Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
értem hogy az egyik felbontás a másik frissítés de a helyzet tök analóg.. nekem is hasonló volt: a képernyőn 720p-s panellel kiírta hogy 1080p vagy 1080i a felbontás . Persze mert ott a HDMI-n keresztül kapott jel felbontását/frissítését írja ki. Talán egy 240 fps lassított felvétellel ami elérhető egy telefonon, azt elemezve ki lehet mérni hogy a megjelenített kép akkor most milyen frekvenciájú ha ráküldesz valami 120fps teszt-videót.
-
FJC
aktív tag
-
FJC
aktív tag
Ezek pedig a 7303 paraméterei:
Ui.: Az előbbi a 7304 ból volt kivágva.
Amit linkeltél az nem erre a TV -re vonatkozik szerintem, + valami mókolás is van ott..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
Hogy a búbánatba tudna 120 HZ -t ????
A TV az nem PC, hogy kisebb felbotáson nagyobb frekvenciát tud.
A panel 60 HZ.
Már a csúcs LCD-k ben is ritka a 100-120 Hz!!![ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
veterán
-
GordonSamway
aktív tag
Őt szeretném megvenni. Akkor itt lehet minden kimenethez elmenteni képbeállításokat??
Valamint akkor DIRECT LED háttérvilágítású a panel és IPS vagy VA
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"Hosszú és eredményes életet!"
-
frankdelgado
őstag
7304 csatlakozóihoz, mindegyikhez oda van biggyesztve, h arc. Nekem a 3-asra és 4-esre van kötve a ps és az xbox és mindíg kiiírja, hogy HDR.
Egy hete ismerkedem a tv-vel, rcuppantam a dolby vision-os filmekre. Nem sok van belőlük khhhm... egy bizonyos helyen, de ezek rendre 60-80 gigát nyomnak. A belső lejátszó rendre elhasal tőle és a kodi is, bár ott lehet, h csak beállítás kérdése. Érdekes, hogy mx player esetén ki is írja, hogy dolby vision, viszont egy film alatt 2-3 alkalommal is egyszerűen megállt a kép, ha kiléptem, majd vissza folytatta rendesen. Próbáltam a VLC-it, ugyanazzal a filmmel itt csak HDR10+ ot írt ki, viszont röccenésmentesen vitte a filmet. Tegnap pont az It chapter two-t néztem, az MX-en produkálta a lefagyást, viszont a sötét részek rendben voltak. A VLC itt is folyamatos volt, viszont a sötét részek nagyon sötétek voltak, alig lehetett látni valamit. Nem lesz egyszerű ezt belőni, h jó legyen.....
-
Gaboman
nagyúr
-
Ukraan
aktív tag
Üdv, Srácok!
A fenti témához lazán kapcsolódó kérdésem van.
Philips 55PUS7363 típusú TV-nkhez tervezem soundbar vásárlását (Samu vagy Sony).
Mivel az optikai kimenet már foglalt (vez. nélküli fejhallgató adója van rákötve), valamelyik szabad HDMI-re (3-as, vagy 4-es) kötném a hangszórót. A kézikönyv szerint ezek is HDMI ARC kompatibilisek.
Ha a CEC funkciót bekapcsolom, a hangszóró automatikusan ki/bekapcsol a TV-vel együtt? A távirányítóval hangosítva/halkítva a TV-t a soundbar hangereje módosul? Ilyen esetben csak a külső hangszóró sugározza a hangot, a TV hangszórói automatikusan lenémulnak?
Köszönöm !BÚÉK!
-
Voice24
őstag
Nekem már december előtt is megvolt ez a jelenség, talán valamikor nyáron, ősz elején kezdődhetett. De ebben nem vagyok biztos, csak abban, hogy az elején (január vége óta van meg a tévé, 7502) még biztosan nem volt ez a gond, tehát valóban valamelyik frissítés ronthatta ezt el.
-
junior19
senior tag
Másik topicban már válaszoltam neki, de annyira kevés az infó, hogy így azért nehéz.
Csak azért válaszoltam a te írásodra, mert a képen látszik, hogy a felső sávot már rendbe rakta nagyjából, s ha ezek után megemeli a videokontrasztot, akkor biztos, hogy azt a részt is elcseszi, ahol pedig problémája van, azon pedig nem segít semmit.
Egyébként csak egy észrevétel a videóddal kapcsolatban, nem kritika. Egyrészt már a videón nem látszik nálam a 235-ös oszlop villogása sem, s egyébként sem biztos, hogy az a jó beállítás, ha a 235-ig villognak csak az oszlopok. Ettől már lehet, hogy valamelyik színcsatorna már vágva lesz, ezt is ellenőrizni kell.
[link]
Ezzel a mintával tudod ellenőrizni a színcsatornák vágását.
[link]
Itt minden szomszédos oszlopnak el kell különülnie a másiktól, ha valamelyik összemosódik, akkor kalibrálás hiányában megint csak a kontraszt csökkentése a megfelelő megoldás.codec project
-
junior19
senior tag
A Videokontrasztot hiába emeli fel, az nem oldja meg a problémáját. A kontraszt vezérlő ugyanis sokkal jobban emel a jel értékén, ahol egyébként is van már bőven jel. Inkább a magasabb IRE értékeit cseszi el vele.
Ha ideális lenne az lcd, akkor 0 nits fénykibocsájtása lenne a feketénél. S ha a Videokontraszt vezérlőt emeljük, a 0-át bármivel szorozzuk 0 marad. Ezért a Videokontraszt vezérlő emelése abban a tartományban ahol gondja van, nem segít, inkább csak más problémákat idézz elő.
A kontraszt a kép fényességét szabályozza, más gyártók általában a háttérfény elnevezést használják.
Fényerő: a fekete szint vágás beállítására szolgál.
A Videokontraszt a fehér szint vágás beállítására szolgál, más gyártók kontrasztnak nevezik általában.codec project
-
_Smooth
senior tag
Köszi a tippet, én is arra gyanakszom, bár a hálózaton nem változtattam és egészen a hét elejéig minden ment rendben. Esetleg a diginél fogyott el a sávszél?
Na majd utánajárok... most már legalább az app fut. Köszi még egyszer.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Na basszus! Elsőre nem, de második próbálkozásra ez valóban megoldotta. Nem tudom, miért csinálta ezt.
Másodszorra nyomtam egy DEACTIVATE-et, majd lehúztam legalább 3percre a tápról a TV-t.
Ezt követően vissza, felcsatlakoztam a telefonom hotspotjára, majd megpróbáltam így Netflixet indítani.
Ismét loading, már majd kitéptem a hajam, amikor egyszer csak bejött a login képernyő. JUPPI!!
Bejelentkeztem, működött.
Kiléptem, váltottam wifire, még mindig megy.
Kiléptem, rádugtam a vezetéket, reconnect a hálózatra és újra netflix.
Megy azóta is. Szuper!Köszi a tippet!
Szerk: viszont most megint elkezdtek eltünedezni a képek (borítok stb) bizonyos elemekről, illetve vezetéken is kicsit mozaikos a kép.
Innen indult az egész probléma :S[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Próbáltam Wifin, kábelen is... mindig ugyanaz.
Már beszéltem a Netflix helpdeskkel is, ők is azt javasolták, hogy nyomjak DEACTIVATE-et, húzzam ki a kábelt 3percre, nyomjam vissza, jelentkezzek be újra. De nem tudok bejelentkezni, mert csak loadingol. Szerintem ez a deactivate nem csinál semmit. Ugyanúgy ott van az az ESN number, ami korábban is. Nem is ír ki semmit, h sikerült volna v valami.
Most megpróbálom, hogy telefonról adok a tvnek hotspotot, hátha...[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Vendettahc
tag
Na pont ezert jatszok a TV-n inkabb cinematic meg single jatekokat, minden masra ott a 3 monitor, 1 ms valaszidovel 144Hz-en. Jo par evig nem lesz meg ilyen valaszideju tv mint egy jobb monitor.
Az altalam lefotozott jatekok is tokeletesek 50+ ms input laggal, megszokhato igen hamar. Ha meg Rage 2-ozni, pubg-zni vagy barmilyen mas kompetitiv jatekot tolni, akkor ulok is le a monitorok ele, szoval azzal sincs gond
-
Alien!
senior tag
ehh...ez így jelen formájában nem igaz.... A Kodi és az Emby is képes 4K tartalmat lejátszani, csak a GUI van 1080p-re korlátozva. A kadencia helyesség nekem nagy rejtély: valóban mindig 50hz-et ír (az emby 60-at pl), de még is helyesnek tűnik. Nekem az interpolálás mindig be van kapcsolva, ha nem kadenciahelyes a forrás akkor egyből észrevenni, mert droppol. Namost android alatt mindkét lejátszó t*konysima, minden anyaggal.
Szóval az eddigi tapasztalatok alapján (van itthon s905X box és htpc is) egy külső lejátszónak csak a HD hangsávokban, a kicsit fluidabb kodi GUI-ban és a jobb lan sebességben (smb megosztás miatt) van előnye.
Sőt, mivel Philips tévéről van szó, én még a pc-s madvr előnyeit is megkérdőjelezem, főleg a felső kategóriában.
-
-
oszy
veterán
Mi az az Emby? Nem vagyok androidos, kivéve a tv Leírnád nekem mire is jó vagy miért is jó? Nincs már külső lejátszóm.
Beállítottam, hogy routerre csatlakoztatott HDD-ről lehessen lejátszani anyagot a tv-n, de azért nem jó, mert pl. az újként rárakottakat a tv-n nem látom.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
kew
senior tag
A telepítés menetéről tudsz írni?
Ez alapján mehet, vagy van valami egyéb trükk?
https://www.download.p4c.philips.com/files/5/55pus8303_12/55pus8303_12_fin_hun.pdfköszi
-
Toth_Jani
őstag
Én filmeket nem Kodiban nézek, meg jelenleg nem is nagyon van új film amit lehetne, a Google assistantot meg még soha nem használtam, amúgy a hangkereséssel nincs baj ha azt mondom időjárás akkor kijön egy sáv és kiírja mi van, minden másra szinte csak Youtube találatot kapok.
Hogyan kell használni ahhoz hogy a műsorújságban is keressen és esetleg még oda is lépjen az adott műsorra??
De az biztos hogy az összes Bluetooth eszközt elfelejtette kezelni, mindet újra fel kellet ismertetni, többek közt a gyári távvezérlőt is.[ Szerkesztve ]
-
Szaszabond
aktív tag
Szia, Igazad van a DS Photo és DS video is siman látja a NAS-t, illetve most már a hálózati csatlakozás menüben is megjelenik a NAS de csak DLNA-ként, az meg nem az igazi, úgy szeretném valahogy elérni mint egy normal hálózati tárhelyet, vagy USB driveot. Egyszerűen csak betallózni, mindenféle mediaszerver nélkül. Erre van e lehetőség? Ez a nagy kérdés.
-
wwenigma
Jómunkásember
Aszontad nem hasznalod es igy nem nyilatkozol, erre irtam. Mer én igen.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Én 55pus6162/12-t hajtok DLNA-val es még 1x sem felejtette el latni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Lajmund
őstag
Köszi.Ez nagyon hasznos volt. Hdr bekalibráláshoz is tudnál ilyen videot ajánlani? Keresgéltem youtubon de olyat amin csak a vidi megy és nem magyaráznak olyat nem találtam hdr-re.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
junior19
senior tag
A videó az jó, én is szoktam használni ellenőrzésre, csak nem beállításra használatos.
A videó alatt írják az offset opciót is, az talán még közelebb van az igazsághoz, de annak a beállításához is más ábrát kell használni, nem ezt.
Amit te állítgattál, azt a fehéregyensúly, gamma, színtelítettség és színárnyalat beállítása után kell állítani. A színárnyalat beállításakor valamelyik másodlagos színt(sárga, cián, bíbor) a legjobb értékre állítják, s a másik két szín korrigálásakor kell használni azt az árnyalat opciót.
Te pedig a három elsődleges szín(piros, zöld, kék) tengelyét forgattad el, ami hatással van a színtelítettségre ás a fényerőre is. Ezért láthatod így most azon a videón jobbnak, de nem biztos, hogy jót is csináltál.
Nincs ezzel így semmi baj, csak a figyelmedet szerettem volna felhívni, hogy az a videó semmilyen beállításra nem jó. Az csak azt mutatja meg, hogy melyik szín, hol van vágva. Nálad az elmondásod szerint a zöld és a kék volt vágva, de ezt nem így kell korrigálni.
Ezért írtam azt is, hogy a kontraszt és a fényerő beállítást azt nyugodtan ajánlhatod, de a 3.-at azt inkább ne.
Egyébként ellenőrizted a kontraszt beállítása után a fekete szintet? Mert azok is hatással vannak egymásra, így ha az egyiken változtatsz, akkor a másikat ellenőrizni kell!codec project
-
ricsi0307
senior tag
Ha hazérek megcsinálom. Felhívtam az ügyfélszolgálatot ott egy srác annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem ért hozzá ennyire részletesen nagyon segítőkész volt és megkérdezte a szervíztechnikust de azt a választ kapta, hogy ezt az információt nem adhatja ki nekem. Felhívtam a szervízt is de ők kb. csak leráztak hogy ilyennel nem foglalkoznak csak javítással.
-
junior19
senior tag
Köszi.
Ez a baj az internettel, hogy valaki feltesz valami hülyeséget, s sokan kész tényként veszik.
Ez a videó semmilyen beállításra nem használható, ellenőrzésre való. Le van írva a lemez használatijában is.
A másik, hogy a színeket addig nincs értelme változtatni, amíg a fehéregyensúly nincs beállítva. Csak ezután szokás.
Ha te már nem láttad a 235 -ős oszlopban a villogást, akkor inkább a kontrasztból kellene visszavenni még egy kicsit, amikor már nem lesznek vágva a színek.
A kontraszt és a fényerő beállítása korrekt, azt nagyon helyes ha ajánlod, mert azt mindenkinek saját magának, a körülményeihez kellene beállítani.A színhőmérséklet melegre állítása is jó, mert biztosan az közel lesz a szabvány színhőmérséklet értékéhez. De ezt ne ajánld, mert ez hülyeség. Ez persze csak egy tanács, tőlem mindenki azt csinál a tévéjével, amit akar.
Egyébként itt le van írva, hogyan kellene műszer nélkül beállítani a kijelzőt, s ez korrekt is. Azt hiszem minták is vannak, így aki külső lejátszót használ, a megfelelő bemenetet is betudja állítani. Vagy a belső lejátszót használva, azt is be lehet állítani.
[link][ Szerkesztve ]
codec project
-
Lajmund
őstag
Köszi ezeket még nem láttam. Mi az ideális beállitás ezekhez? Hogy végig lásd az egészet ahogy villog? Ha pcét hdr modba rakom akkor látom. Ha kikapcsolom a hdrt akkor nem mutatja egyiket se abba a modba se amit nem állitottam.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
-
hedgehog
senior tag
Úristen csoda, sose gondoltam volna hogy ez valaha elkészül... azt hittem a 0.5x letiltásakor, hogy dobták a projektet.
Kipróbáltam, egyelőre jónak tűnik, szépen HD-ban jött az adás, és egész jó a kínálat (kölcsön-account, nem nézegettem eddig mi van, mert lusta voltam chromecastelgetni)
-- aka p3d3str1an
-
veterán
Home alkalmazás nem szükséges. Nekem alapból nem volt, működött minden (HboGo, Youtube, Spotify, Samsung Music, Galéria, Facebook videó átküldés, illetve kompletten a Screen Mirroring is). Mivel itt írtatok róla feltelepítettem mi változik, semmi, annyi hogy abban megjelent a TV mint eszköz. Így letöröltem mert felesleges. Galaxy S7 Edge, Huawei P20 lite, és Galaxy A6+ készülékekkel van használva TV.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Rooxy
csendes tag
Esetleg azt az infót hol lehet megtekinteni hogy egyes csatornák a frekvencián kívül a JELSEBESSÉG mennyi? Például, M5 135.5 MHZ jelsebesség? Ugyanis én automatán kerestem ami 6.875, 6.900, és 6.950. Most hogy az imént írtad hogy az M1 121.5 Mhz JELSEBESSÉG 6000 így megcsináltam a kézi keresést és lám bejött az M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World HD!! És el is TÁROLTA!!! De pár csatorna hiányzik pl, az M5 is mivel a JELSEBESSÉGET nem tudom! Esetleg tudnád linkelni? Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Rooxy
csendes tag
-
mike57
csendes újonc
Köszi! Ez működik, de ment ez automatán is.
Ami érdekes, hogy mindjárt a 4 csatorna helyen kezdett. Az 123-at fel sem ajánlja. Hogy lehetne az egészet resetelni?
Az is érdekes számomra, hogy egy MHz-hoz több csatorna is tartozik. Nem értem és azt sem, hogy miért kellene ezt értenem, ha oda van írva, hogy automata keresés? Az, hogy nekem kell sorba rakni még elmegy. Nincs erre valami számítógépes szerkesztő akármi, ahol helyre húzogathatnám?
Bocs, hogy értetlenkedem, a tv-t nagyon szeretem, nagyon szép a képe, de azt hiszem nagyon jól tettem, hogy az okosra állásnál LG-t vettem Pumma véleményére adva. Ég és föld tudásban, felhasználó barátságban és ugyan annyiba került, mint ez 2011-ben. -
Thermaltake
tag
Újabb próbálkozás után vagyok...
(a frekvencia megadásos teszt-vételi opcióba megnéztem a Digi által kiadott mhz adatokat, ...pl M4 sport---*zart se talált. Semmit.)
Antenna üzemmódban Finnrszággal talált vagy 40-50 analóg vackot. (a felh. kézikönyve van írva, hogy először antenna keresés aztán kábeles DVB-C)
Az előbb linkelt hozzászólás alapján mér tegnap is próbáltam... eredménytelenül. Most újabb teszt: kábeles, Finnország, 6900, Teljes keresés, Analóg KI: Eredmény: 110 csatorna kb 20-25 perc után.
DE! A csatornák 90%-a analóg felbontású- az infó gombbal digitálisnak írja ki, megfelelő jelerősségel
Nagyon idegesítő.
Papámnak aki nézné az M4 sportot, kedden hozta az extreme digital az új Lg "lapos" tv-t, hogy végre ne legyen fekete csík a képernyőn. Az nincs. Amit linkeltem videót, az alapján még a jelet se fogja be. Talán azért mert régebbi a videó? (így az adatok már elavultak?)
Automata keresésnél talál vagy 120-at vagyis mindent csak az M4 sportot nem. -
Thermaltake
tag
Köszönöm szépen.
Ezek szerint egyesével kell mind a ~122 csatornát befogni, beállítani?
Amúgy reggel még ezt is kipróbáltam, bár nem a legelejétől csak kinéztem egyet a listából random, és bejött amit aztán felajánlott mentésre, aztán átugrott valami másik csatornára egyből (ott a digitális teszt vétel-i résznél) de ott nem ajánlotta fel a csat. mentését.Amúgy a moduláció számot / = Moduláció: 256 QAM / nem is lehet módosítani ezen a típuson sehol? 32pfl7404H/12
A hálózati azonosító: ( Debrecenben: 1002) számot is be kell táplálni valamelyik részbe?
A Symbol rate: 6900 az a jelsebesség?
A frekvencia tartományt és a többit ez alapján érdemes megpróbálni? -
csabi63
senior tag
UPC kábelen is alig van DD 5.1. A filmcsatornák azok. (HBO HD+Filmbox HD) Azon kívül az Animal Planet HD, a Discovery Showcase HD, Nat Geo HD, és alkalmanként a királyi tévék + AXN HD. Nagyjából ennyi, a közel százból. A többi AC3 sztereó és mpeg1 L2 sztereó. Monó szerencsére már nincs.
-
Carol30
csendes újonc
Üdv!
A Tvm PFH6550/88 kb amiota szoftvert frissitett azota gondok vannak. Sokszor szaggat a kép. Külsö vinyot valamikor nem olvassa be nem jatsza le a filmeket, ilyenkor lefagy ujraindit. Mit tegyek? Vigyem vissza a Media Marktbe vagy rögötön a szervizt hivjam? Már vagy 4x ujrahangoltam a tv-ét és nem birok usbröl szoftvert frissiteni azt irj ahogy a legfrissebb van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest