- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Viper26 #5699 üzenetére
Az árukhoz képest abszolút rendben vannak. Persze vannak sokkal jobb objektívek is az mft rendszerben, sokkal drágábban. A külső alatt mire gondolsz? Úgy néznek ki ahogy a fényképen látod. Az építési minőségük hasonló az összes gyártó olcsó kitobjektívjéhez: plasztikfantasztik
De ez a 4/3 topikja, inkább ide gyere a kérdéseiddel -
Viper26
nagyúr
Remélhetőleg nemsoká egy E-PL5-ös kit tulajdonosa leszek..eddig csak kompakt gép volt, szóval nagy váltás lesz.
A kérdésem az lenne, hogy a kit-ben lévő obik mennyire jó minőségűek?Értem ezt a külsőre, és a képminőségre is.
-
-Shadow-
aktív tag
Tudom topicban nem hirdetünk, de érdekelne esetleg valakit E-3, HLD-4 markolattal + 14-54 I. obival? Meg egyéb apróságok mellé.
-
Noss a másik topikban kapott RAW-ok alapján kiderült, hogy nincs baj a gépemmel, csak nem szereti a hosszú záridőt ez a szenzor típus.
1/100 körül már nincs zaj, sőt, 1/500-on ISO800 esetén van kb akkora zaj, mint ISO200-on 1/2 mp esetén.Eddig ezt az infót elrejtette előlem az, hogy Lightroom-ban alapból nyomtam rá a rég beállított szűrőmet, de most hogy áttértem linuxra és RAWTherapy-ra a munka gépemen is, újra szembesültem a kérdéssel.
-
Jó kérdés.
Pont az előbb nyomtam egy reset-et, mert én is valami ilyesmi beállítási gondra gyanakodtam. Most Normal-on van a gradation. Talán pont AUTO-n volt...Nem biztos.
Az árnyék kompenzálást hol találom?Csinálok holnap még pár képet normal gradation-nel, hátha megjavul.
Szerk: A "shading comp." OFF állásban van, bár lehet, hogy csak a reset óta.
-
5381
aktív tag
Esetleg még az árnyék korrigálás is okozhat ilyesmit. (kicsúsztam a szerkesztési időből)
-
Sziasztok!
Tegnap csináltam délután és este egy csomó képet az E-30 gépemmel, és eddig sosem tapasztalt problémába futottam bele.
ISO200-on hatalmas zaj jelent meg a képen, és a második esetben pedig még wignettálás is megjelent, ami nem a lencsétől származik, mert más fénynél készült képeken nem látható, valamit hollámzás szerű sötétebb foltok.
egyik - másikEz mitől lehet? Mondjuk, eddig RAW.ben fotóztam, most pedig jog-re állítottam, de ez akkor is aggasztó.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Van valaki Komárom (környékén), akinek BLM-1 típusú akksija van?
Sajnos azt produkálj a a gép, hogy két kép után villog a piros led visszajelző, mintha lemerült volna. Ha kikapcsolom és vissza, akkor 2 kép erejéig ismét oké.Sw-t szerettem volna frissíteni, hátha, de a kábelt meg nem találom.
Valakinek volt már hasonló gondja? (Szervizben még nem járt.)
Üdv.: Szab
-
bubba33
újonc
sziasztok!
nekem lenne itt egy zuiko 14-54-es obim eladó. sajana a gép zàrhibàs és egy vagyont kérnének a javitàsért. lenne itt esetleg vki akit érdekel??
köcce. -
Kössz,
nikonos 10-20-at 100 körül láttam, ami kicsit sok érte nekem.
A samyang ára meg pláne sok.A manuál fókusz nem lenne baj egyáltalán. Kár, hogy nincs 10mm-es m42-es lencse.
Őszintén szólva, csak próbálkozásnak, ismerkedésnek kellene. Eddig sosem hiányzott a nagylátó, csak kiváncsi vagyok, hogy mit tudnék belőle kihozni.
Ezért nézegettem a Vivitar előtét lencsét.
Ha nagyon gagyi, akkor nem erőltetem.Ja, még valami: mi a különbség a nagyon széles látószögű lencse és a halszem között?
KÖssz!
-
nesa
veterán
En nikon bajonettesrol beszeltem ezeken a nagylatokon nemnehez a manual fokusz, es ha egyszer valtasz rendszert vagy eladni akarod lehet egyszerubb, azert nikon mert azon a blende mechanikus es az adapterbe van olyan amin lehet alitani.
De en kulonossen a 8mm es halszemre gondoltam, nalam most egy samyang van. -
Azt tapasztalom, hogy a pana lassabban tekeri a motort, de célirányosan egy irányba, a Zuiko lencse tized mp-ek alatt beáll egy helyzetbe, majd kis szünet után egy másikba, majd megint szünet és harmadik-ba, stb. Vagyis, mintha a Pana tudná, hogy hol a fókusz és egyból oda tekerné a lencsét, a Zuiko ide-oda állítgatja a motort, mire a végén megtalálja a helyes fókuszt.
Meg fogom mutatni a szervízben, hátha van valami baja, amúgy is furcsán, kissé sercegve jár a fókuszgyűrű, lehet, hogy pucolásra szorul.Más téma: Szeretnék nagylátót és/vagy halszemet.
Nem komoly munkára kell, inkább csak bohóckodni. Szerintetek egy ilyen mit tudna mondjuk a 14-54 II-re tekerve?
Sejtem, hogy nem tökéletes, de nagyon gáz, vagy azért használható? -
Studi
veterán
Nagyon rövid ideig volt csak Pana 14-50-esem, de ilyesmit én nem tapasztaltam, vagy legalábbis nem volt feltűnő. Az biztos, hogy az összehasonlításoknál a 14-54-em képe még nyitott blendénél is élesebb volt, mint a Panáé, hát még azonos blendén.
Félreállítást sem tapasztaltam a Zuikotól, de ha ez van, és következetesen mindig azonos irányba téved (hasonló gyújtótáv/tárgytávolság esetén például mindig front vagy backfókuszos) akkor az E-30-al lehet finomhangolni is az autófókuszt. Nekem szerencsére nem volt ilyen gondom egyik obival sem, mert elég hosszadalmas, macerás a procedúra.
-
Viszont az furcsa, hogy ugyanazokon a vázakon a Pana/Leica lencse sokkal hamarabb állít fkuszt kevés fénynél.
Ez mitől van?
A lencsétől miért függ a fókuszálás sebessége? Nem a váz fókuszál, és a lencse csak megcsinálja azt, amit a váz mond?
Miért állít félre többször a Zuiko lencse, mnt a Pana?Bocs az akadékoskodásért, csak szeretném érteni.
-
Köszi!
Ez megnyugtató. Csak az a furcsa, hogy a gyári kitobi is kb. ezt a sebességet hozta sötétben, csak nem szaggatottan, hanem folyamatosan. A Leica 14-50 f3.8/5.6 pedig kb. harmad-, néha negyedannyi idő alatt állít élességet sötétben.
Mindegy. Ha nem hiba, akkor örülök neki.Kössz!: R
-
Sziasztok!
Van egy 14-54 2.8-3.5 II lencsém.
Az a problémám vele, hogy az AF kevés fény esetén szaggatottan állít élességet. Ezt úgy kell elképzelni, hogy állít valamit, majd korrigál, és ezt eljátssza vagy 3-4-szer, mire valóban éles lesz a téma.
Ez ismert jelenség, vagy hiba?
A gépen (E-30) és a lencsén is a legutolsó szoftver van.Kössz!
-
5381
aktív tag
No meg kíváncsi lennék, hogy az Oly90-250-el, 250mm-en, f2.8-on milyen képet adnak?
-
5381
aktív tag
Köszi az infókat! Egyelőre még minden rendben a vázammal, ha majd tönkremegy, akkor akarok valamit helyette és még csak az irányt keresem. Lehet felkeresem olyékat egy tesztelésre. A vásárlásnál úgy is venni kell majd egy adaptert a váz előtt, akkor veszek egy tagsági kártyát, a vázat pedig majd kedvezménnyel veszem. Ez jó módszer
Meg egyébként is, tök szimpatikus az egész olympus, ilyen egy hetes teszteket szerintem más cég nem nagyon osztogat. Csak kár, hogy kitagadták a 4/3-ot. Próbálni kell az M1-et, hogy tényleg ugyan úgy viszi-e az obit, mint a 620 és tesztelni kell az M5-öt, hogy mennyivel lassabb. Bár a Bigma egyébként sem egy TGV, nem lenne jó tovább lassítani.
-
Studi
veterán
Nem tudom ismered-e az Olympus Mintabolt teddpróbára akcióját? Egy korrekt kaució mellett ingyen ki lehet próbálni az aktuális gépeiket egy hétig. A korlátozás mindössze annyi, hogy egyszerre egy objektívet és egy vázat tudsz elhozni. Érdemes előre egyeztetni velük, hogy mit, mikor szeretnél kipróbálni. (nem tudom, hogy 4/3-mikro4/3 konvertert tudnak-e adni mellé, de ha szépen mosolyogsz és elmondod milyen obit szeretnél próbára tenni tán még örülnek is a tapasztalataid megosztásának...
)
Neked mindenképp a keresős vázak között érdemes válogatni, az E-M1 a top, az kezeli teljes értékűen az objektívjeid. Ami még van, az az E-M5, E-M10, ezekkel a fókusz biztos lassabb lesz, de olcsóbb, korrekt vázak. Az E-M5 már használtan is szokott lenni.Egy másik tipp: ha veszel bármi Olympus apróságot a Mintaboltban (ez sajnos csak Budapesten él), akkor 8e Ft-ért vehetsz egy Prémium Klub tagsági kártyát, amivel viszont minden későbbi vásárlásodra kapsz 15% kedvezményt. Ez egy váz vásárlásánál azért elég szép megtakarítás tud lenni.
-
5381
aktív tag
Természetjáró vagyok, ezzel a csomaggal már nem korlátoz a technika, közelről - távolra mindent rögzíteni tudok, amatőr szinten, bőven jó minőségben. Nem is szivesen válnék meg tőlük. Szerintem az utolsó 50-500-at én vettem meg, azok közül, amiket a boltok árultak(szerintem már aggódtak is, hogy rajtuk marad). Akkor már egy ideje nem jöttek 4/3 vázak, talán még az E5 jött ki utána.
Tényleg komolyan van árazva az M1. Borítja a hagyományt, miszerint az objektívek drágábbak, mint a váz. Az a baj, hogy pont az 50-500-hoz kellene AF, mert nem esik kézre az élességállítás, ha stabilan akarom tartani az objektívet. A Sigma 105 az eleve manuálban van használva, a 9-18 meg nagy élesség tartomány ad, az is jó manuál fókusszal. Lehet betámadom valamelyik mintaboltot, ahol lehet próbálgatni, hogy mennyire is működik az AF a bigmaval. Köszi a választ! -
Lassú Víz
addikt
Kell egy próba. Amikor a Sigma makródat felraktam rá, nagyon lassan fókuszált az E-M1. Gyakorlatilag használhatatlanul. Viszont a Zuiko objektívekkel nem tapasztaltam ilyet.
5381:
Szintén a korábbi objektívek támogatása volt a fő érv ami miatt E-M1-et vettem. Nem bántam meg. A markolattal elég nagy és stabil egy 50-200-ashoz is, ugyanakkor kicsi és könnyű is tud lenni egy 17-es fix objektívvel. -
Studi
veterán
Szia!
Azért vagyunk még egy páran!
Szép obi gyűjtemény ez, az 50-500-as igen ritka darab.A helyzet az, hogy a két rendszer eltérő élességállítást használ. A 4/3-os vázakon fázis-érzékelés alapú élességállítás van, míg a m4/3-os vázak legtöbbjén kontraszt alapú. Ez más motorizált mozgásokat is igényel az objektívektől. Van átalakító, megy is fele az élességállítás, de sajnos a 4/3-os obik elég lassan fókuszálnak a mikrós vázak legtöbbjén.
És hogy miért a legtöbbjén? Mert van egy kivétel, az Olympus E-M1 szenzorán vannak fázis-érzékelést tudó területek, így ez az egy mikrós váz a saját sebességükön kezeli a 4/3-os objektíveket is. Sajnos ez jelenleg az Olympus egyetlen valóban profiknak szánt váza, és ez az árán is megmutatkozik.
-
5381
aktív tag
Sziasztok! Most találtam erre a fórumra, azt hittem már rég kihaltak a 4/3 használók
Én egy E620-at nyúzok már jó pár éve és komolyan aggódok, mi lesz, ha cserélnem kell valami miatt a vázat. A micro vázak tudják kezelni, a régebbi 4/3 obikat? Jelenleg mindenre van objektívem, ami nagyon szükséges, nem szeretnék teljes rendszert cserélni. Szóval ezeket tudnám valahogy használni OM-D, vagy egyéb vázakon:
Sigma 105, Oly 9-18, Sigma 50-500. -
Sziasztok!
Egy Panasonic/Leica lencse optikai stabilizátorának kellene működnie E-500 gépen?
Nálam egyelőre nem műxik. Tolok firmware frissítést mindkettőre, ha lehetséges, de kicsit félek, hogy hasztalan.
Van bármilyen tipp, vagy infó, hogy miként kellene működnie?Kössz!
MrChris: Értem. Én anniyt látok a képeken, hogy minimáls a különbség, de az E-500 képein mintha fel lenne húzva a szaturáció az E-30-hoz képest.
Azonos expozíció mellett az E-30 kevesebb színt produkál, de Lightroom-ban feljebb lehet venni beégés nélkül, mint az E-500 esetén. Vagyis simán hozható az E-500 képi világa. -
MrChris
nagyúr
A Kodak érzékelős Olyknak kedvelt, tetszetős a színvilága, nehéz elmondani elsősorban a kék ég mélysége, de más színeknél is jellegzetesek. Innen ered az "Olympus meleg színei" ami sokaknál fogalommá vált, bár sajnos már azt sem tudják hogy az E-10 és leginkább az E1-től ered. Meg az első néhány 4/3 gép (E300, E500, E400), meg több kompakt is. És ezeknek voltak "Olympus meleg színei", a többi már nem ilyen.
Minden gyártó más nyersanyagból dolgozik. szerintem a bayer-rács színszűrő színanyaga lehet mögötte, de ez puszta laikus spekuláció. A Kodak azért színanyagok terén a legfejlettebb cég volt. -
Studi
veterán
A 40-150/3.5-4.5 az tényleg nagyon szép képű obi, szerettem én is.
Sajnos fillérekért mennek manapság el ezek a készletek.De a 14-54 tényleg relatíve olcsó már, és nagyon szép képe van, az a 14-45-ös kitobihoz képest elég jó előrelépés. Vagy egy 25/2.8-at láttam mostanában hirdetésben, talán itt a hardveraprón.
-
Köszi, ez a B terv egyébként. Vagy relatíve olcsón szerzek valami obit az E-330 mellé, vagy eladom. Azért sajnálnám, mert mind a két gyári zoomobija megvan hozzá, és ezek még a jobb fényerejű (na nem sokkal, csak 5.6 helyett 4.5 a végén), jobban megépített obik. Amúgy meg magát a gépet szeretem.
-
válasz
MrChris #5650 üzenetére
Még nem volt időm a képminőséget megvizsgálni, mert a hétvégén nem tudtam vele foglalkozni, de a napokban ezt is összevetem.
Azt már sokan mondták, hogy az e-500 színei szépek, de azt - összahasonlítási alap hiányában - sosem tudtam, hogy ez mitől van; az érzékelő szénmélysége jobb, vagy más miatt?
Az E500-zal is RAW-ban lőttem szinte mindig, és a legtöbb esetben alakítottam is a színeken, legalább egy kicsit. A dinamikától és a színmélységtől jobban félek.Nekem elsősorban a gép nagyobb mérete, vakuszinkron csatija és általában nagyobb tudása volt az indíték a vásárlásra.
-
Studi
veterán
Más rendszert.
Sajnos a fix alapok nem a 4/3 területe, gyakorlatilag háromféle létezik: van egy Olympus Zuiko 25/2.8 palacsinta obi: nem tökéletes képminőség, de a kitobiknál jobb, pici méret, ekv 50mm-es gyújtótávolság.
Létezik egy Leica 25/1.4, perfekt minőség, de sajnos még drágább is, mint a m43-os kistestvére, és nem túl könnyű beszerezni, klasszikus ekv 50mm ez is.
Létezik egy Sigma 24/1.8-is, ez ekv 48mm, sehol nem láttam még ilyet, de talán e-bayről néha lehet lőni.+1-ként van a Sigma 30/1.4, ez néha tényleg felbukkan, nyitva kicsit lágy, de vállalható a képe, masszív felépítés, korrekt darab, de ár/érték arányban szerintem a 14-54-es zoom sokkal jobb, és képminőségre sem marad nagyon el.
-
4/3-os gépre (Olympus E-330) kéne nekem egy fix alapobi (valahol 24 és 40 mm ekvivalens között).
Mit ajánlanátok?
-
Desmond99
csendes tag
Olympus E3
Sok kiegészítővel (távkioldó, CF és XD kártya, töltő, CD, pánt stb.gyári akksik) eredeti dobozában eladó a fent nevezett megkímélt 51ezer expós (150 ezerre van tervezve).
Korának megfelelő állapotban
(tiszta kereső+tiszta szenzor)Sn:d70508922
+ hld4 gyári markolat.
Olympus zuiko 50mm f2 85000ft
sn:010201394Olympus zuiko 9-18mm f4 85000ft
sn:300203899Olympus zuiko 40-150 f3.5 fém bajonett(egy nagyon pici karc van rajta képalkotást nem befolyásolja,rekeszelve sem) 17.900.ft
sn:136255737Metz Af 48 rendszervaku (olympus talp) +diffuzór+garryfong deritő 38.500ft
sn:nem találtam rajtaKérésre mindenről képet küldök!
Minden papírral, dobozzal stb.Érdeklődni lehetőleg telefonon:
nullahat-harminc-ötszáz-nyolcvan-kilencvenhárom -
Sziasztok!
Tegnap végre megkaparintottam egy E-30-as gépet.
Nagyon bejön. Végre van mérete a gépnek.
A probléma, hogy a korábban vásárolt 14-54 2,8-3,5 II. lencsém kissé lassan és szakaszosan fókuszál.
Ez így volt az E-500-on is, de azt hittem, hogy az E-30-on gyorsabb lesz. Nem lett.Van valami beállítás erre vonatkozóan? Vagy nézessem át a lencsét? A fókuszgyűrűje amúgy sem jár olyan olajozottan, mint a jóval olcsóbb kit obikon, ez már az elején furcsa volt.
Bármi tipp, ötlet jól jönne.
Kössz!
-
Köszi az infót.
Eladnék egyet, de még nincs nálam.
Igen, én is erre gondoltam, de még nem tudom, hogy meg akarom-e tartani az E-500-at.(#5643) nesa: Egyelőre nincs konkrét elképzelésem az áráról. Lehet, hogy egy E-500-assal együtt jobb árat kapok majd érte. De amint hozzámkerül, szólok. Hátha addigra már sejteni fogom, hogy mit kérjek.
-
Igen, csak így senkinek nem kell, mert szét lett szedve.
Hiába mondom, hogy a lényegig nem jutottam el, mert az még két panel eltávolítása után válik láthatóvá, de már "meg van bütykölve", "buherált", stb.
Hazudni pedig nem fogok.
Lehet, hogy megtartom és átalakítom infravörössé, vagy valami ilyesmi.
más: Egy Leica D VARIO-ELMAR 14-50mm f/3.8-5.6 ASPH. Mega O.I.S. lencse mennyit ér jó állapotban?
-
still2
tag
Sziasztok!
Van egy Olympus E-620-as gépem, egy 14-42-es kit obival amelyek eladóvá váltak. Akit érdekel privátban várom a kérdéseit.
-
-
válasz
Lassú Víz #5636 üzenetére
El akarom adni, és mindenki expo számot kér.
Leírtam nekik őszintén a szituációt, és majd eldöntik, hogy akarják-e így a cuccot, vagy sem.
Ha nem, akkor saját magamnak szétszedem, és rakok bele egy odaillő kapcsolót, akár úgy, hogy az ajtó kapcsolgassa, akár kézzel kapcsolhatót, hogy lehessen expo számot olvasgatni.
Ez normál esetben 2*2db forrasztás. mobil telefont is forrasztottam sikerrel, úgyhogy nem hinném, hogy baj lesz.
A beavatkozásról csinálok fényképeket, amit megmutatok a vevőnek, és így láthatja, hogy nem egy buherált sz*rt vesz, hanem egy buherált, de hibátlan gépet.Jobbat nem tudok.
-
-
válasz
Lassú Víz #5634 üzenetére
Nem tudom, mit tett vele az előző tulaj, de sajna ebben az állapotban nincs expo szám kiolvasás.
A szervíz sem tud mást. Sőt, javítani sem tudják, mert nincs alkatrész. Külföldön sincs.Tehát vagy magjavítom házi módszerrel (talán nem okozok benne kárt, egy mikrokapcsoló beépítésével), vagy nincs expo szám...
-
Lassú Víz
addikt
Pedig ott van az. A kis pöcök az XD kártya alatt és a kereszt az ajtón nyomja be.
-
Szia!
Találtam egy mikorkapcsolót az XD kártya foglalat alatt, de ezzek két probléma is van:
Egyik, hogy kiába nyomom meg csavarhúzóval, nem reagál rá, hiába fújom ki, semmi nem történik.
A másik, hogy nem is értem, hogy ezt mi tudná megnyomni, hiszen a kártya fedélen lévő kiálló műanyag nem ér el odáig csukott állapotban, ahol a kis kapcsoló van.
Lehet, hogy hiányzik egy alkatrész?Más módszer nincs az expo szám kiolvasására?
-
Studi
veterán
A memkártya fedelénél van valahol egy pici mikrokapcsoló, próbáld megpiszkálni, szerintem beragadt. E-500-nál nekem simán működött ez a módszer.
szerk: sőt, gyakorlatilag az összes nálam megfordult tükrös Olynál ment ez (330, 400, 500, 510, 520, 30), kivéve az E-5-öst, ott már az újabb, PEN-eknél is alkalmazott módszer megy (menü, lcd fényerő állításnál).
-
Sziasztok!
Oly E-500 expo számát hogy lehet meghatározni?
A neten talált leírások mind úgy kezdődnek, hogy nyissam ki a memkártya fedelét, majd kapcsoljam be, és ekkor megjelenik egy felirat, hogy nyitva van a memkártya fedél.
Nos, nálam nem jelenik meg.
Itt elakadok az összes lerással.Van valami más módszer?
Kössz!
-
t.imi
addikt
Nagyon köszönöm mindenkinek az értékest.
Sajnos csak sűrített levegő van otthon, azzal is megprobálhatom tisztítani?
Eladni max alkatrésznek ezek szerint, de a javítás a legolcsóbb megoldás ahogy nézem.Esetleg létezik olyan fotós bolt, ahol ezt beszámitjak bagóért és garral adnak használt vázat?
Most nincs keret sajnos komplett szettre, de madarakat lődözni nem ideális ez a váz. -
Lassú Víz
addikt
Ha jól tudom 40 ezer a javítása. Kb ennyiért kapsz ismeretlen előéletű használtat is. A javítás után meg lesz teljes körű fél éves garanciád is. Érdemi előrelépés E30, E3, E5. Vagy m4/3 ha szereted az Olympust. Most pl. E-PL5 van nagyon jó áron, de azért jelentősen más a fogása mint az E520-nak. A 4/3-os obikkal csak az E-M1 biztost teljes értékű kompatibilitást, a többinél az AF lelassul és nem véletlenül javasolják az S-AF + MF üzemmódot melléjük.
Én vagy javíttatnám, vagy eladnám a tele obit, (a vázat fókuszhibásan a kutya se veszi meg, elhallgatni meg tisztességtelen), és vennék egy E-PL5 DZK kitet vagy egy E-M10 kitet. Az 50-es obit egy adapterrel megtartanám makrózni, portréra pedig még vennék egy mZD 45-ös-t.
Ha eddig elégedetten használtad az 520-ast javíttasd meg. Minden más megoldás a többszöröse lesz. Viszont, ha úgy érzed, hogy a gép képességei már korlátoztak a megfelelő kép elkészítésében (ISO, zaj, felbontás) akkor rendszerváltás, de alapos körülnézéssel más gyártók kínálatát is beleértve. A meglévő objektívjeid nem indokolják a rendszerben maradást.
-
Studi
veterán
Szia!
Mindenekelőtt egy jó erős körtepumpával/blowerrel fújj bele a tükörakna aljába, mert nagy valószínűséggel az AF szenzorok ra szennyeződés került. Érdemes a gépet fejjel lefelé tartani közben, hogy ne a szenzor felé terelődjön a mocsok. Ha szerencséd van, akkor ezzel kész is lehet.
Az 520-as vázak jó állapotban 30-35e Ft-ért szoktak menni, és az áruk lefele mozog erősen.
A rendszeren belül még mindig előrelépés lehet akár egy E-620-as, akár egy E-30-as. Utóbbi nagyon komoly gép, sok AF pont, két vezérlőtárcsa, kihajtható-forgatható LCD, kényelmes fogás (főleg ha sokat telézel). Sajnos a szenzora nem túl friss, de azért el lehet vele lenni. A 620-as is jó gép, több fókuszponttal dolgozik, mint az 520-as, szintén kihajtható kijelzős, az egyetlen gyenge pontja a fogása, sajnos még az 520-asnál is kisebb markolatot tettek rá.
-
t.imi
addikt
Reggelt.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy e520-m kb 7000 expoval és elkezdett rakoncátlankodni.
1.4x telekonverter, 14/42, 70/300, ed 50mm objektívvel is sokszor képtelen eltalálni a megfelelő fókuszt.Érdemes foglalkozni a javítással v nézzék egy másik 4/3 gépet?
Ill. mennyiért lehetne eladni, ha amellett döntők és milyen 4/3 gépet nézzek ami elboldogul a fenti obikkal?Köszönöm előre is a segítségeteket
-
ftc
nagyúr
E520 eladó akit érdekel privát
-
Studi
veterán
Profi vázakra szoktak várható élettartamot, esetleg garanciát vállalni a gyártók. Az E-30 még nem ez a kategória az Oly besorolása szerint. A tudása amúgy nagyon rendben van, nekem méretre is ideális. Az enyém valahol 20k körül tarthat, de volt már vígan működő E-500-an is 60k-val.
Keveset használom, fontolgattam az eladást én is, de nagyon lementek már az árak. Ez persze neked jó. -
-
Sziasztok!
A Zuiko 4/3 obik esetén műxik a fókuszálás, ha nincs semmilyen elektromos kapcsolat a gép és a lencse között?
Azaz érdemes passzív makró kihuzatot venni hozzá?Kössz!
-
Studi
veterán
Optikailag azonos a két verzió, ezeken a vázlatokon jól is látszik: régebbi verzió és az újabb.
A II. verzió elvileg lekerekítettebb blendével rendelkezik, így picit szebb vele a bokeh, és a Live View alatti élességállításon gyorsítottak. A direkt összehasonlító tesztek alapján amúgy nüansznyi a különbség a kettő között. Az újabb verzió elég ritkán beszerezhető itthon. (és ezt nem azért mondom, mert nekem van egy eladó I-es...
)
-
Vennék valamikor egy 14-54 2,8/3,5 lencsét.
Van belőle első és második generáció is.Kérdésem, hogy mennyivel gyengébb az első generáció? Annyit találtam róla, hogy a II.-esben gyorsabb az AF, de gondolom, egyéb különbségek is vannak.
Képminőségben pl?Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest