-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
PUS 8506/12
Hol keressek hozzá képbeállításokat?
Egyszer már sikerült nagyjából belonom a képet, de megint kinlodom vele -
Gubu0101
veterán
Azt hol lehet megnezni,hogy milyen frissites (mit tartalmaz) a tv-re?(ha lehet).Most jott a majusi frissites 58PUS8507/12-re.
-
válasz
Kroni1 #37593 üzenetére
Felhősödést, bevilágítást, fakulást én sem tapasztalok, feketék szépek, színek dettó, válaszidő is korrekt. Freesync Premium, Gsync Compatible megy, más nem is kell.
Menü picit lassú, de simán megszokható. Egyedül ez a furcsaság, amit nem tudok hová tenni, szerintem szoftveres gond lehet.
Valszeg' le fogom dobni idősebb családtagnak, én meg beruházok majd egy 8507-esre.
-
Kroni1
veterán
válasz
AxBattler #37592 üzenetére
Kislányom használja, nem olyan szép a képe mint a 8asoknak, de nem panaszkodom, elég olcsón is vettem. Ilyen tüzetesen nem vizsgáltam a képét, nagy hibát nem látok gyári beállitásokkal. Felhősödés nincs mint a korábbi LG-eimen, és a fényerő is jobb mint a samsungon amit váltott, fakulás mondjuk azon sem volt.
-
válasz
Kroni1 #37589 üzenetére
43PUS7906-on bármit változtatok a képbeállításoknál, az egész képernyő kap egy enyhe kékes árnyalatot (sárgákból zöldek lehetnek pl. itt szúr szemet).
Egyébként a Film mód pl. tökéletes lenne, csak a fényerőt csökkenteném néha, ha már monitornak használom. A szoftver a legújabb...Nálad is ez a helyzet?
-
Kroni1
veterán
válasz
kesztió #37586 üzenetére
Neked 8506osod van, nekem a 06 végű tévém pedig egy 7906-os, ami egyszerűbb menüt kapott, kevesebb beállítással. Az nem felejti el restart után pl. a daydream screensavert. De lehet nem is frissitem, hogy maradjon így.. Nem egy nagy dolog, de azért zavar pl., hogy anyám régebbi tévéjén is hiába állitottam be a google home-on keresztül a photos diavetitést az unokákról, (tök jó funkció) az csak restartig marad meg.
-
kesztió
aktív tag
válasz
Kroni1 #37585 üzenetére
Álljon meg a menet.
Nekem a PUS8536 van, ami ugye ugyanaz 100%-ban, mint a 8506, csak én még billentyűzetes BT távitányítót kaptam hozzá.
És az enyémen garantáltan el van már cseszve május 30-a óta! Ellenőrizd le szépen, mert ezt nem frissítette automatikusan, kézzel kelletl nekem frissítenem. -
Alien!
senior tag
"Éppen castoltam volna tv-re egy régebbi pc-s játékot : D És nem akartam volna hdmi kábellel szarakodni...
Sikerült is a cast, jól is nézett ki, csak nyilvan a 1-2 másodperces késés miatt játszhatatlan volt a dolog: d így toltam tovább a laptopon: d"pár alternatíva amihez van natív app a playen és minimális késleltetéssel, kiváló minőségben működnek (bár ez utóbbi hálózatfüggö):
- steam link
- moonlight (ez megy gyári Nvidia gamestreammel és Sunshine szerverrel is). -
Hmmm1
aktív tag
Szóval a lényeg. Philips OLED806 - rohadtul mindenhova más beállítás kell és ahova azt gondolnád, hogy na ha itt bevált TV adásnál, vagy Netflix akkor jó lesz amoda is. De nem. Egy jól beállított 1080p-s Netflix beállításai nem felelnek meg egy "HD" tv adás beállításaihoz. Stb.
És pedig nem SDR vs HDR-ről közti ugrásról beszélünk.Szóval ahogy a tesztekben is írták, jó nagyon a képe a tv-nek, de állítgatásra szorul jócskán, amit az update nálam most újra megbolygatott.
-
Hmmm1
aktív tag
#37577: Aztán Plex-en keresztül Dolby Vision 4k-ba ment egy film. Elképesztő volt a minőség, de mondom ott is ránézek milyen képbeállításokkal mentek a dolgok eddig. Meglepődve konstatáltam, hogy hát ugyanazon beállítások voltak gyakorlatilag mint a tv-adásnál, pedig Dolby Vision - Világos képmódban volt a tv.
A lényeg, hogy ezt is belőttem natúrra, élesség levéve stb. hogy majd megnézzük milyen valójában, mit tud a forrás. De ez is úgy elszaródott, hogy a Dolby Vision-ből semmi nem érződött, max csak a 4k-s felbontást lehetett érezni. Érdekes, úgyhogy DV-re is kell keresni egy jó beállítást, vagy visszarakni a beáll-kat amik voltak. (Pedig a élességgel, nem szeretek csalni - ez sem volt "helyes" mert inkább SD-re volt és azt hozta át a DV-re is, de legalább krvajól nézett ki.)
SZERK.: Na a lényeg:
Ezek a Netflixes SDR beállításai a tv-nek, amik ott jók igen csak. És a Dolby Visiont erre beállítva, meg sokkal rosszabb lett:
@Vhiktortól:
Sdr esetében isf nappali jó kiindulási alap.
Rásegítések ki
Szín 50
Feketeszint 50
Videokontraszt 100, de lehet ez nálad kiegest okoz, lejjebb vehető, de 90 alá ne menj.
Szinhomerseklet meleg.
Szinterjedelem normal
Fényerő nevelése: ki vagy minimum
Gamma 0 ez 2.2 vagy -2 ez 2.4-nek felel meg.
Filmstilusokbol valódi Mozit
A feherwgyensuly ki.
Élesség: 2 vagy 0Na és mint kiderült, ez tv adásra is kuka.
-
kesztió
aktív tag
Dühítő intermezzóm volt a Philips-szel (Pontosabban a TPView-vel).
Jött ugye április 30-a magasságában egy új frissítés a PUS8xx6(7) szériára, ahol többek között egy számomra régóta bosszantó problémát orvosoltak. Azelőtt, ha a Screen Saver-t Turn Screen OFF-ra tettem (Android beállítások között kell keresni), pl. 5 perc inaktivitás után, az aktív Spotify/Google Music stb. cast-elésből is kikapcsolta a TV-t. Ezt kijavították, dicséretükre váljon.
Cserébe, áramszünet (vagy újraindítás) után most elveszíti ezt a beállítást! És képesek voltak a szembembe (na jó, a fülembe) mondani, hogy ez így jó és így szándékos! Mi a véleményetek, ezek megbolondultak, vagy én ülök nagyon fordítva a lovon?!
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
Kroni1 #37573 üzenetére
Éppen castoltam volna tv-re egy régebbi pc-s játékot : D És nem akartam volna hdmi kábellel szarakodni...
Sikerült is a cast, jól is nézett ki, csak nyilvan a 1-2 másodperces késés miatt játszhatatlan volt a dolog: d így toltam tovább a laptopon: dBtw, mivel nem voltam még megelégedve a beállításokkal update után, kicsit állítgattam (szerk.: vissza is kell állítgassam ahogy volt) : d aztán vicces, volt néhány dolgot konstatálni:
- TV a a forrás miatt felteszem szerencsére a SDR-en belül is külön beállításokat képvisel és pl a Netflix-es beállításokkal nem mossa össze a TV, ez jó.
Fél év után konstatáltam, hogy hmm a TV-nézésnél 5-ös élesség meg talán Ultra resolution is be volt állítva, plusz színekbe bele volt nyúlva.Levettem/kikapcsoltam mindent, mint ahogy pl SDR Netflix/HDR Játéknál van. És számottevően rosszabb lett minden : D
Ultra resolition is egy érdekes dolog, mert Netflix-en tényleg rossz és nem jó ez a plusz élesség, azonban a TV műsoroknál, ha a valóságot, a natív minőségre akarjuk állítani a dolgokat, hogy majd úgy jelenjen meg minden amit a TV tud blabla, akkor a SD tv adás-nál szar lesz az egész kép : D
A reklámoknál mosott több részen a kép, kijön az adás gyengébb minősége stb. - annyira hogy már nem is szubjektív ez, hanem tényleg szarabb : D Egy felhúzott beállításokkal vagy amit majd fél évig használtam (az update utáni fehér egyensúly/vagy háttérvilágítás miatt nyúltam bele) tökéletes volt a tv adás minősége, minden szempontból. Egy természetes hatású 1080p-s, kiváló bitrátájúnak érződő adás volt, a túl élesség, erős kontúr vonalak nélkül. Kikapcsolva minden rásegítést stb (ahogy máshol az jó) meg egy hulladékot kapunk, ahol a színek is szarok : d -
Kroni1
veterán
Miért kell neked ennyire a cast? Mi az amit onnan nézel? Ez kb. csak ilyen félmegoldás alkalmi használatra. Ha van valami jobb NAS, vagy szervergép sokkal jobb egy Plex vagy bármiféle hálózati lejátszó app és arról behivni a tartalmakat. De még egy tévére rádugott HDD is..
-
sub71
aktív tag
Nálam NAS van + streaming előfizetések. Illetve a tévén Kodi és a "megfelelő" pluginok, azokhoz a tartalmakhoz, ami nincs fent a streaming kínálatban . Én ritkán tükrözök tévére, nem érint a probléma...
Szerk.: Ha letelik a hűségidő, a tévécsomagot is lemondom, a neten (Kodi) az is fent van.... -
anrab
addikt
-
Hmmm1
aktív tag
Na sikerült a Chromecast-et öszehozni, köszi. Ja elég nagy a lagg sajna. Who knows why - az lehetne még jobb, de legalább van : d (Film is picit tud így akadni : d) De tenxyleg sehogy sem tudna többet, gyorsabb adatátvitelt?
-
anrab
addikt
Nem úgy volt hogy eladod? Még mindig csak nyűglődsz vele.
2009 óta még nem találkoztam olyan fw-rel ami nálam elrontott volna valamit. Nem mondom hogy nem fordulhat elő.
Chromecast van minden Android tv-ben.
Elindítod mobilon, ráböksz a kis tv ikonra és már megy is a tv-n.
Laptop vagy pc-t már leírták. Chrome-ot elindítod, lejátszás tv-n.-megtalálta utána leteszed tálcára. Bármit átküldhetsz.
Hol itt a probléma? -
Hmmm1
aktív tag
Hát jogos a kérdés, jogos lehet. Nem volt semmi problémám, csak ezt a képernyötükrözéses csatl. vez. képernyö kapcsán lévő dolgot próbálgattam volna, aztán hopp, ja mondom rányomok már frissítések keresésére és talált valamit. Mondom akkor hátha bármi kényelmi funkció (egy két dolog az android részen talan modosult is) belekerül, jó is lehet, meg ilyen amikor bízol a gyártóban, kis túlzással : d De nem gondolsz arra, hogy esetleg változhat valami rossz irányba.
Egyébként LG tv-kre kb pöc c röff megy a csatlakozás vezetéknélkül, itt meg most szét kell guglizzak hogy mivan, (mindenféle szar appot - amikkel tele van a store - nem kísérletezgetnék) de Philipsnél van vmi Miracast elviekben nem?: D Szerk.: több néven ismert, de az OLED806 gyárilag nem képes támogatni semmit, ha jól látom
-
sub71
aktív tag
Nem értem, amit írsz:
"Na de úgy unblokk az egész Philips-es hozzáállás vicces, eredményes, igazi új feature-ös updatek nincsenek, random dobálnak ki valamit félévente kb. Nincs kétéves tv és elvileg prémium széria, aztán jah..."
Ha van egy tévéd, aminek semmi nyüge nincs, akkor miért várod a frissítést, és miért futtatod le egyből? Komolyan érdelel, milyen új feature-öket vársz? Mi az, amit eddig nem tudott, és Te szeretnél??? Csak a biztonsági frissítések fontosak, az is inkább egy mobilon... Szerintem....
-
Alien!
senior tag
"Bár valaki ezt írta. Kérdezem én: mikor/miért lenne, van jelentősége belső android lejátszóknál a 50hz-nek? "
hát valszeg köze van hozzá, pl a Skyshowtime nálam oled805-ön szétszaggatja képernyőt, akkorákat ugrál. Kb a Netflixen kívül mindegyik streamnek van valami nyűgje.
-
Hmmm1
aktív tag
Avforumos totyik link.
https://www.avforums.com/threads/philips-2021-oled-tv-owners-thread-706-806-856-956.2374491/page-124
Igazából sok jelentösége nincsen, csak vicces, hogy még ott sem esik nagyon szó az új FW-ről. Sokszor inkáb hangproblémákról soundbar mittudomén beszélnek."I have just updated FW to the latest TPM211EA_R.101.001.003.251 and I'm really disappointed . Philips since releasing the first Android 11 firmware version has not been able to fix the 50Hz playback suttering for internal Anroid apps. I've reported this to Philips several months ago, I was told Philips is aware of it, but obviously they just ignore it."
Bár valaki ezt írta. Kérdezem én: mikor/miért lenne, van jelentősége belső android lejátszóknál a 50hz-nek? Ha pendriveról, hálózatról streamelve, VLC-n keresztül 23.97 a frame rate. Szal, nem inkább egy set top boxnál, tv nézésnél van jelentősége ennek amit ír?
Egyébként ott elég jó a mozgásmegjelenítés. Sőt amúgy is. Maga az OLED fast response miatti dolog már fel sem tűnik.Na de úgy unblokk az egész Philips-es hozzáállás vicces, eredményes, igazi új feature-ös updatek nincsenek, random dobálnak ki valamit félévente kb. Nincs kétéves tv és elvileg prémium széria, aztán jah... 1 év után a termék támogatás szoftveresen sehol sincs, mert a fókusz kábé csak a soron következő modellre összpontosul. És akkor fel akarsz menni a Philips honlapjára és ott nincsen semmi a új FW-ről.
@anrab: megnézem majd, android system 2x újra volt indítva. Újrahangolással kapcsoaltban olyan rég állítgattam a képbeállításokat, hogy inkább már elállítanám : D Home screen-nél meglepődtem, hogy Egyénin van a tv és nem ott is ISF Nappali.
De HDR Játéknál megőrizte a beállításokat, meg kb mindenhol. Amin meglepődtem, mondjuk hogy Minden beállítás\Kép\Javított\ minden off, de a Fényerő növelése maximumon van - (de szerintem ezen is volt - ezen visszább vettem, de akkor a egész sötétebb lesz, nem csak a fehér csökkent)
-
Hmmm1
aktív tag
Firmware száma: TPM211EA_R.101.001.003.251
Erről kellenének infók, tapasztalatok. Minden.
Az azelőtti frissítés talán januárban volt. Philips oldalán nincs is fent ez, ott tegnap nekem a januárit mutatta utolsónak. Vicc. -
echterion
nagyúr
Miért tetted amúgy fel? Nekem is talált vásárlás után a 8807-hez egy update-et, de pont a te esetedtől tartva nem raktam fel. Hibát nem találtam a rendszerben, így nem látom szükségesnek.
A régi majd' 7 éves android-os Philips tv-m után igazi felüdülés ennek a sebessége, az, hogy bekapcsolás után rögtön tudok menübe lépni meg műsorújságot nézni meg csatornát váltani, kész gyönyör.
-
rainman72
nagyúr
Igazából nem olvastam végig mit írtál sorry
De ha röviden leírod mit kell megnéznem ami zavaró lehet akkor rátekintek az enyémen.
Igazából nem veszek észre semmi hibát a tv-n és ez nagyon ritka manapság.
Persze ehhez az is hozzá tartozik hogy nincs kihasználva minden funkcíója például nem nézek már letöltött filmeket csak stream megy rajta az is ritkán.
Bekapcs.aztán müködik nem is igazán nyúlok a beállításokba régóta. -
Hmmm1
aktív tag
válasz
rainman72 #37550 üzenetére
Hmm. Ja sry. Nem tudtam már egybetenni, lejárt mindig a szerkesztésre szánt idő. :/
Mire gondolsz, hogy megnézed nekem? Thx.
Na de mik a hírek most itt ezen a Firmware fronton. Ha jól láttam sok modell megkapta ezt a frissítést! Mik voltak itt? Mit tud?
Oké hogy lehet javítások de valamibe belenyúltak az biztos.
Nekem a fehér gyanús. Most állítgathatom, hogy jó legyen megint, de kb azt se tudom hogy volt a jó: d csak azt tudom hogy nem így volt : DA fentebb említett changelog vannak azért dolgok amiket érdems lenne taglalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest