Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyuszek2121 #20384 üzenetére
Az R3-t AP/Switch módba kell bekötni, DHCP off, az egyik LAN portba az R2-ből jöbő kábelt.
Olyan SSID-t állítasz be az R3-on amilyet akarsz, azért írtam az azonosat, hogy így ne kelljen a klienseken egy újabbat beállítani.
Mivel kábellel fog csatlakozni az R3 így neked a 2; Router kell DHCP off és LAN portos csatlakozással. -
Lucif-R
senior tag
válasz
VinoRosso #20397 üzenetére
Nálam ez volt:
- bekötötték netet majd PC(1) rádug, onnantól az fain
- vettem másik PC(2) rádug, nem megy... értekeztem velük, ok akkor mivel a régi lap elfüstölt igy nem tudom klónozni igy ők átírták
- vettem wifiroutert, fogtam a PC(2) MAC-jét megetettem a wifirouter WAN interaface-ével ( és onnantól annak is az a MAC-je volt, a két interféc nem látta egymást ( routerWAN meg a PC(2), mivel a PC(2) LAN-ra volt dugva ) és ment minden szépenMAC egyezés addig lehet ameddig nem azonos Layer2 hálózatuk ( tehát 1 switchen nem lóghat 2x ugyanaz a MAC mert nem fog menni a traffic azokról az eszközökről ) mivel Layer3-ban "elvesznek" a MAC addressek úgy ott ez a probléma nem áll fent ( kivétel talána ProxyARP esetén de az megint más szitu ).
Szóval ha az én esetem analógiáján elindulsz akkor kb az a MAC-es szűrésre jelen esetben a megoldás. Teljesen legális a MAC-móka. ( sehol nem tiltják már a több host használatát ( meg még ha tiltanák se lehetne ellenőrizni max fizikálisan oda mész megnézed van e router vagy nincs alapon ), ezért még az internet nagyon kezdetén volt egy két lázadozás ISP részéről amikor még nem volt ennyire elterjed a router... mondjuk akkor meg egy PC+hálókártya+switch(de inkább HUB) volt a megoldás ). Na mind1 kicsit elkalandoztam meg elvesztem a zárójelek nyitása zárása között valahol...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Lucif-R #20394 üzenetére
lehet hogy ez áll fent, csak valahogy máshogy, mert:
TP Linket egyszerre felismerte - ez volt az első router amit rákötöttem 3 évig volt meg ez
D-Link: na itt már szarakodott a rendszer, de 2 nap kínlódás után felismerte a rendszer és működött 3 hónapig volt meg
Linksys WRT54G: ezt ma hozta a postás, eddig bnőm gépén(PB TJ65) kábellel volt net, viszont az én notimon(T500) meg nem.Remélem meg tudom oldani a gondot, legfeljebb holnap délelőtt telefonálok egyet a ratyinet-nek.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
cellpeti #20393 üzenetére
Nu akkor megkövetem magam...
( meg most felnéztem vidanet oldalára ) ha meg dinamikus akkor lehet figyelnek, hogy egy végponton egy MAC lehet ( értem azt, hogy ugyna az mint anno UPC... ) modemhez köttött eszköz MAC-jét megtanulja a rendszer vagy amikor telepítik a netet akkor megtanítják a rendszernek és onnantól csak azzal a MAC-el lehet kapcsolódni. Érdemes lenne ezt megtudakolni, hogy így van e vagy sem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Lucif-R #20381 üzenetére
Na akkor nem vagyok hülye, dinamikus IP az, nincs se jelszó se felhasználónév. Ha lenne a modemmel router nélkül is kérné, de nem kéri, csak bedugod és megy, a gép megkapja a modemtől a a hálózati paramétereket, nem kell semmit se konfigolni. A modemet azt elírtam, természetesen routerre gondoltam a reset alatt. Mondom már konfiguráltam ilyet, az enyém is ilyen volt, sőt az előző hálózatot is én konfigoltam ugyanennek a srácnak ugyanezzel a szolgáltatóval. Nem értem, hogy a PC miért kapja meg a hálózati paramétereket, a router meg miért nem. Sőt mondom ha beírom azokat a paramétereket statikus IP-vel a routerbe akkor se megy. Pedig elvileg így mennie kéne addig amíg új IP-t nem kap a modem, ez meg ha jól emlékszem 3 óránként változik ennél a szolgáltatónál.
most ovlasom cellpeti hozzászólását, detto ugyanez a probléma, ugyanevvel a szolgáltatóval.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
cellpeti #20390 üzenetére
Interface ledek világítanak amikor összedugod őket? Bár ez a kapcsolat megszakadt ez inkább az hogy nem is volt.
Próbáld meg hogy megpingeled a PC-ről az "alapértelmezett átjáród" IP-jét. Ha megy akkor kapcsolat az van a PC és a Router között. Ha ez megvan akkor PPPoE beállításokat ellenőrizd, hogy jól vannak e beállítva ( username / pw | illetve hogy connect on demmand legyen, vagy állandó kapcsolat ).
Ha router nélkül megy akkor a modem és a ISPtől jövő madzaggal minden okés. ( router és modem közötti kábel csere esetleg? ) Ha van lehetőség akkor azt dugd a modem és a router közé ami előtte a modem és a PC között volt ( előtte azért engedélyezd hogy wifiről lehessen managelni ) Ha igy megy akkor kábel para.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
erre tudnátok valami okosat mondani nekem?
-
Magnat
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #20385 üzenetére
Szia,
bármilyen wifis router jó hozzá, lan porton kell összedugni, dhcp kikapcs, és az eszköz lan címét illeszd be a másik routerben meghatározott tartományba úgy, h a dhcp-vel ne ütközzön és kész is. (A címbeállítás nem fontos, anélkül is működik, csak könnyebb adminisztrálni ha beállítod)
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Van egy hálózatom, ami áll egy wifi nélküli routerből, ami az internetet több switchen keresztül osztja meg. Nekem az egyik switch végéhez kellene egy wifi-s router, hogy azon a területen legyen wifi. A kérdésem, hogy ehhez milyen routert kell vennem és hogyan kössem össze őket?
-
gyuszek2121
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20383 üzenetére
Köszönöm eddigi válaszodat!
Még nem tiszta egy-két dolog. R2-ből R3-ba kábellel csatlakoznék, mert R3 nagyon gyenge jelet fogna Wi-fi-n R1-től, ahová szándékozom tenni. Akkor R1 SSID-jével kell egyezzen R3? Mikor beállítottam először R1-re és R2-re azonos SSID-t tettem, de ez összezavarta az R1-t, ezért meg kellett változtatnom.
Illetve a beállításokban R3-nál a DHCP-t ki kell-e kapcsolnom? R1 fogja tudni osztani az IP-t az R2 és R3-ra illetve a rájuk csatlakozott eszközökre?743nd-nél ezek a beállítások vannak melyikre lenne nekem jó állítani, hogy Wi-fi illetve kábel csatlakozás is legyen (nem baj a sávszélesség feleződés)
1 Client router
2 router
3 repeater
4 bridge
5 ClientElőre is köszönöm!
-
válasz
gyuszek2121 #20382 üzenetére
1; A legjobb az AP/Seitch lenne.
2; Az SSID és a jelszó egyezzen meg az eddigivel de más legyen csatorna.
3; R1-től
4; Nem de jobb lenne ha a 743ND csatlakozna az R1-hez mivel az gyári firmware-rel is meg tudja tenni ezt, bár a DD-WRT-s sem gond. -
gyuszek2121
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hálózatom, ami áll Router1-ből (gyári firmware) és Router2-ből (dd-wrt). A R2-vel client bridge módban csatlakozok R1-hez, eltérő SSID-vel egyező beállításokkal, DHCP kikapcsolva (megvan a teljes sávszélesség). Szeretnék egy R3-at csatlakoztatni R2-höz, hogy legyen Wi-fi is! Ennek az R3-nak a beállításában szeretnék tanácsot kérni!
1. Milyen módban kell csatlakozni?
2. SSID illetve csatorna beállítások?
3. Ip-t honnan fog kapni, mivel R2-őn a DHCP ki van kapcsolva? illetve az R3-ra csatlakozott eszközök kitől kapjak az IP-t?
4. R1,R2 Tp-link wr841n, R3-nak tp-link wr743nd-t szeretnék tenni, ez probléma-e?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Lucif-R
senior tag
válasz
VinoRosso #20379 üzenetére
Na várjunk csak kicsit...
A modemben semmilyen beállítás nincs ( legalábbis olyan amit neked kéne tekergetni ). A lényeg az a routerben lakozik, vagy is kellene lakoznia. 99% hogy nem a dinamikus, és 99% hogy PPPoE kell neked.
PPPoE nem xDSL függő tehát nem kapcsolat típusától függ. PPPoE az egy protoncol amit autentikációra használ a szolgáltató egy Point to Point kapcsolat esetén.
Keresd elő az internethez tartozó szerződést, ha azon Felhasználónév / Jelszó van akkor az PPPoE ( életemben 1x találkoztam olyan ISP-vel amelyik dinamic kiosztást csinált az is csak azért mert egy lakótelepre korlátozódott a szolgáltatási terület és Ethernet jött be a lakásokba, de ők is átálltak PPPoE-re igaz csak azután, hogy felvásárolták őket ).
-----ISP------MODEM-----ROUTER----PC-----
Modem: csak bedugod és van
Router: PPPoE szekcióban, +username, +password ( mást kb nem is kell ), a LAN oldalon dinamikus IP cím kiosztás legyen ( tehát DHCP )
PC: ott dinamikus IP ( alapbeállítás, ha nem állítottál be semmit a hálózati csatoló-n belliül IP-nek ) -
-
VinoRosso
veterán
válasz
Lucif-R #20378 üzenetére
Jó ég tudja miért lett cserélve, nem az enyém de majd rákérdezek. A beállítások biztos, hogy törlődtek mert resetelve lett a modem többször is. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a PPPoE-t nem DSL modemek használják ? (rég tanultam már tököm se emlékszik de úgy rémlik) Ezen a videón látható a router menüje, itt dinamikus IP-t állítottam be, de lehet PPPoE-t is, anno nekem is ugyanez a kábeles netem volt és akkor nálam egy hasonló router dinamikus IP-vel ment. Nem kellett semmit se vacakolni ezzel a részével, kiválasztottam ezt azt magától lekért mindent. Amúgy valószínűleg megbökte, másképp honnét szopta volna azokat az eszement címeket, amiket a képen linkeltem ?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
VinoRosso #20341 üzenetére
Miért lett cserélve a modem? Routeren maradtak ugyan azok a PPPoE beállítások? IP címet és egyéb infókat csak akkor fogsz kapni ha a router megbökte a modemet hogy legyen szíves csatlakozzon. PPPoE csatlakozásnál a modemen világít a connected, stb led (vagy mik vannak rajta és miket mutat )?
-
eastsider
nagyúr
így
csak a GB router helyett a TL AP.
körsugárzók lecserélésére azért gondoltam, mert a ház sarkában lesz a padláson az AP, de ha nem jön be, tudom majd mire használni
és valószínűleg soha nem kell majd másra ez az AP, lévén a házban telefonvonal sincs, és nem is lesz.
azért kell a padláson ügyküdni, mert nem lehet mégegy kábelt lehúzni a lakásba... nincs több hely a meglévő kábelcsatornába, fúrás kizárt dolog -
And
veterán
válasz
eastsider #20372 üzenetére
Ok, így már világosabb. Az nem tiszta még, hogy ez az egész rendszer hol csatlakozna az internethez (ha egyáltalán).
"viszont akkor egy ilyenre: [link] lenne szükségem, ami szórná a házban a jelet nem?"
Lényegében bármilyen router megteszi, AP-ként - LAN felől - üzemeltetve. Ez az eszköz azért nem szimpatikus, mert valóban csak AP, nem multifunkciós (ahogy nézem, 3rd-party fw sem nagyon telepíthető rá), valamint csak egyetlen LAN-portja van.
"panelantennára lecserélném az antennáit úgy gondoltam..."
Minek? Nem jó rajta a körsugárzó, főleg úgy, hogy mindenhol lefedettséget szeretnél? -
Magnat
veterán
Szia,
az az Apple csoda mit csinál, hálózat szempontjából switchként működik? (Tehát a közvetlen a Pirellin lévő gép egy ip tartományban van az Applen lévőkkel?)
Mert ha igen, akkor lenne tippem, bár nem tudom, h működne-e:
-a két hálózatot külön címtartományba tenném
-a tartalék wrt54gl-t a wan portjánál fogva bedugnám a pirelli egyik lan portjába és adnék neki fix ip-t
-a dhcp is kikacsolnám ugyanezen a routeren, és gateway helyett router módba kapcsolnám
-aztán client módba tenném és feljelentkeznék vele a másik linksysre
-a másik linksysen statikus dhcp-vel adnék neki egy fix címet és beállítanék egy statikus route-ot a route táblába, h az összes a másik hálóba irányuló kérés a másik linksys címére menjen (azaz arra a címre amit a statikus dhcp-nél adtam neki)
-a Pirelliben meg belőnék egy statikus routeot a másik háló ip tartományára úgy, h az egészet a linksys wan címére küldenémEz logikailag jónak tűnik nekem, de még sosem próbáltam kliens módban a wan portra routeolni vmit, szóval ki kell próbálni.
Szerk: gépnév alapján nem biztos h megtalálnák egymást az eszközök, de ip alapján igen.
-
Toobee
veterán
válasz
Gubek-Einste #20360 üzenetére
Több éve megvan már, eddig csak wifin használtam, ott simán kihajtotta a netet, tehát stabilan tudtam maximális sebességgel fel/le tölteni. Elképzelhetõ, hogy a LAN része a gyenge pont? Néztem a routeres topikot, lehetséges, hogy idõvel be fogok ruházni egy nagyobb TP-Linkre. Na, majd próbálkozok még, aztan írok, ha van fejlemény.
-
eastsider
nagyúr
két ház között fogja megvalósítani a kapcsolatot a két darab ilyen AP.
majd a célházba wifin keresztül kell, hogy tudjanak csatlakozni a kliensek. a kültéri AP kint lesz, a padláson pedig egy router ami szórja a házba a jelet (nem lehet kábelt lehúzni...viszont akkor egy ilyenre: [link]
lenne szükségem, ami szórná a házban a jelet nem?
(panelantennára lecserélném az antennáit úgy gondoltam...
szóval akkor a külső AP->ez az AP a padláson, és ehhez csatlakoznának a kliensek a házból -
And
veterán
válasz
eastsider #20369 üzenetére
Nem értem teljesen, hogy mit szeretnél. Egy multifunkciós AP-t linkeltél, ami sajátos felépítésű, céleszköz, és éppen ezért vannak korlátai is (például kültéri kivitel, kizárólag 5 GHz-en megy, a/n-szabványú és beépített antennája van). Ugyan van rajta antennacsatlakozó, de csak az eredeti kiváltására való, más értelme nincs. Vagyis ha ez valóban egy kültéri telepítésű, pont-pont kapcsolatot megvalósító eszköz, akkor miért akarsz rá csatlakozni házon belül wifi-n? Bár éppen a repeater-módot is ismeri, de egy dedikáltan kültéri eszközzel ezt nem igazán szokás megcsinálni: ha beltéri wifi-elérés kell, akkor csatlakozzon hozzá egy újabb AP, aminek ez a dolga, ne a távoli linket biztosító eszközre bízzuk a jelismétlést.
-
-
megcsináltam a direkt összekötést, és sajnos nem igazolta az egreat gyengeségét.
kb 40 filmet néztem végig ezzel a preview megoldással és 27 és 32 mbit/s közé esett minden esetben a mért sebesség.ha visszakötöm a routert, és újra végigmegyek a filmlistán, minden 3.-4. film esetében igen alacsony 10 mbit/s sebességet mér az egreat, a többinél a 30 körülit, ahogyan direktben is.
mi lehet a gond? milyen beállítást nézzek meg a routerben?
-
And
veterán
válasz
eastsider #20366 üzenetére
"képes arra, hogy egy másik ugyanilyen AP-ről fogjon jelet, és ezt továbbossza ergo routerként?"
Tud kliens- és WISP-kliens módot, tehát igen. De csak egyetlen LAN-csatlakozója van, tehát több klienshez kell utána egy switch is.
"ill. G-s routeren mennyire éri meg a 2.5 DBi-s antennákat lecserélni 8dbi-sre? (mindegyik körsugárzó?"
Attól függ, hogy a klienseknek mennyi plusz jel kell ahhoz, hogy stabilan elérjék a routert. Ha épp az az 5,5 dB-nyi hiányzik, vagy azáltal stabilabb lesz a háló, akkor igen, ha viszont több kell, vagy a körülmények okán nem tudod kihasználni az új antenna plusz nyereségét (netán az nem is valós adat), akkor hiába. Sajnos ez egy ilyen többváltozós játék, amire nincs univerzális válasz. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
ez a TP link AP
képes arra, hogy egy másik ugyanilyen AP-ről fogjon jelet, és ezt továbbossza ergo routerként?
mert ebben az esetben nem lenne szükséges rákötnöm egy routert, hogy az ossza tovább a a vezetéknélküli jelet.
vagy mindenképpen szükséges utána kötni egy routert?ill. G-s routeren mennyire éri meg a 2.5 DBi-s antennákat lecserélni 8dbi-sre? (mindegyik körsugárzó?
inkább vegyek egy N-es routert? -
And
veterán
válasz
redbiro #20364 üzenetére
Nem hinném, hogy ez a routertől lenne, mivel a helyi hálózat felől nézve az amúgy sem router, csak egy szimpla switch. Próbáld meg közvetlenül, switch nélkül LAN-on összekötni a lejátszót és a NAS-t (ilyenkor persze fix IP-re kell állítanod mindkettőt, mert a DHCP-szervert eltünteted a hálózatból.)
Mod.: ha ennyire hektikus az a mért átviteli ráta, akkor bizony a lejátszó is okozhatja. Lehet, hogy az Asus-ból nem spórolták ki a megfelelő mennyiségű puffer-memóriát?
-
And
veterán
válasz
redbiro #20359 üzenetére
Nekem is van egy Asus médialejátszóm, ami szintén végez tesztet. Úgy néztem, ez annyiból áll, hogy az adott fájlt (még a listában, előnézetkor) megnyitja, és kiírja az elérési sebességét, amit nálam stabilan 28..30 Mbit/s körül mér vezetékes kapcsolatnál. Pedig a NAS-om, amin a fájl van, egy meglehetősen lassú jószág, samba-n olyan 6,5 Mbyte/s sebességgel lehet róla olvasni, ami persze még így is jóval nagyobb, mint a lejátszó sebessége. A player röccenés nélkül viszi a HD-s anyagot, és közben még fájlcserélő kliens is fut rajta.
-
-
válasz
Gubek-Einste #20355 üzenetére
hát most egy elég fura dolgot vettem észre.
amikor elindítom a filmet, akkor ott kiírja, hogy testing network speed és egy számot.
ha ez az indítás pillanatában valami nagy szám, pl 50000 kb/s, akkor röccenés nélkül játssza a filmet, de ha épp ez a szám alacsony, pl 15000 kb/s, vagy még ennél is alacsonyabb, akkor szépen szaggat a cucc.
kérdés hogy ezt a számot honnan veszi a player? rápróbál a hálózatra?
lehet hogy totál hülyeség, de nekem úgy tűnik, hogy ha épp foglalt a háló, akkor beállítja fixre az alacsony értéket és szaggatni fog.
létezhet ilyen?
-
And
veterán
Fizikailag kivitelezhető a kapcsolat, mert a meglévő WRT54GL routerek között akár WDS-link, akár AP - kliens (híd) segítségével is összeköthető a két hálózat. Ami probléma lehet, az a címek beállítása és elosztása az eddig külön kezelt két hálózat között: ha minden állomás azonos címtartományba kerül (ráadásul DHCP-n kérnek maguknak címeket), akkor csak egyetlen DHCP-szerver lehet a teljes összevont hálóban. Ez azért gond, mert a címet kérő eszközök átjárója a DHCP-szerver lesz, magyarán minden állomás azon az egy routeren keresztül akarja majd elérni a nyilvános netet, és ha a link valamiért nem él, a 'túloldal' állomásai nem kapnak címeket. Ha viszont a kapcsolat két oldala között eltérő címtartományok vannak, akkor nehézkessé válhat a 'szomszéd' hálózat elérése. Biztosan kivitelezhető ez jól is, hogy mindkét alhálózat a saját kapcsolatán érje el a netet, és mindkettőben legyen DHCP, de megmondom őszintén, erre nem is tudom, mi lenne a legjobb megoldás (a minden állomáson fixált IP-, átjáró- és DNS-címmegadáson kívül értve). Talán ez segít valamennyit: [link], bár ez esetben a WDS mindkét oldalán lévő állomások az első kapcsolatát használják.
-
Toobee
veterán
válasz
Gubek-Einste #20355 üzenetére
80/25 Digi. Furcsa mód a laptopom wifije tökéletesen kiszolgálta ezt a sebességet.
Nem frissítettem, akkor lehet ezt megteszem, ha hazaértem. Egyébként a router elég lehet arra, amire használni szeretném?
-
demars
addikt
Ide is leírom!
Hello Mindenkinek!
Remélem jó helyre írok!
Olyan gondom van, h szeretnék egy wifis rendszert úgy beállítani, hogy 2 router működjön!A t-home által bekötött speedtouch router/modem egység wifi jele gyenge ( hálószobában már nem lehet netezni a notival, mióta ezt bekötötték) , olvastam több helyen is, hogy a t.homa által ajándékba küldött router/modemnél sokan csinálják úgy, h a régi routert bekötik, s az adja a wifit!
Én ennél a speedtouch készüléknél szeretném ezt alkalmazni, de nem tudom, hogyan?!
Be van kapcsolva mindkét router, de a tp linket nem érem el wifin keresztül!!! Csak az új modemet látja, aminek 192.168.1.254 a címe, tp linké meg: 192.168.1.1
Valaki csinált már hasonlót! Írja már le pár sorba, hogy mit tegyek?Köszönöm!
Üdv: demars
-
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet. Azzal a céllal, hogy majd arról megy a torrent és a filmek. 24/7 gép, ezért is döntöttem a kábeles csatlakoztatás mellett. A routerem TP-LINK TL-WR841ND, ami 20 méter Cat5E kábellel csatlakozik az ASUS FM2 F2A85-M LE alaplapos gépemhez. Feltettem a driverét, működik szépen. Az a problémám vele, hogy 1-2 naponta eldobja a hálózatot. Most is nézem épp, hogy csak a laptopom seedel, ami ráadásul csak a beépített wifijén van a routeren, amiről én, mint laikus azt gondolnám, hogy kevésbé stabil, mint a kábeles összeköttetés. Mi lehet a probléma?
Szerk.: Win7 van a gépen, alvó üzemmód: "soha"
-
válasz
Gubek-Einste #20351 üzenetére
megnéztem a sample-t.
average bitrate: ~12500 kbpsmediainfo szerint: 13.3 Mbps
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy megvalósítható e a következő.
Lenne két külön hálózat melyeket szeretnék összekötni, két külön ház így kábeles összekötés nem jöhet szóba.
1. hálózat: adsl --> adsl modem --> linksys wrt54GL Tomato fw-el --> gépek lanon és wi-fi-n
2. hálózat: adsl --> Pirelli hgw --> rajta 1 gép lanon
--> Apple Time Capsule --> lanon és wi-fi-n gépek
--> digitális telefonviszont van mégeyg linksys wrt54GL szintén tomato fw-el.
Itt lehetsége valahogyan egy helyi hálót kialakítani a két hálózat között
-
válasz
soundsthu #20348 üzenetére
Az eszközzel csak a wifi hálózat hatótávját lehet kiterjeszteni vagy normál AP-nak beállítani.
#20349 béla.hu Ha wifi-n szeretnéd tovább osztani a vett net akkor kell egy második wifi adapter is a gépbe. LAN-on történő tovább osztáshoz pedig hídba kell kötni a wifi adaptert és a LAN kártyát és megosztani a wifi-n vett netet.
A legegyszerűbb egy kliens-híd beállítású eszköz lenne.#20350 redbiro Attól függ milyen az adott film bitrátája.
-
válasz
Gubek-Einste #20347 üzenetére
így néz ki a nas ethernet portja miközben játszom le a filmet:
nem kevés ez?
-
béla.hu
csendes tag
Sziasztok!
A felállás : Van két ház ; az egyikben egy wifi-router a másikban egy usb-s wifi erősítő antennával (adja ; fogadja) ahol az usb van ott szeretnék ideiglenesen megosztani a netet egy médialejátszó és a gép között .
Úgy tudom erre jó a pl. a Virtual Access Point. De sehogy nem tudom beállítani a két eszközt !
Segítenétek ?
Tehát amivel fogadom azzal a géppel szeretnék továbbítani LAN kábelen de akár wifin is ha lehetséges ! Megoldható ez szerintetek ? -
soundsthu
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20346 üzenetére
Akkor szerinted milyen vezeték nélküli eszközzel lehetne a csatlakozást megvalósítani? Korábban pont ezen a fórumon kaptam választ egy 340GD-vel kapcsolatos kérdésre, akkor valaki azt írta, hogy azzal a kütyüvel együttműködne.
Várom válaszod, üdv!
-
-
-
válasz
Gubek-Einste #20343 üzenetére
egreat r6s, kábelen van a routerre kötve, a leírása szerint 10/100M ethernet csatlakozója van.
-
soundsthu
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy Tplink WA730RE kütyü és sajnos nem tudom vele az Internetet befogni. A szomszédunkban van egy WR541G/542Grouter, arra szeretnék vele wireless csatlakozni. Elindítom a survey-t, megadom a WPA kulcsot, és az eszköz LED-jén is lehet látni hogy csatlakozik, sőt az admin statisztikában is látható, hogy küldi és fogadja az adatokat, de sajnos a PC-re már nem érkezik a LAN kábelon a jel.
Tud valaki segíteni?
Üdv!
-
-
sziasztok!
adott egy qnap ts-212 nas (gigabites port), meg egy médialejátszó, melyeket egy asus rt-n15u router (szintén gigabites) köt össze.
tegnap a médialátszón megpróbáltam lejátszani egy 18gb-os fullhd mkv-t, de akadt.
biztos a hálózat a problémás, mert egy usb-s hdd-t a lejátszóra kötve megszűnt az akadás.a nason a torrentezés ki volt kapcsolva, és mindkét winchesterről akadt.
létezik, hogy egy ekkora fájl megakassza a rendszert? ha nem, akkor hol lehet a szűk keresztmetszet?
van valamilyen megoldás amivel le lehet mérni a médialejátszó és a nas közötti átvitel sebességét?előre is köszi.
red -
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Van egy helyi hálózat kábeles modemmel routerrel. Modem cserélve lett, a régi modemmel tökélketesen működött a router, a mostanival valami gondja van. Konfigurálásnál csak annyit ír ki, hogy obtainin network parameters, és a végtelenségig várva sem történik semmi, nem jönnek át a modemtől a hálózat paraméterei. Ki-be kapcsolgatás (se modem se router), resetlés sem segít, egyetlen esetben kap címeket a router, ha újra bekapcsolom a modemet akkor a modem újraindulásakor megjönnek a paraméterek, csakhogy nagy bullshit az egész, és DNS címek sincsenek.
router nélkül csak modemmel van net, ha az itt kapott paramétereket statikus IP-vel manuálisan beállítom a routerbe, akkor sincs net a routeren keresztül. A kébelek tesztelve lettek, jók. A hibaelhárító minden esetben ugyanazt az üzenetet adja: a modemmel van gond szerinte, kapcsolgassam ki-be.A router egy TP-link a modem meg CBN. Mi lehet a gond ? Lehet hogy valami inkompatiblitás van a két eszköz között, vagy hogy a modem új, a router meg régi és a firmware nem ismeri a modemet ? Vagy lehet, hogy a szolgáltató trükközik a modemmel, hogy ne lehessen megosztani a netet ?
-
mezis
félisten
válasz
maxika2004 #20335 üzenetére
Üdv!
"először az adapter, és utána usb-s hosszabbitó."
És akkor az USB hosszabbító csak úgy szabadon tekereg valahol a világban ?
-
krealon
veterán
válasz
-
béla.hu
csendes tag
válasz
Az usbnél nagyobb a veszteség !
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Egy ilyen antennához:
http://bestbyte.hu/termekek/41497/TP_Link_TL_ANT2414A_14dBi_kulteri_antenna_RP_SMA_csatlakozoval.htmlegy hosszabbitót kellene vennem. kb 3-5 m-t
kérdésem az hogy koax ból legyen, és utána az usb-s adapter,
vagy először az adapter, és utána usb-s hosszabbitó.Melyiknél veszik el kevésbé a jel ?
-
béla.hu
csendes tag
Sziasztok!
A felállás : Van két ház ; az egyikben egy wifi-router a másikban egy usb-s wifi erősítő antennával (adja ; fogadja) ahol az usb van ott szeretnék ideiglenesen megosztani a netet egy médialejátszó és a gép között .
Úgy tudom erre jó a pl. a Virtual Access Point. De sehogy nem tudom beállítani a két eszközt !
Segítenétek ?
Tehát amivel fogadom azzal szeretnék továbbítani LAN kábelen. Megoldható ez szerintetek ? -
Sekina
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek.
Jelenleg van egy otthoni laptopom és mellette használom a céges T500 laptopot munkára.
Idáig Digi kábeles nettel simán tudtam mindkét gépen csatlakozni, ha a kábelt egyikből átdugtam a másikba.
A probléma ott van, hogy a céges gépen a win7-et feltelepítették azóta nem tudok csatlakozni a nethez.
A leírás alapján végig megyek a hálózati beállításon, jelszó, user beírva és modem vagy csatlakozási eszköz hibára hivatkozva nem csatlakozik.
A cégünknek (multi) van saját IT-s csapata, a náluk lévő független adsl-el tudtak csatlakozni.Hazahoztam egy kolleganőm céges laptopján azon még Vista van és sikeres a net csatlakozás.
Van valami tippetek, kell-e valami spec. beállítás ami a Vistánál nem kellett?Köszönöm!
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Szeretném elosztani az ADSL Splitter-ből kijövő modembe menő kábelt egy ilyen Rj11 elosztóval. A célom az lenne, hogy két modemet köthessek rá az elosztó segítségével. Tudna így működni mind a két modem egyszerre? Lehetséges elosztani a splitter-ből jővő ADSL-t?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
qwertly #20329 üzenetére
Idézem amit idéztem: Idézek: Huawei modem LAN portjainak elosztása: 1. port internet, 2-4. port IPTV;
( innen van, én nem vagyok nagy ISP szagértő és a Hüvelyes modemhez se értek, de ha ők azt mondják akkor legyen így)
Illetve az hogy össze van dugdosva a dolog az még kevés, a Hüvelyes modem ugyanúgy PPPoE csatlakozásosdit igényel mint a modemek nagy többsége. ( szintén a fentebb látható oldalon van ) ergo a TPLINK-es routernek támogatni kell tudni ezt a fajta csatlakozási lehetőséget, illetve ha támogatja ( amit nagyon remélek mert eléggé alap szolgáltatás ) akkor be kell neki állítani a PPPoE-t is. Itten van a user guide 5.5.1 és azon belül a 3as részen, hogy WAN connection type PPPoE + user +pw. ( connect on demmand hoz 0-át írsz akkor folyamatosan csatlakozva lesz )
Ha ez megvan akkor 5.2-ben írja, hogy merre van a STATUS rész ahol meg tudod nézni hogy valóban kapott e IP-t a modemen keresztül milyet stb.
Ha ezek megvannak akkor ennek mennie kell(ene
).
( ami érdekes hogy a Hüvelyes modemnek több portja is van, nekem mondjuk kicsit fura, hogy az IPTV-ket direktbe a modemre kötik, mert amikor anno nekem kötötték az új netet, nekem adtak egy modemet, meg az IPTV szerelésekor egy DLINK-es wifi routert pluszba mondván PC IPTV a routeren keresztül csatlakozik majd, szóval nem hiszem, hogy maga a modem csinálja a betárcsázást... szal ennek tekintetében a fenti lépéseket kéne megcsinálni)
Majd írd meg mire jutottál.
-
qwertly
addikt
válasz
Lucif-R #20328 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,késő volt már és fáradt is voltam.A sztori egy kicsit megszerkesztve.Az egyik ismerősöm megkért,hogy segítsék neki 2 noti meg időnként plusz tablet meg okos telefonnal is tudjon otthon nettezni a wifin keresztül.Eddig úgy volt megoldva,hogy Huawei modembe volt bedugva egy utp kábel az ment egy Linksys switch onan ment 2 db kábel a 2 notihoz.De fent írt dolgok miatt meg lakás átrendezése miatt akarnak wifi csatlakozást.Ekkor kerültem a képbe,javasoltam vegyenek egy TP-LINK TL-WR841ND routert ez megfelelő és meg is bízható.Ez helyet a MM vettek egy TP-LINK TL-WR702N routert 6900FT-ért.Hát elsönek nem is találtam neki,hogy is tudnék a admin felületére bejutni utána olvastam a netten kiderült,hogy nincs engedélyezve a DHCP.Még azt xp alatt megcsináltam utána már szépen engedélyeztem a DHCP látam is az ssid fel is csatlakatatom rá a jelszóval amit adtam neki.DE mégsem volt net a Huawei modembe természetesen bedugtam a MM megvásárolt router ethernet kábelét.És AP módot engedélyeztem a készüléket.
Kérdés a Huawei modemnél van jelentősége hova tudom be az eternet kábelét? -
Lucif-R
senior tag
válasz
qwertly #20325 üzenetére
Pöttyet érthetetlen sok részen amit írtál az elgépelések miatt... máskor olvasd át pls
Idézek: Huawei modem LAN portjainak elosztása: 1. port internet, 2-4. port IPTV;
Te a routered az 1-es portra van dugva? Szolgáltató nem tesz különbséget router és router között ilyen téren, sőt még azt se nagyon tudják ( szokták ) tiltani hogy router legyen rajta mivel ez így madzagon keresztül elég nehezen ellenőrizhető... főleg MAC clone után
Mi az hogy nem engedi hogy fellépj a netre? PPPoE autentikáció nem megy, vagy csak weboldalakat nem tudsz megnyitni?
-
béati
csendes tag
válasz
Magnat #20302 üzenetére
Csaó,
tegnap megcsináltam mindent az általad leírtak alapján. A LAN rész minden routeren tökéletesen működik, viszont WIFI ügyben csak azt a routert látják az eszközök, amibe közvetlenül be van dugva a bejövő net. Engedélyezve van mindegyiken a wifi, külön jelszavakat állítottam be, de a másik 2 routert nem látják-próbáltam több eszközzel is. Erre esetleg tudsz valami megoldást?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítség kéneadott egy t-home optika internet,és egy TP-link TLWR702N router elsőnek még be sem tudtam az admin felületébe jutni időkellet,hogy rájöjjek,hogyan is lehet.Amikor már sikerült bejutni és beállítani a wifit hiába csatlakozok nem engedi,hogy fellépjek a netre.Vagyis szolgálatótól kapott modemre egyik lan portjára rá tudom a wifi router utp kábelét de akkor sem megy a net valami olyan lehet,hogy a szolgáltató nem engedi,hogy wifi router legyen a modem után.És itt az AP módot kell kiválasztani?Mert még ebben sem vagyok biztos
.
-
ESP
őstag
Üdv!Kis segítség kellene!Adott itthoni "hálózat" TP-LINK TL-WR741ND router van ha ez számít.Adott 3pc.
Ebből 2-n Win7 van, ezek között tudok is másolgatni.Viszont a 3. gépen XP van. Hogy tudom elérni hogy erről a gépről el tudjam érni az én Win7-es gépem egyik mappájátLOL
Nem szóltam. Win7 gépen rámentem a hálózatra és látok mindent
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #20321 üzenetére
akkor még próbálkozom
-
-
krealon
veterán
válasz
cellpeti #20318 üzenetére
Megoldasi lehetosegek:
- szolgaltato biztosit neked egy feluletet, ahol ezt a DHCP lease-t torolheted (UPC-nel: http://pcreg.upc.hu)
- ismered a legutobb mukodo MAC Address-t es azt klonozod a csatlakozorouterbenotebook-ba, hogy a szolgaltato azt higgye, hogy meg a regi keszulek van a drot vegen.
- megvarod a lease time lejarasat es akkor tudsz az uj MAC cimu eszkozzel kapcsolodni. -
krealon
veterán
válasz
cellpeti #20315 üzenetére
Mivel nem irtad, hogy kerne a szolgaltato user/pass-t a csatlakozashoz, igy valoszinusitem, hogy DHCP-vel kerul kiosztasra a halozati beallitas.
Altalaban 1 publikus IP-t oszt ki a szolgaltato 1 felhasznalonak, ami a csatlakozott berendezes MAC Address-e alapjan lesz hozzarendelve es a lejarati ido (DHCP lease time) alatt nem valtozik.Megoldasi lehetosegek:
- szolgaltato biztosit neked egy feluletet, ahol ezt a DHCP lease-t torolheted (UPC-nel: http://pcreg.upc.hu)
- ismered a legutobb mukodo MAC Address-t es azt klonozod a csatlakozo routerbe, hogy a szolgaltato azt higgye, hogy meg a regi keszulek van a drot vegen.
- megvarod a lease time lejarasat es akkor tudsz az uj MAC cimu eszkozzel kapcsolodni. -
i are robot
senior tag
válasz
soundsthu #20310 üzenetére
Általánosságban mondom, hogy nem feltétlenül a hőmérséklet a kritikus, hanem a páratartalom, illetve páralecsapódás. Ilyenkor télen a 90-100%-os páratartalom is elég gyakori, a lecsapódás meg nyilván nem tesz jót az eszköznek, nem korrózióálló. Szóval konkrét tapasztalat nélkül is egyértelműen azt mondom, hogy nem, nem alkalmas, illetve ha ki is teszed, számíts rá, hogy elég rövid életű lesz. A vízmentes doboz meg nem jelenti azt, hogy légmentes, ha a levegő bejut, akkor meg a pára is, szóval az max a csapóeső/hó ellen nyújt védelmet.
-
soundsthu
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a TP-link routerek alkalmasak-e kültéren való használatra.
Egy strapabíró vízmentes műanyag dobozba raknám az erkélyre. A leírásban az áll hogy 0-40 fok a működési hőmérséklet, ami nagyjából még igaz is lenne, de nem magam akarom meggyőzni, hanem a tapasztalatok érdekelnének.Várom megtisztelő válaszotokat,
üdv! -
laszak
tag
válasz
i are robot #20307 üzenetére
Router tudja (user guide, 3. oldal, main features rész, rákeresel az auto mdi kifejezésre
)
-
i are robot
senior tag
válasz
laszak #20306 üzenetére
Ez gyors volt.
Viszont, azt honnan lehet tudni, hogy patch-el is megy-e? Csak azért kérdem, mert most rendelnék iponból egy 20m-est, lehetőleg Cat6-osat, és most konkrétan csak patch-et látok ilyet, crosslinkből csak CAT5-öset, viszont mielőtt nekiállok szétvagdosni, gyári állapotában kipróbálnám.
szerk.: router ---> acces point
-
laszak
tag
válasz
i are robot #20305 üzenetére
Szia!
Igen, cross kell hivatalosan router és AP közé (gyakorlatban 2 db switchet kötsz össze, és mivel azonos eszközök ezért kell a cross).
Viszont jó eséllyel az egyenes kábel is jó neki (autó MDX feature, érzékeli, hogy mivel van összekötve a másik oldalon).Igen, csak az érpárak sorrendje különbözik, ha levágod, mást is csinálhatsz belőle.
És egy kis vizuális szemléltetés: KATT -
i are robot
senior tag
Sziasztok!
Azt hiszem már milliószor ki lett tárgyalva a téma, meg kerestem is, és azt hiszem tudom a jó választ, de azért nyugtassatok meg, hogy tényleg.
Szóval egy routert és egy access pointot szeretnék utp-vel összekötni. Ugye ehhez a crosslink kábel kell? Valamint a patch és crosslink kábel csak abban különbözik, hogy a csatlakozóba milyen sorrendben vannak bekötve az érpárok, tehát ha levágom a csatit, és újat kötök rá, akkor egyikből tudok másikat csinálni? Előre is köszönöm!
-
Magnat
veterán
Hi,
"fő" router kivételével a másik kettőn dhcp kikapcs, lan mac addressüket átállítod úgy, h egy subnetben legyen az elsődlegesével, de a dhcp ne osszon rá a címükre, pl fő router 192.168.1.1, másik két router 192.168.1.2 és 192.168.1.3, netmask 255.255.255.0, dhcp kezdőcím 192.168.1.10. A routereket a lan portjaiknál kösd össze, tehát a fő router kivételével (aminek a wan portjába megy az internet) a másik kettő wan portja üres marad.
Ha dedikálni akarod, h melyik router wifijét ki használhassa, akkor a klienseken csak annak a routernek a wifi jelszavát állítod be, amelyiknek engedni akarod, h használja. Megjegyzem, ezzel a módszerrel minden kliens ugyanazon a hálózaton lesz, tehát mindenki látni fog mindenkit.
-
béati
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi problémával küzdök:
Jelenleg egy linksys WRT54G routerem van, de elfogytak a lan kimeneteim. A héten kapok 2 db linksys E900 300Mbps routert. A következőt kellene összehoznom: 1 router a bejövő nethez, ebből vezetékkel tudok menni a másik kettőhöz, az nem feltétel, hogy a különböző routerekre kötött eszközök lássák egymást, de WIFI ügyben kifejezetten jó volna, ha mindegyik routerre csak adott eszközöket tudnék használni. Kérdésem, hogy állítsam be a routereket, hogy ez megfelelően működjön?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- The First Berserker: Khazan
- PlayStation 5
- Politika
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest