5100e van, így sanszos, hogy G-s lesz az az obi.
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
5100e van, így sanszos, hogy G-s lesz az az obi.
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
(#30252) Real_Necro válasza Real_Necro (#30240) üzenetére

Meglestem az összes Hoya és Kenko szűrőm.
Hoya-kon arany matrica, kétféle font a feliraton, valamint a rece megvan. Kenko ezüst matricás, azt viszont Optiform-nál vettem. 
Szerintem nem hamisak.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő ezt élvezi.
(#30253) h1ght3chzor válasza Real_Necro (#30252) üzenetére

Bárhol lehet hamis(szerintem), beszállító rosszat hoz, ilyenek, nem a cég tehet róla természetesen, de azért ne csak a matricát nézd meg, tényleg a recés rész, meg a felirat, betűtípus, illetve a legfontosabb szerintem, ha belenézel, és a visszacsillanó fényt ahogy látod, az a fontos. 
[ Szerkesztve ]
eladó MAGYAR Apple iPad Keyboard Dock!!!
Hardveres set factory defaultot próbáltad? A Nikon szervizben ezt szokták elsőre javasolni a 'fura' hibáknál.

Lehet az utángyártottaknál nem vacakolnak, és ugyanazt a házat alkalmazzák, legfeljebb a D50-ben a középső láb érintettlen marad. A lábak be vannak süllyesztve, szóval nem fog - szvsz - érintkezni semmivel.
Ami neked 3a-s, az a képeken lehet a 9a-s.
Nekem 9a-s van (D5k, de talán a D90 is ilyennel megy). A két szélső láb a + és -. A ház szélénél van a +.
+- lábak külső széleik közt a távolság olyan 18.5mm, a belső széleik közt olyan 10mm.
Az aksi háza 56mm x 36,4mm x 13,7mm. A peremnél 15mm.
A fentiek kínai tolómérővel lettek mérve
.
(#30256) Real_Necro válasza h1ght3chzor (#30253) üzenetére

Visszacsillanó fényt majd még holnap napfénynél meglesem. A HD-nek amúgy a Pro1D után furcsa volt a színe, de aztán láttam, hogy ez természetes. 
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő ezt élvezi.

gondolom hamis Kenkora eleve kisebb az esély, hiszen ugyanazzal a befektetéssel a hamisító Hoya-t is gyárthat, amin többet kaszál

Tudtommal egy cég, kb azonos minőség, csak egyiknél HD a legjobb, másiknál meg Zéro.

d3100 vagy d70 jobb árértékben?
d70 már azért elég öreg.... leginkább nem a kisebb felbontás hanem a gyengébb kontraszt átfogás. miatt... hamarabb kiég mint egy újabb gép.
és ami fontos mivel öreg könnyen lehet hogy már agyonhasznált... ha meg most cseréltek zárat v kevés expos akkor nem olyan olcsó.... d3100 viszont tényleg drága 70-hez képest mivel még mostani gép.. elég nagy a kontraszt a két gép közt... egy köztes lépcsőt érdemes próbálni pl d80 v d5000 pl... most nem néztem vissza nem e kerül szóba mostanában valamelyik v zártátok ki valamiért.
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

igen, ugyanaz a cég, állítólag Japánban forgalmaz ilyen néven a Hoya

Attól függ! Melyik mennyiért lenne?
http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

Nem rossz, sőt, amire én vettem (baba) arra szerintem ideális. Holnap megyek egy borfesztiválra, és erősen gondolkodom, hogy csak ezt viszem, kicsit legalább kell gondolkodnom. A gyerek már kész felnőtt (9 hónap és két nap), szóval meg fogom keresni ennek az obinak a helyet a felszerelésemben.
Larry303: igen G, ahogy Alimester is mondotta volt végtelen bölcsességében. G. Pont.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Sikerült beszereznem egy DCR-250-et, viszont nem vagyok elégedett a képpel, amit vszínű sikerült elrontanom, és ebben kérném tanácsotokat, hogy hogyan is lehetne ezen javítani. 
KÉP
18-105VR
f 5.6
1/40
85mm

Illetve még1 kérdés.
Mennyire jó obi ez szerintetek? Vagy inkább az új 50mm 1.8-ast? Sok különbséget fogok pl este észrevenni fotózáskor? (sose volt ilyen fényerejű obim)

Nembiztos hogy a 18-105 jo ilyen celra, inkabb valami teleobin kene kiprobalni es nem f5,6 hanem KB f:16 korul.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.
Sokkal inkább rekeszelni kell makrónál. F5.6 nagyon kevés. 85mm-hez az 1/40-es záridő kicsit sok még VR-rel is kézből. Ha állványról ment a dolog, akkor nem szóltam.
Ezekhez képest abszolút nem rossz szerintem a kép. 

hmm ugy latom jo nagyot vignettal a 18-105 nagyobb szuromerete miatt a raynox...52mm-es obival jobb lenne.rekeszeld jobban, en kb osszes raynoxos makrot f22-n lovom, keves a melysegelesseg. esetleg vakuval rasegithetsz ha mar iso-val se birod 
http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az normális dolog, hogy a fényképezőgépem (D5100) lcd képernyője kis mértékben vibrál. Ahhoz tudnám hasonlítani mint régen az 50Hz-s crt monitorok vibrálása, de kevésbé észrevehetően. Ma vettem észre és nem tudom, hogy eddig is ilyen volt-e és ez normális dolog vagy csak most jött elő. Esetleg megtudná nézni valaki a saját gépét vagy más is észrevette ezt a jelenséget?
[ Szerkesztve ]

természetes vagy mesterséges fénynél jön elő, vagy netán mindig?
[ Szerkesztve ]
-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

Természetes fénynél vettem észre, de bent a szobában is vibrált. Most újra megnéztem. Most nem látszik. Érdekes. Remélem nem jön elő megint.

aleister nesa nektek is köszönöm szépen, ma ki is próbálom még 
[ Szerkesztve ]

Egyébként csak egy probléma van, hogy F22-vel mikor fogok én fotózni tegyük fel természetben szaladva lepkék után? 

tetszik.
Suzuki - Way of Life

A DCR 250 szerintem nemis valo lepkere.

Nagyon szép lett, és ez milyen obival lett pontosan? +DCR 250 igaz?
fogsz, olyan kicsi a DOF. ez f/32
képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

koszi. 50 1.8D + dcr 250

most nézegettem az új feltöltéseket flickeren, eszméletlenek a balatonos képeid (meg a 12-24 is
) egytől egyig telitalálat nekem, grat!
m3ss: megrendeltem az 1,8g elég kicsi ráfizetéssel sikerült hozzájutnom...ha megjön majd leírom a tapasztaltom az 1,8d vel szemben...
[ Szerkesztve ]

Honnan sikerült hozzájutnod, ha lehet tudni? 
Nekem is be kéne szereznem egyet lehet. 

kivancsi vagyok ra, biztos jobb lesz, majd szamolj be F1.8 kepek hasznalhatosagarol 
tenyleg nagyon jok eastsider tajkepei, ki is kell hasznalni a szep balatoni panoramat. lonek en is tajkepeket szivesen, de kellene hozza szep taj
na majd nyaron tengerparton remelem bemakkolom parszor az idojarast...
amugy vehetnel vmi nd szurot mate, jol mutatna napfelkeltekor vmi kodos/elmosott vizes tajkep. nekem is kellene vmi egyszeru nd szuro, milyen erossegut kellene vennem, hogy ilyesmi kepeket csinaljak, vagy pl vizesest "le tudjak lassitani" mondjuk f8 korul nappali korulmenyek kozott?
Jó hozzá (a D50-hez) a D90-hez való EN-EL3e akku is. A 3. érintkező - mivel a D50-ben nincs, nem tudja zavarni.
Nekem is az volt benne.
Az utángyártottaknak nagy a szórása, volt, ami fél év után egyok napról a másikra döglött be, most úgy néz ki, hirtelen kezdi megadni magát 2 év után kettő is nálam egyszerre, de még használhatóak, csak figyelni kell rá.
(D50-ben a gyári is meghalt talán 3 év után). De mivel 10 USD kürül már 2 db is kapható, nem nagyot kockáztat vele az ember...
köszi! igyekszem 
kéne egy ND1000-es szűrő, ( hoya ND400), de kutya áron vannak a 77mm-esek 
van már egy hegesztőüvegem, ami pont jó lenne átmérőben is, (lehet megpróbálom addig valahogy odamókolni pontosan az obihoz..)
de a legjobb lenne egy 77mm-es szűrő kerete, de abból is olyan, ami max csak kicsit vignettál.... lehet körbejárom pécsen a boltokat, kipróbálgatva melyik jó, aztán párezer ft-ot rászánok... egyelőre jó lenne budget megoldásnak
a színekkel meg elszöszölök LR-ben, az nem jelent problémát
tegnap pont ilyen hosszúexpós mókához volt ideális idő... (90-es tamival készült ez)
p.s: a D90 dinamikájával már elégedett vagyok... főleg így, hogy sokkalsokkal több tartalék van a rawban
itt pl. rendesen feketeték voltak a kövek
[ Szerkesztve ]
egyébként azért nem postolok a másik topicba, mert nincs sok időm fórumozni, és kicsit bunkóságnak tartanám, hogy néha beböfögök pár képet, közbe meg nem véleményezem a többiekét.... követem a hozzászólásokat, de főleg read onlyként

Kinyúlt zoom gyűrűt hol tudok cseréltetni? Vagy esetleg tudok valahol venni, és akkor otthon kicserélni?
Nikkor 16-85 3.5-5.6 ED VR-ről van szó!
Nikon D90 - MacBook Pro 15" 2011 - iPhone 4 16GB - Sennheiser PX 100-II

Nikoneknal mar hagyomany ez a gumi nyullas
mondok enis valamit (igen tudom slendrian voltam ) de vagy 1,5 honapja nemnyomtam vissza az usb nel levo gumit a helyere napokba gondoltam jobb az ha zarva van es lass csodat mar nemmegy vissza a helyere, betuszkolom es szinte rogton meghajlik mint a kifli, tehat mar a portol se ved.

Melegben igen csak szépen meg tudnak hajolni, főleg ha a napra kirakod, pár perc alatt is.
amúgy ez vajon garis probléma?

Nikon szervíz, pár ezres tétel, helyben megcsinálják ha 4 előtt viszed.
Ide írj infóért: info@nikon.hu

Gondolom igen, talan mar neked is ilyen a D90?
nem, dehogy is.
kicsit durva lenne
csak érdeklődöm 

közel azonos áron

d80.ast egyáltalán nem ismerem, a d5000-ről pedig még anno mondtak nekem kevésbé szép kritikákat
és mit mondtak mi volt a d5000-rel a probléma szerintük? mert szerintem egy d90 kevésbé masszív házban.. penta-tükörrel, prizma helyett. fókuszmotor nélkül és picit gyengébb sorozattal.. de lehajtható kijelzővel és természetesen olcsóbban is mint d90.

sajnos nem értek hozá eléggé, ezért is kérdeztem, viszont ha jól emlékszem azt mondták a d3000 kb ugyanaz volt mint a d5000, csak olcsóbb változatban, minimálisan butítva
ez ám az egzakt megfogalmazás 
a két gépnek nem sok köze van egymáshoz 
[ Szerkesztve ]

nem: a D3000 a D40x/D60 közvetlen folytatása, még ugyanazzal a régi CCD-vel, ami azokban (vagy pl. D80-ban és D200-ban) szerepelt,
a D5000 viszont már a D90 CMOS érzékelőjét kapta
ebből következtek olyan szolgáltatás-beli különbségek is, mint a live-view vagy a videó hiánya is (mert az a CCD-vel nem volt lehetséges)

sziasztok
engem az érdekelne vajon a nikon miért ossza ennyire össze vissza logikátlanul a gépeinek a modelszámozását?
gondolok arra hogy abelépő a d3000 3100 3200 viszont a d7000 az nem belépő gép.
vagy a d40 az belépő a d90 meg nem...
deha a d3000 a d40 folytatása, akkor miért d3000 miért nem d 41, vagy stb...
hát nem értem tényleg....
mi a logika a nikon kiosztásában?
[ Szerkesztve ]
logika sajnos már egyáltalán nincs.
Az kb. a D50, D200 idejéig volt. Talán még a D40-ig.
De már akkor is zavaros volt, hogy az 1 számjegy a profi,a 2 számjegy a "belépő", a 3 számjegy a félprofi szint. És minél nagyobb szám, annál jobb. (Nem feltétlen újabb.)
Aztán jött a D60, a D40 után, ami szerintem szinte minden szempontból gyengébb a D50-nél. Meg a D700, bár az valahol még beillett a sorba - félprofi, de fullframe, jó nagy 3 jegyű számmmal. A D80, D90 is a helyén voltak.
De a 4 jegyű gépek kezdtek belepiszkítani a sorba, átvettték a belépő szintet a kétjegyűektől. A 7000 meg teljesen belepiszkított, túl "okos" oda
....
Persze, ha úgy vesszük, a 2 számjegyűek a D90-nel véget értek, és ezeket mint őskövületeket el is felejtjük, akkor azért csak felfedezhető valami logika...Maradnak a 4, 3 és 1 jegyűek a jövőben. És a "gyengébb" sorozat magasab számjegyű gépei lehetnek bizonyos szempontból jobbak a profibb kategória kisebb sorszámú gépeinél is. (pl. D7000 - D200). Most valahol a D400 hiányzik már, ami igazán a D7000 feletti tudású és magasabb kategóriájú gép lehetne...

egyszerű a magyarázat: amikor belekezdett a Nikon a digitális vázak gyártásába, ők maguk sem látták előre (mint ahogy egyetlen másik gyártó sem), hogyan fog majd alakulni a piac, így egyszerűen nem tartlékoltak számtartományt a típusszámoknak, és a különböző, akkor még nem is létező kategóriáknak
ezért amikor a csúcsmodell D1 és félpfrofi D100 után egy megfizethető modellt is létrehoztak, még semmi gond nem volt a "D70" típusszámmal, és azzal sem, h később az alá készítettek egy még kedvezőbb árú kategóriát - így jött a D50, majd még tovább az alá a D40
innen kezdve azonban gond volt a szűkös tartomány, mert a D70 után már csak 2 hely maradt a "haladó amatőr" kategóriában (D80, D90) a D40-est pedig már nem is lehetett közvetlen számozással folytatni így jött (egy nagyobb fölbontású D40x után) a sorból már kilógva a D60
ezért tisztázták itt a dolgot, és az otthoni kategóriában átváltottak a négyjegyű számozásra, ami már eleget tartalékol
így jött D60 utódként a D3000/3100/3200, egyel fölötte lévő kategóriában a D5000/5100 még fölötte pedig a D7000
a félprofi kategóriában egyelőre maradtak a háromjegyű számozásnál, a csúcsmodelleknél pedig az egyjegyűnél - ott nincsen olyan sok típus, h ezzel gond legyen
(és még mindig jobb, mint a Canonnál, ahol az azonos, több modellhez is használt típusszám miatt jelentősége van a "Mark x" verziójelölésnek, vagy egy apró "s" betűnek, h most crop-os vagy full-frame gépről van szó)

Hát ne nagyon keresd a logikát. 
Kb ahogy leírtad úgy van... d40-nek a folytatása amúgy a d40x volt,de voltak ott más vázak is aminek lehetne utódja a d3000, pl d60 és talán annak az utódja a d3000.
[ Szerkesztve ]

Olvasgatom itt a hsz.ket, és kicsit megállt a fogaskerekem. Eredetileg a D50 után D90-t vettem volna, de nem tudom, hogy akkor most jó választás lenne. Tetszik hogy tud videózni, nagy a pixelszám és sok memóriát kezel. Nem tetszik, hogy a váz lassan alsóhangon 200k lesz.
Valami alternatív megoldás, ami nem lépi át a 150k-s határt? 
Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com
100ért van most aprón D90, 44ezer expóval [link]
De lehet kevesebb expósat is 120 körül...
Sigma 180mm Macro eladó! - http://href.hu/x/hocu
jaja még kapható újonnan de már használtpiacon is van 90-es, és érdemes használtat nézni most, még nem túl öregek kevéssé agyonhasználtak is vannak... és mivel kapható boltba is a jobb állapotuak sem szállnak el árban... lehet kittel olcsóbban megveszed mint vázat újnak.
a számozás valóban érdekes: a d400 esélylatolgatásos cikkemben ki is tértem rá picit.
akit érdekel ilyen pletyka meg álmodozás téma esetleg.
nmilan D5000 viszot már kifutott gép bár ugyanolyan idősek vannak piacon mint 90-es tehát olcsóbban hozzá lehet jutni ez a 150 ezres kategóriába multkor a nem éppen kit obi áru 18-200-al együtt volt vaterán
vagy itt pl 225-ért egy komplett szet volt nemrég:link
persze d90 sokban jobb.. de nem mindenben... a kihajtható kijelző nagyon hasznos rendezvényen fej feletti fotónál, makrónál.. vagy akár emberek fotózásánál öledből.. így kevéssé zavarod a járókelőket pl.. mert még valahogy nem ivódott be a köztudatba hogy aki az ölébe bámulja a gépét az is lehet hogy fotóz: nem csak aki feléd ront egy kályhacsővel 
[ Szerkesztve ]

Igen, de azon gondolkoztam, hogy lehet újat kéne venni 
A D50-t ismerőstől vettem 30k-ért, úgy hogy volt benne 10k expo és adott hozzá mindent
Ezt azért vettem meg, mert jó áron volt, és garantáltan annyi expo amit mondott rá. Más esetben kicsit óvakodók a használt fényképezőktől, és nekem a 40k expo soknak tűnik. Tudom, hogy 100k a garancia, de akkor is nah... 
[ Szerkesztve ]
Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

kérsz egy RAW-ot tőle abban minden info benne van. a garantalt exposzám is.
szerk: vagy jpeg-et.
[ Szerkesztve ]
Suzuki - Way of Life

nincsen "garantált 100k expó", viszont biztosan könnyen találsz fele annyi expóval is gépet (ami könnyen elleőrizhető, még RAW sem kell hozzá, csak egy módosítatlan kamera-JPG), és akár bőven garanciával is, mert nagyon sokan már 3 év garral vették a D90-est

Degeczi: 
[ Szerkesztve ]

rawbol melyik programmal lehet egyszerűen megnézni hogy mennyi expó van a gépben?

Pl ezis jolehet, van jobban tetszo is de most nemugrik be.

Suzuki - Way of Life

Nem rossz, de mèg kellene hozzà egy kisebb összeg
mèg nem jött össze a teljes öszeg

csak azért hogy nem lehetetlen jót találni.
Suzuki - Way of Life

ilyenekben reménykedtem én is, ha majd eljön az idő lesz 

Ebből az árból szerintem azért engedne,ha hamar akarja eladni. Egy próbát megérhet 
Focus Ghia 1.8 <3

á értem