Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popalcsek
tag
Sziasztok Urak!
Rommá böngésztem az összes menűt.. Elképzelhető hogy egy 7304 nem tud miracastot??
Az összes szomszéd TVjét látom a tableten, csak az én Philipsemet nem…
Lehetséges??? -
Popalcsek
tag
-
Popalcsek
tag
válasz Toth_Jani #21704 üzenetére
Tudom, hogy APK-ból lehet telepíteni, de rendszerint ezek első indításkor elhalnak, amint próbálják magukat frissíteni.. illetve egyéb tartalmat szeretnénenek letölteni maguknak. Valami biztonsági oka lehet.. feltételezem.. Természetesen engedéylezve van az ismeretlen forrásokból való telepítés, de sajna akkor is elhalnak...
Azért próbálom majd ki a fenti módszert... -
Popalcsek
tag
-
Popalcsek
tag
""Utána már az es-sel azt telepítesz amit akarsz csak először jelöld ki a Google böngészőt a menüben.""
Ezt kifejtenéd bővebben Uram? Nekem egyrészt nem választható semmilyen módon a chrome a telepítendő alkalmazások közül (esetleg valamilyen APK oldalról megoldható), másrészt milyen menűből is kellene kijelölni ha sikerül feltelepítenem? -
Popalcsek
tag
válasz Vadászmenyét #21634 üzenetére
Simán valamelyik HDMI bemenetre váltva tuti megy. Relatív gyors ütemben kell nyomogatni a gombokat, ha megszakad a "sor" akkor nem működik. Azon kívül, hogy megtudtam 1100 órát ment a készülék, sokat nem értem vele
[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz Popalcsek #21573 üzenetére
Jó estét Urak!
Nos.. a probléma csak nem oldódik meg, volt már azóta total factory reset is, de nem segített. Gondoltam mivel ez töröl kb. mindent az androidban is, megoldja a dolgot. De csak újra konfigolhattam mindent, ez a hiba megmaradt..
Esetleg service menu-ból vajon nem lehet ezt orvosolni (megpróbálni)? Hogy lehet elérni a service menu-t 7304-en? Valóban logol a készülék, és bukom a gart ha belépek? -
Popalcsek
tag
Jó estét urak!
A legújabb anomália amibe belefutottam.. (65"7304)
Egyszer cask úgy gondolta a készülék, hogy ne kattingassak,
nem lehet klickelni droidos alkalmazasokban USB eszközzel. Se egérrel, se touchpados eszközzel… ráviszed az egérmutatót a klickelendő cuccra, és klick, szépen zöld less/benyomódik/nagyobb lesz alkalmazása válogatja, de klick az nincs...
a távirányítóval OK, és az alkalmazásokon kívül működnek az eszközök.
Kikapcs, reinstall, áramtalanítás volt, de nem segített.
Valakinek esetleg valami tippje? -
Popalcsek
tag
válasz Popalcsek #21328 üzenetére
Nos...
Igen, ezeken rágtam át magamat még az éjjjel...
Kábellel kicsit jobb az eredmény, 2 másodperccel tovább megy és hamarabb szedi össze magát, de ugyanúgy megáll.
Androidos sebességmérés 100-110MB/s WiFin, 115-120MB/s kábelen, aminek bőven elégnek kellene Lennie. úgy 25-30Mb/s elméletileg elégséges még 4Khoz is, nálam meg még 1080P is elakad.
Elképzelésem nincs mi okozhatja ezt.
volt KODI PLEXxel, PLEX nélkül, csak PLEX, más DLNA megoldás, FTP létrehozása a ruteren keresztül, az eredmény ugyanaz. Esetleg maga az adathordozó lehetne gáz, de az egy SSD egy USB3 - SATA keretben, szóval nem igazán kellene lassúnak lennie, és ugye USBről meg szépen megy a lejátszás. -
Popalcsek
tag
Hello Urak!
Nos, 58PUS7304 tulaj vagyok.. és napok óta küzdök egy problémával …
… szeretnék segítséget kérni.
bárhogy próbálkozok, képtelen vagyok lejátszani WiFin keresztül egy videót. szaggatás nélkül.
próbáltam PLEXET, más DLNA alkalmazásokat, csináltam FTP-t a videokkal routeren keresztül (szaggatás=10-20 sec szünet) -- HUAWEI HG8245H) … de esélytelen.. csak kizárólag USB-n keresztül képes a TV lejátszani 4k tartalmat rendesen. (1080P is megáll) ..
Valakinek BÁRMI ötelte a probéma megoldására?
Nevetséges, hogy USB eszközt kell dugnosnom minden filmnél, hogy lejátszam -
Popalcsek
tag
-
Popalcsek
tag
válasz picassol23 #20980 üzenetére
3 napon belüli meghibásodás, illetve gyári hibás termék esetén azonnal cserélniük kell a készüléket, vagy ha erre nincs lehetőségük, visszafizetni a vételárat. Ilyen felhős háttérvilágítás mellett a Te esetedben nem lett volna miről vitázniuk.
-
Popalcsek
tag
válasz allein #20954 üzenetére
Én az előző TVmre arduinoval csináltam egy LEDenként címezhető LEDsorral ambit,
Előnye hogy olcsó (15k), sokkal jobban konfigulható mint egy philips ambi (háttérszín, finomhangolás, átfedések stb), a csatornák száma többszöröse egy philips ambinak. simán megoldható vele a 4 oldal is.
Hátránya, hogy kíván némi ezermester hajlamot az installálása , sajnos csak azzal működik együtt amit PCről játszol le (nekem pl. ment játékok alatt is, létezik androidos vezérlés is de azt nem próbáltam), sajna a philipshez képest azért van néhány milisec késés, de szerintem simán viselhető... -
Popalcsek
tag
válasz L SYSTEM #20905 üzenetére
Nem tudom mennyiért veszed, de Én elég sokat vacakoltam rajta, hogy ár-érték arányban mivel járok a legjobban... és ilyen áron azt mondom jó választás. Az LG8200 volt még versenyben, de passzoltam az EDGE megvilágítás miatt, és mert sok feature hiányzik belőle, ami pofátlanság ennyi pénzért. A samsung Qledjei is frankók, de a Q60asok vannak hasonló árban, és azok nem győztek meg.. a q80 igen.. de az egy 100kval húzósabb, szóval nem játszik.. Az android fasza, csak valami érthetetlen okból erősen korlátozva vannak a telepíthető dolgok.. mondanám, hogy azokat hagyták meg amik "kompatibilisek" a TVvel, de elég sok totál értelmetlen és TVn konkrétan működésképtelen alkalmazás letölthető, ellenben rengeteg olyan ami használható lenne, meg sem jelenik.. érthetetlen. Szóval a tökéletestől messze van a TV, de bármelyikbe bele lehet kötni ebben az árkategóriában (is). Na és persze van ambilight, ami máshol nincs. Én a korábbi TVimre is építettem, mert nagy híve vagyok, szóval Nekem egyébként is nagyot kellett volna villantani más márkáknak, hogy ne philipset vegyek, de összességében, ettől függetlenül is egy minőségi, szerethető készülék.
-
Popalcsek
tag
válasz L SYSTEM #20903 üzenetére
Szia!
nekem 58" van a paneltől eltekintve ugyanaz a TV, a 65-ben IPS van. Sokkal felhősebb a háttérvilágítás mint az 58"-os VA panelnál, de ennek meg sötétednek a sarkai (pár hozzászólással ha feljebb tekersz, láthatod mindkettőt) Igazából valódi használat közben egyik sem kifejezetten feltűnő vagy zavaró. VA panelnál nagyobba kontraszt, kicsit jobb emiatt a fekete mint a 65ös IPSnél. Egyébként a képminőség kitünő, viselhető még az SD TVadás is (ez nyilván távolságfüggő is) Az ambilight csodálatos, a hangja nem vészes, sokkal rosszabbra számítottam, TVzéshez jó. Az összeépítés minősége frankó, nem nyiklik-nyaklik. 15fokot lehet forgatni a talpon jobbra-balra. A menű szokható, nem túl lassú, használható. PCt rákötve próbálgattam néhány játékot 4Kban, szerettem. A távirányító teszi a folgát, de semmi extra, sajna ezüstszürke majdnem fehér feliratozással, így nem túl jól láthatóak a gombokon lévő feliratok, de kézre áll, pár óra használat után nem is nézegeted, így nem is kell látnod -
Popalcsek
tag
válasz allein #20891 üzenetére
Ha online vásárolod, akkor 14 napon belül elállhatsz a vásárlásról... Igazából megindokolnod sem kell. Nekik pedig 14 napon belül vissza kell fizetniük a vételárat.
Hozzá kell tennem, azért illik olyan állapotban visszajuttatni a cuccot, hogy ne legyen belőle se nekik, se neked problémád. Sajnos sokan nem törődnek ezzel, aztán csodálkoznak, hogy nem nagyon akarják nekik visszadni a teljes vételárat, jön a hercehurca, vita, fenyegetőzés, békéltető testület, stb..stb.. pénz meg sehol.[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz kolosszus87 #20869 üzenetére
Bizony.. nincs az az LCD ami versenyezhet egy OLED-del. Amikor egymás mellett láttam a két technológiát, nagyon elgondolkodtam, hogy a hátrányai ellenére mégiscsak át kellene gondolni, mennyit szeretnék most TVre költeni. Valsz. egy 9104 ára simán verné az OLED-ek alját (vagy tán el is hagyná), gondolom ezért nem erőltetik itthon.
-
Popalcsek
tag
válasz sirarcheer #20863 üzenetére
Értem én.. de egy mozgásérzékelőt igénylő játékot támogat a TV.. egy egyszerű böngészőt (és számos, egyszerű kattingatós játékot, ami akár a távirányítóval is kezelhető lenne) meg nem?? Milyen agyhalott birka tervezte ezt a részt? Andriod SmartTV .. köszönjük.
-
Popalcsek
tag
válasz pixta78 #20855 üzenetére
Szerintem tuti szebb képe van a tavalyi 8as sorozatnak mint az idei 7esnek, már csak a 120hz miatt is. Valahogy nekem úgy tűnik hogy idén a 7es kategóriát ketté osztották jobb és gyengébb modellekre, és a jobb lett az idei 8as széria. A tavalyi 8as meg kb. az idei 9es Kis játék a számokkal, és máris van olcsóbb felső-középkategória a népeknek
-
Popalcsek
tag
Valakinek van esetleg tippje, hogy egy google play app miszerint dob ki találatokat adott keresőszóra? Olyan appokat dob fel amik köszönőviszonyban sincsenek azzal amire az ember rákeres Egyáltalán ki dönti el hogy mit dob fel és mit nem? Mert a felhozatal bizony siralmas. Pl egy google chrome sehol nincs a telepithető alkalmazások között, aminek lenne létjogosultsága, de egy ostoba rókás játék az persze elérhető.. amit úgy kell mozgásra bírni hogy az ember hasznalja a droidos telefon mozgásérzékelőjét (accellerometer, Gsensor) ami ugye rohadtul nincs se a TVben (pedig vicces lenne annak a hátát ütögetni) sem a távirányítóban.. Mekkora agyatlanság ez???
-
Popalcsek
tag
Köszi...
Tudom, hogy ki lehet választani "bizonyos" alkalmazásokat, ahol akarjuk, hogy keressen az assist, de sajna valamiért nem minden alkalmazás kerül bele abba a listába. Most jutott eszembe, hogy megpróbálok feltenni egy chrome-ot, hátha a gugli a guglival szeret együtt dolgozni. MEXX_85 fórumtárs azt hiszem ennél többet szeretne.. ha jól értettem "szájjal szeretné távirányítani a TVt", és nem úgy hogy az ajkaival nyomkodja a gombokat
Talán valami youtube videót láttam ezzel kapcsolatban én is, de csak hogy milyen jóóóóóó, és nem azt, hogy hogyan is kellene működésbe hozni..[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz MEXX_85 #20847 üzenetére
13??? fuuuuuuuuuu... meg is kergültem volna ha ilyet viszek haza...
Google assistal nekem is csak utube-on keres, feldobtam már a kérdést itt, nem kaptam túl bíztató választ. KB. annyit hoztál ki belőle amennyit lehet
Még a google keresőbe sem tudtam kerestetni vele.. csak youtube.. ami meg gyakorlatilag totál értelmetlen. DE ha valaki többet is elért, akkor Én is várom a bölcsességet ezzel kapcsolatosan.[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz MEXX_85 #20843 üzenetére
Hajráááá.. Egy cserét megpróbálnék mindenképp, mielőtt visszakérném a pénzt.
3 készülékről tudok nyilatkozni amit láttam,
65" (1 dead pixel a jobb legszélen)
58" (1 dead bal szélen)
másik 58", ez csücsül otthon (eddig nem találtam rajta pixelhibát)
A pénzvisszafizetéssel nem lesz gond szerintem, elállás, kötik őket a jogszabályok, nagyobb cégek nem szoktak ezzel szarakodni.... aprópénz nekik, mindennapos történet, pláne ilyen blackfriday, karácsony időszakban. -
Popalcsek
tag
válasz MEXX_85 #20835 üzenetére
Ebben sajna nem tudok biztosat mondani.. Elméletileg, hibás készüléknél 3 napon belül a kereskedőnek kell intézkednie (erre fel is hívhatod a figyelmüket, nehogy sima garanciaként kezeljék a dolgot), nem az esetleges márkaszerviznek. Próbáld felhívni az ügyfélszolgálatot, és írj nekik mailt is, legyen nyoma írásban is hogy Te mikor jelezted a hibát, könnyű kicsúszni a 3 napból...
-
Popalcsek
tag
-
Popalcsek
tag
válasz MEXX_85 #20830 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ennyi hibával ezt már garanciában simán cserélniük kell. Igazából, az elállás sem hangzik rosszul és pénz vissza, de ha valami black friday vagy más akció keretein belül vetted a TVt, és már nincs ilyen áron akkor szívás. Meg kell nézni milyen pixelhiba gart vállal a Philips, lehet hgoy 5 subpixelnél már cserés a készülék, és mivel 3 napon belül vagy, így vagy cserélniük kell, vagy pénz vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz hungromit #20813 üzenetére
Én azt mondanám, hogy az LCD panelt nyomták meg.. hasonlót láttam már monitoron amit helytelenül markolásztak. A kezelési útmutatóban kifejezetten felhívják rá a figyelmet, hogy ne tapizd a képernyőt mozgatáskor. Nálam az eladó gyerek úgy fogta a TVt mint 3 kiló sertéscombot, kissé félve is kapcsoltam be itthon, hogy vissza kell mennem kicsontozni mint egy hentes...
Mindenképp cseréltesd ki, az ilyen szintű felhősödés nem lenyelhető. -
Popalcsek
tag
válasz pixta78 #20798 üzenetére
a PPI ebben az esetben nem Pixel per inch, hanem pixel performance index..
gyakorlatilag a TV "képminőségét" jelenti, ami a panel gyártási technológiájából, egyéb tulajdonságaiból, a Philips jelfeldolgozó processzorának adottságaiból, egyéb képminőségre hatással bíró technikákból, és ki tudja még milyen létező, vagy nem létező tényezőkből kalkulált csodaszám
Nagyobb PPI = elméletileeg szeb kép, jobb upscale, folyamatosabb gyors jelenetek[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
sirarcheer - Igen, végül 58 lett, elég közelről kell nézni helyhiány miatt, és az 58as kipróbálása után láttam, hogy a 65ön még élvezhetetlenebb a mezei TV adás. Az ambi használata is fura lett volna 65"nál, mivel az igényel még egy 20-20 cenit, és a 65 colos változat szélességével együtt az már elrabol a falból úgy 190-200cm-t... A sarkai feketék, de valamit valamiért, a több kontraszt, és mélyebb fekete kárpótol.
Samanbacsii - Igazából kb. semmilyen szolgáltatást nem veszítenék, mivel a FLIPes STB totál le van butítva, semmit nem tud, de ahogy Kbali kifejtette, FLIPnél nincs CI card.
Kbali - Egyelőre sajna úgy néz ki nem lesz más lehetőség... TV full bekonfigurálása, aztán használni a buta STB távirányítót, hangerő, csatornák, ki és bekapcs..
Egyébként, ha szerzek egy idei 8as, vagy egy tavalyi 7es kétoldalas távirányítót, vajon nem lehet összepárosítani a 7304-gyel? -
Popalcsek
tag
Kérdésem lenne 7304 tulajokhoz, miután én is szerencsés tulajdonosa lettem egy 58"-nak. Igazából elsőre (kb 4 óra tapasztalattal) meg vagyok vele elégedve néhány dolgot kivéve, amit meg kell szokni (mint például a sarkaiban lévő sötétedés).
A kérdések:
- láttam jónéhány weboldalon, hogy a 7304hez egy kétoldalas távirányító van, a hátán touchpaddal, és billentyűzettel, ám szomorúan tapasztaltam hogy az enyémen a másik oldal hiányzik . Ez is úgy vanmint LG-knél az LG "légegeres" távirányítója, hogy van akinél benne van az árban, és van aki külön adja 20k-ért, és a csomagban cska a "primitív" irányító van?
- hogy a fenébe lehet rávenni a google assistot, hogy hang alapján ne a youtube-on keressen, hanem csak simán a GOOGLE-ban?
- van e valamilyen módszer, eszköz, amivel megoldható, hogy ne a set top boxon kelljen csatornákat váltogatni (FLIP IP tv), hanem a TV intézze ezt? Idegesítő hogy 2 távirányítót kell nyomkodni a TVzéshez.
Köszöntem! -
Popalcsek
tag
válasz Darkrush34 #20759 üzenetére
Köszi az infot...
3.5 méter az nagyon messze van nekem.. milyen a set top boxos HD 720P adás monjuk 2.2 - 2.3 méterről? Tudom kicsit büntetően közel van, de 4K mozihoz 65"-nél ez kívánatos, és nem kivitelezhető a kanapé tologatása 2 méterrel hátrébb, ha épp csak a TV megy -
Popalcsek
tag
válasz Darkrush34 #20756 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ennyit arról hogy a direct LED hibája. "szinte" tökéletes a feljebb lévő 58"hoz képest (is).
Úgy tűnik az 58as modellt valahogy ilyenre sikerült összerakni, hacsak az 50es is nem ilyen "saroksötét" úgy rémlik az is VA. Egy mezei HD TV adást (ha jól tudom 720P) milyen minőségben tud ez a 65" upsclale-ezni? Milyen távolság az ahonnan élvezhető / elviselhető a látvány? -
Popalcsek
tag
válasz junior19 #20754 üzenetére
Ma volt szerencsém egy 55"7304-hez, sajna nem volt lehetőségem kipróbálni egyszínű hátterekkel, a szokásos Philips demovideo ment rajta, de nem láttam a sarkaiban semmit, bárhogy nézegettem. Szóval tényleg várom a témában az IPS panellal rendelkező (55" 65" ) 7304 tulajok kémfotóját a TV sarkairól... THX
Más... Ahol láttam 7304 ambilightot rendesen működni, ott néha nagyon fura színek jöttek ki a ledekből, ami kb. köszönőviszonyban sem volt a képernyőn látható tartalommal. Egy csóka kalimpált egy karikával valami sivatagban, a karikán volt EGY piros csík, és amikor a képernyő tetejét érintette full pirosra váltott a felső ambi 30%ka, ami így nem kicsit ütött el az oda tertozó 98%ban sivatagot és kék eget tartalmazó képtartalomtól... Kérdezném, hogy milyen mélységű settings van a TVben ambilight kapcsán? Lehet hogy valami beteg beállítás miatt volt ennyire elvetemült az eredmény?[ Szerkesztve ]
-
Popalcsek
tag
válasz benike123 #20749 üzenetére
Őrs - sugár...
Igazából az IPS feketéje egyértelműen gyengébb a majd harmadannyi kontraszt miatt, és nekem úgy tűnt hogy a színek is mélyebbek. Azt viszont aláírom, hogy a betekintési szög az 58as VA-nál már 30 foknál is gázos... de egyelőre nem tervezek óriási partykat, szoval kb. lekaka 198k egyébként a 58" nem tudom az 55"-ost mennyiért mérik, de 46ról váltanék, így próbálok olyan nagyot váltani amekkorát lehet (a 65 viszont kicsit BAZINAGY )
A 46os egy lassan 15 éves Samu ami elképesztően jól végzi a dolgát, elkéééépesztően sokba került annak idején, de most már kívánatos a 4k. -
Popalcsek
tag
válasz sirarcheer #20745 üzenetére
Ohhh.. Köszönöm a gyors választ..
Sajna úgy tűnik ez egy tulajdonság, nem pedig állapot
Ott az nekem fel sem tűnt hogy a széle is ködös kicsit, bár ez valószínűleg a kontraszt és a fényerő függvénye.
Érdekes... Most már megnéznék egy 65"-es verziót is (ami IPS), hogy kiderüljön , ez a VA panel "átka" vagy a Philips gondos munkásságának köszönhető. Hálás lennék ha egy fórumtárs venné a fáradtságot egy vörös 65öst tesztelne ... Előre is köszönöm! -
Popalcsek
tag
Sziasztok Urak!
58PUS7304-gyel szemezek erősen, a méret is stimmel, és bejön a VA panel kontrasztja...
Ma néztem egyet euronicsban vásárlára felkészülve, és szomorúan tapasztaltam hogy a panel sarkaiban zavaró "sötétedés" tapasztalható, mintha a gyengülne a háttérvilágítás. Homogén színeknél látható, nekem főleg pirosnál tűnt fel (amit ugye pixelhibák felderítése miatt erőltettem). Valaki, aki ezzel a típussal rendelkezik, tudna segíteni, hogy ez általános, vagy csak azt a "bemutatódarabot" csapták szét?
Csak egy kis extra, hogy bár egyeztettem velük "van bőven"... mire odaértem (30perc) sajnos csak a bemutatódarab volt, amit készséggel odaadtak volna normál árban, még azután is hogy találtam rajta egy deadpixelt... szééép munka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Warships
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest