- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
burgatshow #10579 üzenetére
Aztán jön az IPv6, és jól bekever.
-
Korcsii
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #10095 üzenetére
utf-8 bom... ja hogy nem az... ja hogy poénból üres... áhhá...
-
Korcsii
őstag
válasz
Peter Kiss #9886 üzenetére
A pohár tartalma 50% víz és 50% levegő.
-
Korcsii
őstag
válasz
Sk8erPeter #9881 üzenetére
file_get_contents()-t is lehet explode()-olni soronkként, és akkor csak azon a többön kell végigmenni... azt mondjuk csak sejtem, hogy egy fokkal több erőforrást kíván ez a megoldás...
-
Korcsii
őstag
válasz
Speeedfire #9780 üzenetére
Ez már csak ilyen, mindig mérlegelni kell, hogy sebesség vagy tárhely... adatbázisnál is, stb...
-
Korcsii
őstag
válasz
Sk8erPeter #8894 üzenetére
Viszont pl a foreach() szó nélkül másol, ha nem referenciát kap...
Érdekes állat ez a PHP
-
Korcsii
őstag
Legegyszerűbben talán a $_SERVER['HTTP_REFERER'] vizsgálatával, bár az lehet nem mindig hozza azt, amit kéne (böngészőről is függ).
Mondjuk én az ilyen scripteket/gombokat nem szeretem, mert mi van, ha pl egy másik oldalról linkelik? Igaz pont a fenti változó vizsgálatával az is megoldható, de... ott a böngészőn a vissza gomb, szerintem manapság már mindenki tudja használni (lassan az egyetlen gomb lesz a böngészőkben).
-
Korcsii
őstag
válasz
Speeedfire #8649 üzenetére
Ha nem string, akkor elvileg működik: number_format($szam, '.')
-
Korcsii
őstag
Huh, ennek megörültem... aztán jött a hidegzuhany:
You can use any regular expression inside the lookahead. (Note that this is not the case with lookbehind.Próbáltam felsorolni, az működik is, de csak ameddig ugyan olyan hosszú a két string (pl. (amp|opy)-t még elfogadta, (amp|copy)-t már nem).
No de legalább ha lenne & végződésű smiley, arra már lenne megoldás.
-
Korcsii
őstag
Ejj de sokat szívok ezzel, muszáj lesz már megkérdezni itt:
preg_replace() használatával kéne a ;) smiley-t lecserélni egy képre... ez még ugye nem nagy kunszt... De mi van, ha pl <) vagy ©) vagy ű) van a szövegben? Értelemszerűen ezeket nem kéne cserélni.
Próbálgattam, de vagy nem jött össze, vagy error dobott.
Előre is köszönöm, ha valaki tud valami szép megoldást.
-
Korcsii
őstag
header() segítségével hogy lehet azt megoldani, hogy ne gyorsítótárazzon semmit se a proxy szerver (avagy a netet megosztó gép), csak a képeket, meg max a .js, .css, ilyesmit?
-
Korcsii
őstag
válasz
fastervótam #1007 üzenetére
ok, kösz hogy rávilágítottál a ez echo-k közötti különbsére, mostmár nincs kérdésem
-
Korcsii
őstag
válasz
fastervótam #1005 üzenetére
ok, tudom hogy a böngészőnek mind1 hogy mivel használom az echo-t, de az általad felsorolt okok miatt azthiszem maradok az echo " "; formánál, és azthiszem \" -t fogok használni ' helyett (amit eddig használtam) csak a html szokások miatt...
-
Korcsii
őstag
borzasztó hogy mennyit tudok rágódni a semmin....
szerintetek mit használjak a kimeneti (html) forráskódban: ' vagy "
echo " "; paranccsal szeretek dolgotni, akkor ugye előbbi az egyszerűbb, viszont utóbbit látom a legtöbb oldalon, pl itt a pH!-n is...
van bármi különbség a böngészők/keresőknél? tudtommal nem kellene...
w3c meg minden így is...ha valaki ellenzi a ' -t akkor szóljon, kíváncsi lennék rá, hogy miért
-
Korcsii
őstag
-
Korcsii
őstag
ob_flush(); előtt lehet-e a pufferben keresgélni?
konkrétabban arról lenne szó, hogy ha a html kód tartalmaz valamit, akkor lefut egy script, ha nem, akkor egy másik...előre is kösz
-
Korcsii
őstag
nemtudjátok hogy a szerver oprendszerét hogyan lehet meghatározni?
előre is kösz -
Korcsii
őstag
válasz
loszerafin #712 üzenetére
ok, 5000 soroson kipróbálva, 0.01 másodperc localhoston (5 éves gép).... szóval nemsok...
csak gondoltam valami nagy profi nagy tudományosan elmagyarázza hogy a program működéséből adódóan a.... -
Korcsii
őstag
van valami különbség aközött, hogy za echo-t soronként lezárom, vagy csak egy nagyobb rész után? szerver terhelését, sebességét illetően valami különbség?
pl:
echo "abc\n";
echo "def\n";vagy
echo "abc
def"; -
Korcsii
őstag
válasz
Tele von Zsinór #658 üzenetére
köszi, asszem menni fog... majd holnap megpróbálom...
-
Korcsii
őstag
válasz
Tele von Zsinór #650 üzenetére
esetleg mondanál pár parancsot vagy php.net linket?
thx -
Korcsii
őstag
de azért ha valaki csak 1 karakter hosszút ad meg, azt még én is visszafejtem...
kipróbálom az összes karaktertKérdés:
nem tud valaki olyan kódot, ami megnézi a szerver összes mappáját, és amelyikben nincs index.php, oda rak egyet? akár egy teljesen üres is lehet...
köszi előre is -
Korcsii
őstag
az előbb pont ezem gondolkoztam, hogy hogy is van ez... nem tudom hogy ?>-kor csinál-e valamit a szerver.... ha akkor leállít valamit, és <?php-nél újraindítja, akkor biztos megkerhelőbb, ha nem akkor nemtudom... én csak a fájl legvégén szoktam lezárni...
más, kérdés:
fórum... vannak ugye bbkódok és smiley-k, és ugye egy ne konvertáljon opció... akárcsak itt...
az lenne a kérdés, hogy azt meg lehetne oldani valahogy, hogy pl van egy $text, és egy [code] bbcode, és csak abban ne konvertálja a smileykat/bbkódokat, függetlenül attól hogy a ne konvertáljon be van-e kapcsolva?
előre is kösz.... -
Korcsii
őstag
és esetleg olyan, amivel csak a fájl nevét kapom meg, a mappa nevét nem?
persze utánna már egyszerűen el lehetne távolítani, de egyszerűbb lenne...
a következőket próbáltam, és ezek mind kiadják a mappát is:
$_SERVER['REQUEST_URI'];
$_SERVER['PHP_SELF'];
$_SERVER['SCRIPT_NAME'];
[Szerkesztve] -
Korcsii
őstag
már találkoztam ezzel a függvénnyel, de most sehogy sem akar eszembe jutni...
naszóval: szeretnék csinálni egy menüt, ami máshogy jelöli az éppen megnyitott oldalt a menüben... ehhez meg kéne határozni hogy mi van a böngészőben a / után... magyarul hogy melyik az a fájl, amit az ember éppen néz...
előre is kösz -
Korcsii
őstag
ok, akkor máshogy fogalmazok:
a táblázat egy oldalon van (nem saját, egy böngészős játék statisztikája) amit egy saját (csapat) oldal(á)ra szeretnék berakni...
a csavar még az benne, hogy nem én vagyok a csapat vezetője, és így a táblázathoz nem férek hozzá...
így ctr+a ctr+c majd a mi oldalunkon ctr+v megoldásra gondoltam...
és a forrás oldalon a(z oldal legalján lévő) táblázat fölött még van némi szöveg (több sor) -
Korcsii
őstag
1. (fontosabb)
hogy lehet egy szóközzel (meg persze enterrel) tagolt táblázatból az adatokat változókba (tömb) rakni?
(az első oszlop sorszám, tehát 1-től növekszik folyamatosan, és nem fix a darabszám)
2. (nem annyira fontos)
hogy lehet megkeresni ezt a táblázatot egy szövegben? (a fejléc az mindíg ugyan az, szóval azt kellene megkeresni valahogy, de csak az utánna jövő adatok kellenek)
előre is kösz minden segítséget, és ötletet
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Milyen routert?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (52)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- MSI GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest