- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vancha2
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #4180 üzenetére
Ja, ok
Kicsit fáradt voltam tegnap este...
-
vancha2
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #4178 üzenetére
Tehát:
Ha nem robot az illető, akkor elmentem az adatbázisba, tehát elmentek minden megjelenítést. A $uj változó csak akkor 1 ha az illető ma még nem járt az oldalon. A stat megjelenítésnél így csak meg kell számolni a sorokat és meg lesz az megjelenítés, és meg kell számolni a sorokat, ahol az uj=1 és megtudtuk az egyedi látogatókat.A duplikálásnál gyakorlatilag elment mindent, de kétszer. Teljesen ugyanazok az adatok, a time(), a $uj, minden. Olyan, mintha a mysql_query kétszer futna le. A furcsa, hogy eddig nem tudtam semmihez kötni, mintha véletlenszerűen történne. Böngészőtől, szolgáltatótól függetlenül néha duplikáltan menti el.
-
vancha2
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #4175 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod, de az ügy kicsit összetettebb egy sima statisztikánál. Nekem több képnek (hirdetésnek) kell a különálló statisztikáját gyűjtenem. A $uj változóval azt néztem, hogy új-e a látogató, ezzel mérve az egyedi látogatásokat.
Az egészet újraírtam a tanácsaid alapján:
Cookiet és Session-t is figyelek (cookie azért kell, mert éjféltől számítom új látogatónak).
Az eregi()-t át fogom írni preg_match()-re, hogy egy későbbi PHP frissítéskor is működjön majd.Arra, hogy időnként miért duplikálva menti el az adatbázisba, nem jöttem rá. Most írtam rá egy kis függvényt, ami végigfut a megfelelő sorokon, és ha az aktuális sor adatai teljesen megegyeznek az előző soréval, akkor azt törli. Kissé fapados megoldás, de nem tudok mást, és ez úgy néz ki, hogy jól működik.
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Weboldal statisztikát mentek PHP-val (user agent, ip, host stb), és a következő problémám adódott:
Előfordul, hogy egy oldalbetöltés kétszer adódik hozzá a MySQL táblához. time()-al mentem az időt, mindkét sorban ua. a time, ip, host, tehát minden értéke. Egyszerűen nem értem miért.
A kód (néhány oldal specifikus dolog kiszedve belőle):
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$host = gethostbyaddr($ip);
$referer = $_SERVER["HTTP_REFERER"];
$useragent = $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"];
$uj = 1;
if(isset($_COOKIE["latogato"])) {
$uj = 0;
}
$nap = date('d', time())+1;
$ho = date('m', time());
$ev = date('Y', time());
$meddig = strtotime($ev.'-'.$ho.'-'.$nap)-(60*60);
setcookie("latogato", time(), $meddig);
if(eregi('(nuhk)|(Googlebot)|(Yammybot)|(Openbot)|(Slurp/cat)|(msnbot)|(ia_archiver)', $useragent)) { }
else {
mysql_query("INSERT INTO stat(pozicio, datum, ip, host, referer, useragent, egyedi) VALUES ('$ad_pozicio', '$time', '$ip', '$host', '$referer', '$useragent', '$uj')");
setcookie("wait", time(), time()+60);
}Volt már ilyen valakivel?
-
vancha2
aktív tag
válasz
Odiepapa #2710 üzenetére
A mysql_real_escape_string() escape-eli a karaktereket, pl a "-ből \"-öt csinál.
A htmlspecialchars() a speciális, HTML-ben használt karaktereket alakítja át az entitás kódjukká, pl a "-ből "-ot csinál.Ezek után egyértelmű, hogy mikor melyiket érdemes használni.
-
vancha2
aktív tag
válasz
petersonal #1910 üzenetére
Próbáld ki az EasyPHP-t vagy a WampServer-t. Ha egyik sem működik akkor a Vista-val van a gond.
-
vancha2
aktív tag
válasz
Sigismund #1878 üzenetére
Matt Zandstra: Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt,
George Schlossnagle: PHP fejlesztés felsőfokon,
Peter Moulding: PHP Fekete könyv (haladóknak)Persze ezek nem kétfilléres könyvek, nekem nyomtatott formában egyik sincs meg. Ha elektronikus formában érdekelnek könyvek a PHP-ról, szólj.
mm00!
Már a kérdés feltételénél is sejtettem a választ, de azért egy próbát megért... -
vancha2
aktív tag
Ugye a referer címet a $_SERVER["HTTP_REFERER"] változóból tudom meg. Van lehetőség arra, hogy a 2-vel ezelőtti ref címet tudjam meg. Tehát annak az oldalnak a címét amiről arra az oldalra ment, ahonnan megérkezett az oldalra. (na ezt jól leírtam
)
-
vancha2
aktív tag
válasz
VladimirR #1864 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom, a weboldalam forrásából bányásztam ki gyorsan. Ott a BBKód-oknál használtam, a php.net-en így volt fent. Meg tudnád mondani mit jelentenek? (Mármint az i és az s)
Flashback!
Nagyon sok karakternek van entitás kódja, pl. a szóköznek: Ha ezt írod be az oldal forrásába, a karakterkódolástól függetlenül is jól fognak megjelenni az ékezetes betűk is. Az entitás kódokat sok helyen meg lehet találni, pl. itt: [link]
-
vancha2
aktív tag
válasz
Flashback #1860 üzenetére
function EkezetMentesit($str) {
$mit = array('/á/is', '/é/is', '/í/is', '/ó/is', '/ö/is', '/ő/is', '/ú/is', '/ü/is', '/ű/is',
'/Á/is', '/É/is', '/Í/is', '/Ó/is', '/Ö/is', '/Ő/is', '/Ú/is', '/Ü/is', '/Ű/is',);
$mire = array('a', 'e', 'i', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u',
'A', 'E', 'I', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U',);
$str = preg_replace ($mit, $mire, $str);
return $str;
}Ha akarod kiegészítheted további karakterekkel, illetve az entitás kódokkal is.
-
vancha2
aktív tag
phpDesigner 2008 - ebben talán nem kell annyit gépelni (mondjuk én még soha nem használtam
)
-
vancha2
aktív tag
válasz
oroltbors #1802 üzenetére
oroltbors!
Unatkoztam, és összedobtam egy olyan sorozatszámos űrlapot, szerintem ilyenre van szükséged: http://vcsabi.extra.hu/sn.html
Remélem jó, mert még egyet nem lesz kedvem összedobni neked...Gus!
Ha jól értem, betöltődik egy oldal, a júzer kiválasztja a listából az elemet, és ezután az egyik php változónak akarod beállítani az értéket a lista kiválasztott eleme alapján? A PHP szerveroldali szkript, tehát az oldal betöltődése után már nem csinálhatsz vele semmit. A JavaScript az, ami így az oldal betöltődése után a böngészően fut le.
Ha mindenképp PHP változót szeretnél így módosítani, akkor azt lehet, hogy AJAX-szal megteheted, de nem vagyok benne biztos (az AJAX-ot nem igazán vágom)
-
vancha2
aktív tag
válasz
oroltbors #1802 üzenetére
Ez nem PHP, hanem JavaScript. Csinálj egy függvényt, ami, figyeli az input mezőnek a hosszát. Ha elérte a beállított hosszt, átrakod a focust a következő mezőre. Ja, és ezt a függvényt a mezők OnKeyUp eseményébe kellene berakni, így minden beírt karakter után lefutna.
-
vancha2
aktív tag
Hali, a következő problémába ütköztem:
Van egy kereső a weboldalamon: [link]
Itt, ha mondjuk beírod, hogy "juhász", kiadja a juhászkutyákat, és kivastagítja a nevekben a juhász szót. Ha viszont azt írom be, hogy "juhasz", akkor ugyanúgy kilistázza, mint az á-val írt kulcsszónál, csak nem vastagítja be, mivel nem pontosan az a szó, mint amit beírtunk.A vastagítást így oldottam meg:
function kiemel($szo,$ksz) {
$nksz = ucfirst($ksz);
$cserel = array($ksz => "<strong>".$ksz."</strong>",
$nksz => "<strong>".$nksz."</strong>");
$szo = str_replace(array_keys($cserel), $cserel, $szo);
return $szo;
}A $szo a teljes név, a $ksz pedig a beírt kulcsszó.
Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy mondjuk a "juhasz" kulcsszóra kivastagítsa az ékezetest is (és fordítva)?
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Az eddig az Extra.hu-nál levő weboldalam, új tárhelyre került, de mivel a .htaccess nem engedélyezett PHP-val oldottam meg a 301-es átirányítást:
<?php
if(!stristr($_SERVER["HTTP_HOST"], 'www')){
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.kutya-tar.hu" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);
exit();
}
?>A szépséghiba, hogy ez a http://kutya-tar.extra.hu/adatlap.php?id=1 oldalról a http://kutya-tar.hu//adatlap.php?id=1 -ra irányítja át. Az dolog működik, csak engem zavar az a dupla perjel. El lehet tüntetni valahogy?
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Meg szeretném tudni egy JPG fájl szélességét és magasságát. Erre elvileg tökéletesen megfelelne nekem a getimagesize() függvény. Gyakorlatilag ez a hibaüzenet fogad: [link]
Ez most azt jelenti, hogy nincs engedélyezve ez a függvény? Tudtok valami más megoldást egy kép szélességének ill. magasságának megtudására (JavaScript is jó)?
-
vancha2
aktív tag
válasz
fordfairlane #1205 üzenetére
Az addsleshes()-t akkor használom amikor hozzáadok vagy szerkesztek valamit az adatbázisban. A backslash-ek nem kerülnek bele az adatbázisba, kiíráskor csak simán kiiratom a mezőt...
-
vancha2
aktív tag
válasz
fordfairlane #1198 üzenetére
A mező tartalmát egy print() függvénnyel írom ki. Ha mondjuk van egy hivatkozás a szövegben akkor nem sokat érek azzal, hogy kiírja nekem az idézőjelet. Nekem arra van szükségem, hogy a html tag-et írja ki rendes idézőjelekkel...
-
vancha2
aktív tag
Üdv
A következő lenne a problémám:
Az adatbázisomban előfordul olyan hogy a szöveg tartalmaz html tag-eket, így "-ket is. A mező tartalmát szerkesztésnél egy űrlapba rakom bele. A gond csak az, hogy ilyenkor a "-ek elé mindig egyenkét be kell rakosgatnom a \-eket, ami elég zavaró.
Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy mikor kiolvassa az adatbázisból a szöveget, a "-eket automatikusan kicserélné erre: \" ? -
vancha2
aktív tag
válasz
vakondka #1155 üzenetére
Ezt a SELECT LEFT-es megoldást nem is ismertem. És így hogy tudom kiírni őket:
$db = mysql_query("SELECT LEFT('nev',1) FROM 'tabla'");
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
// Itt hogy tudom kiírni a betűket?
}Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem, de még nem vagyok a php+mysql mestere...
-
vancha2
aktív tag
válasz
DeltaPower #1153 üzenetére
Hát nem tudom mi a hiba, az mb_substr-rel is csak kérdőjeleket ír ki. Egyébként UTF-8 kódolást használok...
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Akadt egy problémám amit sürgősen ki kellene javítanom. A kód így néz ki:
$db = mysql_query("SELECT * FROM tabla ORDER BY id);
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
$kezdobetu = substr($sor["nev"], 0, 1);
}Ezzel a tábla minden sorának a nev mező első karakterét írom ki. A probléma az, hogy ha az első karakter Í (hosszú i), akkor nem Í-t, hanem egy ?-t ír ki. Gondolom ez van még az Ő, Ű betűkkel is. Szerintem a probléma az, hogy a substr() nem ismeri ezeket a karakterket. Van erre valami megoldás?
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Újabb kérdésem lenne: Az adatbázisomban van egy viszonylag hosszú szöveg. Hogy tudnám ennek csak az első 100 karakterét kiiratni?
-
vancha2
aktív tag
válasz
DeltaPower #1050 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerül megoldanom a problémát.
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Van egy PHP oldalam, amibe mindig az adatbázisból rakom be dolgokat. A gondom az lenne, hogy szeretném mérni, hogy ezt hányszor nézték meg. Arra gondoltam, hogy a megnyitásnál hozzáad az adatbázisban levő értékhez egyet. Ezzel viszont az a gondom, hogy ha egy felhasználó megnyitja mondjuk tízszer ugyanazt az oldalt, akkor a számlálóhoz tízszer fogja hozzáadni azt az egyet, és nem lesz reális az érték.
Arra gondoltam, hogy egy megnézésnél hozzáadok egyet az adatbázishoz, majd létrehozok az illető böngészőjében egy sütit, és a következő alkalommal leellenőrzöm hogy van-e stb...
A gubanc az, hogy a lap.php?id=1 és a lap.php?id=2 fájlnak külön sütit kellene létrehoznom. Hogy tudom a süti nevét dinamikusan beállítani? -
vancha2
aktív tag
A kérdésem az lenne, hogy melyik a helyes forma:
$_GET["valtozo"]; vagy $_GET['valtozo'];
Igazából tökmindegy, mert mindkettő működik, csak kiváncsi vagyok
-
vancha2
aktív tag
válasz
fastervótam #994 üzenetére
Köszi így már működik!
-
vancha2
aktív tag
válasz
fastervótam #992 üzenetére
És ezt hova rakjam be? Amikor megkapom az űrlap adatait? Pl. így:
$szoveg = nl2br($_POST["szoveg"]);
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Van egy sima űrlapom. Ennek a tartalmát adom át egy PHP fájlnak, ami berakja egy MySQL adatbázisba a dolgokat. A problémám az, hogy az űrlap elemei között van egy textarea (szövegdoboz). A tartalma bekerül az adatbázisba, de eltűnnek belőle a sortörések és egymás mellett csak egy szóközt hagy meg, ömlesztve tárolja el az adatbázisban. Ezt miért csinálja, én rontottam el valamit?
-
vancha2
aktív tag
Hi két kérdésem lenne:
1. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az if függvénybe két feltételt rakok? Ezt kéne úgy megcsinálni, hogy ne csak egy méretet adhassak meg feltételként:
if ($meret == "800x600") {
[...]
}2. PHP-ból lehet fájlokat törölni a szerverről? Ha igen hogyan?
Előre is köszönöm...
-
vancha2
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #603 üzenetére
Köszi mindketőtöknek. A tudatlanságom oka az, hogy még csak most kezdtem el foglalkozni a PHP-vel.
-
vancha2
aktív tag
Hi
Egy ilyen linket használok:
<a href="modosit.php?id=13">M</a>
Ez után a módosít.php-ben nem jelenik meg a változóként az id. Ha ezt írom be:
print_r($_POST)
akkor ezt kapom: Array ( )
Mi a hiba?
-
vancha2
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #598 üzenetére
A kettes kódját leírnád? Köszi!
-
vancha2
aktív tag
Hi! Újabb kérdésem van:
1. Hogy tudom php-val kiírni a dátumot és időt (yyyy.mm.dd hh:mm)
2. Több oldalon láttam, hogy kiírják a lap letöltési idejét. Pl.: lapletöltés: 0.0482 mp. Ilyet hogy lehet csinálni?A választ előre is köszi!
-
vancha2
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #593 üzenetére
És tényleg a nevet rontottam el...
-
vancha2
aktív tag
Újabb kérdésem van:
Van egy űrlapom, amin van három lista elem (év, hónap, nap)
Az ezekben kiválasztott elemet szeretném kiíratni php-val. Ezt hogy tudom megcsinálni?
Sima text box-nál a $_POST[nev]-et használom, de ez listánál nem jó... -
vancha2
aktív tag
Hi
MySQL adatbázisból kérdezek le adatokat, és ezeket az id szerint rendezem sorba.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az id alapján visszafelé listázza ki a dolgokat? Tehát a sorrend nem 1,2,3,4,5 hanem 5,4,3,2,1 legyen? -
vancha2
aktív tag
Azt meg lehet tudni PHP-val, hogy annál, aki nézi az oldalt le van-e tiltva a javascriptek futása?
Csak mert azt szeretném, hogy ha le van tiltva, akkor átirányítom egy másik oldalra. Ezt meg lehet csinálni? -
vancha2
aktív tag
válasz
vakondka #237 üzenetére
Mondjuk a submit gombnál onclick eseményre javascripttel először elküldöd a formot, majd a gombot disabled-re állítod, így nem lehet mégegyszer megnyomni. Mondjuk ez nem php...
Szerk: Most fogtam föl teljesen a kérdést: hogy frissítéssel se lehessen elküldeni? Ez engem is érdekelne...
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
válasz
Louloudaki #227 üzenetére
Köszi, ez már egyszerűbb.
Egyébként azért írtam ide, mert azt hittem egy php scripttel egyszeűbb megoldani, de nekem így is nagyon jó -
vancha2
aktív tag
válasz
DArchAngel #224 üzenetére
Megoldásnak jó, de nekem nem megfelelő. Én úgy szeretném hogy 10pt, 12pt, 14pt, és 16pt lehessen a méret, de nem szeretnék 4 css fájlt. Végső soron jó lesz ez is, de nem tud valaki valami egyszerűbbet?
-
vancha2
aktív tag
Hi, azt szeretném megcsinálni, hogy egy div-ben található szövegnek a betűmérete gombnyomásra változtatható legyen. (lehessen nagyítani és kicsinyíteni). Nem az egész oldalét csak egy konkrét div-ét szeretném így változtatni. Ezt hogy tudom megcsinálni? Jó lenne javascripttel is. Ilyen van pl a Weblabornál is: [link]
Előre is köszi -
vancha2
aktív tag
PHP-vel szeretném kiiratni az online látogatók számát, illetve a napi és az összes látogatók számát. MySQL adatbázissal lenne a legjobb. Nem tudja valaki, hogy hogy csináljam?
-
vancha2
aktív tag
Mármint így:
<?php
$targy = $_POST[''targy'';
$szoveg = $_POST[''szoveg'';
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Ha így csinálom, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Parse error: syntax error, unexpected ';', expecting '' in /nfs/extra/v/vc/vcsabi/wwwroot/mail.php on line 3
Akkor most hogy csináljam?
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
Van egy html űrlapom, annak a tartalmát szeretném elküldeni egy mail.php fájllal, de nem akar sikerülni. Így néz ki az űrlap:
<form method=''post'' action=''mail.php''>
<input type=''text'' id=''targy'' name=''targy'' size=''58'' />
<textarea id=''szoveg'' name=''szoveg''></textarea>
</form>
A mail.php:
<?php
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Mi a hiba? -
vancha2
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #99 üzenetére
THX majd holnap megnézem
-
vancha2
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #97 üzenetére
A folyamatot értem, de megcsinálni php-ban nem tudom. Az adatbázist meg tom csinálni, de a php-hoz nem értek. Nagy kérés lenne, hogy írd le?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
Két kérdésem van:
1. Hogy tudok olyat csinálni, hogy letöltésnél van egy ellenőrző kód egy képen, és ahhoz hogy letölthessél valamit, ezt a kódot be kell írnod? Ilyen van pl. a doksi.hu-n
2. A letöltések mellé ki szeretném írni, hogy hányszor töltötték eddig le az egyes dolgokat. Gondolom ezt adatbázissal lehet megcsinálni, amihez nem értek.
Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen program, ami...?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest