- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikiller
aktív tag
Na hiába rakosgattam a kábelt, nem lett jobb addig, amíg BIOS-ban az IDE mode-ot nem vettem sima P-ATA-ról, P-ATA+S-ATA-ra
ezek után már UDMA 4-nek látja az XP és 1 perc alatt átviszi a 750MB-ot.
Azt hittem fix P-ATA-ra kell állítani ott, nem tudom minek neki a S-ATA is
Most már ok az a lényeg. -
Mikiller
aktív tag
Egy kicsit részletesebben leírom a problémám,mert nem értem, hogy mit is dobjak ki
A múlt hétig egy Abit TH7II Rambus ramos konfigom volt ezt cseréltem most erre az Asus p5ld2(945p chipset) alapra.
Ezen a lapon az ICH7-en van egy IDE csati ami 1 x UltraDMA 100/66/33.Erre van rákötve Masterben az író+slave egy Toshiba sd-m1612
A winyók nem satásak, ezért az úgynevezett (ITE 8211F controller:
- 2 x UltraDMA 133 support four hard drives) -ra kellett raknom F6 gomb telepítéskor és felrakta a hozzávaló drivert.Úgynéz ki, hogy azokkal nincs is semmi baj,de a könyv azt írja, hogy oda ne is tegyek Atapi cuccot, pedig azok UltraDMA 133-as IDE-k lennének.
Kipróbálásból ráraktam ugyan, de bootoláskor egy csomót vár mire beindul a boot, ezért át is raktam az ICH7-es IDE csatira a 40-es kábellel. De akkor meg azt írta, a BIOS v. nem is tudom már mi, hogy ezekkel a kábelekkel DMA 33-ra konvertálja a DVD-ket.
A könyv is azt írja használjak 80-as kábelt (egyébként a régi alapon is 80as volt)
Most akkor igy néz ki az eszközkezelőm:
Innen szedjem ki a két középsőt?
Akkor, hogy fognak működni a DVD-k? -
Mikiller
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne.Van egy ASUS P5LD2 alaplapom és egy Pio 108 DVD a lapon található UDMA100-as IDE-re kötve 80-as kábellel. Normális sebesség az, hogy amikor egy kiírt DVD-ről másolok vissza winyóra egy 750Mb-os filmet, ez neki 8 percbe telik, és közben az egeret is ''lelassítja'' + a net ablakok is belassulnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- LibreOffice topik
- Saab, Volvo topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest