Új hozzászólás Aktív témák
-
r_zsolt
tag
válasz
MasterMark #64048 üzenetére
Minden ki van pipálva. Teljes hozzáférést adnék mindenkinek.
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózaton szeretnék file megosztást használni, de most valamiért nem tudom a megosztott HDD-t elérni a hálózaton lévő másik pc-ről.
Most raktam be egy új HDD-t és ezt szeretném megosztani. A korábban megosztott HDD-t jól látja a file kezelő.
Mindkettőn Win10 van. A file kezelő látja a megosztott gépen a mappát, de belelépni már nem tudok, mert ez a hibaüzenet fogad:
De ezt hiába állítom be, az elérhetőség nem változik.
Ha ping-elem a megosztott pc-t, akkor látszik. IP-vel is ugyan ez a hibaüzenet fogad.Változott valami az elmúlt 2 évben a megosztással kapcsolatban?
-
ra^ven
senior tag
válasz
krealon #64036 üzenetére
Így lett jó:
TCOM modem (dhcp on - 192.168.1.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 Main router (dhcp on - 192.168.50.1) --LAN-WAN--> ASUS AX58 (gyárti értékeken hagyva, MESH módban)
A Main router lan portján van egy N18U is a wifi miatt (AP mód, dhcp off - 192.168.50.3)
Az más kérdés, hogy így jó is-e..Első körben próbálkoztam a TCOM-os eszközön a dhcp-t kikapcsolni, de akkor nem tudtam netet csinálni a Main routerre. (Illetve egy idő után letiltott a TCOM modem, mondván, hogy elértem a napi limitet?!?, szerencsére még vissza tudtam állítani)
Másod körben pedig a MESH csomopontként használt AX58-at próbáltam előkonfigurálni (router ip : 192.168.50.2 , dhcp off) de nem találtam így egymást meg a két router, vissza kellett állni alapra. Igazából külön IP-t kap Main eszköztől, de ha IP alapján megpróbálom elérni akkor a Main router adatait érem el. -- lehet ennek így kell működnie.
A régi felállásban úgy voltam beállítva, mint ahogy
Doky586 írta.
-
-
Tody56
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #63998 üzenetére
Köszönöm szépen működik.
Annyi a trükk, hogy először minden képen router módban telepíti a telepítési varázsló és utána lehet átkapcsolni a haladó menüben. -
-
VTom
veterán
válasz
Doky586 #64006 üzenetére
Jól gondolom, hogy nekem is hasonlóan kellene beállítani a DHCP-t, ha a Telekomos routeren lekapcsolnám a Wi-fi-t, és egy Asus ZenWifi rendszert építenék ki helyette?
Asuson DHCP kikapcs, Wi-fi bekapcs,Telekomos routeren DHCP bekapcs, wi-fi kikapcs?
Ill. a mesh routernek kell fix IP-t adni ilyen esetben?szerk.: vagy a telekomos routert modem módba tegyem, és minden mást az ASUS csináljon?
-
krealon
veterán
válasz
ra^ven #64035 üzenetére
Ha a Mesh routeren nem használod a WAN portot és a LAN - DHCP Szerver, Default Gateway-hez beírod a 192.168.1.1 IPv4 címet, akkor a kliens gépek ki fognak látni a netre, viszont a MESH működése kérdéses.
Kételkedem, hogy a MESH és a szolgáltatói eszköz LAN portjainak használata egyidőben megoldható. Jó lenne, ha valaki ki tudná próbálni és erről egy olyan részletes leírást közzétenni, ami alapján reprodukálhatóvá válna a kísérleti környezet.
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok! Új hálózat kialakításában kérnék tanácsot, igy képzeltem el:
1. TCOM modem 192.168.1.1 (dhcp off)
2. Asus AX58U 192.168.1.2 (dhcp on)
Itt kérdés, fogja látni a modemet a router, ha a modemen nincs dhcp?
3. Asus AX58U 192.168.1.3 (dhcp off) (meshben)Köszönöm előre is.
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy tplink er605-öm (lan ip 192.168.1.1), wan portjába megy a telekom ont lan1 portja. A szolgáltatói cuccon dhcp ki van kapcsolva (lan ip 192.168.0.1) ppoe passtrough meg be. Van arra módszer, hogy elérjem a telekomos ontot a tplink wan-on keresztülMost úgy érem el csak, ha megfelelő fix ip-t adok a hálókártyának és közvetlenül összekötöm a technicolorral.
-
Garsza
veterán
-
mezis
félisten
válasz
Garsza #64029 üzenetére
Kapcsoló üzemű tápegységben egy elkó lehet tökéletesen ép, kapacitása is a gyári adatnak megfelelő de van még egy bizonyos ESR érték. Először az szokott megemelkedni és akkor már nem képes megfelelően szűrni 100kHz környékén.
ESR értéket sokszor csak kiforrasztva lehet megmérni. -
Garsza
veterán
válasz
zsiga68 #64028 üzenetére
Kettőt látok. De szemre nem púposak. Szerintem ha azzalvolna gond el sem indulna. De a routerre rescue módban rá tudok csatlakozni. A visszaállító felület bejön. Megy is a firmware feltöltés ha elindítom csak befejezni nem tudja. Mikor a feltöltést elindítom a router lancsatlakozó ledjén látszik a villogásán hogy van komunikáció. Nekem olyan benyomásom van hogy a háttértár résszel vann gond. 40% tudja csak felrakni az új firmwaret ott elakad.
-
zsiga68
őstag
válasz
Garsza #64026 üzenetére
Az a gond hogy valószínűleg kétoldalas a nyák és közé is mehetett a folyadék. Letisztíthatod alkoholban és hajszárítóval megszáríthatod. Persze nem forróval..És várj egy ideig a bekapcsolással. Hátha segít.
U: A hővezetőket szedd le a procedúra végéig.
Igen, elkó = Elektrolit kondenzátor. Nézd meg nem pupos-e valamelyik. -
-
Garsza
veterán
-
kona005
senior tag
válasz
Garsza #64013 üzenetére
Hali tudna valaki segiteni hogy egy ilyen Adsl modemmel hogyan tudnek egy TP-link router osszehozni? 30m utp van a ketto kozott hiana dugom be nem erzekeli a router. Mondembe kell allitani valamit?
Semmi fele belepesi adat nincs a modemen hogy hol lehetne allitani akarmit is, csak lan 1-4 ig van rajta. -
Garsza
veterán
Nem. Nem nagyon van meg hogy fogjak hozzá.
Egyébként szerintem haldoklik a router. Mert már kb. 1 hónapja volt ilyen gondom. De akkor még vissza tudtam állítan firmware rescue programmal. Most nem bírom. Úgy döntöttem lecserélem egy RT-AX58U -ra.
Egyet találtam használtan. Ha nincs az ajjára ráírva hogy v2 akkor az gondolom v1. A merlin firmware miatt fontos volna.
Nem a legjobb a képminőség mert SMS ben kaptam. De ez alapján lehet tudni V1 vagy V2? -
hitchins
őstag
Koszonom
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy AC66U B1 routerem, ami nem bootol be.
Csak kigyullad a power led és világít. Merlin firware -vel használtam. Switchként viszont működik. Megpróbáltam az asus rescue alkalmazással visszaállítani de nem tudja elindul elkezdi tölteni de a végén failed -et ír. Rescue mód látszatra elindul. Azt látom hogy van rajta serial port, annak a segítségével vissza lehet esetleg állítani?
Vagy van bármien lehetőség hogy újraélesszem? -
-
hitchins
őstag
Sziasztok
Most koltoztem uj ingatlanba es egy kis segitsegre lenne szuksegem az internet es wifi halozat kialakitasahoz.A haz 2 szintes + tetoter. (Betonfodem)
Jelenleg igy nez ki:
A telekomos modem a tetoterben van elhelyezve. (optikai kabelen jon)
Innen 3 lan kabel jon le.
1db az emeletre 2db a foldszintre.
A foldszinten vany egy tp link-es repeater ebbe megy az egyik kabel.
Wifire jelenleg ugy tudok kapcsolodni hogy az emeleten kozvetlenul a modemre a foldszinten pedig a repeaterre csatlakozok.
Sajnos egyik sem tul acelos. Sem jelerossegre sem sebessegre.Az lenne a kerdesem milyen megoldas lenne az optimalis ha stabil wifi kapcsolatot szeretnek. Lehetoseg szerint nem valami elborult aron.
-
Weareus
addikt
Igen, és tkp. a másik gépen ha megnyitok egy nyomtatandó fájlt, majd Ctrl+p, akkor látja is, de úgy, hogy "leválasztva" és nem nyomtat.
Szerk.: valami olyasmi dereng, hogy a többi gépen hálózatosan kell(ene) feltelepíteni, de nem tudom azt hogy kell, meg hogy kell-e egyáltalán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest