- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-oli-
aktív tag
Ok. Egy kereskedelmi egységről van szó, Windows 10 pro-val, egyszerre volt feltelepítve mind, nem őskövület de nem ultramodern gépekkel(i3,FX,i5, stb) Frissítések telepítve, átlag programok telepítve(chrome, office, avast, stb)
5 gépet használunk eladásra, 4-et háttérmunkára.
Amire használjuk:
- Számlázóprogram hálózatban. (ez megy otthoni csoport nélkül is)
- Hálózati nyomtatás.(ez nem megy otthoni nélkül)
- Megosztott mappában különböző adatok: pdf, doc, stb
Egy (fő)switch kapja a netet és látja el a legtöbb gépet, két további switch van beállítva, mert szükség volt bővítésre. Wifi csak telefonokra.
A egyik háttérmunkás gépet elneveztem szerverre(erről megy a számlázó), a többi, munka1, munka2, stb
A Szerver létrehozott egy otthoni csoportot, jelszóval védve.
Pár hónapig minden ok, esetlegesen kicserélt munkaállomás simán csatlakozik az otthoni csoporthoz.
Nemrég észrevettük, hogy a szerverről nem lehet elérni egy nyomtatót se, látom hogy az otthoni csoport csatlakozásra alkalmas(ő hozta létre!!!!????
)
Azóta egy újratelepített gép(sem a szerver) se tud csatlakozni a csoporthoz, a folyamatjelző fut, de sosem ér véget, hibát nem ír ki, diagnosztika nem tudja megállapítani a hibát.
Tűzfalat és az Avastot is kikapcsoltam, változást nem hozott.
Hálózati profiloknál mindenki magánjellegű, felderítés, nyomtatómegosztás bekapcsolva, windows kezeli a csoportokat.Remélem nem felejtettem el semmit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest