- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PetyaKmet
csendes tag
válasz
DArchAngel #984 üzenetére
Köszi a választ!
Annyit kellett még megtennem, hogy a /data/web/domainnev.hu/1.php elé még be kellett szúrnom egy php szócskát. Állítólag ez mondja meg neki, hogy php scriptről van szó.
A teljes sor ezért így néz ki:
0 23 * * * php /data/web/domainnev.hu/1.php .
S Így működik. -
jakewyler
senior tag
Üdv,
Tudnátok adni egy php-t, amivel több e-mail címre küldhetnék hírlevelet?
Használtam google-t, de sajnos mind rossz volt, mert gmail alatt a részletes megtekintésbe, látható az e-mail címek, amire küldtem a hírlevelet! -
vancha2
aktív tag
válasz
fastervótam #994 üzenetére
Köszi így már működik!
-
vancha2
aktív tag
válasz
fastervótam #992 üzenetére
És ezt hova rakjam be? Amikor megkapom az űrlap adatait? Pl. így:
$szoveg = nl2br($_POST["szoveg"]);
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Van egy sima űrlapom. Ennek a tartalmát adom át egy PHP fájlnak, ami berakja egy MySQL adatbázisba a dolgokat. A problémám az, hogy az űrlap elemei között van egy textarea (szövegdoboz). A tartalma bekerül az adatbázisba, de eltűnnek belőle a sortörések és egymás mellett csak egy szóközt hagy meg, ömlesztve tárolja el az adatbázisban. Ezt miért csinálja, én rontottam el valamit?
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #989 üzenetére
természetesen az lenne, de sok embernek sokat nem mond az olyasmi, ellenben az "email" szó már benne van a köztudatban.
Köszi az ötletet, utánanézek megoldható e. -
Tele von Zsinór
őstag
Nem lenne használhatóbb megoldás egy feed összerakása a kommentekről?
Ha van ssh hozzáférésed, akkor amikor komment jön, azt jelöld meg úgy, hogy még nem ment róla levél, és cronnal mondjuk óránként fut egy php, ami megnézi, van-e ilyen, ezekről levelet küld valamit átbillenti ezt a flaget.
-
tkazmer
addikt
adott egy képgaléria kommentezési lehetőséggel. Amit meg szeretnék oldani, az a következő: email értesítés a galéria tulajdonosának minden komment érkezéséről. A (feltételezett) problémám az, hogyha csak annyit csinálok, hogy beírom a komment adatbázisba írása után a levélküldést, akkor az bizonyos esetekben(ha lassú a szerver) elég hosszú időt venne igénybe, viszont nem célszerű mindig várakoztatni a felhasználót.
Meg lehet valahogy csinálni, hogy ne valós időben történjen az üzenetküldés(ne lassítsa a kommentezés sebességét)? Itt a ph-n pl hogy lehet ez megoldva? (asszem itt is van email értesítésre lehetőség, ha hsz érkezik egy témába) -
Korcsii
őstag
-
DArchAngel
tag
válasz
PetyaKmet #982 üzenetére
A cron szerkesztéséhez először keress egy editort, mondjuk legyen a vi, de mindegy, mi.
export EDITOR=<editor neve>
crontab -e <a user neve, akivel futtatni akarod a scriptet>Ezután a fájlhoz add a következő két sort:
0 23 * * * /data/web/domainnev.hu/1.php
0 20 * * 6 /data/web/domainnev.hu/2.phpFeltéve, hogy a php-id magukban futtathatóak.
-
cucka
addikt
válasz
PetyaKmet #982 üzenetére
a php-s része a feladatnak, hogy parancssorból kell tudj futtatni egy php-s programot. felteszem, hogy a php benne van a path-ban, ilyenkor kétféle dolgot tudsz csinálni:
-php programodneve.php
módon futtatod. ehhez létre kell hozni egy futtatható file-t amiben ez a sor szerepel. ha elindítod a scriptet, akkor az le fogja futtatni a php progidat.
- magát a php progit matatod: először futtathatóvá kell tenni a php filet, majd az első sorába bele kell írni a php elérési útvonalát a következő formában -#!/path/to/php
. ebből tudja a linux, hogy amikor futtatná a programodat, akkor mégis hogyan, milyen parancsértelmezővel tegye ezt.
a feladat maradék része a cron beállítása.
-
cucka
addikt
output bufferben keresgélni lehet (ezt már írták), de leírásod alapján valószínűsítem, hogy valami brutális gányolást szeretnél elkövetni, tehát nem ajánlom
.
a cron-al kapcsolatos kérdésednek pedig semmi köze nincs a php-hoz, valamelyik nagy linux topikban minden bizonnyal tud majd valaki válaszolni rá, de google használatával is simán meg lehet csinálni.
-
PetyaKmet
csendes tag
Sziasztok!
Van egy debian webszerverhez rootként való hozzáférésem, s itt szeretném elérni azt, hogy két - szintén ezen a szerveren levő - scriptem automatikusan lefusson a következő képpen.
1. /data/web/domainnev.hu/1.php - mindennap 23.00 kor.
2. /data/web/domainnev.hu/2.php - minden szombaton 20.00-korMivel nem akarok elszúrni semmit sem, ezért kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani? Örülnék ha szájbarágósan írnátok le, mert a linuxhoz eléggé láma vagyok.
( Mintha a /etc mappába látnék mindenféle cron mappákat ).
Úgy gondolom, hogy ott kezdődik az egész, hogy belépek a putty-al rootként a szerverbe. S aztán?
Köszi, ha válaszoltok!
Péter -
Korcsii
őstag
ob_flush(); előtt lehet-e a pufferben keresgélni?
konkrétabban arról lenne szó, hogy ha a html kód tartalmaz valamit, akkor lefut egy script, ha nem, akkor egy másik...előre is kösz
-
Cseme
csendes tag
nem kell feltétlen ingyen, kértem már itt segitséget, kaptam is, nem feltétlen teljes megoldást, de akkor pl valaki nagyon ráért és kisujjból kirázta az akkori javas feladatomat szórakozásból, ami szintén kb annyi alappal, vagyis oktatás után kiadott feladat volt mint ez is. Szval nem ingyen kérem, várom pü-ben a segitségeket
-
tkazmer
addikt
gondolom az adatbázis része rendben van(illetve azt érted), mert az abszolute nem csak php alatt hasznosítható/használt (véleményem szerint azért kaptatok php-s feladatot, mert talán a neten legjobban dokumentált nyelv, így könnyű utánajárni)
ha megvagy az adatbázissal, akkornézz körül a php.net-en(vagy ha nem megy az angol, a hu.php.neten, néhány fv magyarul is le van írva), illetve olvasgass a php-s adatbáziskezelés témakörben.
egyébként hogy egy kicsit konkrétabb legyek, ami php-s(illetve webes) az egészből:
html form, postolás php-nek, php-ben a postolt változó kezelése, valamint beillesztése az adatbáziskérés stringjébe. ezután adatbáziskérés, majd az eredmények kiírása egy ciklussal.(ez utóbbi csak a keresésnél)
beírás annyival egyszerűbb, hogy ott nincs mit kiírni, esetleg lekezelheted az az eseményt egy feltétellel, ha az adatbáziskérés sikeres volt, és kiírhatod, hogy sikeres. -
Cseme
csendes tag
Sziastok!
Segitséget szeretnék körni a következőkbe:
beadandó feladat, a php programozáshoz egyáltalán közel sem álló egyetemi szak egyik tantárgyából:
Koncert/Rendezvény nyilvántartó rendszer készítése:
Cél, hogy különbőző rendezvények (koncert, mozi, színház, kiállítás) adatait rögzíteni tudjuk és abban keresni lehessen.Adatok köre: Rendezvény jellege, Rendezvény címe (műsor), Helyszín, Dátum, Időpont, Jegyár
Megvalósítandó funkciók:
3.a.) Új rendezvény adatainak felvétele
3.b.) Keresés a rendezvények között: minden paraméterre lehessen keresni. Az elmúlt (régi) eseményeket ne listázza ki a rendszer.Ha valaki segeten rajtam ezzel kapcsolatba, nagyon megköszönném.
Kellene egy kis leirás is mellé, meg is kellene értenem!Előre is köszönöm!!
-
tkazmer
addikt
hogyan tudom leellenőrizni, hogy egy url mögött lévő file létezik e vagy sem? Az is_file(), a file_exists, és az is_readable() mind false-t ad.
-
raczger
őstag
kezdők számára ajánlom a következőt (de a többieknek is xD): [link]
-
Frenky89
addikt
válasz
paramparya #967 üzenetére
Igenis, értettem!
-
Frenky89
addikt
válasz
paramparya #965 üzenetére
jólvan már!
-
Frenky89
addikt
válasz
paramparya #963 üzenetére
substr nem sokkal hosszabb mint a felparaméterezett str_pad
-
Frenky89
addikt
válasz
paramparya #959 üzenetére
most nagyon lelkes újoncos voltam
-
Frenky89
addikt
PHP-ben van valami frappáns megoldás arra, hogy egy adott számot mekkora sztringgé "alakítson" (hasonlóan mint pascal-ban pl a szam:4 --> 4 karakter szélességben jeleníti meg a számot)?
Példa:
van egy számláló, ami mondjuk 0-tól 999-ig mehet és az egyes számokat "001", "074", "461" formában szeretném tovább használni, mint sztringek.Tehát:
szam --> xdb 0 + szam "konverter" -
Atys01
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Beállítás-->PHP terjesztések--> itt be kell legyen pipálva a php_gd2
ez volt a gond, nem volt kipipálva.
-
tildy
nagyúr
Van egy xml fileom.
mondjuk ezek vannak benne:<note>Bandinak
<to>Bandi</to>
<from>Jani</from>
<heading>Reminder</heading>
<body>Don't forget me this weekend!</body>
<date> 2007.dec. 6.
<time>16:00</time>
</date>
</note>
<note> Andinak
<to>Tove</to>
<from>Andi</from>
<heading>Reminder</heading>
<body>Don't forget me this weekend!</body>
<date> 2007.dec. 5.
<time>08:00</time>
<time>16:00</time>
</date>
</note>Van egy ehhez hasonló xml fileom. Kiemeltem pár részt mert ez llényeges lesz, de majd erről később.
Szóval van ez az xml fileom, amelyben megfelelő cpath megadásokkal ki tudok íratni dolgokat.
Simplexml-el próbálkozom, de más ötletek is jöhetnek, hogy hogyan lenne elegegyszerűbb php-ban ezt az xml-t feldolgozni.
function page($path,$filename)
{
if (file_exists($filename)) {
$xml = simplexml_load_file($filename); }
$xml_array = $xml->xpath($path);
return $xml_array;
}Ezzel visszakapok egy xml tömböt ugyan, de ott sorszámok vannak azzal hivatkozható egy egy újabbb node-elem.
Meg lehet valahogy adni, hogy könnyen lehessen hivatkozni az andinak note 8 órás reminderjére?
Remélem érthető. -
vakondka
őstag
A kódod előtt vagy után nem írtál be véletlenül még valami szöveget, szóközt, vagy sortörést ?
ha <?php előtt van valami, akár egy szóköz is, az megakadályozza a kód helyes működését.Ezen kívül nézd meg az EASYPHP beállításait is:
Beállítás-->PHP terjesztések--> itt be kell legyen pipálva a php_gd2
E nélkül nem fog működni a kódod.
Ha nem volt bekapcsolva, akkor pipáld be és indítsd újra a teljes EASYPHP, ezután működnie kell.Esetleg lehet, hogy a kep1.jpg nincs abban a könyvtárban, ahol a php fájl amivel meghívod.
Ezen kívül már csak az lehet a hiba, hogy a böngésződben nem a helyes elérési útvonalat írtad be, hanem ilyesmit: c:\kepteszt.php
A helyes: http://localhost/kepteszt.phpTöbb ötletem nincs
-
Atys01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy képet megjeleníteni php-val, de valahogy nem akar összejönni.
Mit rontottam el?
EasyPHP megy a gépemen és azzal nem működött.<?php
header("content-type: image/jpg");
$kepnev="kep1.jpg";
$kep=imagecreatefromjpeg($kepnev);
imagejpeg($kep);
?> -
ttower
aktív tag
válasz
paramparya #949 üzenetére
figyelek a válaszokra. a szóközt nem tudom kivenni ugyanis csak ott jelenik meg. sehol máshol nincs
köszi a linket -
paramparya
őstag
Első körben vedd ki a szóközt a fájlban a user szó mögül, és működnie kell (jó, hogy így figyelünk a problémákra jött válaszokra
)
másodikra pedig kis olvasnivaló: [link]
Tehát így definiálod az adatbázis elérhetőségét, nevét, usernevet, jelszót, azt a php fájlt include-dal beszúrod, és azokat a konstansneveket adod meg a kapcsolat adataiba, így kicsit átláthatóbb, gyorsabb, biztonságosabb lesz a kód.
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #947 üzenetére
ezt kifejtenéd kicsit részletesebben?
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
ttower
aktív tag
csak hogy boldogítsalak titeket:
1:
$kapcsolat = mysql_connect("127.0.0.1", "user", "test"); --> működik2:
$c_sor = fgets ($file);
$BBkod = array("\n" => "");
$c_sor = str_replace(array_keys($BBkod), $BBkod, $c_sor);
list($c_mod, $c_valid) = split('[=]', $c_sor);
$name = $c_valid;$c_sor = fgets ($file);
$BBkod = array("\n" => "");
$c_sor = str_replace(array_keys($BBkod), $BBkod, $c_sor);
list($c_mod, $c_valid) = split('[=]', $c_sor);
$pass = $c_valid;$kapcsolat = mysql_connect("127.0.0.1", "$name", "$pass"); --> Warning: mysql_connect(): A(z) 'user '@'localhost' felhasznalo szamara tiltott eleres. (Hasznalja a jelszot: IGEN) in c:\program files\easyphp1-8\www\muveletek\regisztracio.php on line 101
a fájl tartalma:
user
testötlet?
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #942 üzenetére
ha nem adom meg akkor vígan működik
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #937 üzenetére
http://logout.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=552418&rtoid=937
GET /muvelet/hsz/uj.php?thrid=552418&rtoid=937 HTTP/1.1
Host: logout.hu
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: hu-hu,hu;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Referer: http://logout.hu/tema/php_kerdesek_2/friss.html
Cookie: identifier=4606eb540f3ab247255db55c944234fc; WACID=1192202758000A328270; list_blgents=d.small; list_msgs=a.50.start; list_content=d.small; list_threads=lstmsg.d.50; list_uads=lstup.d.50.compHTTP/1.x 200 OK
Date: Sun, 23 Dec 2007 15:23:55 GMT
Server: Apache
Pragma: no-cache
Content-Length: 7667
Keep-Alive: timeout=5, max=100
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html; charset=utf-8újratöltve
IE, FF, Opera egyikkel se megy
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #935 üzenetére
http://localhost/test.php
GET /test.php HTTP/1.1
Host: localhost
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11
Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5
Accept-Language: hu-hu,hu;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 300
Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0HTTP/1.x 200 OK
Date: Sun, 23 Dec 2007 15:07:23 GMT
Server: Apache/1.3.33 (Win32) PHP/4.3.10
X-Powered-By: PHP/4.3.10
Set-Cookie: c_nick=kj; expires=Sun, 23-Dec-2007 15:37:23 GMT; path=/; domain=localhost
Keep-Alive: timeout=15, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------elvileg ott van
bár nem tudom hogy jól e -
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #931 üzenetére
hol nézem meg hogy elmegy e?
-
vakondka
őstag
nekem easyphp alatt ez lerakja a sütit, egyébként normál módon nekem sem megy:
<?php
function tep_not_null($value) {
if (is_array($value)) {
if (sizeof($value) > 0) {
return true;
} else {
return false;
}
} else {
if (($value != '') && (strtolower($value) != 'null') && (strlen(trim($value)) > 0)) {
return true;
} else {
return false;
}
}
}function tep_setcookie($name, $value = '', $expire = 0, $path = '/', $domain = '', $secure = 0) {
setcookie($name, $value, $expire, $path, (tep_not_null($domain) ? $domain : ''), $secure);
}tep_setcookie('cookie_test', 'please_accept_for_session', time()+60*60*24*30, '', '');
?>
másoltam a kódot egy nagyobb programból...
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #926 üzenetére
<?php
setcookie ("c_nick","kj",time()+1800,"/","localhost",0);
?>
vagy
<?php
setcookie ("c_nick","kj",time()+1800,"/","127.0.0.1",0);
?>egyik se megy
vakondka: próbáltam de semmi
-
ttower
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #923 üzenetére
csak a setcookiet próbáltam. errorlevel merre lakik? egyedül egy süti küldés van a kódban de úgy se megy
-
ttower
aktív tag
üdv mindenkinek.
tudna segíteni valaki abban hogy easyPHP val miért nem tudom a setcookie() fügvényt használni?
a fügvény elvileg végrehajtódott, de nincs egy darab cookie sem a böngészőben -
cucka
addikt
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kódot szeretném egyszerűsíteni plusz bővíteni majd ...
if ($honnan == 'összes' and $uzlet == 'összes')
{ $parancspest = "SELECT * FROM pest WHERE `szalit` = 0 ORDER BY `honnan`";}
else
{if ($uzlet == 'összes')
{ $parancspest = "SELECT * FROM pest WHERE `szalit` = 0 AND `honnan` LIKE '$honnan' ";}
elseif ($honnan == 'összes')
{ $parancspest = "SELECT * FROM pest WHERE `szalit` = 0 AND `uzlet` LIKE '$uzlet' ORDER BY `honnan`";}
else
{ $parancspest = "SELECT * FROM pest WHERE `szalit` = 0 AND `uzlet` LIKE '$uzlet' AND `honnan` LIKE '$honnan'";};}Tuti egyszerűbben is meglehetne oldani, azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan?
-
cucka
addikt
file lehet php-s vagy sima szövegfile is, szerintem mindkettő jó.
lehet strukturálni a nyelvi cimkéket különféle szempontok alapján, ilyenkor célszerű több file-t használni. (pl. rendezed aszerint, hogy melyik aloldalon van, vagy hogy melyik logikai egységhez tartozik, mittomén, személyek cimkéi)
lehet írni osztályt, ami megoldja a cimkék kiiratását a háttérben, neked csak annyi a dolgod, hogy meghívod mondjuk így: print $nyelv->kiszed('cimke_ertek')igazából az egész attól függ, hogy milyen a feladat, milyen módszerrel szeretnéd megoldani és hogy mennyire szeretnél újrafelhasználható kódot, vagy esetleg szeretnél-e valamilyen magasabb szintű absztrakciót alkalmazni. (tehát konkrét feladat/megvalósítási terv esetén könnyebb ajánlani megoldást)
-
tkazmer
addikt
ez utóbbira mit ajánlasz a címkék helyének? Viszonylag sok szöveget kell majd kiírnom. Mennyire jó megoldás az, ha létrehozok egy file-t, abban rengeteg változót, majd a file-t includeolom, és kiíratom a változókat? bár ez eléggé nagy összevisszaságot okozna...van esetleg valami rendezettebb megoldás?
-
cucka
addikt
sokféleképpen neki lehet esni, attól függően, hogy hogyan készíted a site-ot.
például lehet használni többnyelvű sablonokat, vagy ha sok dinamikusan kirakott cuccod van, akkor használhatsz olyan rendszert, amely az aktuális nyelv függvényében kiolvassa valahonnan a cimkéket, amelyek megjelennek a képernyőn. -
tkazmer
addikt
hogyan érdemes többnyelvű weboldalt készíteni?
-
cucka
addikt
ami egy ilyen oldalhoz célszerű, az egy teljesen egyszerű kis sablonokkal megvalósított php oldal. a sablon az a kerete az oldalnak, a tartalmi részben pedig az aktuális oldaltól függően pakolod be a szintén dinamikus tartalmat.
ez azért jó, mert így csak egyszer kell mindent megírni html-ben, módosításoknál ez előny. ezen kívül nagy php tudomány sem kell hozzá, de ha igény van ilyen-olyan plusz funkciókra, akkor könnyedén megvalósítható.
mod: sablonok alatt természetesen nem feltétlenül a már kész sablonrendszerekre gondolok, ilyen feladathoz szerintem teljesen elég a mezitlábas php-s megoldás is.
-
ttower
aktív tag
pont ezért akarom megírni. igazából pár html oldalt kell csak megcsinálni, és már kész is lenne, csak gondoltam lehetne valami interaktívabb is ha már úgyis újra kell írni.
igazad van
eredetileg az infótanárom kérték meg, de az elutasította mert nagyon nem izgatja a weboldal. így kapta meg az infótanárnő
-
cucka
addikt
így jár az, aki microsoft termékkel készíti a weboldalát.
változtatni úgy lehet rajta a leginkább hatékonyan, hogy kidobod az egészet és újraírod.
egyébként sem valami bonyolult a layout, ha a szükséges hozzáértés adott, akkor egy ilyet elég hamar el lehet készíteni.hadd találjam ki, a számtechtanárnő készítette az oldalt?
-
ttower
aktív tag
válasz
paramparya #908 üzenetére
Gyakorlatilag a html is jó lenne. Tóparti gimnázium oldala. Google 1. találat a tópartira. Ha az url mögé beírod hogy index_elemei/ akkor bejön a mappa ahol az oldalak vannak. http://azoldal.hu/index_elemei/
-
ttower
aktív tag
válasz
paramparya #906 üzenetére
Igazad van. Aza baj a sulis oldallal hogy a 285 kbos oldalból 2 a megjelenített adat, a maradék meg a formázás. A legrövidebb 254 sor. És minden sor ugyanazt tartalmazza. Mindenki csodálkozik hogy marha lassan tölt be. Ezen akarok változtatni
-
paramparya
őstag
Hát, ha egy keretrendszer használata nem hangzik bizalomgerjesztően a fejlesztéskor, az nem óvatosság, hanem amatőrség
(ezzel nem bántani akarlak, amatőr != béna, szerencsétlen, csak nem ebből él, így ráér megcsinálni mindent, amit már nála jobban ezerszer megírtak és használhatna
)
MOD: keretrendszereknél általában cucka 2. megoldása van használva
-
cucka
addikt
a jelszót tartalmazó filet
- kirakod a wwwroot-on kívülre
- htaccess-ben korlátozod a direkt hozzáférést
- leszarod a problémát mert a php kód amúgy sem olvasható kívülről
ezen kívül célszerű a mysql-t úgy beállítani, hogy csak a webszerverről érkező kapcsolatokat fogadja, így ha valaki megtudja a szupertitkos jelszót, akkor kenheti a hajára.. -
ttower
aktív tag
válasz
paramparya #899 üzenetére
Saját szervere lesz. Bizonyos mértékig bele tudnék nyúlni (sulis oldal suli szerverével)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest