Wesder
titán
válasz
Stauffenberg #145658 üzenetére
Már azzal rá vagy kènyszerítve hogy 6 hónap után törlik a mentèseket ha nincs Plus-od. Szerintem ez nagyobb gcisèg.
De ja, egy exportálás jöhetne a rendszerbe legalább. -
negyven2
veterán
válasz
Wesder #145654 üzenetére
A Sony nem rendelkezik saját szerverekkel? Ezt hogyan érted? Mert ha úgy, hogy nem rendelkezik saját maga által üzemeltettet szerverplatformmal akkor igazad van (hiszen MS-nek ott az Azure). De ugye sok más cég se rendelkezik saját platformmal, és mégis ingyenes a cloud save és azok ott korlátlan ideig fent is maradnak. Pl. Steam, Epic, és igazából az összes hasonlós store ahol van cloud save. Még a GeForce Now ingyenes változatában se kell fizetni a cloud save-ért (csak ingyenes fiók esetében, ha 6 hónapig nem lépsz be akkor törlik a mentéseket).
Amúgy van GameDVR rendszer PS-en? Mármint, hogy a készített képeket, videókat lementi egy Sony-s Online fiókba? Ha igen, akkor kell hozzá előfizetés? És meddig maradnak fent asz így készült képek, videók?
Csak azért kérdem, mert egy kép/videó azért több helyett foglal el mint egy játékmentés. -
keIdor
titán
válasz
syler123 #145640 üzenetére
Emelkedik, csak úgy, hogy ez Xbox-on és Steam-en ingyenes szolgáltatás.
Ez a bosszantó az egészben. Akik főleg történetorientált, Single Playereket játszanak, mint pl. én is, azoknak csak a felhőért ez horror drága és pénzkidobás.
Jönnek PC-re, viszont késve, ezt hozzá kell tenni.
Nyilván lesz Forbidden West, meg Ragnarök, meg Part 2, meg Pókember 2 is, csak 2025, 2026, 2027 stb. én azért éveket nem tudnék várni.Remekül megfér a PC és a konzol egymás mellett, de a Plust lemondtam.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Wesder #145654 üzenetére
Nem csak az a bajom, hogy a felhő mentés fizetős (és nem is olcsó), hanem az, hogy tettek róla, hogy egy nyamvadt USB meghajtóra se menthesd ki őket, hogy rákényszerítsenek az előfizetésre.
Leírtam korábban szitukat, amikor jól jönne ha vihetném magammal a mentéseimet, mert másik PS5-ön folytatnám, nekem erre elég lenne ha egy pendrive-ra kimenthetném őket. De nem, ezt nem lehet.
-
republic666
tag
Hogy van eza szept 6, nov 7 dátum az előfizetésnél??akinek aktív az előfizuja az nov elejéig még hosszabíthat a régi áron???
-
válasz
Stauffenberg #145648 üzenetére
Arra teljesen jó ez is, ha mondjuk most majd váltok egy Slim-re és át szeretnék költözni rá adatvesztés nélkül. Ehhez nem szükséges előfizetni.
Viszont arra már kevésbé ideális, hogy rendszeres mentéseket készítsünk, mert ahhoz egy kicsit macerás.Amúgy én ilyen téren meg vagyok most elégedve a Sony-val. Mindent lecseréltek szabványos megoldásokra, vagyis most már csak USB csatlakozó van, és M.2 SSD-t lehet beszerelni. Igazából ilyen téren nem lehet semmi panaszunk.
-
Wesder
titán
válasz
Stauffenberg #145648 üzenetére
Saját szerverek nèlkül ez fizetős móka. Nem fogja a Sony ezt benyelni. Nintin is fizetős a felhőmentès. Xboxon is csak azèrt ingyenes mert a Micronak vannak szerverei.
-
icemad
nagyúr
válasz
Kendek #145642 üzenetére
Jó, hogy előjött a téma, mert kérdeznék is ezzel kapcsolatban. Ha így az egész rendszert mentem, akkor csak az aktuálisan bejelentkezett profil mentéseit menti vagy az összes profilét? Vagyis elég egyszer, pl hetente egy embernek menteni, vagy minden profilnak kell külön külön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Nintendo Switch OLED, 2026.10.03-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 4 PRO 1TB (CUH-7116B) Glacier White+2db Dualshock4 kontroller+1db játék
- Nintendo Switch OLED Scarlet & Violet Edition Megkímélt / Használt 11 Játékkal Kiegekkel Garis
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest