Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
válasz sirarcheer #21797 üzenetére
De akkor ez visszafelé is igaz. Azaz ha a tévé nem írja ki, hogy "HDR jel" akkor a user miért várja a csodát...? Azaz csak attól még, hogy az adott videó nevében szerepel a HDR attól még vagy az vagy nem...
-
atike
nagyúr
válasz sirarcheer #21795 üzenetére
...de ha Youtube-on a tévé kiírja, hogy HDR jel, akkor elvileg látszódnia kellene, nem? Soha nem próbáltam még Youtube-ról HDR-t nézni, azt sem tudom megy-e egyáltalán... (mármint, hogy megmarad-e a videó HDR mivolta a Youtube-ra való feltöltés után...)
-
atike
nagyúr
Na már most van egy kis tartósabb tapasztalat a 65PUS6704/12-el.. Még mindig tetszik...
Amit nem tudok hová tenni és tippem sincs rá, hogy miért van is hogyan lehetne megszüntetni az a videólejátszással van. Synology nasról megy DLNA-n a filmnézés, és az általánosan használt SD h264 tartalmaknál (soknál, de nem mindegyiknél) olyan, mintha néha be-beragadna egy egy iframe (azaz a lejátszás megy, de egy minimális ideig a képpontváltozásokat nem követi, hanem ott bekockásodik, és ahogy következik a következő iframehez ér akkor minden kitisztul, és utána megint minden rendben). Nincs akadás, nincs ugrás sem a képben sem a hangban, de azért zavaró. Van, hogy egy filmben ez megtörténik 10-12 alkalommal is akár, de van, hogy egyszer sem.
Ami a végképp érdekes, hogy h265-os SD tartalommal nincs ilyen gond, de a FullHD és 4K videókkal sem (legyen az bárhogy is kódolva).Nem tudom eldönteni, hogy a tévé oldalán lehet a bibi, vagy a nas a ludas... Mindkettő a legfrissebb firmware-el van természetesen...
Ötlet valakinek?
-
atike
nagyúr
Az asszony nem hagy békén azzal, hogy vajon kezel-e a tévé kamerát...? Mert hogy milyen királyság lenne ekkora méretben Skype-olni a külföldi rokonokkal... Valakinek van infója ilyesmiről...?
-
atike
nagyúr
Ja nem, akkor csak saját részre formázza meg, igen. Tévé műsort lehetne vele felvenni és ennyi.
Gyanús, hogy a filerendszer lesz a baja...
A lejátszót nem tudom mit visz és mit nem, én csináltam egy tesztet de az 4K-ra ment rá.. mkv (h264, h265), mp4, ts - mentek gond nélkül...
-
atike
nagyúr
Szombaton (!) kihozta a futár...
Szájtátás, hogy mekkora és hogy milyen jó...
Észrevételek:
Pozitív:
- 2,4 Ghz-es wifin ("gagyi" tplink routeren csatlakozva) gond nélkül viszi a Synology nasról DLNA-n keresztül a 4K, x265 HDR tartalmat
- ugyanez "gagyi" usb2-es pendriveról is fut akadás nélkül
- letöltöttem egy csomó teszt 4K-s videót - mindenféle kodekkel, mindenféle hanggal, felirattal, hdr-el - mind ment gond nélkül....
- netes dolgai (mindenféle telepített program, Youtube) teljesen jó sebességgel és reakcióidővel működnek
- az ambilight funkció királyságNegatív:
(lehet én vagyok bamba és nem jöttem rá, hogy hogyan kell, az is lehet, de ezeket találtam )
- a tévé csatornalistából nem tudtam törölni és sorrendet sem változtatni
- a távirányító gombjai picik, kattognak (este nem túl szerencsés) és közel vannak egymáshoz - szokni kell
- DLNA tartalomnál az utolsón állva nem lehet az elsőre ugrani és az elsőről sem az utolsóra (esetleg oldalankénti lapozás is jó lenne, nem találtam ilyet sem)Egyetlen egy furcsaság volt - a nagy tesztelés közben valahogy előállt egy olyan állapot, hogy nem lehetett kikapcsolni a készüléket. Gőzöm sincs mit csináltunk épp akkor vele, de sem a távirányítóval sem a tévén található gombbal sem lehetett kikapcsolni... Áramból ki, vissza - azóta sem volt gond.
Az összkép maximálisan pozitív az tény...
-
atike
nagyúr
válasz Samanbacsii #20793 üzenetére
Ezt hogy hoztad össze? Nekem válaszoltál olyan kérdésre amit nem is én tettem fel - de a kérdést beidézted...
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Bambusznád #20782 üzenetére
...remélem csak valami egyedi probléma van a készülékében és/vagy a hálózatban...
-
atike
nagyúr
válasz Jimmav #20730 üzenetére
Én meg azt, hogy SimplyShare vagy mi van rajta ami az összes DLNA móddal kompatibilis.
Meg is van:
"Philips uses its own media sharing standard called “SimplyShare” on the TV. This standard is used on the TV to share information with mediaservers on PCs and applications on smart phones and tablets. All features of DLNA are supported with SimplyShare."
Aztán remélem így is lesz...
Azt írták, hogy december 7-ig kapom meg, szóval tapasztalatokról egyhamar nem fogok tudni írni...
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Na az Emagon lőttem egy 65PUS6704/12-t... Kíváncsi leszek rá. 180-at megért úgy gondolom...
Nem néztem utána, de tud kezelni a tévé SMB megosztásokat is...? Vagy "csak" DLNA?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Magisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest