Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
Sziasztok vadi új 15.6 os laptoptáska eredeti Dell masszív,nagyon jó kialakítású,nagyon esztétikus! 12000 ft volt az ára,de nekem most 17" notim van ezért megválok tőlle akár fél ár alatt! (helyileg kertváros)
-
válasz
Sir Riccio #53292 üzenetére
-
Biszony sniffelhetők az adatok...de még mennyire. Pont azért vannak a titkosítások, hogy a router és a kliens kommunikációja ne plain text legyen...
Ha titkosítás nincs akkor...az szívás.
A MAC szűréssel valóban meg tudod oldani, hogy ne akárki csatlakozzon de aki képes a sniffelésre, annak ez kb 3 percig jelent akadályt. Az elkapott csomagokból a MAC másolás az egyik legegyszerűbb dolog.
Ha megfelelő eszközkészlettel rendelkezik (pl BackTrack) akkor nem lesz neki semmi akadály... -
Sir Riccio
addikt
No. Ilyen bőrtok tablethez, 10"-ig szerintem kb mindenhez jó, USB-s billentyűzet is van benne. Legyen mondjuk 3000 Ft. Jófej akart lenni az eladó és ilyet adott hozzá, pedig nekem a vékonyabb, sima kellett volna.
-
Exian
addikt
válasz
oPalRx7 #53290 üzenetére
Ja. Csak mert van egy vacak routerünk, ami nem hajlandó működni, ha bármilyen titkosítás meg van adva, egyedül nyíltként megy. Viszont MAC szűrést legalább elfogadja, így legalább csatlakozni nem tud akárki (legalábbis olyan, aki nem ért hozzá). De akkor addig óvatosan működünk ezen a hálózaton, amíg nincs kicserélve a router.
-
Exian
addikt
Ha egy wifi hálózat nincs levédve, szóval nincs se WEP se WPA vagy bármilyen egyéb jelszóbekérés csatlakozáskor és titkosítás sincs, DE be van kapcsolva a MAC address szűrés, tehát nem tud bárki csatlakozni, csak a bevitt MAC address szerinti eszközök, attól még az adatok sniffelhetőek, jól sejtem? Tehát, attól még az adatok, amiket a csatlakozott eszközök generálnak, azok könnyedén "beolvashatóak", ugye?
-
-
blaca83
őstag
Továbbra is keresek AMD 7870 tulajdonost, aki hajlandó segíteni egy kicsit egy teszt idejéig!
-
Sir Riccio
addikt
Valakinek tablet tok esetleg?USB-s billentyűzet van beépítve új,csak kipróbáltam viszont nekem vastag.9,7"-os Ainol Novo9 Spark belefér (ez asszem iPad méret kb.) Amúgy van ilyen ainol tabletje valakinek?
-
aneda
senior tag
válasz
M_AND_Ms #53279 üzenetére
"Még mit tennél egy kerékpárútra?"
Ahogy Hollandiában szokás, kerékpárútra kerékpár táblát, járdára gyalogos táblát!
Szuper dolog ott felfele tekerni, anyuka tolja a babakocsit (tök joggal!), másvalaki fut a kutyájával, és ráadásul jön szembe egy másik bringás. Persze a saját házától már ne akarjon kiállni senki."Nagyon kellemes, amikor az egyik orfűi kanyarban egy kerékpáros billeg ki eléd (főleg ha szemben épp egy busz, vagy a másik hülye, egy önjelölt autóversenyző jön). Pedig nem megyek gyorsan, hisz az az út biztonságosan nem alkalmas rá."
Ha defenzíven vezetsz ebben semmi meglepő nincs. A normális biciklist látod messziről, tudod hogy nem mehetsz el mellette 20cm-el.
Ha nem normális, az meg ugyanaz a történet mintha egy kisgyerek futna ki a házuk udvarából a labdája után.
Számítasz rá, elgondolod a lehetőségeket, felkészülsz előre.Értem én hogy kellemetlen (sokszor nekem is mehetnékem van), de próbáljunk a másik fejével is gondolkodni, kicsit toleránsabbnak lenni!
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #53279 üzenetére
annak a szerpentinnek van egy aduászmumusa. nem tudom arra jár-e még, de egy elektromos tolókocsi is azon a szerpentinen közlekedett régebben rendszeresen. volt 2 eset is, amikor még a ....ről is az izzadtság csorgott hogy szembe fénybe még megláttam mi ment az útpadka mellett... az engem követő motoros csak befutott mellém a szalagkorlát és az autó közé... mivel utána követett, nem állt le egy pofozkodásra... de szerintem nem állt ő se a helyzet magaslatán...
-
M_AND_Ms
veterán
"Én csak felfelé járok arra, eszembe nem jutna a "kerékpárúton" menni, t.i. az csak egy járda, ami át van táblázva."
Még mit tennél egy kerékpárútra?
Hidd el láttam és jártam is kerékpárúton jó néhányszor. 5 éve nyaranta rendszeresen Hollandiában kerózom több száz kilométert. Azt hiszem nem kell bizonygatnom, hogy ott tudják és értik a módját a kerékpáros infrastruktúra építésének. De egy kerékpárút ott sem épül 4 méter szélességben, ellenben kellő hosszúságban. A kerékpárutak ott nem elszigetelt betoncsíkok, hanem mindig valahonnan, valahova vezetnek, egyikük csatlakozik a másikba és egységes, használható rendszert alkotnak. Ettől vagyunk messze és nem a versenypálya építéstől. Igaz, az ottani kerékpárosok sem versenyezni akarnak, hanem csak közlekedni (és mindegyik bicajos tudja, hogy az irányváltást jelezni kell), de azt hatékonyan és biztonságosan
"miért olyan nehéz kikerülni egy biciklist az autósoknak."
Nagyon kellemes, amikor az egyik orfűi kanyarban egy kerékpáros billeg ki eléd (főleg ha szemben épp egy busz, vagy a másik hülye, egy önjelölt autóversenyző jön). Pedig nem megyek gyorsan, hisz az az út biztonságosan nem alkalmas rá. -
Visormail
addikt
válasz
M_AND_Ms #53273 üzenetére
Ha ez a dobálózás megy akkor nem jutunk messzire. Most akkor elkezdhetnénk sorolni a vadbarom autósok rémtetteit is, egy révai nagy lexikon sorozatba bele is férne az 1%-a. Úgyhogy ennek semmi értelme, aneda mindössze arra próbált utalni hogy kb nincsenek kerékpárutak, egyszercsak kitettek egy csomó táblát pár utcára meg járdára. Azóta építettek egy pellérdit, az igazi.
oPalRx7: Egyébként én is amikor biciklizek ezeket a kijelölt utakat használom, amik mondjuk hatalmas kerülők is pl kertvárosból a belvárosba (ráadásul annak szélén meg véget is ér és onnan csinálj amit akarsz), de ki nem mennék az zsúfolt utakra.
-
oPalRx7
aktív tag
Végigmentem párszor, ezért írtam amit. Ugyanaz a meredekség, és egy buszmegálló van, ami hülyén van megoldva. Mégis inkább ott tekerek. Aztán a fülemüle utca, és igen, ott is feltekerek inkább. Meg utána a Vizes dűlő, és csak az Abaligeti út utolsó szakaszán tekerek hazáig...
-
aneda
senior tag
válasz
M_AND_Ms #53273 üzenetére
Én csak felfelé járok arra, eszembe nem jutna a "kerékpárúton" menni, t.i. az csak egy járda, ami át van táblázva.
Igaz, nem is értem az sokszor hova annyira sürgős / miért olyan nehéz kikerülni egy biciklist az autósoknak.
Jobb dudálni, közel menni hozzá, hátha okoznak egy balesetet???
Ez igaz a gyalogátkelőkre is.Mondom mindezt úgy, hogy évi 30k km-t vezetek.
-
oPalRx7
aktív tag
Kicsit kerékpáros-cikkhez. Nyilván én is vigyázok a kétkerekűekre, de van amikor (talán szabályokra hivatkozva?) de szinte csak a forgalom akadályoztatásaképp használják az utat, mert megtehetik.
Magyarürögi út alsó szakasza. Ha lefele közlekedik a bringás, és szépen gurul 30-40-et, semmi gondom autózni mögötte. Tegye...
...de hegymenetben, hogy ha ott a gyalogos/kerékpárút, és nincs rajta gyalogos, vajon miért az út szélén erőlködik a bringás a maga 10-15km-es tempójával? Igazából önmaga életét, és egészségét veszélyezteti, hisz a kigyorsító autók is jól oda tudják dörgölni a füstöt egyszer emberünk orra alá. (a forgalmi helyzet ott 50-et enged meg, kicsit feljebb már csak 40-et, de ott nincs is közös kerékpárút-szakasz)
Érdekesmódon ha én bringázok, betartom inkább a kijelölt utat, pont azért hogy ne akadályozzam a forgalmat fölöslegesen, plusz biztonságosabban is érzem magam.
-
a2d2
addikt
válasz
Bandus99 #53264 üzenetére
Hát igen, én 50%-ban kerékpárral-50%-ban autóval járok melózni (attól függ kell-e asszonynak aznap a kocsi) és rohadtul figyelni kell bringásként (is).
Pl az elő sem fordulhat hogy hátranézés nélkül kidobom az "indexet". Vagy ha balra kell kanyarodnom és szemből semmi nem jön, de ott van a seggemben egy autós akkor inkább lelassítok és elengedem a kanyar előtt és csak utána indexelek/kanyarodok.
Mondjuk vannak olyan helyek ahol ez a másfél méter azt jelentené hogy az egész kocsisor végigkíséri a bicajost pl munkaidő végén a kétpupu felüljárónál. Kétszer is kellett a héten arra hazamennem és eléggé oda kellett magam préselni a szalagkorláthoz és még így sem volt túl megnyugtató a helyzet. Szóval ez a másfél méter hazai utakon soknak tűnik kicsit. -
Exian
addikt
válasz
Én mindig is nagy ívben kerültem a bringásokat, motorosokat, ha nem adta ezt meg a helyzet, mert jöttek szemből, akkor akár teljes lelassítással. Főleg teszem ezt azóta, amióta egy részeg motoros épp akkor dőlt be elém, amikor mellette haladtam el. Ha épp jöttek volna szemből, akkor választanom kellett volna: vagy a motorost kaszálom el, vagy engem a szembejövő. Szerencsére nem jött senki, így elrántva a kormányt kitudtam kerülni a borulását. Ő tényleg full részeg volt, szóval nem csak véletlenül elesett. De ez egy másik történet
-
air
nagyúr
válasz
Ezt az oldalt is megértem, és elfogadom. Sőt, minden tiszteletem a becsületes, szabályosan közlekedő kerékpárosoké, de amíg következetesen egymás mellett kerékpározó, egyirányú utcában visszafelé haladó, a közlekedési szabályokat a legkisebb mértékben sem betartó képviselőikkel találkozom az utakon az esetek 90%-ában, addig elég furcsa, hogy a kerékpárosok várnak el toleranciát és szabálykövetést az autósoktól.
-
Bandus99
őstag
Lehet indulatokat fog kavarni, de nem ez a celom a cikkel, csupan tajekoztatas.
-
oyko
tag
Sziasztok!
Eladó egy újszerű állapotban lévő PS3 SLIM 250GB gép + kontroller, Crysis2, Battlefield 2-3, NFS, játékokkal
Ár:55.000.-Ft
PécsettÉrd:
oyko@freemail.hu, vagy itt a PH-nÜdv
Márk -
OrangeBud
tag
Xbox360-at keresek unokaöccs részire
-
tajcsi
őstag
Keresek noti vinnyót, sata II csatlakozósat, WD black 160-250GB-ig, vagy akár 60-80GB nagyságú jóárú SSD-t.
-
hattrickuser
aktív tag
Továbbra is keresek 500GB-1TB közötti HDD-t.
Ajánlatokat Privát Üzenet formájában várok, HDSentinel képpel és ármegjelöléssel.
Köszönöm!
-
válasz
Inception #53252 üzenetére
F csatlakozónak hívják.F toldót és két csatit kérsz. Ez tkp. egy kis cső, amit rátekersz a kábelre, és a toldó két végére kell rátekerni a két F csatit.
A kábelnek azon részéről, ahova rátekered, a külső burkolatot le kell szedni (tkp. a csati lesz a föld, a külső fémháló) érintkezője.Most akartam betenni azt a képet, amit Dluinet is
-
Inception
tag
A padláson véletlenül rossz kábelt vágtam el.Az inviteles kábelt vágtam el,és nincs net+tv.
Fekete színű a kábel. Mi a teendő?
-
tajcsi
őstag
Esti filmajánló?
-
Hunter2
addikt
COD Ghost kellene pár darab olcsón.
-
Alien83
senior tag
Dead Space (x360) (2000Ft)
Assassins Creed 2 (x360) (2500Ft)
The Darkness (x360) (2000Ft)
Castlevania LoS (x360) (4000 Ft)
Metal Gear Solid 4 (PS3) (3000 Ft)
Tekken 6 (X360) (2000 Ft)
Azura's Wrath (x360) (2000 Ft)
Shadow of Damned (PS3) (2000 Ft)
Beszámítható játékok:
Silent Hill Collection (x360)
Neverdead (x360)
The Last of Us (PS3)
Prince of Persia Trilogy (PS3)
Beyond Two Souls (PS3)
*************************** -
Exian
addikt
Holnap járok egyet Pécs-Barcs, majd vissza Barcs-Pécs vonalon, 6oson, ha esetleg valakinek valami fuvaroznivalója lenne... akkor szívesen elhozom-viszem. Barcstól egy kicsit túl is megyek, egészen Bélavárig.
-
Birsmann
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg a hét második felében, esetleg hétvégén megy Bp-re nagyobb (min. kombi) autóval?
Egy hangszert szeretnék felvinni...Köszi előre is!
-
rnrn
aktív tag
16h után Szekszárdról Pécsre nem jön v.ki?
Egy kis csomagot kellene elhozni csak.
Köszi! -
-
-
Exian
addikt
Köszi, megnézem a Hirens-en ezt a Regenerator cuccot. Hát még nem tudom, hogy egybefüggő e a hibás rész, vagy összevissza van.
De igazad van, régen is olyan winyókkal foglalkoztam inkább csak, amiknél egyben volt a hibás rész, és kezdő/befejező szektor eltolással szépen kilehetett kerülni a hibás, egybefüggő részt.
Ha jól emlékszem eFdisk volt a DOS-os progi neve, ami tudta ezt
Igen, ez volt az.
Ez abban a korszakban volt (2000 előtt), amikor még Win95 volt és 5-10GB-s winyó kifejezetten nagynak számított
Aztán kaptam pár kidobott 6-10GB közötti badsectoros példányt és csináltam belőlük "hibátlanul" üzemelő, kisebb kapacitású diszkeket és évekig mentek is további badsectorosodás nélkül. Hajj, micsoda idők voltak azok
Most amúgy egy 250GB-s laptop winyót akarok így megmenteni, mert kellene egy HDD próbatelepítésekhez, arra épp jó lenne, ha kitudnám kerülni a hibás rész(eke)t.
Kösz a tippet Nektek, megnézek minden lehetőséget.
-
Format pl. pont erre való
De pl. a HDD regenerator is ezt csinálja (Hiren's bootcd-n van)
De ha olyan, hogy egy jól elkülöníthető részen hibás (mondjuk a Regenereatorból kiderül), akkor úgy partícionálod, hogy azt a részt kihagyod (ez érdekes, hogy ugye nem egy helyen vannak az egymás mellett hibásnak jelzett szektorok, de mégis működik a dolog)
-
Exian
addikt
Ha van egy badsectoros HDD-m, milyen programmal tudom azt elérni, hogy a hibás részeket kihagyva használja a még jó részeket? Régen voltak erre (még DOS korszakban) programok, akkoriban rendszeresen csináltam badsectoros winyókból még használható diszkeket, mivel egy 5-10GB-os HDD 50-60ezerbe került akkoriban, így ha egy 8-10GB-s lemezből tudtam csinálni egy 5-6GB-set, az még tök jó volt. Viszont manapság nem foglalkoztam már ilyesmivel, így nem ismerek jó megoldást erre.
Valakinek van tippje, ötlete, programjavaslata?
-
M_AND_Ms
veterán
Nem drága, olcsóbb, mint a hagyományos. A Baumaxban lehet kapni. Műanyag gumirozott szélekkel, ami szépen felfekszik a falra . Van egy kábelcsatorna szerű része és további rengeteg hely van mögötte és alatta. Ezerféle színben és mintában kapható. Teljesen egybeolvad a padlóval annyira élethű.
Könnyen szerelhető és rengeteg kábelt el tud nyelni: 5.1-es házimozi, 5 készülékhez utp kábelek, koax kábel, hdmi és optikai, tápkábelek, stb. Semmi se látszik.Csak ajánlani tudom!
-
-
-
Palafi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #53220 üzenetére
Eredeti win, ezért minden lehetséges frissítés, driver és egyéb frissítve van. Amikor a gyerkőc LG telefonja rá lett dugva, akkor egyszer kilőtt rajta minden netet. Csak úgy lehetett visszahozni, hogy minden wifi drivert újra kellett rakni, és a routert is újra kellett indítani. Ezt kétszer megcsináltuk, azóta másik gépre dugjuk a telóját. Lehet az első alkalommal történt valami, ami miatt most nem jó. De ez már nem mostanában volt.
Dluinet: Gyerkőccel az összes csatornát végig zongoráztuk, és a másik gépen nincs probléma.
hcl: Mikor parkettáztunk, elvezettünk minden kábelt, csak akkor még nem abban a szobában volt a gyerkőc. A többiben ott van a vezeték.
Ezért nem szeretnék mindent felszedni.
-
blaca83
őstag
Egy tesztelés erejéig szükségem lenne egy AMD 7870-re, hogy meglássuk mit tudnak a meglévővel CF-ben.
Aki tudna segíteni, akar egy kicsit tesztelgetni legyen szíves írjon...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Palafi #53219 üzenetére
Először felmennék win updatere, hogy nincs-e valami friss driver a wifihez. Ha nem talál, akkor a gyártó oldalán keresnék valamit.
Ha ezek nem váltak be, akkor néznék valami olcsó wifi sticket, pár ezer forinttért mindenfélét árulnak pl. Infolexben.A 1043 amúgy jó cucc, van rá könnyen felrakható openwrt is. Be lehet vele kapcsolni olyat, hogy le vagy felfelé +20MHz-et befoglaljon, így növelve az elérhető átviteli sebességet.
-
Palafi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #53218 üzenetére
Win7 van mindegyik gépen, és csak a csíkokon látszik a jelerősség. De mivel mindegyik gépen maximumon van, és a másikon nincs gond a sebességgel, ezért a P5K-val lesz valami gond. A gyárilag lapba épített wifi nem lehet jó? Esetleg milyen kártyát ajánlasz hozzá (asztali gép)?
Router nem régen lett cserélve pont a wifi sebesség miatt (TP-LINK Wireless N Gigabit Router WR1043ND). -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Palafi #53217 üzenetére
Gondolom Windowst használsz, ott meg csak a kis csíkok mutatják, nem tudom ott meg lehet-e nézni valami normális módon a jelerősséget. Driver csere, wifi kártya csere, oprendszer csere, ha egyébként a jelszint rendben van.
*meg router firmware frissítés, ha még nem volt. -
Palafi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #53216 üzenetére
A Router osztja egy vezetéken csatlakozó, illetve a két másik géphez (wifi). Router és a P5K gép között kb. 5-6 méter, illetve egy fal van. Jelszintet hogy tudom megnézni? Csatlakozásnál a jelerősség kiváló (maximumon van). Már egyszer az összes választható csatornát is végig néztük, és a legerősebbre állítottuk.
Meg a másik gépen nincs semmi gond. -
Palafi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Fiam WIFI-n keresztül (P5K Premium/WiFi-AP) kapja az internetet. Sajnos iszonyú lassú a net (2,63/3,7 Mbps), és nem tudom miért. LOL közben többször kifagy, szaggat. Ugyan itt egy öregecske HP Compaq nx6310 Notebook le- és feltöltési sebessége 17,96/10,86 Mbps. Mi lehet a probléma, illetve hogyan lehetne megoldani a gondot. Vezeték átvezetése nem igazán megoldható, nagyon körülményes lenne. -
eastsider
nagyúr
valakinek HP dokkoló? [link]
-
Inception
tag
Van pár dolog amik a szekrényben állnak,így eladók.
Orion usb-s dvd lejátszó:4000ft
Omron CX3 inhalátor gép:5000ft
Infravörös elektromos masszírozó:2000ft
925-s ezüst nyaklánc,65cm hosszú:9000ft
-
rnrn
aktív tag
HP 2550n színes lézernyomtató, hálózatra köthető!
A dob nem sokat futott, sárga és piros ok, fekete és kék toner kifogyott. Ára jutányos: mindössze 15 ezer Ft! Tökéletesen működik! -
domesz
aktív tag
Valakinek telefon esetleg?
Nagy: 4,7" SGS3
Nagyobb: 5" Iocean x7
Legnagyobb: 7" Asus Fonepad -
-
zszszs
tag
Tudna valaki mondani Pécsett korrekt helyet/helyeket, ahová lehetne vinni hangfalakat javításra?
Itt esetleg nem foglalkozik ilyennel valaki? -
Hunter2
addikt
Van egy eladó Blackberry 9300-am. Új előlappal szóval karcmentes. 15000-ért vihető.
[link] -
nesa
veterán
Keresek szaritogepet tipus kb mind1, a lenyeg hogy a mukodese hibatlan legyen, es olcso.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest