Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fastervótam
tag
válasz
Korcsii #1006 üzenetére
Lényegében a "aaa" stringgel még történnek dolgok, mielőtt az echo kiírja az outputra, változóbehelyettesítés, vezérlőkarakterek, (illetve nem csak echonál, hanem mindenféle stringkonstans definiálásnál), a 'aaa' közötti string viszont változtatás nélkül kerül ki, nagyjából így lehet összefoglalni a lényegét. Én általában a '-t használom, mert így egyszerűbb html tagokat kiírni duplaidézőjelel.
echo '<form action="'.$_SERVER['SCRIPT_NAME'].'" method="post">';
például. Persze ilyen csak akkor van a kódban, ha nem használok template-kezelőt.
-
fastervótam
tag
válasz
fastervótam #1004 üzenetére
Ja igen, kis kiegészítés, "-ben működnek a vezérlőkarakterek kiírása: \t - tabulátor \r\n -sortörés, '-ben nem.
-
fastervótam
tag
válasz
Korcsii #1001 üzenetére
A böngésző nem látja, hogy te az echo során határolókarakternek ' vagy "-t használsz, ez csak a PHP-t érintő dolog.
" Ennyi darab: $x " - $x helyére behelyettesítődik $x változó tartalma
' Ennyi darab: $x ' - Ittt $x kerül kiírásra, nem változónévként értelmezi a PHP.
nagyjából ez a lényeg. Elméletileg a ' gyorsabb, mivel egyszerűbb kiírnia a php-nak, de a gyakorlatban nem tapasztalható sebességkülönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű LENOVO Ideapad 3 - 15.6" Full HD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest