- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz SpongyaBob #4250 üzenetére
Az egyik legfőbb poént meg el is felejtettem leírni. Szóval van rajta végre az új nagy felbontású és méretű kijelző. Na az valami pazar. Azon a képek úgy néznek ki, ahogy egy ilyen kategóriájú gépen illik. Már belenagyítás nélkül is látszik a különbség, hogy sokkal részletesebb a visszanézeti kép, jobbak a színei és belenagyítva valóban látni, hogy éles-e a kép nem kockásodik ki a belenagyított kép mint az e3-nál.
Ezt a 920 ezer pixeles kijelzőt már régóta irigyeltem a többi gyártó nagyobb gépeiről. Érdekesség, hogy a sonynál már a kis olcsó nex-eken ilyen felbontású kijelző tanyázik 16:9 képaránnyal és valami pazar a felbontása, azon minden kép gyönyörű. -
JohnyBlue
addikt
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy E-450 el, hogy lehet megoldani, hogy automatikusan pl. 5 percenként csináljon egy képet?
Esetleg valami kínai extra csoda kütyü, amivel lehet ezt szabályozni?
Vagy felejtsem el és igyak inkább sört?https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
JohnyBlue
addikt
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4248 üzenetére
Dehogy csaptam, ahhoz kevés vagyok, mint mackósajtban a brummogás.
Van akinek a makró, van akinek a táj és a többi... jön be, nekem a modellfotó a kedvencem. -
zool1
őstag
Üdv!
Hétfőn kaptam meg a "kicsikét" eddig csak barátkozunk. Tudnátok linkelni olyan oldalt, ahol kezdő "fotósok" el tudnak indulni. Fogalmak, tippek stb. Kerestem már a neten, de eddig nem sokat találtam.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4259 üzenetére
Nem is tudom.... Kellően jól viselkedtetek?
-
mdvid
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, egy Oly E-450 büszke tulajdonosaként tanulom a fotózás művészetét
Felszerelés: Oly E450 váz
ZD 14-42/3.5-5.6
ZD 40-150/4.0-5.6
Metz AF 48-1
szűrők
és már úton vannak a makró előtétlencséknekem nagyon tetszik a gép, egyedül az AF segédfényt hiányolom belőle, sötétben a vaku stroboszkópot játszik ilyenkor felteszem a rendszervakut, ha nálam van... igaz, még jól jönne egy stabi is...
van még egy Oly C-725 UltraZoom gépem, régi darab, sok expóval, de imádom
A Sigma 70-300/4-5.6 DG Macro obival kapcsolatban van tapasztalatotok?[link] néhány képem elöljáróban
Remélem hasznos tagja lehetek a klubnak!
-
JONAS77
aktív tag
Nekem is ma jött meg a nagyobbik testvére az előző Olymhoz képest.
Egy E-620-ra fektettem be, két obival 14-42mm, 40-150mm + van hozzá egy HLD5-ös is, aminek a legjobban örültem. Az előző Olym, E-450-es, már hirdetésbe adtam itt a prohardveren, jelentkezzen, akit érdekel. Nem sokat használtam, de megvoltam én is elégedve vele.Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
-Shadow-
aktív tag
-
JONAS77
aktív tag
Tudnátok nekem segíteni abban, hol tudom megnézni a gépben, mennyi expónál tartok?
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JONAS77
aktív tag
válasz SpongyaBob #4266 üzenetére
Koszi a segitséget!
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JohnyBlue
addikt
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #4270 üzenetére
@ nesa: De, teszek majd oda is, meglátjuk, hogy mit mondanak.
Akad még a gépemen, jövő héttől szabi, lesz időm retusálni.
Viszont úgy néz ki, hogy sikerül leszervezni az első modellem, ami végre már nem ilyen szervezett jellegű fotózás lesz. -
zool1
őstag
Igen. Természetesen, csak nem küldjetek el melegebb égtájakra. A másik az hogy nem fogok mindenféle hülyeséget feltölteni ide.
u.i.: lehet hogy egyáltalán nem is kellett volna ide feltölteni....... És még a hsaználat utasítás elején tartok. De ez a képről le is jön úgy hogy.....
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
Ha megengeded, akkor a képednél elsősorban nem a gépkezeléssel van a probléma. A kompozíció az ami itt teljesen rossz. A dolog lényege az lenne, hogy olyan nézőpontot keress ami nem szokványos, mindennapos. Ha jobban belegondolsz te is így látod a rózsát nap, mint nap, ahogy a képeden van. Felülről. Más is így látja, tehát nem valószínű, hogy bármi reakciót is kiváltana belőle a kép.
A másik dolog, hogy igyekszünk nem középre komponálni a témát, mert unalmas lesz. Ez a fotózással ismerkedők egyik hibája, de idővel rájössz te is, hogy van sokkal jobb ennél. Ha gondolod keress rá a harmadolás vagy az aranymetszés szabályára a neten.
Felül is zavaró egy kicsit a másik rózsa vörös foltja, elviszi a szemet. Próbáld meg újra lefotózni, de máshonnan nézve. Azt nem tudom, hogy hány óra körül készítetted, de nekem kicsit úgy tűnik, hogy még, vagy már erős volt a napsütés az meg nem tesz túl jót a képeknek.
Remélem mondtam valami hasznosat.[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
A múltkor sok mindenkinek volt 70-300-as zuiko obija. Van még valakinek eladó? Ha igen, írjátok meg priviben, hogy mennyiért. Nem vagyok anyagilag nagyon eleresztve, de ha valaki jó árat mond, megveszem.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
SpongyaBob
veterán
Csak hogy ne haljon ki teljesen a topik:
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
szaby_gyerek
tag
válasz SpongyaBob #4280 üzenetére
Hű, erre nagyon kíváncsi leszek. Ugyebár most minden E-xxx tulajnak ez a gép lesz a lépcső felfelé. Az E-5 eszméletlenül drága, de ha az üvegek már megvannak, akkor szeretnénk azokat a jövőben is használni, korszerű vázakon.
Első alkalommal próbáltam ki ISO1600-on az E-620-t, flickr méretben meg sem lehetne róla mondani...
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #4280 üzenetére
Mar 1 eve kellet volna.
Lehet visszaterek hamarossan a taborba E1 el
-
nesa
veterán
-
SpongyaBob
veterán
válasz Mr.Csizmás #4285 üzenetére
Csak az E-5 sajna amiben van video A következő vázakban szerintem már FHD video lesz..
Nesa: Olvastam odaát a hirdetést..
szaby_gyerek: Én is simán használom a 620-at ISO 1600-on, LR-rel gyönyörűen lehet szűrni
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz szaby_gyerek #4281 üzenetére
Ha nem szúrják el kapkodós paraméterekkel ezt az e50-et, akkor szerintem sok korábbi e3 tulajnak is alternatíva lehet nem csak az e-xxx-ről felfelé kacsintóknak. Az e5 árát az e3 tulajok többsége se nyeli le.
Elvileg már nagyon jó fejlesztéseket rakhatna bel az oly, így csak remélni tudom, hogy nem fogják a gép képességeit a már 1 éve meglévő e5 képességeinek túlszárnyalásától való félelem miatt korlátozni. Mondhatni nem okozna nagy nehézséget, hogy sokkal jobb képességű gép legyen az e5-nél. Jöhetne bele a fullhd videó, videó alatti AF, meg ahogy Roboter reklamálta a másik fórumon, most már jöhetne egy új szenzor az e50-be, esetleg 1-2 plusz fps sorozat módban.
-
DEx-
tag
-
SpongyaBob
veterán
válasz sebgutkopf #4288 üzenetére
Egyetértek veled, szvsz mindenben jobbnak vagy legalább olyan jónak kell majd lennie az E-50-nek (nevezzük így), kivéve a szigetelt vázat, azt ugye csak a pro gépek kapják meg.
Előreléphet(né)nek szenzorban, sorozatban és videoban..[ Szerkesztve ]
-
szaby_gyerek
tag
válasz sebgutkopf #4288 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy egy jól sikerült E-50-el tovább faragná a potenciális E-5 vásárlók táborát. Nehéz elképzelni egy olyan termékpalettát, ahol a pro gép csak az "időjárásállóságot" tudja felmutatni maga mellett, és szinte minden másban a majd' fele annyiba kerülő gépe jobb.
Vagy ha mégis nagyon ütősre sikerülne, akkor gondolom az ára is közelebb lenne az E-5-höz. Persze ennek ellenére bizakodó vagyok nagyon.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz szaby_gyerek #4291 üzenetére
nem lenne egyszerűbb levinni az E-5 árát? és akkor egálban lennék, E-50 + időjárás = E-5, x % felárral.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
szaby_gyerek
tag
válasz Mr.Csizmás #4292 üzenetére
Akkor nagyon fordulna a világ. Ütős E-50 és olcsóbb E-5 egy időben?
Egyébként ez azért érdekes, mert a sensor eléggé cserére érett már. És vannak is pletykák, miszerint az Oly tervezett [vagy csak érdeklődött egy másik cég terméke iránt?] valami újabbat és jobbat. Milyen furcsán festene, ha a gyengébb modell tudna jobb képminőséget felmutatni?
-
ftc
nagyúr
válasz szaby_gyerek #4293 üzenetére
_Nem lenne furcsa mivel ha van hiba ott előjönne
-
SpongyaBob
veterán
válasz szaby_gyerek #4293 üzenetére
Az új modellek, függetlenül attól hogy mely kategóriában vannak az esetek többségében tartalmaznak újításokat Ez így van jól.
-
nesa
veterán
Ezert nemszeretem a canikon forumokat olyan tuti megmondo emberek vannak hogy az ember falnak megy, ilyet osztanak nekem hogy a kiegest nemlehet visszahuzni
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #4298 üzenetére
megsugjam mennyit erzek a DXO szamok alapjan az E510=10fe VS D90 =12,5fe bol ? a dxo merese nem jÓÓÓ!
Nikon nem zajosodik a sotet reszek felhuzasokor annyira de kb mind1 mivel dolgozol, ha jo az uveged.En az 510 kepeit nagyon jol visszabirtam huzni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest