Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popalcsek
tag
válasz pixta78 #20798 üzenetére
a PPI ebben az esetben nem Pixel per inch, hanem pixel performance index..
gyakorlatilag a TV "képminőségét" jelenti, ami a panel gyártási technológiájából, egyéb tulajdonságaiból, a Philips jelfeldolgozó processzorának adottságaiból, egyéb képminőségre hatással bíró technikákból, és ki tudja még milyen létező, vagy nem létező tényezőkből kalkulált csodaszám
Nagyobb PPI = elméletileeg szeb kép, jobb upscale, folyamatosabb gyors jelenetek[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
Segítsetek légyszi megérteni, hogy mi értelme van egy 55" -os tv-nél a PPI értéknek?
Mert hát a pixelek közti távolságot mutatja ez az érték és ugye ilyen képátló mellett ugyanazon felbentáson (4k) nem lehet több képpont! Vagy a sűrűség -mondjuk kissebb pixelek- miatt nem lehet kissebb az átló (55) mérete.
Tehát miért jobb egy
2900 egy 1700-al szemben....Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
atike
nagyúr
válasz Samanbacsii #20793 üzenetére
Ezt hogy hoztad össze? Nekem válaszoltál olyan kérdésre amit nem is én tettem fel - de a kérdést beidézted...
[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
sirarcheer - Igen, végül 58 lett, elég közelről kell nézni helyhiány miatt, és az 58as kipróbálása után láttam, hogy a 65ön még élvezhetetlenebb a mezei TV adás. Az ambi használata is fura lett volna 65"nál, mivel az igényel még egy 20-20 cenit, és a 65 colos változat szélességével együtt az már elrabol a falból úgy 190-200cm-t... A sarkai feketék, de valamit valamiért, a több kontraszt, és mélyebb fekete kárpótol.
Samanbacsii - Igazából kb. semmilyen szolgáltatást nem veszítenék, mivel a FLIPes STB totál le van butítva, semmit nem tud, de ahogy Kbali kifejtette, FLIPnél nincs CI card.
Kbali - Egyelőre sajna úgy néz ki nem lesz más lehetőség... TV full bekonfigurálása, aztán használni a buta STB távirányítót, hangerő, csatornák, ki és bekapcs..
Egyébként, ha szerzek egy idei 8as, vagy egy tavalyi 7es kétoldalas távirányítót, vajon nem lehet összepárosítani a 7304-gyel? -
Kbali
nagyúr
válasz Samanbacsii #20793 üzenetére
Flip (tkom) nincs ci kártya. Marad az az opció, hogy a stb tàvjànak tanítja meg a tv-t. A tv távját max netezéskor kell elővenni. Én is így használom
-
Samanbacsii
őstag
- van e valamilyen módszer, eszköz, amivel megoldható, hogy ne a set top boxon kelljen csatornákat váltogatni (FLIP IP tv), hanem a TV intézze ezt? Idegesítő hogy 2 távirányítót kell nyomkodni a TVzéshez.
Ha CI kártytával használnád sok szolgáltatást veszítenél? Akkor elég tv távirányító..." ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
sirarcheer
senior tag
válasz Popalcsek #20789 üzenetére
Hogy-hogy 58"-ast vettél? Sarkai nem feketék?
1. Én az idei modelleknél csak a 8-as széria mellé láttam kétoldalas távírányítót.
2. Ha jól látom csak videót, és alkalmazásokat lehet keresni. Éppen hol vagy a tv-n.
3. Nem lehet tanítani mint a régi távírányítókat? (Nálam Digi van, ezért is. (Nincs set top box.))PSN: sirarcheer
-
Bambusznád
tag
válasz Popalcsek #20789 üzenetére
A kétoldalas távirányító a tavalyi modellhez járt, a 7303-hoz.
Távirányítós megoldás engem is érdekelne Nekem telekom van, ott a régi tv-t ráprogramoztam a set top box távirányítójára, így azzal tudtam ki-be kapcsolni.
Most ehhez letöltöttem a 'Műsorújság' app-ot, azzal tudok csatornát váltani, a többit meg intézem a tv távirányítón, de így is két eszköz kell hozzá.atike: látom a tiéd decemberben jön. Hát reméljük azzal minden rendben lesz. Úgy gondolták, hogy nekik elég, ha megy rajta youtube és a netflix, aztán persze vérszemet kaptak, és már mirecastolni akarnak ilyen ez
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Bambusznád #20782 üzenetére
...remélem csak valami egyedi probléma van a készülékében és/vagy a hálózatban...
-
Popalcsek
tag
Kérdésem lenne 7304 tulajokhoz, miután én is szerencsés tulajdonosa lettem egy 58"-nak. Igazából elsőre (kb 4 óra tapasztalattal) meg vagyok vele elégedve néhány dolgot kivéve, amit meg kell szokni (mint például a sarkaiban lévő sötétedés).
A kérdések:
- láttam jónéhány weboldalon, hogy a 7304hez egy kétoldalas távirányító van, a hátán touchpaddal, és billentyűzettel, ám szomorúan tapasztaltam hogy az enyémen a másik oldal hiányzik . Ez is úgy vanmint LG-knél az LG "légegeres" távirányítója, hogy van akinél benne van az árban, és van aki külön adja 20k-ért, és a csomagban cska a "primitív" irányító van?
- hogy a fenébe lehet rávenni a google assistot, hogy hang alapján ne a youtube-on keressen, hanem csak simán a GOOGLE-ban?
- van e valamilyen módszer, eszköz, amivel megoldható, hogy ne a set top boxon kelljen csatornákat váltogatni (FLIP IP tv), hanem a TV intézze ezt? Idegesítő hogy 2 távirányítót kell nyomkodni a TVzéshez.
Köszöntem! -
vzozo
senior tag
válasz Bambusznád #20784 üzenetére
Viszont ha valamiért az 50-es is beférne, akkor a 43-as tutira. És annyira nincs nagy különbség:
Gerätetiefe (inkl. Fuß) 190,1 mm
Gerätetiefe (inkl. Fuß) 240,0 mm(5 centi, ha ezt felezzük a kilógás miatt, még pont beférhet akár az 50-es is...) Szóval ha időd engedi, köszi előre is.
@junior19 - megfontolandó, ennek is utánanézek.
-
Upo
addikt
válasz Alien! #20770 üzenetére
Valóban izgalmas volt a múlt, de én szándékosan maradtam ki belőle eddig. Plazma tv, projektoros tv, én ott nem éreztem hogy azokba bele kellene ugrani. Az akkori rettenetes képminőségű lcd-kről ne is beszéljünk. Arcoskodáson én is azokat értettem, akik csak azért vették mert "lapos", aztán meg nézte rajta a gagyi tv adást az előző tv-nél rosszabb képminőségben.
A fullhd már tényleg jobbnak tűnt, de ott is még voltak gondok a képpel, mozgásokkal, szintén nem éreztem a késztetést a váltásra. Aztán bedobták a 4k-t, elterjedtté vált, egész tűrhető lett a megjelenítés. A mögöttes rendszerek manapság többnyire "smart"-nak jelzettek, de még mindig vannak olyanok amik a használhatóság határán billegnek vagy el sem érik, ahogy a fentiekből is látszik. "Zárt" rendszerrel kapcsolatos problémákba már én is belefutottam media player kapcsán, illetve korábbi smart tv-k kapcsán is hallottam, ha a gyártó nem frissíti a szoftvert akkor vége (pl. Youtube váltás). Ezért én is a webos, de inkább az android felé kacsintgattam. Itt elértem oda, hogy az olvasottak szerint a 7304 szoftvere használható, nyilván nem fog köröket verni egy snapdragon 865-re, de nem is cél. Kibírtam volna még simán a váltás nélkül, de most anyagilag szinte nem igényel többlet ráfordítást, így beleugrottam a cserébe, és valószínű addig fog maradni a tv amíg tönkre nem megy.
A 3D nem érdekel, abszolút nem fogott meg, kezdettől zsákutcának tartottam. Úgy tartom, hogy nem természetesen felmerült igény, hanem a gyártók egyik erőltetett ötlete volt hogy megint elő tudjanak húzni valami "újdonságot". Attól még másnak lehet hogy tetszik, de én csak felesleges erőforrás pazarlásnak tartom, helyette lehetett volna még jobb képminőség elérésére költeni azt a pénzt, illetve ugyanazért az árért nekem szimpatikusabb az, ha a 3D áramkörök ártöbblete helyett azért a pénzért inkább jobb tudású sima áramkörök kerüljenek bele a készülékbe.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
junior19
senior tag
Régebben lehetett kapni a MM-ben is olyan tartót, hogy mintha fali tartó lenne, de volt egy tartószerkezete. Így úgy nézett ki, mint egy középtalpas tévé, kisebb helyett foglalt. Igaz, nem volt akkor olcsó, mert olyan 25 ezer körül volt. Egy ismerős vette, lekerült a falról a tévé, s nem találták az eredeti talpát.
codec project
-
vzozo
senior tag
válasz Hyder11 #20781 üzenetére
Falra szerelve lenne a legjobb, csak ez a beépitett szekrény vagy 50 centi mély, tehát hülyén nézne ki oda betolva a TV, és amúgy is egy kandalló kéménye van a fal mögött (ami hiába nem üzemel évtizedek óta, de mégse állnék neki pont OTT megfúrni a falat.) Szóval ez egy ilyen elcseszett lyuk és kiszögellés az egész szekrénysorból.
@Bambusznád, akkor ezt a 6xxx-es szériát elengedem szerintem, ennél még a 6 éves LG-m is reszponzivabb, pedig az aztán tényleg nem egy erőmű smart funkciók terén.
Jól értem, hogy a 7304-gyel elégedett vagy? Megtennéd, hogy leméred annak is a méreteit? Ami érdekel: a TV felső hátlapja és a talp legelőrébb lévő része közötti távolság. Köszönöm.
-
Bambusznád
tag
Apum vett 6704-et a képminsőséggel szerintem nincs baj, de marha lassú a rendszer. Miracast, 10 próbálkozásból 2x működött. A böngészőbe való gépelésnél beírtunk egy betűt és kb. 1 perc múlva meg is jelent.
Ami még fura volt, hogy elindítottam azon a tv-n is a YouTube-on egy videót, míg az enyém (7304) szépen váltotta is a színét, nála fehér volt a hátér. Direkt egy tűzről készült videót válaszottam, ott szépen pirosodnia kellett volna a LED-eknek. Máshol (Netflix, tv műsor) váltakoztak rendesen a színek. Érthetelen
-
Toth_Jani
őstag
válasz FarkasBarb #20775 üzenetére
A Chrome vagy bármi más csak úgy telepíthető ha letöltöd egy APK gyűjtő oldalról és egy Pendrive-ról telepíted.
De mivel a Chrome egérrel vagy érintő kijelzővel működik ezért az egyik mindenképpen kelleni fog hozzá.
De a helyedben a KODI-t telepíteném, van annak is fóruma (talán) segítenek hogy kell használni, és ez ott van a TV áruházában is.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz Darkrush34 #20776 üzenetére
Honnan van ez az infód? A kézikönyve ezt nem írja.
-
vzozo
senior tag
válasz Hyder11 #20771 üzenetére
Köszönöm, hát ez így nem túl bíztató. Most olvasom az egycsillagos értékeléseket az amazonon az eggyel "nagyobb" (PUS6704/12) modellre, de ott is panaszkodnak szoftverhibákra, gyenge kép- és hangminőségre.
Az a baj, hogy gyakorlatilag méretben nem találok jobbat (tudnám miért nem lehet dizájn szemét helyett normális talpakkal ellátni a többi gyártó többi modelljét), szóval akkor lehet marad a fűrész. Fost márpedig nem szeretnék ajándékozni.
-
Darkrush34
csendes tag
válasz werszomjas #20773 üzenetére
65Pus7304 4k felbontáson 60hz, 1080p-ben 120hz.
-
FarkasBarb
friss újonc
Helló 55pus7303 kapcsolatban lenne egy kérdésem, nem tudna esetleg valaki segíteni hogy lehetne Google Chrome t telepíteni a tv re. Az alap böngésző van rajta de nem sok mindent játszik le (film, sorozat) neten néztem 2 videót egyik sem működött, vagy esetleg valami jobb fajta böngészőt? Chrome ra azt irja h kompatibilis
-
evitiguF
senior tag
válasz werszomjas #20773 üzenetére
Én is ugyanezen gondolkodtam, és döntöttem a tavalyi modell mellett. Elvileg csütörtökön érkezik.
70-90ezres felárat nekem nem ért meg, de mindenki másra, és máshogy használja. -
werszomjas
addikt
Sziasztok,
65PUS7303 és 65PUS7304 között vacillálok. Utóbbi az újabb, idei modell, 03-as pedig a tavalyi.
A displayspecifications szerint az új széria már IPS panellel szerelt, ami szerintem visszalépés, maradt ugyanúgy 60 Hz és maradt 8 bits+frc.
Amiben előrelépést látok, a frissebb droid és valamivel erősebb SoC.Megéri a felárat a 7304-es
üdv
-
keyman
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék ezekhez a tv-ez nem létezik világítós távirányító?A jómodor nem szégyen!
-
Hyder11
csendes tag
Pont múlthéten járt nálam egy hetet, vissza is küldtem. Tetű lassú a saphi, ha nem telepítesz rá semmit sem. Nincs is mit rátelepíteni igazából... Vegyetek androidost. Vagy LG-t... A képernyő felső része úgy néz ki, hogy a felső 8cm szépen szűkül felfelé. A lábak előre hátra 7-7 centit lógnak ki, kb. De tényleg, youtube tele van bugokkal, Netflixet felejtsd el, néha még a hangerőszabályzást is.
-
Alien!
senior tag
nyilván a rootolásnak vannak előnyei, telefon esetében végképp (én valahol a Galaxy S/S2 környékén romolgattam, ahhoz nélkülözhetetlen volt, azóta számomra érdektelen), tévénél nem igazán látom értelmét (talán egy rendszerszintű adblocker miatt jönne jól(?)).
Az elmút 15-20 év pedig valóban izgalmas volt: analógról->digitálisra /sd->fullhdra átállás, az ezeket kísérő pc/konzol technológiák, a 3D megjelenítés, stb. Nem gondolnám, hogy a korai beszállók arcoskodás miatt cserélgették volna az eszközeiket mint ahogy jómagam sem, bár biztos létezik egy ilyen birka réteg is.
btw grat. a tévéhez, jó választás.
-
Upo
addikt
válasz Panama13 #20767 üzenetére
A Sideload Launchert javasolják telepíteni, abban látszik minden app, nemcsak amiről az alap Leanback Launcher úgy gondolja hogy Android TV minősített.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, van valakinek Philips 43PUS6504/12 UHD TV-je? Rokonnak lenne, és tudom, hogy nagyon limitált a hely, ahová el tudná helyezni (a beépített szekrényt pedig nem szívesen fűrészelné szét...) - szóval ha egy tulajdonos le tudná mérni, hogy pontosan mennyire lóg ki előrefele a két talp, illetve milyen vastag a képernyő a felső 5 centinél, az az infó sokat segítene.
Köszönöm.
-
Panama13
lelkes újonc
Sziasztok, vettem múlt hét pénteken egy Philips 55pus7304 típusú készüléket, és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, gyönyörű szép képe van, nem lassú. Az sd minőségű adásokat úgy feljavítja mind HD lenne. De lenne pár kérdésem, az első az lenne, hogy a böngészőt mikor megnyitom akkor az égért csak a gombokkal lehet irányítani vagy, van benne olyan érzékelő hogy a távirányítót mozgatva tudom irányítani az egeret, ez lenne az első és egyben legfontoaabb kérdésem. Második az lenne hogy nem találom a Chrome böngészőt hiába telepítem a paly áruházban, egyenlőre ennyi köszönöm szépen a választ ha lessz
-
Upo
addikt
válasz Alien! #20764 üzenetére
Az összes androidos készülékem rootolt, és nem feltétlen bukó a dolog, ésszel kell csinálni.
De igazából netflix-re, hbo go-ra nem különösebben parázok, nem érdekel. Persze kipróbáltam, köszönik szépen, jól mennek a rootolt telómon a tvgo-val, banki cuccokkal együtt.
A kihagyott korszak meg lehet hogy izgalmas, de mellette azért kellett kompromisszumokat kötni az elején ha valaki menőnek akart látszani. Én menőzni nem akartam, műszakilag meg nem tartottam indokoltnak hogy pénzt adjak ki azokért, ráadásul annakidején relatív többszörös árban voltak a mostaniakhoz képest. A csúcskategória nem érdekel, annyipénzt én tévére nem adok ki, nincs akkora szerepe az életünkben.
Ezt se léptem volna meg, de egymásra talált az akciózás, és hogy a régi díjcsomagom helyett az újabb, ugyanolyan vagy jobb paraméterekkel, még a tv-vel együtt is csak ~2000-el több havonta mint amit előtte fizettünk. Ez még belefér érte, sokkal töbet már nem ért volna, a képcsöves még simán ment volna sok évig.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Alien!
senior tag
rootolni nagy okosság lenne, buknád a szolgáltatások nagy részét (netflix hbo go-t biztosan). amúgy ahogy fentebb írták is, nem a gyengébb korszakot hagytad ki, hanem az izgalmasabbat...a 10 éves felsőkategóriás tévék képminőségben máig partiban vannak a mai 4k középkategóriával.
-
Upo
addikt
Egyébként semmi baja, de most már tényleg kell a HDMI bemenet. Egész jól kihúztam vele a lapostévék gyengébb korszakait. Telekomnál a díjcsomag váltás mellé meg bedobtam az 55pus7304-et a kosárba, képcső után biztos más lesz.
Próbáltam keresni rootolási leírást, nem találtam. Majd ha itt lesz, meglátom mire jutok vele.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Popalcsek
tag
válasz Darkrush34 #20759 üzenetére
Köszi az infot...
3.5 méter az nagyon messze van nekem.. milyen a set top boxos HD 720P adás monjuk 2.2 - 2.3 méterről? Tudom kicsit büntetően közel van, de 4K mozihoz 65"-nél ez kívánatos, és nem kivitelezhető a kanapé tologatása 2 méterrel hátrébb, ha épp csak a TV megy -
Popalcsek
tag
válasz Darkrush34 #20756 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ennyit arról hogy a direct LED hibája. "szinte" tökéletes a feljebb lévő 58"hoz képest (is).
Úgy tűnik az 58as modellt valahogy ilyenre sikerült összerakni, hacsak az 50es is nem ilyen "saroksötét" úgy rémlik az is VA. Egy mezei HD TV adást (ha jól tudom 720P) milyen minőségben tud ez a 65" upsclale-ezni? Milyen távolság az ahonnan élvezhető / elviselhető a látvány? -
Popalcsek
tag
válasz junior19 #20754 üzenetére
Ma volt szerencsém egy 55"7304-hez, sajna nem volt lehetőségem kipróbálni egyszínű hátterekkel, a szokásos Philips demovideo ment rajta, de nem láttam a sarkaiban semmit, bárhogy nézegettem. Szóval tényleg várom a témában az IPS panellal rendelkező (55" 65" ) 7304 tulajok kémfotóját a TV sarkairól... THX
Más... Ahol láttam 7304 ambilightot rendesen működni, ott néha nagyon fura színek jöttek ki a ledekből, ami kb. köszönőviszonyban sem volt a képernyőn látható tartalommal. Egy csóka kalimpált egy karikával valami sivatagban, a karikán volt EGY piros csík, és amikor a képernyő tetejét érintette full pirosra váltott a felső ambi 30%ka, ami így nem kicsit ütött el az oda tertozó 98%ban sivatagot és kék eget tartalmazó képtartalomtól... Kérdezném, hogy milyen mélységű settings van a TVben ambilight kapcsán? Lehet hogy valami beteg beállítás miatt volt ennyire elvetemült az eredmény?[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz Popalcsek #20748 üzenetére
Nem a va panel "átka", hanem inkább a direct ledes megoldás hozadéka. Sokkal drágább készülékeknél is előfordul, ami direct ledes.
Ilyen az Edge ledesnél nem fordul elő, de ott meg más anomália lehet.
Ahogy néztem a 65"-os is Direct ledes, így annál is várható ez a jelenség kisebb-nagyobb mértékben. Ha kifogsz egy tökéletes példányt, akkor kérnék 5 számot tőled a lottóhoz.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
codec project
-
dualcore
őstag
Én is berendelem az 55 PUS 7304-et, és nem vált semmit mert azt s meghagyom.
-
frici69
tag
Sziasztok! Én is bevásároltam egy 43PUS7304-et. Egy máig hibátlanul működő 32PFL6505H--t fog váltani ha megérkezik.
[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
evitiguF
senior tag
Én ma egy 65PUS7303-ra neveztem be, 200k-ért, jövő hét végén hozzák ki elvileg, úgyhogy a hétvégén remélem szakadni fog az eső, hogy egész nap tesztelhessem. Majd jövök véleménnyel!
Nekem egy régi 42PFL9703D-t fog váltani, ami mondjuk a mai napig tökéletes! -
Popalcsek
tag
válasz benike123 #20749 üzenetére
Őrs - sugár...
Igazából az IPS feketéje egyértelműen gyengébb a majd harmadannyi kontraszt miatt, és nekem úgy tűnt hogy a színek is mélyebbek. Azt viszont aláírom, hogy a betekintési szög az 58as VA-nál már 30 foknál is gázos... de egyelőre nem tervezek óriási partykat, szoval kb. lekaka 198k egyébként a 58" nem tudom az 55"-ost mennyiért mérik, de 46ról váltanék, így próbálok olyan nagyot váltani amekkorát lehet (a 65 viszont kicsit BAZINAGY )
A 46os egy lassan 15 éves Samu ami elképesztően jól végzi a dolgát, elkéééépesztően sokba került annak idején, de most már kívánatos a 4k. -
benike123
tag
válasz Popalcsek #20744 üzenetére
Melyik euronicsba nézted?
Én nagyon vaciláltam az 58"-as VA-n, de egyelőre rendeltem egy 55" IPS-t, most akcióban kb 30-al olcsóbb.
Meg egy 55" 7503-at láttam élőben, az nagyon bejött, nemtudom annyival többet megér-e a VApanel főleg, hogy többen említették, hogy egetrengető különbségek azért annyira nincsenek.
Ha nem szakad be az 58" ára brutálisan akk maradok az IPS-es55"-nél.
Nekem jelenleg egy LG 32LH3000 van ahhoz képest biztos nagy előrelépés lesz, az 55" tv + Logitech z906 kombó is
-
Popalcsek
tag
válasz sirarcheer #20745 üzenetére
Ohhh.. Köszönöm a gyors választ..
Sajna úgy tűnik ez egy tulajdonság, nem pedig állapot
Ott az nekem fel sem tűnt hogy a széle is ködös kicsit, bár ez valószínűleg a kontraszt és a fényerő függvénye.
Érdekes... Most már megnéznék egy 65"-es verziót is (ami IPS), hogy kiderüljön , ez a VA panel "átka" vagy a Philips gondos munkásságának köszönhető. Hálás lennék ha egy fórumtárs venné a fáradtságot egy vörös 65öst tesztelne ... Előre is köszönöm! -
Popalcsek
tag
Sziasztok Urak!
58PUS7304-gyel szemezek erősen, a méret is stimmel, és bejön a VA panel kontrasztja...
Ma néztem egyet euronicsban vásárlára felkészülve, és szomorúan tapasztaltam hogy a panel sarkaiban zavaró "sötétedés" tapasztalható, mintha a gyengülne a háttérvilágítás. Homogén színeknél látható, nekem főleg pirosnál tűnt fel (amit ugye pixelhibák felderítése miatt erőltettem). Valaki, aki ezzel a típussal rendelkezik, tudna segíteni, hogy ez általános, vagy csak azt a "bemutatódarabot" csapták szét?
Csak egy kis extra, hogy bár egyeztettem velük "van bőven"... mire odaértem (30perc) sajnos csak a bemutatódarab volt, amit készséggel odaadtak volna normál árban, még azután is hogy találtam rajta egy deadpixelt... szééép munka. -
MEXX_85
tag
válasz sirarcheer #20714 üzenetére
Köszi bakker, ezt olvastam is csak az nem maradtmeg hogy telekomtol vette a forumtars! Legalabb nem kellett lekotnom magam 2 evre..... Ujra... 😂
[ Szerkesztve ]
-
MEXX_85
tag
Na emagon ma 179 e ft-er lelőttem a 55pus7304 - et, remélem nem csalodok, eddig lg tv-im voltak 43lm660 at valtok most ezzel.... Nem mai. Tudom... 😂 Véleményt írok amint megjött!
-
ProdyG
őstag
válasz sirarcheer #20737 üzenetére
A beállításoknál nincs olyan, hogy "Feliratok" (nem értem miért). Csak "felirat elsődleges/másodlagos nyelve" van. Illetve egy adott csatornát ha nézek, akkor annak a menüjében van egy olyan, hogy "feliratok ezen a csatornán", itt ki tudom kapcsolni az adott csatornára vonatkozóan, de ahogy elmegyek és visszatérek ehhez a csatornához, visszajön. Szóval most mindegy egyes csatornaváltás után ki kell kapcsolni a feliratot, ami elég szánalmas.
Gyári visszaállítást próbáltam, meg szoftverfrissítést is, de semmi. -
sirarcheer
senior tag
válasz ProdyG #20736 üzenetére
A belassítások részen kapcsoltad ki ?
"Feliratok
A Feliratok bekapcsolásához nyomja meg a
OPTIONS gombot, és válassza a Feliratok
lehetőséget.
A feliratok lehetséges beállításai: Felirat
be és Felirat ki. Vagy kiválaszthatja
az Automatikus lehetőséget is."
Esetleg tv gyári visszaállítás?PSN: sirarcheer
-
ProdyG
őstag
Már többször beszéltem a Philips szervizzel ma, ők is ezzel kezdték, de a távirányítón nincs Subtitle gomb. Nekik sincs fogalmuk, hogy lehet mi a probléma. Megpróbáltunk már mindent... abban maradtunk, hogy hibás a szoftver, de ha ez így lenne, akkor mindenki panaszkodna, nem csak én.
Legszívesebben felgyújtanám a TV-t -
atike
nagyúr
válasz Jimmav #20730 üzenetére
Én meg azt, hogy SimplyShare vagy mi van rajta ami az összes DLNA móddal kompatibilis.
Meg is van:
"Philips uses its own media sharing standard called “SimplyShare” on the TV. This standard is used on the TV to share information with mediaservers on PCs and applications on smart phones and tablets. All features of DLNA are supported with SimplyShare."
Aztán remélem így is lesz...
Azt írták, hogy december 7-ig kapom meg, szóval tapasztalatokról egyhamar nem fogok tudni írni...
[ Szerkesztve ]
-
Jimmav
friss újonc
Mesélj gyorsan, délután megyek venni, még lebeszélhető vagyok
DLNA úgy olvastam nincs rajta:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/65pus6704-p482045391/#termek-leiras -
atike
nagyúr
Na az Emagon lőttem egy 65PUS6704/12-t... Kíváncsi leszek rá. 180-at megért úgy gondolom...
Nem néztem utána, de tud kezelni a tévé SMB megosztásokat is...? Vagy "csak" DLNA?
-
Jimmav
friss újonc
válasz sirarcheer #20725 üzenetére
Nem tudom, hogy a kisebb méret elegendő-e... megnézem a boltban
Köszönöm a segítséged! -
sirarcheer
senior tag
válasz evitiguF #20726 üzenetére
Eggyel korábbi android verzió, sem Dolby Atmost, sem Dolby Vision (HDR) szabvány támogatás nincs. . 2018-as verzió.
PSN: sirarcheer
-
evitiguF
senior tag
65”os méretben a 7303 ellen milyen érveket tudnátok felhozni?
ellene, mellette.
a keresőt használtam, elolvastam ebben a témában írt hozzászólásokat, mégis ha valakinek ilyen típusú van, örülnék, ha írna pár sort.
ami nekem megteszett, hogy 65ös méretben VA panel és direct ledet kínál.
csak megjelenítőjént, PCt rákötve lenne használva, filmnézésre. -
sirarcheer
senior tag
válasz Jimmav #20723 üzenetére
Hát ha szemből és sötét szobából Nézitek a VA panel jobb. Elvileg.
Szerintem ebben a kategóriában nincs akkora jelentősége, mert az enyimre VA panelt írnak és elég nagy szögben nézhető a kép torzulás nélkül.
Szerintem a 7304-es jobb választás, mert Androidos és több képjavító eljárást tartalmaz.PSN: sirarcheer
-
Jimmav
friss újonc
válasz sirarcheer #20722 üzenetére
Köszi!
MM utalványom van, ott meg nincs, csak 55 meg 65 colos... A 65-ös 198.000 az 55-ös 182.000. Újabb, de kisebb, nekünk meg elég nagy a tér, jó 3 méterről fogjuk nézni.
A nagyobb IPS, az általad ajánlott VA panellel bír. Számíthat? Ez a hálóban lesz, leginkább este néznénk, szemből, a szoba nem világos, nem süt bele a képbe semmi fény. -
sirarcheer
senior tag
válasz Jimmav #20716 üzenetére
Szia!
Egy köztes megoldás esetleg?
Ezen megy a BT füles és a jack kimenet is.
A Philips több HDR szabványt támogat, talpa forgatható (ez is jól jön néha).[ Szerkesztve ]
PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
válasz wayne1 #20718 üzenetére
Nálam is Digi van.
Olyan előfordult hogy amikor gyorsan váltok csatornákat majd megállok akkor az adott csatorna nem jelenik meg, de egy el majd visszaváltás megoldja.
Olyan nem volt hogy nézek egy adót és hirtelen eltűnik.
Ezt az előző Samsungnál is előfordult.
(58pus7304)PSN: sirarcheer
-
wayne1
senior tag
Én is erre gondoltam, csak azt nem értem, hogy miért nem jön vissza a kép, csak akkor ha csatornát váltok. Vagy ebben a funkcióban jobb lenne a Samsung?
-
wayne1
senior tag
Hali
Adott egy 55PUS7304/12 és a Digi mint TV szolgáltató (kábelen nem boxal)
Néha ha bekapcsoljuk a tévét néhány csatornánál (pl Comedy Central) elmegy a kép és vissza sem jön. Ilyenkor átváltok egy másik csatornára, majd vissza és többször nem jön vissza ez a hiba. Egyik kollégámnak Samsung tévéje van, szintén Digis. Nála azt csinálja, hogy elmegy szintén a képe, kiírja a tévé, hogy nincs jel majd visszajön magától.
A tévé lehet hibás, vagy másnál is előfordul ez a jelenség Digi esetén? Vagy esetleg milyen beállítással próbálkozzak, hogy ne forduljon ez elő?[ Szerkesztve ]
-
blg
senior tag
válasz Samanbacsii #20715 üzenetére
én Edigitalban vettem 55PUS7304-et személyes átvétellel. segítettek kicsomagolni, megnézni, nincs-e betörve. persze nem kapcsoltuk be, azt csak otthon. minden rendben volt. (a kocsiba éppenhogy befért az 55-ös)
Bp. IV. Ezred utcai üzlet -
Jimmav
friss újonc
Sziasztok!
Black Friday dilemma előtt állunk...
Samsungom már van, de az újabb tévéket nem érzem olyan szépnek, okosnak. Viszont a Philips megfogott, bár két boltban két eladó is le akart beszélni róla. Szoftver hiba (elfelejti a beállításokat), nem olyan szép kép, kínai gyártmány, hamarabb kuka.
Amire használnánk:
tévézés, HBOGO, Youtube, külső vinyóról filmek, helyenként fülessel nézni (vezetékes vagy BT) - no ez utóbbiban az előző Samu megbukott, a BT sehogy sem akar csatlakozni
A két játékos:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_philips-65pus6704-12-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-164-cm-4k-ultra-hd-hdr-ambilight-1295422.htmlVan annyival jobb a 55PUS7304 Philips, hogy megérje kicsit olcsóbban 65 helyett 55 col?
Sokat nézelődtem a neten, de megnyugtatót választ nem leltem. Tudtok segíteni?
-
Samanbacsii
őstag
Lehet láma kérdés: Kiszállítással volt valakinek problémája? Sérült volt a készülék, stb... Személyes átvétel legyen inkább áruházban vagy mehet szállítással?
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
sirarcheer
senior tag
válasz MEXX_85 #20713 üzenetére
Szia!
Kilences van rajta. Ebben a tesztben is írják.
Annyiért szerintem jó ár. Most a legolcsóbb 179.990 amit az árukeresőn találtam.
Itt van róla egy fórumtárs véleménye.PSN: sirarcheer
-
MEXX_85
tag
Üdv nektek! 1 nagy kerdesem az lenne hogy mivel a Telekomnal 176 e ft er kitudnam hozni most a 55PUS7304 készüléket, ami baromi jo lenne, de... Ami érdekes hogy android 7el van ellatva, amit a ugyfelszolgalatukon is megerősítettek es fekete kerettel... Tudtommal ez a szériát 9.0 Pie alatt adták ki. Igy nem tudom belemerjek e vágni .... Hogy tenyleg azt kapom e... Vagy ha 7.0 akkor lehet e frissíteni android 9 re.... Esetleg különbözhet e meg valamibe...
-
TIT
veterán
válasz Fantasy180 #20708 üzenetére
A 12 az európai modell.
-
Toth_Jani
őstag
válasz Fantasy180 #20707 üzenetére
A Plex megy távoli eléréssel is.
A 12 pedig szerintem az Androidos készülékeket jelenti. -
Fantasy180
csendes tag
mi a külömbség a 58PUS7304/12 és ami mögött nincs /12?
-
Alien!
senior tag
-
peestike
őstag
tutis: eddig pendrive-ról néztük a filmeket, de lehet valami változást kell eszközölni.
mindenki: teszteltem 2 pendrive-ot. 3.1-es, 256 gigás, exfat-re formázva, ezt nem ismerte fel, másik 3.0-ás, 64 gigás, ntfs-re formázott, ezt szépen olvasta.
nem formázgattam össze-vissza egyiket sem mert van rajta adat. szóval mi az ami tetszik neki? ntfs fájlrendszert ezek szerint szereti, de a 256 gigát fogja tudni kezelni?
egy routerrel van a tv kábellel összekötve, szintén kábellel ugyanazon a routeren egy laptop.
akkora spíler nem vagyok, de összehozható valahogy hálózat?
laptopon lévő külső vinyót megosztanám, ott vannak a néznivalók, ezt hogyan tudnám elérni a tv-vel?
van erre ötlet, hogy merre induljak?
köszönöm![ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Bambusznád
tag
Akinek van PUS6704 tv-je meg tudná mondani, hogy miképp lehet telefonról megosztott képeket megnézni a tv-n?
Apum vett egy ilyen tv-t, az enyémen felbuzdulva, de ugye a saját rendszer miatt nem tudom, hogy tudná ezt megoldani -
ProdyG
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettük ezt: 70PUS6504 (alapmodell, semmi extra).
Minden oké lenne vele, de a TV adások alatt folyamatosan fekete alapon fehér felirat megy. Ezt ideglenesen ki lehet kapcsolni a csatorna menüben, de ahogy elváltok másik csatornára, majd vissza, azonnal visszajön. Elég sok időt csesztem már el vele, de nem jöttem rá, hogy lehet örökre kikapcsolni a feliratot. Soha nem láttam még ilyesmit, pedig volt már jó pár TV-m...
Hirtelen nem találtam erre választ az összefoglalóban. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest