- Milyen egeret válasszak?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiralybali
tag
Köstönöm a link összefoglalót.
Erdoke linkje egy DVR-108 v1.18 - RPC-1 + 12xRip.zip nevű fájlra mutat. Én a sokezer hozzászólás átnyálazásakor és a linkek megnyitásakor találtam egy DVR-108 v1.18 - RPC-1 + 12xRip + nx4all.zip nevűt is, de hogy hol, azt már meg nem mondom.
Gondolom ez még inkább szabad kezet adó fw, mint a nx4all nélküli társa... -
Kiralybali
tag
válasz
Blackmate #2546 üzenetére
Blackmate elvtárs rövid, de annál kedvesebb, és még inkább segítőkészebb válaszára még annyit, hogy van a fórum témák között pár olyan, amely valamely okból az adott témakörrel kapcsolatos fő diskurzus színterévé nőtte ki magát.
Vannak olyan ''megszállott'' forumozók, akik ezeken folyamatosan figyelemmel kísérik a hozzászólásokat, tanácsot, segítséget adnak. De sajnos nem mindenkinek van lehetősége erre, számos okból. Időhiány, szakértelem beli különbség, töketlenség, stb. Egy ilyen zöld füllel pompázó számára már az is elég kihívás, hogy rátaláljon arra a helyre, ahol a számára esetleg érdekes, vagy égető problémára választ kaphat, találjon valakit, aki esetleg nem élete legnagyobb nyűgjének tekinti a válaszadást, mégha ötvenharmadjára is teszik fel ugyan azt a béna kérdést. Ezen utóbbiak számára szinte esélytelen záros határidőn belül feldolgozni mindazt, amit más folyamatosan nyomonkövet, átlát, és még nehezebb abból kiszűrni a keresett információt.
Próbálj meg egyszer valamely szerepjátékos, vagy jogi, vagy orvosi fórumon megtalálni valamit, ami érdekel, több ezer hozzászólás között, amelyek ráadásul nem egyvalamiről szólnak, hanem jó összevisszaságban több szálon futnak a témák. Szerintem gyöngyözne a homlokod.
Átérzem persze azt is, hogy a sok ismételt kérdés idegesítő egy idő után, de biztos lehetne ezt kezelni valami mindenki számára kielégítőbb módon. Vannak olyan témák amik sokmindenkit érdekelnek, pl. fw frissítés. Aki ilyenben a tudás gazdája, vagy rövid kommunikáció után azzá növi ki magát, és az emílett ''megszállott'' kategóriába is tartozik, azaz akit folyton zaklatnak a zöldek ugyan azzal a kérdéssel, biztos egy ponton összefoglalhatná a releváns infókat, és egy zöld kérdésre pedig csak küldené a linket az összefoglalóra.
Láttam persze olyan fórumokat is, ahol voltak olyan témák, amiken nem beszélgetés folyt, hanem az ilyen esszenciális tudások voltak oda kigyűjtve.
Üdv. -
Kiralybali
tag
válasz
Blackmate #2546 üzenetére
Hát már a kérdést is az szülte, hogy valamelyest visszaolvastam (igaz csak 1-2 száz hozzászólásnyit), és meglepődtem azon, hogy van új 1.18 fw, amikor számomra nem is oly rég még az 1.14 fw frissítés volt napirenden.
Hát most kb 1000 hozzászóllással korábbról kezdve, több órán keresztül, míg le nem bukott a fejem, átnyálaztam a néha egymásnak is ellentmondó hozzászólásokat.
A mindenféle különböző linkekről letöltöttem az alábbiakat:
a) DVR108_FW118EU.EXE
b) DVR108DX_FW110.EXE
c) PioData DVR-108DX FW118EU.zip
d) DVR-108 v1.18 - RPC-1 + 12xRip + nx4all.zip
e) DVR-108D into DVR-108DX.zip
f) DVRFlash_v2.0.zip
Ha jól szűrtem le, akkor:
- Az a) a gyári fw, és azt simán elnidítva, majd restart kész is vagyok /csak ne legyen CD a meghajtóban/. Ha nem akarok régiómentesíteni, meg ezerrel rippelni, akkor ez elég is nekem.
- c) felrakásához előbb fel kell tenni b)-t is, mindehez f)-et kell használni. Ennek nyomán lesz egy PIODATA íróm Pioneer helyett, mármint az oprendszer számára.
- Ha d)-t választom, akkor viszont marad Pioneer az egység, de gyorsabban tudok rippelni, régiómentes lesz, és mindenféle DVD-t tudok típustól függetlenül 4X-esen írni.
- e) meg szintén PIODATA írót csinál az egységből, mint a b)-c) páros, csak egy lépésben.
Jól szűrtem le?
Üdv. -
Kiralybali
tag
ARITA 8X DVD-R és RIDATA 4X DVD-R lemezekre kiírtam nero-val csomó mindent. Volt amit 4X, volt amit 6X sebességgel. Az író simán visszaolvasott mindent, ám a gépben lévő SAMSUNG DVD olvasóm egyiket sem tudja olvasni.
Kipróbáltam a munkahelyi IBM laptopom DVD olvasójával, és az is tudta ezeket olvasni.
ARITA alapanyagra Rebuilder + ImgTool mókával már írtam ki filmeket korábban, illetve decrypterrel is. Azokat mind olvasta a SAMSUNG is.
Mi a fene baja lehet?
Hali -
Kiralybali
tag
Nekem a DVD íróm master-ra van jumper-olva és a secondary IDE kábel közepére van dugva. Az elsődleges IDE madzagon a winyóm és a DVD olvasó csücsül, a winyó a master és az olvasó a slave.
Mindezt a bios is szépen kiírja.
/Azt régebben halottam, hogy az író és az olvasó ha lehet, ne egy kábelen legyen. Ez így is van./
Most olvasom azonban, hogy a kábel végén legyen az író?!
Még régen, amikor kis floppy megy nagy floppy volt, akkor emlékeim szerint a kábel közepén lévő csatlakozó volt az A és a végén a B, és ha egy floppy volt csak és a végére dugtam, akkor nem ment.
Eszerint az IDE kábelen nem az alaplapi csatlakozóhoz közelebb lévő (azaz a kábel közepén lévő) csatlakozóra kell a master eszközöket dugni és a végére a slave eszközöket?
MI ennek az elméleti háttere?
Hogy nálam nem a javasolt módon van az milyen problémákhoz vezethet?
A BIOS miért nem pampog, hogy nem jó sorrendbe vannak bekötve?
Miért nincs a kábelen rajta, hogy melyik a slave és a master, ha az eszközök cabel selected-re vannak jumpeolva?
Üdv -
Kiralybali
tag
A régió mentesítés pontosan mit takar?
Mekkorára van gyárilag korlátozva a rippelés sebessége? Miért jó, hogy korlátozzák?
Miért nem lehet alapból max sebesséet kiválasztani bizonyos médiákra? A szűrés lemez gyártó és alapanyag függő, vagy mi?
Biztos irtózatosan naív kérdések, de érdekelnének a válaszok.
Üdv. -
-
Kiralybali
tag
Honnan tudok olyan író (pl. nero) programot szerezni, amellyel működésbe tudom hozni a vadonatúj pio 108-asomat. Mint korábban írtam, a boltban nem adtak hozzá semmit.
Nem kellett volna?
Nekem egy Nero 5.5.9.17 verzióm van, ami nem írja ki a rekorderek közé az egységet.
A cégnél vettek egy Gygabite DVD írót, amihez járt egy Nero 5.5.10.x. Ezt is feltettem otthon, ami már látta kiírta a rekorderek listájába a pio-t, de egy nagy piros bigyóval át is van húzva, és közli a progi, hogy csak ahhoz a rekord típushoz tudom ezt a nérót használni, amihez a cd-t adták.
Most mi a fenét csináljak?
Üdv. -
Kiralybali
tag
-
Kiralybali
tag
Jómagam is beszereztem tegnap egy 108-as írót. A három testőr boltban vettem a blaha környékén, mert múlt héten pénteken azt hazudták, hogy hétfőn meglesz, majd hétfőn felhívtak, hogy csütörtök.
No mindegy. A másik meglepetés akkor ért, amikor odamentem, és látom, hogy egy vékonyka neylon zacsiba van betéve egy fecni papírral, ami valami minimálisra egyserűsített quick quide lehet ráadásul több nyelven
Amikor a Samsung DVD olvasót vettem nemrég a user's-nál ott is igénytelen zacsis csomagolásban kaptam, de ahhoz legalább adtak egy driver CD-t meg egy POWER DVD 5.0 CD-t. Ehhez az íróhoz semmit nem adtak.
Azon túl, hogy beszerelem (egy AMD Athlon 64 3000+ procis vindőz ikszpis gépbe), mit kell még és honnan letöltenem, hogy írni tudjak vele rendesen?
Kell-e hozzá valami driver, és ha igen milyen? Milyen progival tudok majd DVD-t írni és másolni?
Minden segítséget előre is köszönök
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest