Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kompakt vízhűtés
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
A használat egyszerű:
ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)
Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)
Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)
A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!
HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,
Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...
Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest