- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- 5K-t vagy 330 Hz-es frissítést is kérhetünk a Philips új monitorától
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- A Keychron hozzáférhetővé tette a perifériái CAD fájljait
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
A használat egyszerű:
ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)
Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)
Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)
A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!
HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,
Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Hobby elektronika
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új - Eladó!
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Western Digital SA530 256GB 2.5" TLC SATA3 SSD - több db - szinte újak, max 1 napot futottak
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- LG 32U990A-S / 32" Nano IPS Black / 6K UHD 6144x3456 / 21 Megapixel 224 PPI / Adobe RGB 99%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest