Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #4395 üzenetére
Én is ignorálom egy ideig az ilyesmit, de baromira nem bírom, amikor lekompaktozzák a 4/3-ot.
-
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #4395 üzenetére
Ense szolok inkabb bele, erdekes egy tarsasag az biztos,tisztelet a kivetelnek.
Azert en eladtam a D40 et es most kiszemeltem egy (szar kompakt) E520 at, csak van a szetten felesleges 40-150..... ami nem kell.
-
zool1
őstag
Először is elnézést ha vitát robbantottam ki. Remélem azért nem haragszik rám senki.
-
zool1
őstag
válasz Mr.Csizmás #4387 üzenetére
Khm.....az illetőnek ha jól tudom nikonja van.....
u.i.: félreértés ne essék én nem akartam/rok a gépemtől megválni csak amit hallottam megkérdeztem, nekem is mint suttyó tanuló "fotós" gyanús volt.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #4391 üzenetére
Á, nem mind
-
madgie
titán
válasz SpongyaBob #4389 üzenetére
Látnátok, milyen köröket futok le mostanság a Nikon DSLR topikban...
-
zool1
őstag
Üdv!
Mivel nem értek hozzá, azért kérdezem meg itt!!! Szóval egy két fórumon és másoktól is hallottam a következőt. Igaz e hogy az olympus e 4xx, és az e 5xx széri alapból sötét/es képeket csinál még akkor is ha tegyük fel szakértő kezekben van. Erősítsetek meg ugye ez nem így van..!!!!!!!
-
zool1
őstag
Üdv!
Elnézést az offért , de keresek egy Olympus Zuiko 40-150/F4-5.6 használtat jó állapotút. Hátha valakinek van ilyen eladó sorban.
-
ftc
nagyúr
Tegnapi napom
-
nesa
veterán
Nemakar valaki szabadulni 4xx geptol?
-
JohnyBlue
addikt
Tudom, hogy nem nagyon vág a témába de azért csak Oly-s a kérdés.
Tehát, a fiókomban találtam egy majdnem bontatlan Oly-s dobozt melyben volt egy Olympus OM-4 fényképezőgép objektív nélkül. Amely szerintem nulla expos Gyorsba szétnéztem az ebayen és valami elképesztő árakon árusítják őket. Kérdésem az lenne, hogy érdemes e eladni vagy tartsam meg a jó befektetés végett? Illetve .hu ban vannak olyan arcok akik megveszik?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
JohnyBlue
addikt
Tudom, hogy nem nagyon vág a témába de azért csak Oly-s a kérdés.
Tehát, a fiókomban találtam egy majdnem bontatlan Oly-s dobozt melyben volt egy Olympus OM-4 fényképezőgép objektív nélkül. Amely szerintem nulla expos Gyorsba szétnéztem az ebayen és valami elképesztő árakon árusítják őket. Kérdésem az lenne, hogy érdemes e eladni vagy tartsam meg a jó befektetés végett? Illetve .hu ban vannak olyan arcok akik megveszik?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
zool1
őstag
válasz SpongyaBob #4373 üzenetére
Üdv!
Köszönöm az iránymutatást nem veszitek el a kedvem a fotózástól, épp ellenkezőleg.
-
SpongyaBob
veterán
válasz sebgutkopf #4372 üzenetére
Nekem mindegy mit használ, csak azt akartam tudatni vele, hogy ebben az (ár)kategóriában van jobb..
Dehogy akarom Én elvenni a kedvét a fotózástóli11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
sebgutkopf
őstag
válasz SpongyaBob #4371 üzenetére
Ha most nem igényel jobbat, akkor miért verné magát költségbe? Majd ha tudja és tapasztalja, hogy valamiért szűkösnek érzi a már amúgy is meglévő sigmát, vagy valóban jobbra vágyik, akkor majd költ rá. Mondhatni azt is, hogy nem szabad elrontani az édes tudatlanságot, legalább nem fáj a szíve nagyon drága üvegek iránt, ha a céljának az is megfelel. Addig lesz boldog, amíg nem látja a drága üvegek képminőségét, ne rontsuk el a kedvét rögtön!
[ Szerkesztve ]
-
-
-Shadow-
aktív tag
Kezdésnek minden obinak örül az ember, aztán amikor van szerencséje egy jobbat kipróbálni, netán meg is venni, akkor jön rá, hogy mi is a különbség. Mikor megvettem az 50-200-at a 40-150 helyett, konkrétan besza-behu állapotba kerültem az első képek visszanézése után. Jó kis kitobi a 40-150, de az 50-200 egy nagyon más világ. Ha van lehetőséged spórolni egy jobb darabra, akkor meg fogja hálálni, abban nyugodt lehetsz.
-
zool1
őstag
válasz SpongyaBob #4365 üzenetére
A fent említett objektívet (sigma) az e-510-el együtt vettem. Tudom hogy nem egy top objektív...de tényleg annyira nem az igazi?! Gondolom egy kezdőnek egy darabig elég....
-
zool1
őstag
válasz SpongyaBob #4363 üzenetére
Szia!
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A vaterán láttam 29.000 hufért, lehet hogy beruházunk egybe. De lehet, hogy a Sigma 55-200/4.0-5.6 DC objektív mellé teljesen felesleges, nem tudom.....
[ Szerkesztve ]
-
zool1
őstag
Üdv!
Olympus Zuiko Digital ED 40-150 1:4-5,6 objektívet használ(t) esetleg valaki? Ha igen megosztaná velem a tapasztalatát. Előre is köszönöm.
-
szaby_gyerek
tag
válasz SpongyaBob #4360 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor az E-4xx-esekben is BLS-1 van, a különbséget pedig a kisebb méret és az abból következő kisebb markolat adja.
-
SpongyaBob
veterán
válasz Mr.Csizmás #4359 üzenetére
Pontosan, az E-620-ban BLS-1-es van Hogy miért pont ez a kivétel azt nem tudom.
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-Shadow-
aktív tag
Köszi a segítőkészséget urak!
Eddig ftc kolléga komáromi ajánlata a legközelebbi, ha belefér az időmbe, hogy elugorjak érte, akkor jelentkezem! -
-Shadow-
aktív tag
Urak, nem lenne valakinek egy töltője kölcsönbe 4-5 napra? Mondjuk valaki olyannak, aki közel is lakik hozzám? Csütörtök reggel megyek egy workshopra horvátokhoz és marha jó lenne, ha éjszaka egyszerre tudnék két akksit tölteni.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #4346 üzenetére
Az előző lányok szervezett fotózás alanyai voltak, tehát többen voltunk fotósok, meg a téma is adott volt. Itt most tudtam nyugodt körülmények közt fotózni, szóval volt idő kreatívnak lenni, senki nem állt a hátam mögött, hogy ugyan adjam már tovább a rádiós kioldót, mert ő is fotózna.
-
tzimash
őstag
válasz SpongyaBob #4345 üzenetére
Valahogy a 35mm jobban bejött, más látószög, univerzálisabb felhasználás, kisebb, könnyebb.
-
tzimash
őstag
válasz Mr.Csizmás #4339 üzenetére
tudom, tettem is egy ajánlatot a hirdetésedben
-
tzimash
őstag
Eladó egy Sigma 105mm EX DG Macro objektív.
Karcmentes, doboz, tatyó, napellenző van hozzá. Valahol az egyik belső lencsetagon van egy porszem, de ez nem zavar bele a képalkotásba.
75k az ára, érdeklődni priviben.ZD 35mm macro-t beszámíthatok éppen
-
JohnyBlue
addikt
válasz Mr.Csizmás #4333 üzenetére
Há' mit kell ezen kifejteni?
Hátamon Oly-s hátizsák, testemen keresztbe Panás állvány táska, fejemen bézból sityak, előttem "bazi nagy" állvány, azon valami fényképezőgép ami nem a szokásos CanoNikon jószágok. Cigaretta művészesen az arcban. Jönnek majd a csajok...sima ügy Főleg ha még rájuk rájuk pillantassz olyan érdekesen hideg tekintettelhttps://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
-
nesa
veterán
En igy csinaltam, es kesleltetes volt talan 1 vagy2 Mp a tukorfelcsapasnal birod masodpercenkent alitani.
Amugy nalam gazvolt hogyha 14mm en probaltam akkor tuti valami giliszta ment hameg ra kozelitettem tuti akkora volt ami nemfert bele, kiszamitani nemlehet semmit, lesz amilyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zool1
őstag
Üdv!
Augusztus 20-án szeretnék tűzijátékot fényképezni, egyenlőre állvány nélkül. Mire kell hogy figyeljek.
-
Zso2
őstag
Srácok, valaki nem tudna linket e420 magyar használati kézikönyvhöz?
Nagyon kellene, hogy első dslr gépet átlássam...
Ezekhez létezik magyar menü szoftvercsere ,vagy felesleges ilyenekkel sz@rakodni?Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
csaszi72
senior tag
Lemaradt....
E510 Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
csaszi72
senior tag
Hola!
Az első dSLR-em, az első fotóm.
Picsába már a harmadik hobbim születik.....[ Szerkesztve ]
Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
buehler
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy E-400-as gép és egy Sigma 18-50 mm obival kapcsolatban.
Végtelenre állított fókusznál mögé fókuszált képeket kapok. Azt hiszem csak végtelen fókusznál, mert közelinél mintha pontos lenne. Másik objektívvel (ZD 40-150) jó és pontos. Természetesen ezek az autófókuszra vonatkoznak, tehát az AF nem okés.
Firmwaret frissítettem. A váz a legújabbat kapta, amit talált, viszont az objektívhez nincs frissítés. Azon az alap 1.0 zakatol... Próbáltam teljes resetet, mert valahol olvastam, hogy működött az illetőnek. Nekem ez se.Van valami ötletetek? A hivatalos Sigma szervizen kívül! Van valami okosság (egy rejtett szerviz menü, vagy debug mode vagy valami), ahol én is tudnám kalibrálni? Sajnos, a hobbista kategória gépeiben nincs meg az finom hangoló, ami a jobb vázakban benne van. Pedig most jól jönne.
Köszönöm!
-
Otisz
őstag
1 hete van egy Olympus E-410-esem 17.5-45-ös obival.
Milyen obit javasolnátok hozzá? Esetleg egy Zuiko Digital 40-150mm?
Tudom függ, hogy mire használnám (meg persze a rászánt összegtől is). Lényegében mindenre kellene, mint egy kezdő DSLR-esnek.[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
sebgutkopf
őstag
Ha kiismered a gépet és tudod milyen fényviszonyok között milyen expó korrekcióval érdemes dolgozni, akkor ezek a dinamikabeli különbségek elég jól áthidalhatóak.
Amióta megvan az e3 mellett a kis gagyi nex3 egyértelműen látom a sony szenzor mennyivel nagyobb dinamikával rendelkezik a csúcsfényeknél. Természetesen nyilván raw-ból próbálom mindenhol a legjobb eredményt elérni, de alapvetően azt tapasztalom, hogy a sony szenzor esetében még túlexponált kép esetén se kell visszahúzni a képből, mert egyszerűen nem ég be. Azonos expó esetén pedig az e3 esetén a visszahúzott részek hamar átlépik azt a szintet ahol már színi információ nincsen, csak fekete fehér a visszanyert adat nagy része. Ezzel szemben a sony szenzornál minden megvan.
Kicsi az esélye, de nagyon örülnék neki, ha az oly a jövőben a pana helyett a sony-tól rendelne szenzorokat, akár baltával méretre vágottakat.
-
sebgutkopf
őstag
válasz szaby_gyerek #4291 üzenetére
Valahol kénytelen lesz pedig az Oly a farkába harapni. Az alapvető gond, hogy hiába jó az e5, már megjelenésekor is elmaradt az árkategóriájától képességeiben, ma pedig még elavultabbnak számít.
Kérdés mit választ:
1. kihoz egy versenyképes e50-et, ami ugyan végképp perifériára taszítja az e5-öt, de az új gép végre sikeres lehet és megállhatja a helyét a piacon. Ezzel nagyjából elveszítenek 3 vásárlót az e5-től, mert azt úgyse veszi senki mint alibi terméket. A fontosabb ebben az esetben a termék üzenet értéke is lenne, hogy tudnak és akarnak még jó és versenyképes tükrös gépet csinálni, ami végre valóban fogyhat.
2. bekorlátozzák az új gép képességeit az e5 miatt ezzel betartva a hierarchiát, és akkor lesz még egy érdektelen gépe a piacon, amit senki se vesz meg és ezzel az egész tükrös vonalát elcseszi az oly.Remélem az első verziót lépik meg. Ha mégsem akkor egyértelmű, hogy már nem gondolják komolyan a tükrös gépeket. Bizakodásra adhat okot, hogy az e30-ba is be merték rakni az e3-nál modernebb szenzort. Aggodalomra pedig az ad okot, hogy már évek óta képtelen az Oly elszakadni attól a kiszuperált mára már ócska 12 MP-es szenzortól.
Pedig jót tenne a tükrös vonalnak, ha jobb szenzor lenne benne mint a pen-ekben. -
szaby_gyerek
tag
ftc, Rubbi: Most, hogy mondjátok igazatok van. Pont az előző generációban volt, hogy az E-3 után megjelenő E-30 kapott új érzékelőt.
-
ftc
nagyúr
Mivel jó tisztitani a szűrőket? tiszta alkohol?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz SpongyaBob #4300 üzenetére
főleg ha egy jobbféle analóg obit teszel fel
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest