- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
M_AND_Ms #102552 üzenetére
Alin az a menete, hogy írsz az embernek, ő védi az igazát, ami nincs. Régen rögtön, vita nélkül visszautalta a pénzt, aztán 180 fokot változott ez a politika minden eladónál. Szóval most meg kell várni, hogy az Ali ügyésze megvizsgálja az ügyet és a bizonyíték alapján neked adjon igazat. Velem még nem fordult elő, hogy alul maradtam, simán becsicskítják az eladót. És sok disputom volt. Egyedül a várakozás tud idegesítő lenni.
Temu teljesen más tészta. Amikor bejött, nagyon utáltam az agresszív reklámkampányuk miatt. Aztán volt valami, ami csak ott volt kapható. Ráadásul elég jó áron. Itthon 100e, ott huszonvalamennyi. Elkezdtem vásárolni, bele is nyúltam sok gagyiba. Visszakértem a pénzt, vissza kellett küldeni a terméket. Ezt a lakhelyemtől 2 km-re lévő packeta partnernél tehettem meg. A visszaküldés automata. Azóta ez még egyszer történt meg, a többi alkalommal csak visszautalták a pénzt. Mármint a rendszer, full automata. Hihetetlen profi a rendszerük, teljesen új biztonsági szintet hoztak be a netes vásárlásba. Nagyon ügyfélbarát. Nem az olcsóság jelenti a veszélyt a többi nagy kínai üzletre nézve, mert a minőség ott is pénzbe kerül, hanem ez a brutál olajozottság. Nagyon okos emberek lehetnek mögötte. Aztán lehet, hogy a háttérben meg korbáccsal verik a gyárakban az embereket, nem tudom. De itt lehetne emlegetni a Foxconn-t, Applet, Amazont, sokakat.
Na ezt csak azért írtam le, hogy aki a lehetséges vitás ügyek miatt nem szeret kintről rendelni, a Temun nem kell félnie. Sőt, sokan azzal játszanak, hogy megrendelik a sok szirszrt és visszakérik az árát mindig. Nem tudom, hogy ez más országban is így van-e, de a Temunál biztos nem voltak felkészülve az átlagmagyarra. -
válasz
M_AND_Ms #102552 üzenetére
"valakivel a világ másik végéről, aztán vagy születik megoldás, vagy nem, függetlenül az eset egyértelműségétől."
Gyakorlatban én még a leadott pozitív visszajelzés után 1 héttel jelezve is visszakaptam a pénzem, mert az eladó nem azt küldte, amit rendeltem. Alin csak egy ilyenemvolt eddig, ebay-en, amit már régebb óta használok, meg sok. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M_AND_Ms #101830 üzenetére
Jah... Ebből az lett, hogy vettem 20m egyszerű behúzószálat 4400Ft-ért a Daniellában, és 2*10 perc munkával már át is húztam a lakáson az üvegszálat helyettük, miközben az 5000Ft kiszállási díjat azért elkérték, jah és korábban is jöttek egy fél nappal a megbeszélt időpontnál. Mindegy...
Kollégám járt úgy szobafestővel, hogy az meg félt az áramtól, így a lámpa kapcsolók műanyag keretét nem vette le festéskor, hanem ráfestett...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M_AND_Ms #101551 üzenetére
Nekem a másik véglet... Mindegyik telómra én raktam sw-t, főleg mert a gyártó egyszer csak abbahagyta a supportot, miközben a telefon még bírta volna évekig... Na ezek mindegyike tiszta android volt a default felülettel, bármiféle bloatware nélkül.
A legrosszabb nekem a család régebbi Sony telefonjai voltak... Na annyi letörölhetetlen gyári szemetet ami azokon volt, ehh.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #101264 üzenetére
Ez monitoroknál és belső tápos TV-knél is gyakori és jellemző hiba, amikor elkezdi ezt a jelenséget, hogy nem kapcsol be vagy csak X idő után ad képet, miután bekapcsolt. Ezekben is a táppanelon a kondik cseréjével már számtalan monitort javítottam, amik aztán évekig mentek gond nélkül tovább.
Sikerélmény volt akkor ezek szerint neked is, hurrá! Gratulálok!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
M_AND_Ms #101206 üzenetére
Na, úgy néz ki sikerült megjavítanom a cuccot.
Az Interneten olvasgatva láttam, hogy több fórumon taglalták ugyanezen (és más rokon) típusok hasonló hibáját. 150-200 dolláros javítási díjakról írtak, míg valaki bedobta, hogy ő egy 2 dolláros kondenzátort cserélt ki. Ezen felbuzdulva, a fórumok lakó is bemondás alapján cserélgették a kondikat, mindannyian sikerrel.
A szervizmanuál alapján én is rámértem egy multiméterrel, a kérdéses kondi környékén lévő feszültségekre és hát, nem volt meg mindenütt a megadott érték. Ez már több, mint gyanú! Elhatároztam, én is kicserélem. (Pont emiatt kerestem itt a fórumban a kérdéses alkatrészt a #101252 hozzászólásban).
Időközben a kondenzátor meg is érkezett (95 Ft volt), ma pedig be is raktam a helyére, majd ellenőrzésképpen újra mérésekez végeztem, de most már az elvárt értékék jöttek Azóta nem jelentkezik a probléma, a készülék mindig bekapcsol (kopp-kopp)
Örülünk, Vincent! -
0xmilan
addikt
válasz
M_AND_Ms #101239 üzenetére
> Amikor tolja, húzza, vagy rajta tol ill húz valamit, akkor felsérti. Ennyi. Semmi extra. Még dobálni sem kell.
Igen, a lyuk tetejen latszik is, hogy ilyen gyurodott a karton.> Sérült, ami a dobozban volt?
Serult, de vegulis csak esztetikailag. Az egyik lab karcolodott, lejott kicsit a festek, illetve a tabla kerete behorpadt, de maga a tabla felulete oke. Emiatt szerintem nem fogom az asztalt verni, csak az internetre jottem panaszkodni.Meg hatha segit valakinek masik szallito ceget valasztani, bar lehet, hogy a tobbi se sokkal jobb.
-
Bird
addikt
válasz
M_AND_Ms #101133 üzenetére
Egész véletlenül kérdeztem rá a feladónál, aki megadta a nyomkövetési számot, (mert az nekem nem jár alanyi jogon a GLS-től)
Pedig jár, ha a feladó megadja a címzett email címét és jól adja meg a szükséges adatokat. Évek óta csak és kizárólag a GLS-t használom és a közelében sem voltam hasonló problémáknak. Egy- egy ilyen kirívó eset simán lehet user error is.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #101133 üzenetére
"Nálam a GLS leszerepelt. Eleve olyan konstrukcióban vette fel a csomagot, hogy a címzett semmi értesítést nem kap (se email, se sms)."
Ez mondjuk meredek, nem is értem, ilyen létezik tényleg, hogy nincs értesítés? Én eddig mindig kaptam legalább emailt. Mondjuk magánszemélytől még sosem kaptam emlékeim szerint GLS-től csomagot, amikor meg bolttól/cégtől rendelek, ott alap az email és/vagy SMS értesítés.
A másik dolog az már a futár felelősségén és precízségén vagy épp trehányságán múlik. Ahogy írtam, szerencsére nálunk a munkahelyre és otthonra járó futár is korrekt, a munkahelyi az különösen, pedig szegény sokat van "cibálva".
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M_AND_Ms #100992 üzenetére
Igen, ő rajta van az ügyön csak kellett infó, mert eddig jellemzően tulajdonosokkal voltak gondok a házban, pl. 3 nagy tartozó is volt akik miatt nem lehetett jó pár évig megcsinálni a szigetelést... Amúgy egy ügyvéden keresztül van kiadva az albi és mivel volt rendőri intézkedés is, így talán jutunk valamire.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #100611 üzenetére
Aha, lehet, de nem regisztráltam sehol tegnap ezt a webkártyát. De majd lányom háza tájékán körülnézek, ő tud meglepetéseket okozni
de ez valószínűleg inkább valami csalás lett volna, mert ahogy írtam utána jött volna egy 2190 Ft-os lehúzás is.
Egyszerűbb lenne, ha írva lenne, hogy milyen címszóval akarták volna levonni.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #100607 üzenetére
Nincs beállítva ott. Viszont azóta jött szintén Google címszóval 2190 Ft-oe terhelési kérelem, szóval ez valami lehúzás lenne. Semmit nem igényeltem ilyen összegben. A kártya regisztrációs dolgok amúgy inkább valami minimális összegűek szoktak lenni, mondjuk 100 Ft. Annyi volt nemrég, amikor valahol valóban regisztráltam másik kártyámat.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #99890 üzenetére
köszönöm!
Ance: hát az árak a Freyja-ban is horrorisztikusak. Előttünk aki állt a sorban és vásárolt, vett pár dolgot, aztán mondja neki a csaj a pénztárnál, hogy 16500 Ft. Mondom jólvan, jó helyre jöttünk
De mi csak 3500 Ft-ot fizettünk az 5 db croissant-ra... Szóval annak is 700 Ft darabja, de mondjuk ez tényleg más kategória minőségben, ízben, állagban és méretben is, mint a megszokott. Így nézve nem extrém sok a 700 Ft.
Egyébként természetesen van élet a croissant-on kívül is, ide is csak azért mentünk, mert pont a szállás mellett volt, úgyhogy kösz, megnézem majd azt a helyet is. Csak nekünk a belváros nagyon kiesik, ezt külön programként tudom csak beiktatni... Kár, hogy kertvárosban nincsenek ilyen helyek.
A kovász az jó lenne, rendszeresen sütök kenyeret, egyszer megpróbálnám a kovászosat is. Csak marhára macera.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #99444 üzenetére
Itt most ez nem volt szempont/kérdés. Vagyis nincs sok köze ahhoz, hogy kapszulás géppel főzőm le. Ha kotyogósat használnánk, akkor ugyanez lenne a helyzet magával a kávéval. Nekünk jó így, amúgy ez a ritkább eset, 90%-ban van valamilyen fajta kapszulás kávénk, ami igen, emiatt jó, hogy minden adag le van zárva, viszont drága és nem túl környezetbarát sem.
-
Utka
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #99260 üzenetére
#tüzijáték
nézni is és csinálni is szeretem.
Egyik legnagyobb ilyen élményem cirka 20 évvel ezelőtt pécsi Sörmajális volt.
Ok, ott Tátrai és Horvát Karcsi (azértse Csárlizom!) adták az alaphangot, a Sörgyár a többit
. A végén volt a tüzijáték zenével , ahogy kell.
De attól igencsak kiakadok, amikor NNAAaaagy NEmzethy ünnepen vagy Szilveszterkor
királyi utasításra és jóváhagyással megrendelik az ÉN pénzemből a Panem & Circenses Kft-től a puffogtatást, úgy, hogy én max TV-ből nézhetem a hideg szobában, ha még van villanyom.(Hál'Istennek nem magamról kell beszélnem!)(Persze a fenti kft hálásan ajándékkal kedveskedik a megrendelőnek.)
Ha van maradék fölösleges pénzem, szívesen elpufogtatok belőle. De csak akkor ha nem kell másra!Te lövöd fel v. másét nézed:
Csak egy pecás hasonlattal:
Én maradéktalanul tudom élvezni a 'bolti' halászlét, vagy amit Sógorom főz saját fogásból.
De nem hinném, hogy Sógi öszinte mosollyal pucolná a vett halat.
A halászlé ízén nem nem változtat alapvetően, hogy honnan van a hal . . . -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
M_AND_Ms #99260 üzenetére
Mi egyszer vettünk tüzijátékot, ilyen vetőcsöves megoldást mint a gránátvető, 12 rakétahajtású gránáttal... Na ebből az lett, hogy haver berakta egyiket fejjel lefelé a csőbe és begyújtotta... Na az ott robbant szét tőlünk 2 méterre. Utána a maradékot vagy fél sörös dobozból lőttük fel 5 méter magasra, vagy kézből gránátként dobtuk el.
Mit is mondjak erre, egyszerűbb és biztonságosabb kiállni a rózsadombi szánkódombra szilveszterkor és megnézni mit lőnek fel mások.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #99088 üzenetére
Sokan mégis használnak. Amíg ki nem fordítja vagy el nem repíti a szél
Igazából a legtöbben, akik szenvednek az esernyővel, akár azért is, mert közben nem tudják kényelmesen cipelni a szatyrokat, merr ugye fogni kell az ernyőt, nem is gondolnak az esőkabát lehetőségére. Pedig picire összecsomagolható, nekem olyan is van, ami kabát zsebben elfér.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #98957 üzenetére
"az esetleges szalaghibák (dropout), nagyon meghallatszottak"
Jófajta, keveset futott vagy teljesen új kazettára érdemes rögzíteni, aminek a szalagja még teljesen ép végig. A VHS szalag jellemzően ott sérül, ahol a szalagot ki-be fűzi a mechanika, ott kezd leginkább rojtosodni.
Én erre a célra a TDK E-HG HiFi szalagot szeretem.
Amúgy nálam a szalaghiba max. úgy jelentkezik, hogy olyankor elmegy teljesen a hang, mivel kvázi digitális a rögzítés (vagy van jel, vagy nincs). Nem olyan, mint a hagyományos magnókazettánál, hogy ha rossz a szalag, akkor az hangban jelentkezett úgy, hogy szól a zene tovább, de mindenféle hanghibával, vagy ha zajos volt a szalag alapból, akkor az is hallatszott. VHS-en ugye nincs egyáltalán szalag zaj, amennyiben a bemeneti forrás zajmentes volt.
Igen, jellemzően én is főleg dupla albumokat rögzítettem, amiket úgy is egyben hallgatok meg és akkor szoktam hallgatni VHS-ről, ha nincs lehetőségem 15-20 percenként fordítgatni a lemezt vagy épp kímélni akarom a lemezt, vagy pedig a lemezjátszótól eltérő helyen akarom hallgatni bárhol a lakásban, akár fejhallgatóval.
Milyen a Pana magnód? Ha esetleg eladó lesz, jelezd!
Be akarok még tárazni egy Panát tartaléknak.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #98384 üzenetére
Én is! A fél estét a szomszéd nénikénél töltöttem... mert persze ő nem tudta beállítani a TV-t. Engem szokott megkérni. De az LG nyavajára olyan lassan kereste az adókat, hogy csak na... Samsungra tudtam régen egy spéci beállítást (Digi szerelő árulta el), amivel pillanatok alatt benyalja az adókat, de egyrészt elfelejtettem, másrészt LG-re nem tudom, működik e.
-
IO.sys
őstag
válasz
M_AND_Ms #98280 üzenetére
Az UPnP azért kéne, mert manuálisan nem tudom, hogy van-e mód egyáltalán megnyitni. Eddig lehetett mesézni Kodiról, most nem. Szedjek elő egy routert, mert ezek az okosok letiltották ezt a menüt. Ha tudnám az elérési útját azoknak a menüknek, talán elérném közvetlenül beírva, hátha nincs kitörölve a firmwareből.
-
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #98158 üzenetére
Persze, meg ma már az elektronikus aláírás ezt kiszorította és a legtöbb esetben nálunk már elfogadják, de ahol azt nem fogadják el, ott csak a fax van, ami gyors és ahogy Dluinet írta, az eredeti papírral egyenértékű. Szerencsére nekem már millió éve nem volt rá szükségem, eddig mindenhol működött az emailben küldött doksi.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #98152 üzenetére
Bigemperor munkáját figyelembe véve, el tudom képzelni, hogy valahova csak így tudja elküldeni mert csak így fogadják el, vagy ilyesmi. A fax az ugye egy az egyben másolat, egyfajta p2p kapcsolat, módosítási lehetőség nélkül két végpont között, az eredetinek a pontos lenyomata megy át egy viszonylag biztonságos vonalon. Nagy ritkán még van ilyen, hogy csak faxon fogadnak el bizonyos hivatalos dokumentumot. Szóval szerintem nem technikai oka van, hogy csak azon küldheti, hanem "elvi". De persze tévedhetek.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #97596 üzenetére
Ez most ettől az úttól igazából teljesen független dolog volt. Nincs most a veszprémi úthoz köze, csak most jutott eszembe, hogy néztem Veszprém felé a lehetőségeket. Másik körben kellett volna úgy mennem, hogy épp Szántód felől az északi part felé, azért akartam megnézni.
Na PC-n tervez a komppal is rögtön, csak telefonon nem. Igazából több, mint 25km-rel rövidebb az út, ha a komppal mennénk a veszprémi útra is. Amúgy nem Veszprém a cél konkrétan, hanem előtte Nemesvámos.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #97591 üzenetére
Azt láttam, csak nem tudtam, mennyire friss vagy hogy meddig tart, ezért kérdeztem, hátha járt valaki arra és tud friss infót. Az az egy hónapos dolog elkerülte a figyelmem.
Google amúgy miért nem tervez a Szántód-Tihany komppal? Gondoltam megnézem arra, de nem tudom rábírni, hogy azt is belevegye. Ha Szántód és Tihanyt írom be, akkor is körbe tervezi sima úton, nem a komppal
-
Sir Riccio
addikt
válasz
M_AND_Ms #97314 üzenetére
Nálunk az a baj, hogy a színház nem fog elköltözni. A hálószobaablakom alatt van a raktár bejárata. Nagyon hangos amikor pakolnak. Beszéltem a műszaki vezetővel, egy darabig jobb volt, de pl. a múlt hétvégén simán nekiálltak reggel fél nyolckor, esküvőről négyre ágybakerülve elég nagy buli volt erre ébredni. Mondjuk most már legalább éjszaka nem csinálják.
-
szumoo
senior tag
válasz
M_AND_Ms #96616 üzenetére
Jaja, magam is ezt gondoltam ki, így legalább egy szép kört teszünk azon a részen.
Nagyon köszi neked is és Exian-nak is.
#96615: mivel Pécset nem nagyon fogjuk érinteni, így csak minimális M6 lesz. Sose voltunk még, de a képek meg leírás alapján nem lehet rossz. Ha az idő engedi nézzetek ki Ti is.
#96617: első körben ilyen kisebb, simogató féléket járjuk körbe, aztán jönnek a nagyobbak.
Sz. -
IO.sys
őstag
válasz
M_AND_Ms #96504 üzenetére
Igazad van, legyen verseny. Csak nekem elég rossz tapasztalataim vannak velük már évek óta. Nem tud segíteni az ügyfélszolgálat, ehelyett úgy beszél velem, mint valami hülyével. Többszöri próbálkozás után rátettem a telefont a rohadékra. Bepanaszolom, erre a válaszlevélben szintén engem néznek hülyének, hogy én miért várom el az ügyfélszolgálattól, hogy ismerje az árukészletet. Nem vártam el, hanem egy termék nevét kerestem. Mi a f.
Másik esetben cégnél nagyobb tételben vásárlunk tőlük, szállítási díj 9000.- Másfél hónap múlva hív egy 19 éves forma hangú kislány a Praktikertől, hogy a rendelésünket kiszállította-e már a Praktiker. ....
És ez csak a két legdurvább sztori, személyesen is hasonló kellemes élményeim vannak onnan. Úgyhogy jöjjön az OBI, hogy mi lesz a Praktikerrel, az nem érdekel.
-
Amantius
senior tag
válasz
M_AND_Ms #96504 üzenetére
Elég látványosan bepunnyadt a Praktiker, hogy egyedül maradt. Korábban rendszeresen ott vásárolt dolgokat már régóta csak keresek náluk. Én is azt remélem, hogy lesz verseny, mert amíg tele a parkoló náluk, mint általában, addig nincs szükségük nagy erőlködésre. Talán most lesz. Én remélem mi vásárlók járunk jól, na meg a város.
-
-
Vaze
őstag
válasz
M_AND_Ms #95559 üzenetére
Sziasztok
Nyugi fiuk,még élek,nem kell vitatkozni mert felesleges.
Természetesen szedem a D vitamint,betegség előtt is szedtük,szal nem konkrétan a Covid miatt szedjük.Ha már irok,akkor kis update...
Tegnap kiderült a gyorstesztekből hogy a 14 és a 20 éves fiaim is és én is Covidosak vagyunk (feleségemről tudtuk hogy 100% mert neki csináltunk előbb tesztet,annyi volt még itthon)
Tehát az egész család Covidos,nagyobbik gyereknek csak annyi a tünete,hogy nincs szaglás,izlés.Kisebbiknek egyenlőre nincs semmi baja,kop kop kop.
Feleségem most kelt fel,és ismét nagyon xarul van,fájnak a láb izmai,és nagyon nem érzi jól magát.Nekem is és neki is nagyon fájnak a szemeink,de csak akkor ha mozgatjuk.Fejem fáj de az is csak akkor,ha köhögök.Egyébként hol jobb hol xarabb.Egyenlőre ennyi. -
válasz
M_AND_Ms #95269 üzenetére
Alpha Laptopszerviz, BSIT vagy kertvárosban a Central PC.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #95268 üzenetére
Igen, megtaláltam, azt hiszem ITT és Te említetted először a port. Kösz!
Laptop javítás: egyik srácnál ott van két laptopunk (céges) épp, azon komolyabb csereberét csinál az illető, smd alkatrészek meg FET meg ilyesmi csere. Szerintem USB csati forrasztás az gyerekjáték neki. Legutóbb tápcsati cserét csinált egyik laptopunkon. De van kertvárosban is egy bolt, ahol csináltak már ilyesmit nekem.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #94913 üzenetére
"Amúgy, egyszerűen: tricikli"
Hááát nem tudom, nálam a google barátom szerint a tricikli az ilyen háromkerekű kis gyerekjármű. Ezekbe nem nagyon férek be, az a baj...
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #94904 üzenetére
Ha szerinted is megfelelő magyar alternatívát is írnál, érne is valamit a nyelvi kritika.
tricikli (ez nem magyar szó) jelentése
Netes szótárak szerint:
kerékpár kettő hátsó kerékkel
háromkerekű kerékpár
háromkerekű bicikliKresz szerint:
Motoros tricikli: a külön jogszabályban L5e járműkategóriába sorolt háromkerekű és L7e járműkategóriába sorolt négykerekű motorkerékpár. -
XboxGamePass
senior tag
válasz
M_AND_Ms #94759 üzenetére
AUTÓPATYOLAT
Korrekciós polírozás
Ár: 4.990 Ft elemenként+36 30 300 43 01
7622 Pécs, Nyírfa utca 8/A.Kell mennem nekem is, mert az utcán él szegénykém, csak előtte még lesz egy jégkár javíttatásom..
-
Amantius
senior tag
válasz
M_AND_Ms #94657 üzenetére
Sajnos a kínait is hamisítják a kínaiak, meg jönnek gagyi cuccok is. Én is a JOLÁ-val csináltattam és én is aggódtam. Megmutatták, hogy mi a nagy különbség a gagyi és a jó ajtó között, meg is néztem párat már úgy. Természetesen a praktikerest is. Na, az pont úgy nézett ki, de csak lestem, hogy hogyan hajlik, meg nyeklik ahhoz képest, amit mutattak a JOLÁ-nál, amit végül nyugodt szívvel be is rakattam. Akkor 150-ért (mert rendeltem 5 beltéri ajtót is berakással), de az 5 éve volt. A zárra nekem is azt mondták, hogy elmegy kategória, de amúgy is olyat akartam, ami akkor is nyitható, ha ven belül kulcs a zárban, így én eleve cseréltem is. A véleményem egyébként az, hogy ha van keret, ne a legolcsóbb legyen, de bármelyik jobb a gyári panelajtónál.
-
Exian
addikt
válasz
Izen, ezért írtam, hogy 300e felett indul a normális ajtó. Amúgy annyira nem rossz ám. A zárat is írtam, hogy csere.
De maga az ajtó nem konzerv doboz azért.
Nekünk volt személyes tapasztalat szomszéddal kapcsolatban. Egy idióta család lakott itt, ugyanilyen ajtajuk volt, egyszer a csávó bedrogozva akart bejutni, kulcs nélkül. Össze vissza szana széjjel verte, ütötte, rúgta, kalapálta. Rendesen behorpadt az ajtó itt-ott, az igaz, de amúgy semmi baja nem lett, nyitni-csukni lehetett, utána évekig úgy használta az utánuk beköltöző. Még a kilincs sem tört el, csak elgörbült, pedig azt is rúgta ezerrel.
Épp otthon voltunk, amikor ez történt (este későn...), azt hittük földrengés vagy ilyesmi van.
Ezekhez a rendőrség is rendszeresen járt ki, meg volt, amikor a tűzoltók jöttek és daruval mentek be az erkély felől, mert nem nyitottak ajtót, be voltak akkor is tépve, ám volt egy kisbaba is a lakásban...
azért jöttek ki és próbáltak bejutni, mert a nagyszülők (akik viszont full normálisak voltak), aggódtak a pici miatt (el is vették tőlük végül, a nagyszülők nevelik mai napig). Na de ez már más téma.
Szóval az ajtó ezért a pénzért nem olyan rossz, a zár igen, de azt lehet cserélni, manapság már van többféle típus hozzá, még ujjlenyomatos és egyéb digitális megoldású is.
-
aneda
senior tag
válasz
Sokan szidják, hogy piachoz jussanak, de a nagyrésze hülyeség. A küszöb az tény, de panelban küszöb nélküli ajtót rakni is érdekes játék lehet, gondolva itt a lépcsőházi és a lakáson belüli (víz) szintekre...
Ár érték arányban pedig jók, lehet jobbat találni, de sokkal-sokkal drágábban. -
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #94467 üzenetére
Köszi, közben ránéztem az eDigital oldalára, be is mentem és sikerült is az utolsó darabot elhozni az egyetlen fajta DVB-T tunerből
De valószínű, illetve lehetséges, hogy a MicrOHM-ban is lett volna vagy akár ja, Tesco, Spar is előfordulhat. De már eléggé kifutott dolog ez, pont azért, mert már minden egyszerű LCD TV tudja.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #94438 üzenetére
Aha, szóval nálad is kiugró erkély van. Nálunk galamb probléma szerencsére nincs, mondjuk talán azért, mert igen sokat kint tartózkodunk. Nálunk csak azért kellene kihoznom, hogy legyen kis tető és egyenesen legyen a redőny, mert zárószint és kisebb eső után is úszik minden az erkélyen, nem lehet kint hagyni semmit, nincs ami le fogja felettünk. Amíg alsóbb szinten laktunk, a felettünk lévő erkély sokat lefogott, nem esett be az eső. De itt... Ha lenne az erkélyen túlnyúló tető, kisebb eső nem lenne gond.
-
Exian
addikt
válasz
M_AND_Ms #94436 üzenetére
Mi is most fogunk csináltatni ilyesmit. Milyen beépítést tervezel? Mi olyat, hogy a kiugró, falsíkból kiálló fajta erkélyre rakatunk kis tetőt és a meglévő, jelenleg ugye ferdén álló alu redőny vissza lesz rakva függőlegesen.
Erre nekem már van cég, árajánlatot is kaptam már, ők cseréltek már 2 lakásunkban is ablakokat, meg raktak redőnyt. Én meg voltam elégedve velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest