Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Stanley-B. #5098 üzenetére
Exposzam, es egyebb tartozekok fugvenye meg ugy az altalanos allapota se mind1, de ugy tippelem 80k korul, ha keves expos.
-
Stanley-B.
őstag
Mennyi most egy alig használt kb 1.5 éves E-520 + 14-42mm + 40-150mm reális ára?
-
-Shadow-
aktív tag
Ez így sorban egy Zuiko 70-300, a régi Zuiko 40-150 3,5-4,5, meg a Sigma 55-200. A Sigmát én elfelejteném a helyedben, viszont a 40-150 egy nagyon jó kis obi, volt olyanom is, Sigmánál klasszisokkal jobb. Ez ugyan nem a nyers kép, de ilyet tud.
-
-
ftc
nagyúr
Sima 55-200-as olyt érdemes megvenni? vagyn em leszek vele előrrébb?
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #5086 üzenetére
Sose használtam 4/3 obit Micro-n, Panán szvsz nem is érdemes, így nem tudok hozzászólni
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #5078 üzenetére
Nekem volt 4/3-ra Sigma 105/2.8. Jó kis cucc, éles volt 7.5 megapixelen, mint a fene, de utána volt Canonra egy 150/2.8-am, az szvsz sokkal szerethetőbb cucc. Egyébként makróra a minél rövidebb gyutáv a nyerő nálam, nem is értem, miért hagytam ki a 35/3.5-öt
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #5082 üzenetére
Akkor ez meg E-3-as időkből, szigorúan csak nagykorúaknak, asszony felügyelete nélkül!
-
Mr.Csizmás
titán
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Olympus E-520-hoz keresek vakupapucs-takarót.
Vajon hol tudnék szert tenni egyre?
Köszönöm! -
tzimash
őstag
válasz
Mr.Csizmás #5078 üzenetére
Annyit nem volt nálam, hogy ideje lett volna szétrohadni, töredezni. Használtan vettem, semmi ilyen baja nem volt, félévig volt nálam ezalatt az idő alatt sem mutatott ilyen jeleket.
Nagyon jó áron jutottam hozzá anno, annyiért nem lehetett kihagyni és a képminősége is meggyőző volt. A háttérrel is csodálatos dolgokat művel. -
tzimash
őstag
válasz
Mr.Csizmás #5070 üzenetére
Pedig a sigma 105 egy nagyon király objektív, igazi vérbeli makróobi. Persze ha univerzálisabbra van szükséged akkor a 35mm a nyerő.
-
sola73
csendes tag
Üdv..
Eladó 4/3-os 9-18mm v. 11-22mm keresek.
Tovább E-410,420 vagy 450 vázat.köszönöm.
üdv..
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5070 üzenetére
Akkor minek kérdezed?
Az 50-es tényleg nagyon jó, csak kicsit szűk.
P1-en használom mindkettőt, a 35-ös picit talán gyorsabb, de téveszt (túlszalad), míg az 50-es pontos.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5068 üzenetére
HI
Nem siették el a tesztet, á nem
a 35-ösről van teszt?
ja lesz 60 2.8 natív mft macro.Még érdemes a sigma 105 2.8-at is megnézni, ha találsz...
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5066 üzenetére
HI
Melyik teszt?
35 3.5 jobb, ha univerzális obit keresel.
50F2 inkább portré obi (virágokra és nagyobb bogarakra jó makrózni is) -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
50/2 vagy 35/3.5 jobb? pixinfosch teszt eléggé elbizonytalanított.
-
ftc
nagyúr
M42-es foglaltot szerzek be de csipeset...sztetek megéri?
-
aldebaran
addikt
válasz
wavrekordz #5062 üzenetére
Thx az okítást.
De ha én 1/400-al lőttem volna, az iso1600, amit a gépem, E520 maximum tud is kevés lett volna, mert 300mm-en csak feketeséget kaptam volna.
-
wavrekordz
csendes tag
válasz
aldebaran #4897 üzenetére
Koncert gyorstalpaló: adott az optika, a példa kedvéért legyen 200mm (400ekv.), a reciprok szabály szerint ehhez minimum 1/400 záridő kell, de a stabi jó esetben megfog 1FÉ-t, tehát a gépet beállítod 1/200 manuálba és lőssz (monopod ajánlott)... a visszanézést vagy hisztrogramra állítod be, vagy hogy a kiégett részeket mutassa, a lényeg, hogy mindig épp beégés alatt legyél, amit így könnyen ellenőrizhetsz. Mivel a leglassabb kitartható záridő már adott, ha nem jó az expó két lehetőség van, vagy rekeszelsz (fényerős obi nem hátrány) vagy ISO érzékenységet állítasz (vagy feszegeted kicsit a reciprok szabály határait). Ha már nem tudod hova tolni az ISO-t, akkor nincs mese, az obi túl sötét az adott szituhoz. A fényméréssel koncerten nem szabad foglalkozni, a legtöbb fénymérő teljesen megőrül ilyen szituációban, ráadásul össze-vissza változik minden, szóval szigorúan manuál és beégés csekk!
-
ftc
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5057 üzenetére
ahaz meny a török nyaralásra
-
ftc
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5048 üzenetére
az első nem 17.5K csak kihagytad apontot
s mwennyiéert menne a 14-54?
-
Messer22
senior tag
válasz
sebgutkopf #5053 üzenetére
sajna igen és pont lecsúsztam róla
Túl jó a 12-60 (ha cdaf-es lenne akkor még többet is érne)
-
sebgutkopf
őstag
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #5048 üzenetére
Ha valaki hirtelen elvinné a 14-54-et, akkor erősen elgondolkodnék. Azért ez megint csak más dimenzió...
-
sebgutkopf
őstag
Majdnem sírtam, amikor múlt héten elvitték az e3-at.
-
sebgutkopf
őstag
Belevágtam az eladási sorba jön a következő lépés. Akit ezek közül valamelyik tárgy birtoklási vágyat vált ki keressen privátban.
175k
5k -
-Shadow-
aktív tag
Ilyen késő estére aktot már nem kaptok!
-
Messer22
senior tag
válasz
sebgutkopf #5041 üzenetére
tőlem jöhet az is
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5034 üzenetére
Lenyeg hogy most eloszor latom mikro vonalon azt hogy az olympus komolyan gondolja nemcsak ugy bohockodik meg 26 vazat az oreg 12 es szenzorra, azert remelem kidobnak majd beepitett vakuval is OM-D vazat mert ez a kis vaku hiaba lesz ajandek hozza megse olyan kenyelmes mint a felpattano.
Szoval nekem ami kell!
Jo markolat
Felpattano vaku
Fazis + kontraszt AF
EVF
Ajandek 4/3 adapter
Es minimum 12fe dinamikaatfogasJa es kihagytam kellne egy jo atfogasu olcsobb zoom is, nincsennek nagy igenyem 14-80 f:3,5-4,5 eleg is lenne.
-
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5030 üzenetére
Teis aztan vegigjartad az osszes markat, de pentaxod meg nemvolt ugye?
#5031) ftc
Nemigazan, en meg a nikor 35/1,8 al is beszivtam, D40 ugy mukodott ahogy a nagykonvbe megvan irva, kotta pontos es eles uveg volt, aztan D90 en meg ossze vissza fokuszalt, beszeltem par d90 tulajal szinte mindenki szivot a 35/1,8 al, mar szobakerult pecsen egy talalka hogy mindenki hozza a 35 ost es megprobalunk cserelgetni hatha megoldodik, aztan ez nemjott letre meguntam eladtam.... de ahogy olvastam D7000 el is szopoka, hamar a sajat uveg nemmegy rendessen mitlehet varni egy kulso gyarto termeketol???
Kezem osszerakom hogy a 18-105vr meg az 55-200vr ami nekem van az en vazamon pontos
-
nesa
veterán
Hasznaltpiacon ez a 42db lehetseges.
Az a baj hogy mas markanal se kapod olcsobban a minoseget sot inkabb dragabb lenne.
Canonhoz letezik 222 fajta uveg de hidd el abbol ami ertelmes es halando ember megbir vasarolni anak a darabszama majdnem nulla.
A Nikon 247 fajta AF uveg valasztek se sokkal jobb nemigazan lehet tullepni a kitobikon, ami olyan uveg hogy aztmondom huuu B+ az ott is 600.000ft korul van.
Canikon szinten mindenki kiserletezik ilyen olyan kulso gyartotol szarmazo fenyeros vackokal de par honap utan mindenki tulad rajta mert valami szarul mukodik rajta, hol a fokusz szar valahol a fenymeres..... mindenki sziv csak 99% nemvalja be.
-
ftc
nagyúr
válasz
SpongyaBob #5026 üzenetére
Az nem jó hír.... innentől nem tudom van e értelme befektetni nagyon még...mert amit itt nesa mondott az barátok közt is 700eur
Telekonvertorrol vélemény? pl 0,45x-s?
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #5026 üzenetére
a sigmák hiányoznak, nem?
-
ftc
nagyúr
-
nesa
veterán
Itt azert szoktak jo cuccok is lenni, PL 30k er a makro szerintem jo vetel lehet.
-
nesa
veterán
Forditva nem mukodik, olyan atalakito nemletezik, ha letezne is csak lencses adapter lehetne, akkor meg ertelmet veszti.
Mikro vazba en csak OM-D be gondolkoznek, de ez ami most kijott E-M5 meg nemerzem hogy nekem keszult volna.
Peddig volt olyan gondolatom hogy eladok mindent es beruhazok OM-D re, de ugyfest varnom kell masik vazat, ha ez az idota ceg idoben kidobta volna ezt az OM szeriat lehet soha nemruhazok be nikonba,peddig 1 eve meg 2 oly vazam is volt.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5017 üzenetére
Vegulis mind1 van-e tukor a 14-54II meg az 50-200SWD biztossan jol megy m4/3 vazon, az utobbit probaltam is, hogy a sima 50-200 hogy megy azt nemtudom, velemenyem szerint izgulni ezen nem kell hogy van vagy nincs benne tukor, ha jolmegy kit erdekel.
-
ftc
nagyúr
S merre szerezhetek be PRO objektíveket? aránylag olcsón...
De jelenleg marad E520...csak lesz még nekik vmi tükrös masinájuk
-
-Shadow-
aktív tag
Az E-520 és E-3 között valóban nincs nagy különbség képminőségben. Viszont minden egyéb ég és föld. A 100%-os kereső viszi nálam a prímet. Felépítésben nehéz lenne őket egy napon említeni, viszont kezelhetőségben nem olyan nagy a difi.
A PRO obival meg teljesen igazad van. A 14-54 már E-520-on is szépen muzsikált, de mióta megvan a 50-200, azóta 90%-ban azt használom. Arról nem is beszélve, hogy mikor először megláttam, hogy mit rajzol, az volt csak a besza-behu állapot. -
nesa
veterán
De az E3 elorelepes az E520 utan , csak kerdes mitraksz ra? ha ugyanazokat az obikat 14-42, 70-300 nemlenne nagy lepes akkor mar inkabb kene minimum 14-54 + 50-200
#5006) Messer22
En a gyerek miatt kikapcsoltam a refit, tehat nincs segedfeny, demeg igyis fenyevekkel jobb sotetbe. -
nesa
veterán
válasz
Messer22 #5000 üzenetére
Ja hat LV modba mire a D90 is 1x talal eles pontott addig az E520 2-3x betalal viszont fazeltolason azert jobb a nikon plane sotetbe jon ki az ereje.
A18-105 zsenialis atfogas, egy hibaja rohato fel hogy 18mm en torzit, miota megvan az 55-200 allig van hasznalatba, peddig elotte mindig az logott rajta.
mit alitottal hogy szeplett a jpg, aruld el mert en vert izzadok a D90 en de igazan szep JPG enmeg nemcsiholtam ki, az E520 bol meg huu b+ JPG esik ki.
-
Messer22
senior tag
Lassú és béna kezelés, jobban a menübe kell turkálni mint a leg alap oly génél.
LV AF használhatatlan és eszi az akksit de nagyon, kereső nem jött be (szemüveges vagyok).
A videó szép, de csak P/A mód van. ne akard az af-et használni..
viszont nagy előrelépés, hogy a jpg némi gépen belüli piszkálás után igen szép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest