Hirdetés
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Egyik ismerősnek van egy 32PFL5406H/58 típusú tv-je.
Feltettem neki a legfrissebb szoftvert.
A probléma, hogy nem tud filmet nézni rajta usb-n!
Vittem egy 1000 gigás 2,5-es külső vinyót, de nem ismerte fel, NTFS fájlrendszerű, mert csak így tudtam rámásolni a nagyméretű hd filmeket.
Gondolom a fájlrendszerrel van a baja, de akkor hogy másoljak vinyóra/pendrivera egy 20 gigás filmet? -
Richvargas
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes ilyet venni?
Philips 40PFT4100/12
Esetleg ezt?
Panasonic TX-40C200EKöszönöm!
-
szg72
újonc
válasz
azigazimoris #13747 üzenetére
Köszönöm, megnézem!
-
szg72
újonc
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni egy bő 3 éves 42PFL6687/K12 TV-vel kapcsolatban.
Pár hete úgy tűnik, h végleg megadta magát - magától ki-be kapcsol kb. fél percenként, semmire nem reagál (se hátoldali nyomógombok, se távirányító, sőt, ha tápról leszedem hosszú időre, majd vissza, ugyanott folytatja, ahol abbahagyta...)
Volt a hivatalos szervízben, ahol (azt hiszem nem meglepő) egy hétig ültek rajta, majd egy "alaplap elektronika hiba, nem javítható" semmitmondó választ kaptam - az a baj, hogy olyan volt a hozzáállásuk, h hiszem is meg nem is.... Utána elvittem egy - abszolút lelkiismeretes korrekt egyéni szerelőhöz - ő szétszedte, tesztelte, és úgy tűnt, a CA/antenna dekódernél vannak a gondok - HDMI bemenetről nem lesz baj. Fél napig így is tűnt, aztán csak HDMI-ről használva is ua.
Bár már rengeteg bosszúságot okozott előtte is, most meg pláne, de a képminőség, ambilight stb. miatt nem szívesen mondanék le róla - meg különben sem vagyok az a 3 évenként TV-t váltó típus...
Van ötletetek, tapasztaltotok, hogy mi lehet a gond, lehet-e javítani, hova vigyem stb.
Vagy tényleg kuka?
Köszönöm előre is... -
Lacka89
aktív tag
válasz
rapsberry #13739 üzenetére
Szeva! erdekes en is frissitettem es nekem nem ment el a taviranyito.van itt kollega akinek szinten elszalt a tavkapcs. Vissza kell rakni pendriverol egy regebbi google play szolgaltatast.ezt Pl.es elmeletben müködni fog!
Nekem is lenne egy kerdesem lettottem az Avatar 3d verziojat es nagyon dupla kepes a kep. Also felso kepes 3D de full szellemkepes eggyaltalan nem elvezheto. 40pfh6550/88 pta529el. Pcrol egy 3dt tamogato lejatszoval hdmi-n ez lehet a baj vagy mi? Otlet?
Ezt a verziot: ██
██ Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-No1 -
rapsberry
újonc
Hejho, mindenki!
Volna egy Philips Ambilight 40PFH6550/88-as TV, amit május 18-án vettünk.
2 napja a távirányítót egy fél óra után nem akarja érzékelni a készülék, azt hittük, hogy elem baja van, előbogarásztunk beleillő akksit, semmi változás. Ma felhívtam a vevőszolgálatot, ahol azt mondták, hogy valami szoftverhiba, és hogy majd meg kell csinálni a frissítést, amiután elméletileg ismét hiánytalanul működőképes lesz a tv minden készülékével együtt.
És hogy addig küldenek egy infrás távirányítót. Kíváncsi volnék, hogy ilyen "apró" műszaki hiba, milyen sűrűn fog vajon adódni? Illetve, hogy érdemes lenne- e valami egyszerűbb készülékre lecserélni a tv-t?
[még annyit hozzátett a figura a vonal végén, hogy ez állítólag globális probléma és hogy a google play alkalmazás miatt van..]
Előre is köszi az infókért! -
Gijon
senior tag
válasz
Thermaltake #13736 üzenetére
Közszolgálati csatiknál, 6000 a Symbol Rate, mint ahogy felettem is írta a fórumtárs. Hallottam már olyat is, hogy volt akinél a román régió jött be.
-
törölt tag
válasz
Stanley-B. #13730 üzenetére
Jövőre.
Nem lehet tudni, talán valami galiba van, ezért még dolgoznak a szoftveren.
Thermaltake Lehet rossz adatokkal próbálod. A videóban nem tudom milyen szolgáltatást mutatnak, de a digikábeles topik összefoglaló szerint is próbáltad?
Nem jönnek be a közszolgálati adók/rádiók vagy egyes csatornákat nem hangol be a tv digitálisan, mit tegyek?
Digikábelen ezek az adók némileg eltérő paraméterekkel rendelkeznek.
Manuális keresésnél ezeket az adatokat kell megadni.
Frekvencia 114,5 Mhz, 121,5 Mhz, 128,5 Mhz, 135,5 MHz Symbol Rate 6000, QAM 256
Egyes készülékeknél célra vezető megpróbálni a teljes illetve hálózati keresés opciót is (Samsung) illetve NY vagy É európai ország van kiválasztva, Finnország, Ausztria, Németország, stb. (LG)
Esetleg érdemes megpróbálni 0,5Mhz-zel magasabb frekvenciát megadni (Például 135,5Mhz helyett 136Mhz-et.) Kiválasztod az automata, csak kábel, további szolgáltatók, teljes keresés, csak digitális, és kódoltak kihagyása opciókat, és azonnal be kell jönni az 5x2 közszolgálatinak SD és HD minőségben is. -
Thermaltake
tag
Újabb próbálkozás után vagyok...
(a frekvencia megadásos teszt-vételi opcióba megnéztem a Digi által kiadott mhz adatokat, ...pl M4 sport---*zart se talált. Semmit.)
Antenna üzemmódban Finnrszággal talált vagy 40-50 analóg vackot. (a felh. kézikönyve van írva, hogy először antenna keresés aztán kábeles DVB-C)
Az előbb linkelt hozzászólás alapján mér tegnap is próbáltam... eredménytelenül. Most újabb teszt: kábeles, Finnország, 6900, Teljes keresés, Analóg KI: Eredmény: 110 csatorna kb 20-25 perc után.
DE! A csatornák 90%-a analóg felbontású- az infó gombbal digitálisnak írja ki, megfelelő jelerősségel
Nagyon idegesítő.
Papámnak aki nézné az M4 sportot, kedden hozta az extreme digital az új Lg "lapos" tv-t, hogy végre ne legyen fekete csík a képernyőn. Az nincs. Amit linkeltem videót, az alapján még a jelet se fogja be. Talán azért mert régebbi a videó?(így az adatok már elavultak?)
Automata keresésnél talál vagy 120-at vagyis mindent csak az M4 sportot nem. -
Gijon
senior tag
válasz
Thermaltake #13733 üzenetére
Nem egy csatornát ad egy frekvencia. De! Itt talán jobban tudnak segíteni. Sajnos nem vagyok otthon és így nem tudom megnézni, hogy konkrétan mit, hol kell beállítani.
-
TIT
veterán
válasz
Stanley-B. #13730 üzenetére
Lassan jönni kéne.
-
Thermaltake
tag
Köszönöm szépen.
Ezek szerint egyesével kell mind a ~122 csatornát befogni, beállítani?
Amúgy reggel még ezt is kipróbáltam, bár nem a legelejétől csak kinéztem egyet a listából random, és bejött amit aztán felajánlott mentésre, aztán átugrott valami másik csatornára egyből (ott a digitális teszt vétel-i résznél) de ott nem ajánlotta fel a csat. mentését.Amúgy a moduláció számot / = Moduláció: 256 QAM / nem is lehet módosítani ezen a típuson sehol? 32pfl7404H/12
A hálózati azonosító: ( Debrecenben: 1002) számot is be kell táplálni valamelyik részbe?
A Symbol rate: 6900 az a jelsebesség?
A frekvencia tartományt és a többit ez alapján érdemes megpróbálni? -
Gijon
senior tag
válasz
Thermaltake #13731 üzenetére
Ezt nézd át, + javaslom, hogy manuálisan keresd a csatornákat. Csatornalista rendezést állítsd frekvencia sorrendbe és ha a csatonanév fölé mész egérrel, akkor kiírja a frekvenciákat. Belinkeltem volna a csatornalistámat, de a hálózati azonosító Debrecenben 1002 és így már nem lenne jó.
-
Thermaltake
tag
Üdv mindenkinek!
32pfl7404 tulaj vagyok, Debreceni Digi-s előfizuval.
~ 1,5 hete egyik napról a másikra alig maradt ~ 20 digitális csatorna a ~122-ből.
Azóta átolvastam mindenféle topicot, de nem tudom rábírni,hogy újra befogja a csatornákat.
Esetleg van valaki aki pont ilyet használ? Jó lehet hozzá akár Szombathelyi USB-re másolt csatorna lista?
Mi a *rancot állítsak be rajta? Próbáltam Finnország, Észt, Román, Magyar, Német-et csak Finnél írja ki, a hálózat nevét, de ott is csak 21-et talált. Beléptem a szerviz menübe a (Press 062596 and i (info) key on remote) kombóval, letiltottam a DVB-T-t, Error fül alatt nem dob hibát. Gondolom kiírná ha valami hardver (pl DVB-C meghibásodása lenne) Amúgy szerintem keveset ment 2237 üzemóra van benne. ~ 2008-ba vettem.Néztem ezt is.
Nem is értem, anno Finn-re jöttbe, aztán Magyarországot megadva. Most meg semmire. A QAM értéket nem tudom hol kéne átállítani de szerintem azt nem is kell. Volt áramtalanítás, koax kábel ellenőrzés, APC túlfesz. védőre van bekötve, be és kimenettel. Lekötöttem róla, és az alap koax-al is kipróbáltam.
Próbáltam teljes és gyors kereséssel is, 6900-as értékkel meg autoval.
Szerviz menube van egy menüpont ahol van két tartomány ami meg lehet adni, hogy mlyen frekvencia közt keressen. Vissza tettem gyári alapértelmezettre. Ha jól emlékszek ~ 80- 768-ig van megadva.
Valakinek ötlet, tanács, USB lista? -
TIT
veterán
válasz
Stanley-B. #13728 üzenetére
Egyik márka se csinál már 3d-t nagyon.
Ezek kifutnak és az újakba nemigen lesz már 3d,cikk is volt róla,megy mindegyik a buta samu után. -
TIT
veterán
válasz
Stanley-B. #13726 üzenetére
Dehogynem,3d már nincs is szinte sehol.
Most jönnek ki az újak,hátha jobbak lettek. -
Stanley-B.
őstag
hiába rendeltem meg a 55PFK7509/12-t, nem tudták már szállítani, mert közben kifutott a termék, és sehol nincs már...
ambilight miatt Philips tv-t szeretnék venni.
A teljes jelenlegi kínálat szar?
A 55PUS7150/12 vagy a 55PUS8700 érdekelne jelenleg.
Az android, a 3D és az UHD is teljesen hidegen hagy, de ezek nélkül már nem is lehet venni semmit.
Apple TV-vel használnám, csak filmnézésre, androidhoz hozzá sem nyúlnék és tv előfizetésem sincs. -
makaay2
tag
Sziasztok!
Adott egy Philips 55PFK6540 típusú készülék. Akinek van hasonló készüléke (mondjuk 6510) segíthetne a megfelelő képbeállításokkal, mert 2 napja nem sikerül elfogadható képet elővarázsolnom!Előre is THX!!!!
-
válasz
goku888 #13720 üzenetére
22PFH4109-es van a hálóban lassan másfél éve második tv-nek, eddig a távja hagyta el magát, de küldtek egy cserét. Nem rezegteti meg az üveget a vitrinben, és vannak benne érdekes megoldások (csatornarendezés, automatikus indítás ha az USB portban van valami), de a képe rendben van, a UPC kártyát fogadja. Főkészüléknek nem venném, de 40.000-45.000 körül szerintem nem rossz vétel. Arra figyelj hogy mennyi HDMI csatlakozó kell, mert az enyémen csak egy darab van, igaz az nekem elég, a 4000-en már ha jól látom két HDMI van.
-
törölt tag
válasz
goku888 #13720 üzenetére
Szerintem nem. A 4-es széria a Philipsnél a kínálat alja, minden tekintetben, ezért sem ajánlott. Ez ráadásul akkora mint egy monitor, a filmezéshez kellene a normális méret is, hogy ne kartávolságból kelljen nézni. Az a 2x2.5W meg nevetséges hangzást adhat. 2x10W-ost keress, és ha lehet 40"+ méretet.
Aztán azt még nem is mondta senki, hogy a márkánál elég sok baj van a minőséggel, szervizzel és úgy általában a tévékkel a kínaiak miatt? Csak olvass vissza pár 100 hsz-t. -
goku888
tag
Sziasztok
Philips 22PFH4000 ezt a tv meg éri meg venni ? jobban nekem xbox használatára lenne max film nézésre -
makaay2
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült beszereznem egy Philips 55PFK6540 típusú készüléket. Abban szeretném a segítségeteket, hogy a kétet, hogyan lehetne a legjobban beállítani? Van esetleg erre valakinek teszt eredménye? Előre is a segítséget.
-
törölt tag
Helló!
Adott egy 22pfh4000 TV amire rádugtam egy sima 2.1-es Genius hangfalszettet jack-en keresztül ugye. Az a gondom, hogy ha kikapcsolom a tv hangszóróit akkor nem tudom máshogy állítani a hangot, csak ha belépek a beállításokba. Ha pedig pendrive-ról megy a film akkor még a beállításokban sem tudom... Ez mindenkinél így van? Elég gáz, hogy a régi 20 éves tv-n egyszerűbb a hangot állítani... -
TIT
veterán
Nem a konvertálás rossz,hanem a szinkron,a center mindig halk,erősítőn lehet állítani de tv-n nem.
-
Gábor984
tag
válasz
Lacka89 #13714 üzenetére
Szia!
A tökéletes kép beállításhoz itt egy video:
[link]Kipróbáltam, nem rossz, de nekem a természetes mód vagy a fénykép mód jobban bejön. A videón lévő kalibrálás után nekem kicsit sárgás a fehér szín és kicsit életlen a kép. Bár azt mondják ez a jó és a többi van túlszínezve, túl élesítve. Próbáld ki, döntsd el neked melyik tetszik.
A hang beállításokat a képbeállítások alatt találod. Igazából ki kell próbálni, nyomogatni kell és fülelni. Bár az is lehet, hogy a forrás a rossz minőségű. Nekem is volt már olyan letöltött filmem, amin nem segített semmi és halk volt a beszéd. Rosszul lett konvertálva.
-
Lacka89
aktív tag
Üdv. Van egy 40fph6550/88as tv-m a kerdesem az higyan kene beallitani a hangzasat.? Milyen beallitasokkal erdemes hallgatni? Nehany letoltott filmnel nagyon negezen hallani a beszed reszt. Köszi ha van tipped. Ja es esetleg a tökéletes kép beallitasokra is kivancsi lennek?!
köszönöm
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Szatura #13707 üzenetére
Szia,
Ez alapján Miracast kompatibilis:
http://cdn.cnetcontent.com/8c/53/8c536629-c117-4a59-a0d2-1515f6d14212.pdf
A típus amit beírtam, az amit én néztem ki, de elvileg ugyanaz mint a tiéd. Ez kisebb 43 inches,
és másabb a tunerje, de a smart dolgokban szerintem egyformák.Amúgy a miracastnál és a többi wifis megoldásnál fontos, hogy mind a tévé, mint a telefon/tablet/akármi jó jelet kapjon. Ez a veszi/nem veszi inkább utal arra, hogy gyenge a jel, vagy van valami zavarás. Pl. sok wlan hálózat van a környéken, és hasonló frekvencián, sávon üzemelnek.
Úgy olvasom, hogy kétsávos a wifije, így lehet hogy támogatja az 5GHz-et is. Érdemes megnézni a wifi router beállításokat. Sőt támogatja a wifi direct-et is.
Amiért hajlok erre a modellre, mert ez a legolcsóbb passzív 3D képes 4k tévé és ugye a passzív 3D talán egyetlen negatívuma az volt, hogy felezte FHD-nál a sorokat. Ami tesztet olvastam, abból az jött le, hogy a 4k felbontás miatt ez teljesen helyreállt, hiszen egy 3D-s FHD film esetén mindkét szemnek 1080 sor jut, az meg nem zavaró, hogy a vertikális felbontás meg duplája annak, ami kellene. Állítólag ég és föld a különbség minőségben.
Ahogy látom az utolsó firmware update nem túl régi ezekhez és javítgatnak mindenfélét:
https://www.download.p4c.philips.com/files/4/43pus7100_12/43pus7100_12_fhi_hun.pdf
Nálad egyébként a legfrissebb firmware van a tévén? (ezeket automatikusan érzékeli és szedi le, vagy manuálisan kell frissíteni?)
-
-
Spec
őstag
válasz
Luck Dragon #13709 üzenetére
Köszi a választ! A kábelmozgatást próbáltam, arra nincs semmi reakció. Se elő nem idézi a csíkozódást, se el nem tűnik tőle.
Ahogy írtam is egyes 3D-s játékok esetén jön elő, amik driver szinten variálnak a gamma korrekcióval. Eltüntetni pedig úgy sikerült a csíkokat, hogy a monitor beállító menüjében a bemenetet átállítottam az alapértelmezett VGA-ról HDMI-re, ekkor elsötétült a kép, aztán pár másodperc után magától visszaállt az eredeti VGA bemenetre. Ezután eltűntek a csíkok. Gondolom ilyenkor resetteli magát, vagy ilyesmi.
De kábel mozgatásra nem történik semmi. -
-
Spec
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy elég furcsa hibába futottam bele pár napja (vagy legalábbis most vettem észre). Adott egy Philips 247ELH 24" FULL HD LED monitor, amit PC-re kötve használok.
Azt figyeltem meg, hogy egyes játékok esetében, amik saját maguk szabályozzák a gamma korrekciót, megjelenik 3 vízszintes, nagyon halvány kis csík/sáv, ami aztán miután kilépek az adott játékból utána is megmarad.
Nagyon gyengén látható, szinte észrevehetetlen, leginkább gyorsabb képernyőmozgások esetében vehető észre. A sávok vastagsága változik a 2-3 mm szélességtől a kb. 1 cm vastagságig. Azt figyeltem meg, mintha a fényerősség függvénye lenne milyen szélesek a sávok.
Csináltam egy képet, hogy szemléltessem hogy néz ki, de ez nem adja vissza igazából. A valóságban alig észrevehető. Szemből pl. alig látni őket, inkább csak alulról szögben nézve a képernyőt szembetűnőek.
Ha kikapcsolom a monitort, és vissza akkor is megmaradnak, sőt ha az egész számítógépet kikapcsolom, majd újraindítom, akkor is megmaradnak a csíkok.
Viszont, ha belépek a monitor beállító menüjébe, és a bemenetet átállítom analog VGA-ról HDMI-re, majd vissza akkor eltűnnek. Elég fura.
Van valakinek tippje mi okozhatja ezt? A monitorral van gond, a PC video kártyájával, esetleg driver, vagy software hiba lehet, vagy mi?
Várom az ötleteket... -
-
Tigerclaw
nagyúr
43PUS7100-ról van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest