- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
"A teszt időtartama alatt minden tévét az adott modellhez ajánlott előkalibrációs beállítások szerint állítunk be, de maximális fényerővel. Minden tévé napi 20 vagy 15,5 órán át, összesen heti 126 órán át fog működni, naponta nyolcszor kikapcsolva"
A kiragadott idézet miatt az eredmény részigazságokat tartalmazhat csak. Ezt az igénybevételt semelyik technikával rendelkező (edge/direkt/miniLED-LCD, WOLED, QD-OLED) normál konzum televízió nem bírja sokáig. A grafikonokat átnézve látszik, hogy általában az alacsony fényerejű (LCD pl. Hisense A6H és OLED is, pl. LG A1) TV-k bírják fényerő csökkenés nélkül (vagy csak kismértékű csökkenéssel). Ebből is arra a következtetésre lehet jutni, hogy "értelmes" fényerővel jóval hosszabb ideig bírják a kijelzők. Pl. az A1 SDR 100%-os ablakban ~17000 üzemóra elteltével sem veszített a ~130 nit-ből.
Az SDR (eredeti) szabvány szerinti 100 (120) nit-en üzemeltetve az OLED TV-t (HDR/DV teljes fényerő) fényerőcsökkenési, beégési problémával nemigen kell szembenézni. -
válasz
Krisztián42
üzenetére
Abszolút jó vétel.
Bár én úgy látom, hogy 65000 Ft.#114833 Yodamest: Jogos.
Pontosítva: Nekem a 2021-es 2nd verzió van, a legfrissebb pedig a 2022-es 3rd. Az utóbbiban lévő A15 még 50%-kal gyorsabb, mint a 2021-es verzió A12 chipje, miközben már utóbbi is köröket ver az Amlogic S922X-J-re. -
válasz
Yodamest
üzenetére
+1 szavazat az Apple TV 4k-ra (pl. Plex-szel használva). Én se tudok egy rossz szót se szólni rá. Nekem a 2nd (2022-es) kiadás van. Abban még Apple A12 Bionic SoC van, ami úgy 3x gyorsabb, mint a Ugoos AM6B Plus-ban lévő Amlogic S922X-J. Igazán fluid élmény.

-
anderledani
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Nem kerestek telefonon? Én majdnem rendeltem kiállított S90C-t, és felhívtak hogy kiállított darab, most pedig Asus TUF A14 laptopot rendeltem Euronicsből, amiatt is felhívtak, hogy kiállított. (de az nem is bekapcsolva volt kiállítva, esztétikailag pedig hibátlan, szóval megérte)
-
Zsoltee1
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Én is ezért kérdeztem, hogy mennyi is az a 100 nit C4-en. Ugyanis a korábbi 55"-os A1 volt 50-re állítva full sötét szobában amit 3,8 m-ről néztem.
Most ezt cseréltem 77" C4-re és hát az 50-es érték kiverte a szememet.
Most 25-re állítottam full sötétben SDR filmnél. Sportnál pedig 35-re. De még mindig állítgatom, hogy mi is lenne az igazán jó, mert tartalom függő is a dolog, jó lenne valami arany középutat találni, hogy a szemem se bánja, de a kép is jó legyen.
Amúgy meg minden egyéb beállítás Vhiktor szerinti. -
Zsoltee1
csendes tag
Sziasztok!
Lefrissített az újonnan vett C4-em és eltűnt az automatikus képernyővédő.
Eddig egy A1-em volt azon volt korábban óra, most váltott tüzijátékra az utolsó frissítéssel ami kb 1 perc tétlenség után bekapcsolt magától.Tudja valaki hogy ez a legfrissebb szoftver sajátja, vagy ha nem hogyan lehet visszahozni?
-
adam0406
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG OLED55C2-őm, aminek pont a héten járt le a jótállása.
A legutóbbi frissítés(23.20.56) óta, bizonyos tartalmaknál(főleg Max, Skyshowtime, Disney+) Tiszta Hang Pro hangfunkcióval a készülék elkezd recsegni és halkabb is lesz, mintha nem működne megfelelően a beépített hangszóró.
Más hangfunkciónál és pl. NF-nél, AppleTv-nél nem megfigyelhető a probléma és a DolbyAtmos tartalmakkal kapcsolatban sem mutat összefüggést.
A hangdiagnosztika is rendben lefut.
Ügyfélszolgálatos tanácsra próbáltam a15 perces áramtalanítást és a gyári visszaállítást is, de a hiba továbbra is fennáll.Valakinek bármi ötlet a megoldásra vagy várjak egy következő frissítésre hátha az megoldja?
Köszi!
-
wallace 234
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Pár hete megkeresett egy LG A1 tulaj, hogy garanciális vezérlés csere után, nézhetetlen magenta színű a kép, ami a küldött fényképeken is látszott. Szakértői véleményt szeretett volna, hogy újra szervizeljék a tvt.
Kértem hozza el hozzám és megnézemSzerencsére nem volt szükség újabb gariztatásra és szakértő vélemény kiállításra sem. A hiba az volt, hogy a vezérlés csere után nem állították be a service menüben a white balance-ot, szóval nem lett össze lőve a panellal, stb.
Fordított esetben is találkoztam már ilyennel.
2 perces sm wb állítás után, majdhogynem tökéletes lett a képe. Csak wb állítás történt, gammaval és semmi mással nem lett foglalkozva, de így is hatalmas lett az előrelépés.Gyári wb:

2 perc utan:
hdr/dv
Ha valaki panelcsere, vezérléscsere, stb után fura színeket tapasztal az ez miatt lehet. Utána kell állítani a sm wb-t.
-
baluka
tag
Tiszteletem, nagyon régen írtam jelen topikba utoljára, most megtöröm a csendet, ugyanis elérkezettnek láttam az időt hogy a jövő januárban hatodik évébe lépő 55-ös Sony A1 oledemet lecseréljem...
Semmi komoly indokom nem volt a cserére, a tv a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, soha semmi gondom nem volt vele, de mivel adódott a lehetőség úgy gondoltam szintet lépek, tegnap hoztam el az új tv-t az Alzából, épp csak felfért keresztben a céges kisteherre:Falra rakni és beüzemelni majd csak az ünnepek alatt fogom, addig itt alussza téli álmát a szobámban...

-
wiggen123
senior tag
Alzán LG 77 oled A1 újracsomagolt, vagy újszerű 560e. Aki együtt tud élni az alacsony fényerővel, meg 60Hz-el jó vétel lehet.
Én elengedtem pár teszt elolvasása után. Pedig lehet ugyan ennyiért el lehet majd adni jövőre, ha vennék majd egy g4-et vagy c4-et, na mindegy.
-
alaves
addikt
válasz
Lackó1984
üzenetére
rtings stutter táblázat: értem, szóval minél gyengébb képességű a TV, annál jobb a 'stutter' tudása. LG OLED-ből az A1/A2 a legjobb, a Q60 meg jobb, mint a QN90.
Akkor sajnálatos módon aki a stutter-re fokozottabban érzékeny, annak be kell érnie a leggyengébb TV-kkel...
-
válasz
Matt89
üzenetére
Egy G1 már van a nappaliban lassan egy éve ,imádjuk.
Másik szobába szeretnék ismét egy jobb fajta oled-et a Sony-tol.
Járt nálam anno A1 is aminek nagyon gyenge volt a fényereje és alatta a hardver is ,utána jött helyette a G1.
Sony - nál is fontos ,ne legyen gyenge fényerejű ,gyenge hardver és lassú rendszer.Filmezés ,Konzol / PC game
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
van egy LG 65" A13LA okostévém, amit mozgatható fali konzolra tervezek szerelni. Kérdésem, hogy ha előrefele megdöntöm a TV-t, kibírja az amúgy is eléggé ingatag panel, nem fog megrepedni, elpattanni?
Köszönöm!
-
törölt tag
Lehet, hogy a TSMC gyártja, de az LG és Samsung saját tervezésű. A harmadik nagy szereplő a Mediatek. Kínai tévékben is lehet saját, azt nem tudom.
Azért egy A15 + tvOS kombót (lényegében egy Apple TV-t) szívesen látnék a tévékben. Csak tolják meg azzal, hogy támogatják a filmeken levő Dolby és DTS hangformátumokat.

-
sub71
senior tag
válasz
ricsip
üzenetére
A tévék pocesszora kemény dió. Szerintem az összes gyártó a TSMC-től veszi a legalsó polcról, majd ad neki egy hangzatos nevet és ír hozzá egy szoftvert és ezt csiszolgatja hosszú évekeig, csak a tipusszám változik gen1-ről gen 2-re stb..., de ez csak marketing bullshit. Szóval nem egy Snapdragon 8 gen1 vagy Apple A16 Bionic...Nagy különbség nincs egyik tv gyártóé között sem, ezzel is spórolnak, mint a 100 mb lan csatlakozóval...

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
delibab
üzenetére
Hogy ne lenne már, mindig is volt Netflix, Disney, Apple tv, prime ...
Sőt a netflix kimondottan a Panasonic tévékre előre van kalibrálva.
Honnan van ez a nagyon fals infó?
------
Egyébként meg, aki Panasonic tévét vesz, annak a zsebébe kell nyúlnia, szóval az a + 80 ezerért a 2022-es Apple tv szinte fillérekbe kerül és Bionic A15-ös cpu ebbe a kütyübe egyszerűen túl erős. Akármire nyomsz azonnal az arcodba vágja, én mind a két tévémhez vettem, mert egyszerűen zseniális, ahogy ez a kütyü működik. Olyan, hogy akadás itt nem létezik, minden brutálisan sima és villámgyors és persze minden stream app kadenciahelyes.
Nekem van Shield Pro is, de amióta (a megjelenése napján) megvettem az Apple tv 128gb változatot, azóta be sem kapcsoltam a Shield-et. -
Liiam87
újonc
Valaki látott már hasonlót hibát (Lg oled A1)? Számos sötét tartalomnál ilyen pixeles feketék vannak,valamint erős color banding. A beállításokkal nem lehet baj mert ugyanezeket használom az Lg C1 en-n is és azokkal semmi ilyen gond nincs . Valamint visszalett állitva gyári ra a tv is de nemvaltozott semmi. A forrás Plex vagy youtube, pendrive teljesen mind1 mindeggyikkel csináljam, a C1 en tökéletes a fekete és a kép is jó.Probáltam lefenykepezni ammenyire lehetett.

Valamint a color banding .--- [kép] -
Yodamest
veterán
Hát azonos méretben persze én is, viszont itt lehet az lesz a kérdés, hogy
55" C1 vagy 65" 706Mert a 65" 706 még pont a lélektani határ 500K alatt van. Illetve hát igazából nem tudom a C1 a jobb anyagminőségen, jobb távirányítón kívül szimplán képminőségben jobb lenne-e? A Philips is tudja a 4K@120Hz-et, elvileg van elegendő fényereje hdr-hez (több mint mondjuk egy LG A1-nek), szóval hátrányát nagyon nem látom.
-
Yodamest
veterán
válasz
emre33
üzenetére
Hát igen most az a kérdés, hogy várni vagy inkább lépni mielőbb... A C2-t én egyből megvettem ahogy esedékes volt, mert új csúcskészülékként szerintem inkább csak nőni fog az ára, mert nemigen van jobb vétel abban az ársávban.
A kérdés inkább az ilyen előző éves modelleknél komplikált mint a C1, A1, mert azok még eshetnek BF idején, de az is lehet hogy inkább szimplán eltűnnek a piacról....
-
Yodamest
veterán
Én is az A1-ről kérdeznék: nincs rossz árban és filmezős tv-nek nekem nem is feltétlen kellene 120Hz meg HDMI 2.1, viszont Rtingsen azt olvastam 500nites HDR fényerőt tud csak, ami viszont már lehet váló ok.
Ezzel szemben a Hisense A9G tud 720nitet, illetve abban van beleépített hangprojektor is, ami elvileg elég szépen szól. Kérdésem, hogy hol lehet a buktató, mivel egy árban van a két tv. A Hisensről normális tesztet nem találni sehol, Rtingsen nincs fent, az miben lehet akkor gyengébb mint az A1?
-
ribarszki
őstag
válasz
Liiam87
üzenetére
A C1 hangja nem rossz.. egészen addig amíg egy komolyabb soundbart be nem állítasz. Utána sajnos a C1 is tiszta dobozhang. Persze el lehet lenni az A1-el is, de élményt ne várj tőle.. Szól és ennyi. A C1 is kb ennyit tud... Felesleges ezekbe a tv hangszórókba többet belelátni.
-
BreamHunter
tag
válasz
Liiam87
üzenetére
Szia.
A1 20W
C1 40WAmit tudok, hogy a C1 brutálisan szól. Na most ezt oszd el kettővel.

Szerintem az A1 sem lesz rossz, de biztos gyengébb mint a C1.
Mivel A1-et nem hallottam még ezért csak tippelnék. A mély nem lesz olyan telt benne mint a C1-ben. C1-en youtube zenéket szoktam hallgatni. A plusz hangfalakat sem szoktam bekapcsolni, mert bőven beszólja a házat. -
Liiam87
újonc
Sziasztok ! Az Lg A1 hangja mennyire vállalható ? A C1 hez képest mennyire marad el?
-
Tyrone89
senior tag
válasz
magellaner
üzenetére
Nincs mit. Egyébként nem rossz tv az A1 sem egyáltalán, de szerintem ha a leírt különbségek mind feltűnnének Neked és zavarna is..visszalépésnek éreznéd a nagyobb képátló ellenére is, de semmiképp nem akarlak lebeszélni róla. Amennyiben van lehetőséged valahol megnézni az A1et, javaslom hogy élj vele, aztán el tudod dönteni hogy számodra megfelelne e hiszen Te/Ti fogjátok nézni.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
magellaner
üzenetére
Nem feltétlen rosszabb vétel, de mindenképp más lenne. Nem is a fényerő lenne igazából a valódi hátrány, bár valószínűleg azt is éreznéd..mert számottevően kisebb mint amit a C széria tud. Ha SDR módban használod a C1-et 35-ös oled fénnyel..akkor az A1-et elképzelhető hogy pl 45-re kellene nagyjából állítani ugyanakkora fényerőhöz. HDR/DV anyag esetében is jóval szerényebb a fényerő(oda viszont inkább szükséges hogy minél magasabb legyen)..szóval nem lenne olyan látványos a HDR mint a C1-en, A legfőbb pont hogy gyengébb képfeldolgozása van az A1-nek. Főképp mozgásinterpoláció használata közben ütközne ki talán legjobban a különbség, több hibát is észrevehetnél a C1-el ellentétben mozgásmegjelenítésben. Szóval igazából nem azt mondom, hogy rossz vétel lenne, mert a méret miatt jobb lenne, DE amit leírtam érdemes számításba venned. Online vásárlásnál 14 nap elállásod van..ha nem tetszik visszaküldheted. Én..nyilván ha a pénztárcád engedi, megpróbálnék maradni a C-nél
-
magellaner
tag
Sziasztok. Lg A1 et érdemes venni ? Nagyobb méret miatt gondoltam mert van most C1 em 48 as amit kb csak youtubre meg filmre hasznalunk de elférne egy nagyobb is a nappaliba. Nyilván az A1 kevesebb fényerővel bír de vegulis a c1 et is kb 35 ös fenyerovel használom. Tényleg ennyivel rosszabb vétel lenne az A1? Köszönöm
-
-
tom14621
csendes tag
Sziasztok!
400k körül illetve többnyire filmek és sorozatok nézésére ajánlható az LG A1 vagy az annyira belépő hogy nem jó semmire? -
proly01
őstag
Az oké. Csak váltani szeretnék 65 c8 ról 77 C akármilyen re és ilyeneket látok....
C17 C21 CX A1 stb.... ezért kérdeztem.
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Amikor monitorként használod, beégés ellen milyen beállításokat használsz, pl. taskbar autó eltűnés, stb.?
más: valaki lemérné legyen szíves a LG 48" A1 két talp közötti távolságot? Köszi!

berendeltem egyet a munkagépemhez, 249eFt-nél szerintem nem nagyon lesz olcsóbb már, meló + filmezés lesz a feladata
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Mindkettőtöknek köszi, programozás+filmnézés lesz majd csak rajta, szerintem az A1 erre épp okés lesz
-
alaves
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Igen, célszerű munka monitornak is az OLED TV (ha csak nem pl. grading monitorra van szükséged). Vedd figyelembe, hogy az A1 60Hz-en fog menni a PC-n, valamint hogy fényerőben, mozgásban (mozgásjavításban), képfeldolgozásban jóval gyengébb a 706-osnál.
Célszerű megnézned boltban, hogy igényeidnek megfelel-e (pl. MM-ben rákötitek egy kiállított erős laptopra). Ha nem jó, jöhet a 48OLED806 v. OLED48C1. -
alaves
addikt
Érdekes, az A1 HDR csúcsfénye 452 nit, az A2-é pedig 712 nit (prohardver)
-
Celtis
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
Nem a B1 és C1 van pariban tudásban, hanem sokkal inkább az A1 és B1.
Ha olcsó OLED kell, akkor A1, ha mindentudó, akkor C1. A B1 szerintem a legrosszabb választás. -
tobias88888
őstag
Sziasztok! Gondolkodok LG OLED55 vásárlásán, csak a verzió lenne a kérdés.
- Rtings.com szerint a B1 és C1 között lényegi különbség nincs, de ahogy nézem árban is hasonlóak itthon (~370k).
- Az A1 ami jóval olcsóbb, de 60hz-es a panel és a fényerőt is gyengébbre írja. (jól sejtem hogy a Hisense 55A8G ennek a paneljét használja?)
- G1 lenne még, de a tesztek alapján nem éri meg a 1.5szeres felárat(?) (lehet a teszt rossz)
Szerintetek B1/C1 alá nem érdemes menni? Viszonylag sötét a szoba ahova lenne és főleg 4K60fps tartalmakra használnám, ezért elgondolkodtam az A1-en is (avagy Hisense ha nem sokkal rosszabb). -
Celtis
veterán
válasz
titanium_100
üzenetére
Részemről samsungot soha többet.
Itt van egy A1 C1 összehasonlító videó A következtetés, hogy a C1 jobban megéri kis árkülönbség esetén.
-
üdv.
Tv saját lejátszóján, ha nyomok egy pillanat stoppot, és úgy hagyom, akkor egy kis idő után bekapcsol a képernyőkímélő.
Ez a lejátszó sajátossága vagy a tv-é? LG A1
Valahogy rá lehet bírni, hogy külső forrásból is bekapcsoljon a képernyő kímélő, ha álló képet észlel? -
Sziaszok
LG (A1) tv-kre nincs olyan külső PC-s program, amivel számítógépen egyszerűen tudom rendezni a csatornakiosztást?
A Samsungé nagyon jól működik, hátha koppintotta az LG...
-
Hali,
65" A1 most itt egészen jó árban van, mennyiben ajánlható egy Nano9-es LCD-hez képest? Olvastam egészen vegyes véleményeket (van aki szerint egy romhalmaz), mi az igazság? Ennél többet nem adnék ki TV-re, tehát B1 vagy C1 szóba sem jöhet, felhasználási terület: semmi TV, csak stream és egyéb forrásból film, később esetleg egy PS.
Köszi
-
Torres13
csendes tag
Sziasztok, pár hete csatlakoztam az oledesek táborához egy Lg a1-el. Van esetleg aki ilyet néz otthon? Kicsit tanácstalan vagyok a képbeállítással pedig már nem az első tv-m.
-
Celtis
veterán
válasz
PcForCe
üzenetére
Ha használsz mozgásjavítókat, mert elvárod, hogy a mozifilmen is folyamatos legyen a mozgás, akkor az A és B sorozat kerülendő. Ha nem zavar, hogy darabos a kép, akkor az A is jó választás, habár a fényereje a alacsonyabb, így a HDR élmény gyengébb.
Mivel a C1 kb. 10%-kal drágább, inkább azt javaslom, ha belefér a költségvetésbe.
Ha nagyon ki van számolva a pénz, akkor az A1 is jó lehet. Nekem is az van.Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy ha már 330-340, akkor inkább 55A1 vagy 48C1.
-
alaves
addikt
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
LG OLED55C11 fekete-hátú (C12 fehér-hátú) alpha9 processzorral, a többi alpha7, A1 60 Hz.
Általad írt fájlokat lejátssza, DTS nem támogatott. Főképp a mozgásjavítás (trumotion) minőségében és fényerőben különböznek. C1-et ajánlom.
Saját anyaggal boltban megláthatod a különbséget az A1, B1, C1 között és igényeidhez igazítod a vásárlást. [link] -
Nálam három LG széria is járt ,A1 ,C1 és most G1…
Egyik sem volt pixel hibás ,lehetséges szerencsém volt.Igaz én odafigyelek a megbízhatóbb boltokra ahol + minőségellenőrzés is játszik ,pl. MediaMarkt (innen még soha nem vettem sem hibás ,sem selejt terméket).
Akkor szerencsém volt
-
kzkz
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Azt keresem, hogy az A1 vagy a B1 rosszabb-e (ha igen, akkor miben, és miért) 24p-s filmek 24hz-en történő lejátszása során, mint a C1, ha mindegyiken ki van kapcsolva a TV összes kép"javító" beállítása, köztük az egyik legnagyobb "csaló" a TruMotion.
Értem azt is, amit írsz, hogy a TruMotion a C1-en sokkal jobb, mint az A1-en, mert erősebb a feldolgozó egység benne, és hogy a C1 "Moziszerű mozgás" beállítása már ad egy jobb folyamatosságot, úgy hogy nem cseszi szét annyira a képet. Ez valószínű igaz is, mert a C1-en a demo anyaggal már nem láttam azt a hibát, ami az A1-en még megvolt 5-ös vagy e feletti Trumotion értéknél.
Egyébként az A1-en se csinál csúnya artifaktokat "Moziszerű mozgás" esetén, egyszerűen csak azt látom, hogy nem úgy mozognak az objektumok a képen, mint ahogy kellene nekik, mint ahogy kikapcsolt állapotban. Ez a C1-en is így van, és ez zavar. Vannak akiknek meg a csutkára tolt TruMotion jön be, mert ő meg a szaggatást (a cinematic movie feeling-et) nem szeretik.
Ezért keresem azt, ha azok akik a kikapcsolt Trumotion-t és a 24p 24hz-en történő lejátszását favorizálják, azoknak (nekem) jelent-e bármi előrelépést, ha ezt egy C1-en teszi az A1 helyett.
Celtis: köszi, ezt kerestem pont!

-
Celtis
veterán
-
kzkz
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Voltam tegnap megnézni saját anyaggal a C1-et. Az tény, hogy másképp oldja meg a "javítást", mint az A1, és a Samsung megint másképp, de ettől még egyiket se fogom bekapcsolni, mert mindegyik "elrontja a képet" annak érdekében, hogy a mozgás folyamatos legyen.
Az A1 pl a háttérben lévő széklábakat mosta el (Avangers: endgame 20:32 utáni jelenet, amikor az egyik férfiről a másikra megy a kamera, háttérben az asztalon lévő székekkel), majd később hirtelen kiélesítette, a Samsung pedig többször tette ki (mindig kicsit arrébb) a lábakat, a C1-nél már csak azt figyeltem a boltban, hogy úgy működik-e mint az A1, de nem. Kivágtam egy fél perces jelenetet azzal próbálkoztam.
-
alaves
addikt
Talán már írtam, de így nem fogod tudni eldönteni, csak ha megnézed boltban saját anyaggal. Trumotion: ki-vel indulva fokozatosan tolod fölfelé a mozgásjavítót és majd meglátod, hogy van-e neked elfogadható beállítás. Én azért nem vettem sem A1-et, sem B1-et, mert C1-en megfelelő számomra a mozgásjavítás látható artifact-ok nélkül ('Moziszerű mozgás', amely majdnem azonos az OLED754 'Film' beállítással). A CX-en nincs 'Moziszerű mozgás' helyette a 'Cinema clear' már egy kicsivel simább mozgást ad.
-
kzkz
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Ok, akkor az 5:5-nek 120hz-en ugyanaz a célja, mint a 3:2-nek 60hz-en, találtam egy ilyet:
"Theoretically, if you are playing 24fps material, 5:5 pulldown will look better. This is because each frame is shown for an equal amount of time, rather than half the frames being shown 50% longer than the other half"Eszerint jobbnak kellene lennie az 5:5-nek, mert ugyanannyi ideig jelenik meg mindegyik képkocka, míg a 3:2-nél az egyik tovább, mint a másik.
Az a baj, hogy ebből én semmit nem látok: van egy 120Hz-es Samsung Q82R-em, azon ugyanúgy, ugyanolyan mértékben szaggat számomra minden, mint a 60Hz-es LG A1-en.
A CX is 120Hz-es nem? Ha az meg tudja jeleníteni ötször egymás után ugyanazt a képkockát, akkor mitől lehet jobb a C1-es hardvere erre a célra, amikor az is ugyanazt csinálja: ötször megjeleníti ugyanazt a képkockát. Semmi más számítást nem végez egyik se, mert a Trumotion ki van kapcsolva. A CX néha behibázik, a C1 meg nem?

Szeretném ezt megérteni, mert most még lehetőségem van A1-ről C1-re váltani, de ha nem találok rá magyarázatot, akkor kérdéses, hogy van-e értelme... Mindez továbbra is 24p-s filmeknél a kérdés, hogy itt van-e értelme.
(Azt láttam én is, hogy a zajszűrők bekapcsolva maradtak, innentől már megkérdőjeleződött bennem is, hogy valóban hozzáértő készítette-e a videót)
-
kzkz
őstag
Szerintetek érdemes az LG OLED A1-et lecserélni C1-re, ha a képjavító eljárást (Truemotion) úgyse használom, és a 120Hz se kell, mert nincs és nem is lesz konzolom, a PC-hez meg van jó monitorom, és nagyobb fényerőre sincs szükségem?
A TV menüjének esetleges lassabb működése se érdekel, mert nem használom, leginkább YT és Kodi filmnézésre van használva külső médialejátszóról.
-
válasz
Celtis
üzenetére
Igen kamuzok ,12 éves vagyok és a Marson lakok ,kép is kamu ,oda szerkesztettem a dobozt a szobámba...
Nagyon jó TV az A1 ,gyors mint a villám ,fényereje kiveri a szemed ,képjavítás több mint tökéletes és a webOS gyorsabb mint bármelyik LG szérián - teljesen felesleges volt kiadni az A9-et mert labdába sem rug ellene.
-
Celtis
veterán
-
válasz
Celtis
üzenetére
Még 2020 év végén az első próba ,ITT egy bontatlan A1 ,aztán egy hét múlva újracsomagolva ment is vissza.
Finoman fogalmazva - az ellenségemnek sem kívánom annyira rossz egy tv-volt.
Volt már nálam A1 ,C1 és most G1…
A7 vs A9 cpu közt a különbség hatalmas ,A9 mellett a webOS is szárnyal míg az A7 annyira gyenge volt minden tudásában/gyorsaságban ,hogy szinte már a használhatatlan kategória. -
alaves
addikt
Én megnéztem (félóráig teszteltem MM-ben) az A1-et nyáron és le is írtam itt a tapasztalataimat, többek között azt is, hogy DJ:1 beállításnál is 'szétesik' a kép.
Azért néztem meg, mert a fényerő nekem is megfelelő lenne, de a mozgásmegjelenítés/mozgásjavítás miatt én is lemondtam róla. -
kzkz
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Látom téged szeretnek itt

Több, mint 1 hónapja van meg az A1:
-55-60GB-os mkv-t simán visz, de ha nem vinné akkor se érdekelne, mert külső médialejátszót használok mindegyik TV-men,
-webOS még egyszer se fosta össze magát,
-fényerő bőven elég, nekem nem fényes/napos nappaliban van, hanem egy kis szobában, és filmnézésre kell, nem játékra, ezért a 120hz-es varázs se érdekel. (A samsungom 120hz-es, de mióta ez megvan, azóta azt nem is néztem.)Ja, és a képminőség szerintem szuper!
-
Lel lett írva többszőr ,hogy az A1 egy roncshalmaz.
Csoda ,ha egy mkv fájlal megbirkózik akadás mentesen ,egy rémálom maga a hardver alatta még a webOS is össze fossa magát ,ellenségemnek nem kívánom azt a szériát - nem beszélve a fényerejéről / képjavításáról érthetetlen hogyan merték egyáltalán forgalomba helyezni ezt a típust.
TruMotion-t meg felejtsd el ,örülj ha megvan egy moziszerű mozgás ,húzhatod a csuszkát reggeltől estig. -
blakey
titán
A mostani felhozatallal nincs saját tapasztalatom, de érdemes megnézned a Philipseken a film módot (OLED754-en ez nagyon jól működik) vagy egy egyéni beállítást, a Sony-kat és Panasonic-okat valamint az LG C/G kategóriákat, ugye az első háromnak nincs olyan sok típusa egy évjáraton belül, és egyik sem pl. egy "LG A1 szint", ha szabad ilyet írni. Ha most vennék OLED-et akkor Philips 7/8xx, Sony A83/A90 vagy egy Panasonic JZ1000/1500 közül választanék.
-
alaves
addikt
De hát hónapok óta írom, hogy akinek fontos a mozgásmegjelenítés és a jó minőségű mozgásjavítás (kevés hibával), az ne vegyen A1-et
Balika911: az lehet, hogy a Panasonic nem gyárt már nagy fényerejű és kontrasztú LCD-t, viszont, amelyeket gyártanak abba legalább jó minőségű kijelzőt, erős hardvert tesznek és az összeszerelés sem trehány (pl. a sok bevilágításos hibás LCD).
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Úgy állítottam, és a nit-et is variáltam (OLED754-el is). Nem olyan rossz, de jobb az eredeti madVR HDR lejátszás a TV HDR képmódjával.
Úgy van ahogy írod, nem HDR képes eszközön, vagy projektoron jó lehet. De az OLED remek képét ne piszkáljuk már el! Lehet hogy A1-en esetleg még belefér a variálás, de a C1 kategóriája már nem az az eset (sem az OLED754-é). -
kzkz
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
LG OLED A1-em van, ebben van egy HDR Tone Mapping meüpont de csak on és off beállítása van. Hol lehet feltölteni egyedit? És miért nem a TV érzékeli, hogy 1000 vagy 4000 nit, és annak megfelelően tölti be a hozzá illőt?
4000 nit közelében sincs a TV-m, akkor gondolom ezentúl inkább az 1000 nit-es anyagokat kell beszereznem...
-
kzkz
őstag
Hisense A8G vagy A9G-vel van valakinek tapasztalata? LG A1-et cserélném rá talán.
Leginkább a fényerő érdekelne, hogy több/kevesebb, de nem találok összehasonlítási alapot, ahány oldal annyi eltérő érték akár LG, akár Hisense oldalon.
-
kzkz
őstag
Sikerült kipróbálni egy JBL 2.1 Bar-ral (ami szintén jópár éves már) az LG OLED A1-et, és ezzel hiba nélkül ment, PCM/áthaladás/simaARC/eARC-t, bármit állítottam, jól működött. Szóval a Pioneer-ral nem kompatibilis "csak", illetve ki tudja, hogy még mivel nem, így azért elég lutri másik erősítőt venni, nem is akarok...

Egyébként holnap jöttek volna alaplapot cserélni, így ezt most elhalasztom, holnap megkérdem, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Az LG ügyfélszolgálatán és a szervizes is, aki holnap jött volna mindketten meglepően kedvesek voltak, és a kedden bejelentett hibát végül is holnap már orvosolták volna, csak sajnos nem ez lesz a megoldás.
-
csƵ
addikt
Telekomnál most fogyott ki az LG A1? Mire eldöntöm, hogy ilyet szeretnék, készlethiány van…
A milliomodik beégés vitára egy gondolat: elég lenne, ha a csatornák dinamikus színű logót és statikus tartalmakat használnának. Senkinek nem tűnne fel és a készülékeket is kímélné.
-
belan
addikt
válasz
darthdenes
üzenetére
Na örülök neki szerintem is most 420 65 col oled nagyon meg ér , és szerintem külsőre meg tudásra jobb mint egy ldzsi a1 .Amikor c9 vettem akkor nem volt 420 ezerért 65 col ha lett volna azt vettem volna meg . Persze jobb tv csak egy lg full hd oled volt ez meg 4K HDR újabb típus jóval ,de igazából én nagyon szeretem a full hd oled tvket olyan szépen le játszotta a full hd filmeket .
-
darthdenes
tag
Én vettem egy Hisensen 65A9g, de akkor a Euronics volt az első ami behúzta a 419e árra, ezért mellettük döntöttem, utalva másnap hozták is. Nagymuter volt aki átvette, arra kértem nézze át a dobozt, hogy ne legyen semmi sérülés rajta. Ha véletlen talál hívjon fel. Mama mondta furcsálták is a futárok, hogy egy 90 éves mami ilyen tv-t rendel és át is nézi a dobozt. De aggódás nélkül mondta nekik, hogy nagyba akarja nézni a Fatmagült :) ezért kell neki.
4 év Lg eg9A után váltottam. Azt a tévét nagyon szerettem. Film...ncorról...netflixröl...blurayről kevesebb részben tv adás. Beégés nem találtam rajta eddig (40es oled fény beállítás mellett ha jól emlékszem). Hibái a lassu menürendszer és kis near black blending. Média lejátszója évente kb 1 alkalommal futott bele olyan tartalomba amit nem vitt le. A váltás leginkább a méret és Hdr miatt volt ....a 4k nem érdekelt.
Lg A1-t elvetettem a 60hz panel (elvileg a régi 120hz volt)illetve a dts hang kezelés hibái miatt.
A jó tesztek, forma, dts, picit a soundbar minőségű hang, no meg nagy adag kíváncsiság vonzott a Hisense felé.
1 hete van meg. Jobb tv mint az Lg volt. A legszembetűnőbb a gyors menü annak számomra logikus elrendezése és a hang amiben abszolulte jobb.
Near black blanding nincs és eddig ghostingba se futottam bele.
Színkezelés egy picit jobb lehet mert egy filmben az ismert jelenetben már úgy jelenítette meg ahogy szerintem lennie kellene...az lg-n nem tudtam ezt beállítani. De közel se ég és föld.
Mozgás....nos vagy kikapcsolok minden vackot rajta vagy egyéniben rázkódás 1 (10ből)homályosság csökkentés 2(10ből) Másabb mint az lg...talán fluidabb...nem mondom se rosszabnak se jobbnak...másabb.
Mozi este mód jött be a legjobban. Nappali módban...rózsaszín....lilás jelleg észrevehető a fehérben, éjszakai módban nem.
Hang ..tényleg fasza...persze közelében nincs egy házimozinak, de többen meglepődtek először, hogy a tv szól nem a hangfalszett.
Pici negatívum, hogy a hangbeállítások menüben mindig ki kell választani, hogy a tv saját hangszórói vagy a házimozi szoljon. Automata mód nincs vagy az hogy egyszerre mindkettő.
Netflix gyorsan betölt. A hdr tartalmakkal a beállítási lehetőségek módosulnak. Ezzel még foglalkoznom kell.
Az lg saját dnla szoftverét haszanálva meg tudom osztani a hdd-n lévő filmeket. Ezeket jól lejátsza (dts is) feliratok....hangváltás logikus, gyors. Ez a része is rendben van.
Összességében egy remek tv. Nem bántam meg a cserét.
Odab.....asz a 65coll 2.5m-es nézőtávra. Végtelen háború 4k Hdr angol hanggal hát na hidegrázott annyira tetszett. -
Celtis
veterán
Igen, működik. Nekem is A1 van és hibátlanul küldi a hangot a soundbarra ARC-on. A médiaplayer nekem is a tv-re van kötve, mert a soundbar nem tud csak fullHD-t.
Ez a hangprobléma csak akkor jelentkezik,
- csak ha a mediaplayerrel játszol le valami,
- csak ha a tv belső lejátszójával játszol le valamit vagy TV adást nézel,
- mindig, függetlenül a forrástól? -
kzkz
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG OLED A1, amin HDMI ARC-on keresztül szerettem volna kitenni a hangot egy Pioneer VSX-322 erősítőre, minden beállítást bekapcsoltam, ahogy kell, működik is a kommunikáció köztük, egyszerre be és kikapcsolnak, viszont a hang csak kb. fél - egy másodpercig szól az erősítőn keresztül, majd átvált a TV hangszórójára ahol kb. 10 másodpercig szól, majd újra az erősítőn kb. fél másodpercig, és így tovább a végtelenségig.
Több kábellel is próbáltam mindegyikkel ez volt a helyzet, a TV-t alapbeállításra tettem többször is, ez se segített.
Ha az erősítőbe van dugva a médialejátszó, akkor jó minden, csak az erősítő még csak fullhd-s, tehát nem így szeretném használni, hanem úgy, hogy a médialejátszó a TV-be van dugva.
Ugyanez a konfig, ugyanolyan HDMI kábellel egy régi Samsung és egy új Samsung QLED TV-vel is jól működik, tehát szerintem valamit az LG rontott el a HDMI kezelés során.
Működik ez a kombináció valakinek jól LG OLED-en?
(Nézegettem külföldi fórumokat, ott is írják, hogy valami nem stimmel a HDMI ARC-al, de megoldást még nem találtam rá.) -
Celtis
veterán
válasz
coolrob
üzenetére
Miért haragudnék?
Ez így normális.
Az rtings sokkal inkább objektív mérésekre hagyatkozik mint specifikációkra, de tényleg nem mond szubjektív véleményt. Nekem ez teljesen bejön.
Számtalanszor leírtam, hogy az gondolkodjon el az A sorozat vásárlásán, aki a mozgásjavítókat kikapcsolja. Ha bárki használja ezeket, akkor csakis C. Te utóbbi csoportba tartozol, én az előbbibe.
Azt viszont vitatom, hogy kikapcsolt mozgásjavítókkal lényegi különbség lenne a kettő között vagy akár egy más márka OLED-jéhez képest e téren. Sőt, az A1-nek a panel lassúsága miatt némi előnye is van, szigorúan csak mozgásmegjelenítés szempontból. -
coolrob
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ne haragudj, de abszolút nem értek egyet veled. Az Rtings nagyon jó oldal, de vegytiszta specifikációt néznek, és ezt helyén kell kezelni. Nem véletlen, hogy minden oled tv hasonlóan teljesít náluk, pedig hatalmas különbségek vannak a különböző gyártók készülékei között. Sztem LG-nél kifejezetten fontos az Alpha 9-es proci. pl a Sony-hoz képest gyenge a mozgásmegjelenítése az LG-nek ha kikapcsoljuk az erre vonatkozó opciókat. Bekapcsolva pedig nagyon kijön az előny. Személy szerint 2 éve egy 65C9-et kuldtem vissza, mert akárhogy állítottam, fél óra után már fájt a fejem a borzalmas mozgás miatt. Azóta szerencsére sokat fejlődtek, 55CX és 65C1 tulajként mondom, hogy remekül meg lehet találni az aranyközéputat, ahol judder/stutter már csak minimálisan van jelen ráadásul nem is nagyon hibázik a proci a köztes számolásnál. Erre egy A1-ben lévő hardver viszont nem képes. Személy szerint nem vennék A1-et, még ha feleannyi a kerülne, akkor sem. Akkor már inkább egy tavalyi modell vagy ilyesmi.
-
Celtis
veterán
válasz
tuta1975
üzenetére
Az egész epeömlésre gondolok.
Itt van egy objektív összehasonlítás. A végkövetkeztetés, hogy nem éri meg az A1 ha kb azonos az ár a C1-gyel, nálunk viszont 30%-kal olcsóbb. -
Celtis
veterán
válasz
darthdenes
üzenetére
Az A1-en nincs De-blur. Tehát mintha a mostani tv-den nullára állítanád. Ez elég nagy különbség.
-
darthdenes
tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Lg 55EG9A7V tv használok és teljesen meg vagyok vele elégedve. De pár napja kicsit foglalkoztatat a továbblépés gondolata ami leginkább méretben nagyobbat jelentene.
65'-ban Lg A1 és a Hisense A9G ami kb belefér a költségvetésbe.
Viszont a mozgás megjelenítés problémás ahogy visszaolvastam.
Nos ez kb mit takar? Mert ha hozza a jelenlegi Lg minőségét mozgásban akkor teljesen megfelel.
Bevallom jobban húzok a Hisense felé. 120hz panel...sokkal jobb hang és a dts támogatás miatt.
Csak filmre használom...ncore...netflix...bluray forrásról.
Jelenleg a trumotion be van kapcsolva, de judder (2) de-blur (10) beállításon. -
SZKEBE75
senior tag
Az LG A1-hez képest,megéri a C1 + 100K-ás felára?
Úgy hogy konzol nem lesz rákötve. -
Szerintetek még az alap LG oled a1 is jobb ,mint bármilyen felsőkategóriás led tv?
Lehet visszaküldöm a c1-et mert valószínűleg sima filmezésre ezt a minőséget megkapom az a1-el is... -
Celtis
veterán
válasz
SZKEBE75
üzenetére
Ha nem akarod bekapcsolni a mozgásjavítókat, megelégszel az alacsonyabb fényerővel, és nem akarsz játszani, akkor az A1 okosabb választás szerintem, leginkább az ára miatt. Ha nincs nagy árkülönbség, akkor természetesen a C1 a jobb. Itt egy jó videó is erről. A B széria az, aminek nem látom értelmét.
-
SZKEBE75
senior tag
Most akkor az van,hogy ha fő szempont a filmnézés,akkor elég az LG A1-is????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- GL.iNet OFF topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Borderlands 4
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Linux Mint
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S90FAEXXN) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladó használt de hibátlan és megkímélt Sony XR55A83JAEP OLED TV.
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- HP ProDesk 600 G4 i3-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár én úgy látom, hogy
Pontosítva: Nekem a 2021-es 2nd verzió van, a legfrissebb pedig a 2022-es 3rd. Az utóbbiban lévő A15 még 50%-kal gyorsabb, mint a 2021-es verzió A12 chipje, miközben már utóbbi is köröket ver az Amlogic S922X-J-re.

hdr/dv