Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
válasz Szatura #17849 üzenetére
Szia. Én is ugyanígy vagyok vele, kettő darab LG OLED-em van, az egyik 2016. másik pedig 2017. típus. Felháborítónak tartom, hogy a távkapcsoló gagyi műanyag minőségű. Úgy gondolom, hogy ilyen szinten, ezek a készülékek szerintem már prémium kategóriának minősülnek és nem a távkapcsoló anyagán kellene spórolni.
Ettől eltekintve, van a pincében egy dobozban egy ILYEN Philipsem amit sajnálok eladni. Na ennek a távkapcsolója fémből van és érezni a minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szatura #17744 üzenetére
Szatura Érdemes volna kicsit gyűjtögetni, s 803 avagy 903 közül választanod. Megjelenésük tiszteletet parancsol, szabályosan csak egy kijelzőt látsz két fém talpon. Pengevékony, fémházba burkoltak. Mellőznek minden felesleget, egyáltalán nem hivalkodók, letisztultak, elegánsak. 873 - hoz hasonlóan két távvezérlővel, háromoldalú Ambilight képkiterjesztő technológiával, Android operációs rendszerrel érkeznek. 873 - mal ellentétben 2018 - as LG OLED panel, 8 - as Android (legjobb és leggyorsabb droid a piacon) "dübörög" alattuk. Második nemzedékes P5 processzoruk díjnyertes lett PNR (tökéletes természetes valóság) visszaemelésével, mely SDR taralmat egész jól át tudja alakítani HDR - ré. Fejlettebb hangszóróik (903 - ban Bower and Wilkins) és mélysugárzóik (összteljesítmény 50W, 2. 1) mindennapi használatra tökéletesen alkalmasak. Dolby Atmos, továbbá minden HDR támogatást is megkaptak. Google AI és Amazon Alexa sem jelent számukra kihívást. Legjobb ár - érték arányú (803), egyben moziélményt biztosító (903) készülékért járó díjat is bezsebelték. 803 minden teszten megverte B8 - at, 903 pedig C8 - at, legutóbb idén október 23. - án.
Predator2 Sajnos igen
nyalifali 5301 - es sorozatot "mindennapi készülék" - ként szívesen ajánlon, ugyanakkor, 6162 és 6262 - höz hasonlóan, Smart TV tulajdonságai nagyon egyszerűek, épp - épp Youtube - ra használhatók. Ellenben külseje, megjelenése és képminősége hiányosságait feledteti velünk. Kérdésedre válaszolva különbséget kell tennünk fényerő - szabályozó és fényérzékelő között. Philips képjavító beállításai, mint kontraszt, dinamikus kontraszt, videokontraszt és gamma (röviden fényerő - szabályozók) filmnézésnél, de kifejezetten játékkonzol használatánál javasoltak, mikor jóminőségű tartalmat futtatunk át. Jobban tudja értelmezni, átgondolni, s ennek megfelelően szabályozni. TV nézésnél (szolgáltatótól függetlenül) az a tapasztalatom, sokan inkább kikapcsolják. Samsung - LG - hez hasonló agyonfényezett, természetellenes, kifakított képet kapunk, különösen bőrszínnél. Elvesszük Philips védjegyét, azaz tökéletes, természetes, valósághű színeket. Fentieket fényérzékelővel automatikusan (mondhatni alkalmazkodóan) szabályozza helység fényviszonyainak megfelelően. 65" méretben 6503 és 8303 - 8503 között gondolkoznék. Általános célokra, mint online és offline TV - filmnézésés 6503 tökéletesen alkalmas. Könnyen kezelhető érthető menürendszerrel, egyszerű, sallangmentes okos tulajdonságokkal, nem átlagos képminőséggel. Amennyiben igényesek vagyunk megjelenésre, színekre, Smart funkciókra, kiegészítőkre, mindezt hosszútávra tervezzük, 8303 - 8503 65" változata adna megoldást.
k5.20 2017 - es modellről beszélünk, tehát kifutott, boltban ritkán kapható. Kijelzője IPS jó betekintési szöggel, magas fényerővel (400 candella), közepes vagy alacsony színhűséggel rendelkezik, melyet közvetlen megvilágítással támaszt alá. Utóbbival felhősödést tudjuk elkerülni. 10 bites panel helyett 8 + FRC. HDR szabványok jelentős részét nem támogatja, gyors képmegjelenítésre (50 Hz, melyet algoritmussal 1300 - ra javít) kevésbé alkalmas. Tunerei rendkívül fejlettek, kábeles, antennás (SD, HD minőség egyaránt) és műholdas szabvány bármelyikét teljesítik. Operációs rendszere (Android) összhangban van műszaki adottságaival (4 x 1100 MhZ processzor, 2 GB RAM + 16GB ROM), könnyen kezelhető, rövid válaszidejű, nem évül el. Rendkívül jó kép - hang beállítások, fényszabályozó - érzékelő. Összes video - kép - hangkiterjesztést közvetlenül avagy közvetve (applikáción keresztül) támogatja. Mindezt jellegzetes, billentyűzettel ellátott távvezérlője segíti. Komoly előnye hang + mélysugárzója. Hangszórói (2 x 10W) "előre szólnak", tiszta, torzulásmentes, minőségi hangot biztosítva. DTS HD Premium szabványt támogatja. Digitális és analóg csatlakozókkal gazdagon ellátott, kábel - és kábelmetes internet - csatlakozás (a, b, g, n) lehetséges. Külseje fémes hatást kelt, középtalpa elhelyezésben jelent könnyebbséget. Ha pedig falra szerelnénk, háromoldalú képkivetítő technológiája igazi "társunkká" válik jóízű filmnézés, játék avagy zenehallgatás közben. Szerény véleményem szerint érdemes volna 2018 - as kínálatból választani (pl. 55 PUS 6503 avagy 55 PUS 7363).
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Szatura #13707 üzenetére
Szia,
Ez alapján Miracast kompatibilis:
http://cdn.cnetcontent.com/8c/53/8c536629-c117-4a59-a0d2-1515f6d14212.pdf
A típus amit beírtam, az amit én néztem ki, de elvileg ugyanaz mint a tiéd. Ez kisebb 43 inches,
és másabb a tunerje, de a smart dolgokban szerintem egyformák.Amúgy a miracastnál és a többi wifis megoldásnál fontos, hogy mind a tévé, mint a telefon/tablet/akármi jó jelet kapjon. Ez a veszi/nem veszi inkább utal arra, hogy gyenge a jel, vagy van valami zavarás. Pl. sok wlan hálózat van a környéken, és hasonló frekvencián, sávon üzemelnek.
Úgy olvasom, hogy kétsávos a wifije, így lehet hogy támogatja az 5GHz-et is. Érdemes megnézni a wifi router beállításokat. Sőt támogatja a wifi direct-et is.
Amiért hajlok erre a modellre, mert ez a legolcsóbb passzív 3D képes 4k tévé és ugye a passzív 3D talán egyetlen negatívuma az volt, hogy felezte FHD-nál a sorokat. Ami tesztet olvastam, abból az jött le, hogy a 4k felbontás miatt ez teljesen helyreállt, hiszen egy 3D-s FHD film esetén mindkét szemnek 1080 sor jut, az meg nem zavaró, hogy a vertikális felbontás meg duplája annak, ami kellene. Állítólag ég és föld a különbség minőségben.
Ahogy látom az utolsó firmware update nem túl régi ezekhez és javítgatnak mindenfélét:
https://www.download.p4c.philips.com/files/4/43pus7100_12/43pus7100_12_fhi_hun.pdf
Nálad egyébként a legfrissebb firmware van a tévén? (ezeket automatikusan érzékeli és szedi le, vagy manuálisan kell frissíteni?)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ruffian
tag
válasz Szatura #13652 üzenetére
Fentebb volt róla szó, de leírom.
Wi-Fit bekapcsolod mindkét készüléken, a TV-n bekapcsolod a Miracast opciót, majd a telefonon megkeresed a "Wi-Fi kijelző beállítása" opciót(készülékenként változhat a megnevezése, a Xiaomi-m így írja), majd azon belül párosítod a TV-vel. Rányomsz a készülék nevére majd megadod a TV-n megjelenő kódot és kész!
Remélem segítettem. -
Gábor984
tag
válasz Szatura #13634 üzenetére
Nekem olyan probléma jött elő, hogy a tv kikapcsolása után 1-2 perccel visszajön a hang. Kép nincs és a piros led is világít, hogy ki van kapcsolva a tv. Szól kb. 4-5 másodpercig és elhallgat.
Nem tudom van-e összefüggés, de amióta határozottabban és hosszabb ideig tartom lenyomva a kikapcs gombot a távon azóta nem csinálja.[ Szerkesztve ]
-
válasz Szatura #13636 üzenetére
Én azt várom igazából a Philipstől hogy rázzák magukat gatyába, az 5 szériáig legyen minimum 3 év gyári garanciás míg a feletti 5 éves.
Az os-t pedig legyen annyira smoth hogy azt egy felhasználó elvárja. És ezek a szubjektív elképzeléseim nem nagy horderejű, legalábbis én úgy gondolom. Hisz dolgoztam a Philipsnél és a TPV-nél tudom hogy képesek lennének rá. Ahogy a régi szakszervízt hálózatot vissza állítani, és. Megfelelő képzésében részesíteni a szerelőket, megfelelő technológia háttérrel.
A régi gondolkodású mérnököket leváltani, merjenek lépni előre,fejleszteni. Ahogyan a régi fénykorában (ambilight, ambiwoox, cinema kijelzők, több színben készített tv-k, kép javító technológiák sokaságát) és még sorolhatnám.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
azigazimoris
aktív tag
válasz Szatura #13582 üzenetére
Jó lesz az. Ha nem lesz baja, szeretni fogod 😄
Én egy 6559-el élem a napjaimat és ha netán cserélnem kellene tuti megint Philipset vennék.
A környezetemben látott tévéknél fényévekkel szebb a képe és nekem tv-nél nincs fontosabb szempont a képminőségnél.Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest