- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy LG oled C5 távirányítón a "varázspálca" funkció kikapcsolható? Néha akaratlanul is hozzá érek a görgőhöz és rögtön át váltunk Harry Potterbe..... -
válasz
eL Geri #113765 üzenetére
Csúcs Ár/ érték arányt nem náluk kell keresni. Mondjuk úgy általában a Sony cucokra igazszerintem. De
A Sony ha jól tudom jelenleg is a csúcs a QD-OLED-jével több oldal és Vincent szerint is. Számomra megfizethetetlenül drága( nem bírnék elszámolni a lelkiismeretemmel) mégis Folyamatosan nézem használtpiacon is de ott sincs igazán A95L. bevállalnék egy még garanciás példányt. A most érkező Bravia 8 II ára meg gondolom durvább lesz. -
pjen
félisten
válasz
sakal83 #113762 üzenetére
Akkor rendeld neten, ha nem jó vissza küldöd. A Te otthoni környezetedet nem ismeri senki. Az meg, hogy nálam milyen neked pont annyira releváns mint a bolti környezet. A forum az LG ről és samuról szól, itt-ott kis kinai. Erthető is bemész MM be; 20-20 lg és samu. 1-1 pana, sony stb.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ez tv mennyire ajanlott?
Panasonic TV-65Z80AEZ
Vagy inkább maradjakbaz lg vonalon?
-
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #113747 üzenetére
Most őszintén - ez a 2450 nit ez tényleg olyan nagyon frankón vakító fényes, vagy csak so-so fényesebb mint egy G3/G4 illetve megfelelő 1000-1400 nit körüli "standard" oledek?
Tisztában vagyok, hogy 1000-ről 8000 nit tűnik a szemnek kétszer fényesebbnek, de kíváncsi vagyok a szubjektív véleményedre - mellbevágós vagy csak javulás, ami bár látható de nem kell eldobálni minden korábbi TV-t miatta?
-
John D'oh
aktív tag
válasz
lala666 #113746 üzenetére
Időtlen idők óta már csak a kábeles verziót használom, párszor adtam esélyt ugyan a wifinek de nekem soha nem volt 100%-ig pufferelés mentes a dolog, arról nem is beszélve, hogy ha gyorsan szeretnék akar több jelenetet előre vagy hátra ugrani, az a gigabites LAN mellett azonnali, wifi mellett pedig nem, de itt biztos az én wifim volt a szűk keresztmetszet.
Örömmel hallom hogy van ahol a wifi is jól teszi már a dolgát ilyen célra is
-
Vhiktor
Topikgazda
Aki LG G5-t vesz, nehogy eszébe jusson "kalibráltatni" referencia műszerek nélkül (Jeti, Klein, Konica minolta, Colorimetry Research, Admessy......). Brutálisan jó a gyári kalibráció, ráadásul black crush sincs, csak rontva lesz rajta nem megfelelő műszerekkel.
2450 nit a gyár kalibrációval a csúcs fénysűrűsége 10% ablakban mérve.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
anderledani #113742 üzenetére
Igen, külső lejátszó amin gigabites LAN van.
Alternatíva lehet az USB to Ethernet kábel. Régebben (az S95D előtt) ezt használtam és vitt full 4k bluray remuxokat pufferelés nélkül.
Wifit nem ajánlom erre a célra.
-
alaves
addikt
válasz
100-as utp-n ez a bitráta akadozni fog (pufferelés, dinamikus Mbps). 5 GHz-es wifi TV-n kb. 200-250 Mbit/s lesz, de az már mindenre jó. Nagyjából korrekt sebesség mérési eredményt többszöri méréssel tudsz elérni (pl. szelessavindex, one; TV-n ookla nem jó).
Vigyázni kell, mert nálam, ha egy SSID-n van a 2,4 és az 5 GHz, akkor a TV előszeretettel csatlakozik inkább a 2,4-re. Ellenőrizd, a kapcsolat > hálózat > hálózat állapota -nál, hogy az antenna piktogrammon ot van-e a kék színű 5 GHz felirat. Ha külön SSID-n vannak (vagy ha kikapcsolod a routeren a 2,4-et) akkor nem lehet ilyen probléma. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Tv-n válts 2.4 GHz-ről 5 GHz-s sávra.
-
anderledani
őstag
Samsung S95D-n néznék NAS-ról 4K Blu-ray rip filmet, és amikor olyat nézek ami kevésbé tömörített, pl Gyűrűk Ura 1. rész 117 giga, az 70-85mbps-t is igénybe vesz. Ez néha (főleg ha beletekernék) igénybe veszi a vezetékes hálókártya határait.
De valamiért a wifi még lassabb, pedig minden más eszközön 400mbps körül mérek, a tv-n a wifi 30-60mbps... Egy wifi 6-os asus routerem van.
Van valakinek ezzel tapasztalata? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
IntelKiller7 #113739 üzenetére
Ez meg főleg, mert elég vastag, a c szeria sokkal sokkal vékonyabb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #113727 üzenetére
85 óra van a TV-ben, lehet nem volt sehol tesztelesen hanem valahol ki volt állítva. Egyértelműen felbontott darab, mert csak be voltak hányva a dobozba az alkatrészek a tv mellé, nem a helyükre, csodálom nem törtek be a képernyőt
Ami érdekes hogy 85 órát úgy üzemelt hogy rajta volt a fólia....
Marha nehéz a tv főleg a méretéhez képest, de az 55 colost egyedul siman ki lehet csomagolni es osszerakni, majd egyedul a helyére vinni.
Ami elsőre szembetűnő az a hatalmas fényerő.
Műszerek mar bekeszitve
-
-
eL Geri
őstag
Szerintetek miért nem játssza le a G4 gyári lejárszója ezt? Melyik paraméter nem kompatibilis vele?
Sicario.Day.of.the.Soldado.2018.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.DL.HUN-DTS-HD.MA.7.1.HEVC.UFO971
Ez még egy korai UFO971-es mp4-es verzió.
Egy nagyon hasonló John Wick-el is így jártam most (John.Wick.2014.2160p.UHD.Bluray.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.7.1.HEVC-HUN-UFO971).Info:
Video.Codec: HEVC
Format: MPEG-4
Bitrate: 69,4 Mb/s
FrameRate: 23.976
Resolution: 3840x2160Audio:
Hun AC3 48000Hz 6ch 640kbps
HUN AAC 48000Hz 8ch 607kbps
Hun DTS 48000Hz 6ch 1509kbps
Hun DTS-HD.MA 48000Hz 8ch 4940kbps
Eng DTS-HD.MA 48000Hz 8ch 4200kbpsDolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, EL+RPU, Blu-ray compatible SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
-
válasz
John D'oh #113708 üzenetére
Kifejezetten nem akar nagyobbat, mint az 55". Nem sok tv-t néz, de amikor igen szeret jó minőségben. M4 Sport, Netflix és HBO ami megy általában nála. Megtetszett neki nálam az oled, mert hogy ténylegesen van különbség minden színben főleg miután mutattam neki egy HDR demót...
-
Dare2Live
félisten
2023as Samsung QE55S85DAEXXH milyen hátrányai vannak az 2024es QE55S90DAEXXH hez képest?
Mind a kettő woled.
Ha nincs értelme nem adnák ki 300K helyett 350Kt... -
torma1981
veterán
válasz
eL Geri #113723 üzenetére
Hidd el normál felhasználáskor nem lesz akkora előnye. Ahogy néztem világos környezetben sokat javult a fényerő. Színt meg szerintem úgy tudná jól látni az ember, ha mellette lenne a 2 tévé. Viszont nincs DTS támogatás. Azért régebbi filmeknél ez eléggé zavaró. De én is kíváncsi leszek a tesztre. Rtings sem mond olyan hűdenagy különbséget a kettő tv között.
-
Vhiktor
Topikgazda
Na csak megjott. Ahogy látom mar volt pár helyen, lehet tippelni hány óra van benne
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Quadgame94 #113710 üzenetére
Hát igen, pont az ilyen tapasztalatok miatt is írtam a lentit
-
Rogiii
aktív tag
Fix helyre megy a régi tv helyére. És sajnos az S95-nek a hátsó Vesa furatai túl magasan vannak. Nem tudom nagyobb bontás nélkül megoldani a felszerelését.
Ezért ez a kettő jöhet szóba. a C4-már kifutott szinte sehol nem kapni, ezért marad az S95D vagy a G4.
A dilemma is nehéz, mert nem tudom eldönteni hogy majdnem 200e felárat megér-e nekem a Dolby Vision és a DTS támogatás. -
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Én is tv vásárlás előtt állok vissza olvasva a fórumot sok ilyen kérdés született már.
Nálam is a két kiszemelt a 65S90D vagy a 65G4.
Egy kérdésem lenne csak. Ha a Médiában megveszem a G4-et, akkor is jár hozzá a 3+2 év garancia alapból? -
John D'oh
aktív tag
válasz
syIex #113706 üzenetére
Apukád nagyjából mennyi idős, és mi a fő oka annak, hogy kifejezetten oledet szeretnél neki? Nem olyan rég volt hasonló téma itt és bőven jött érv ellenérv az OLED kapcsán. Egy bizonyos kor felett az OLED adta elsődleges előnyök ( főleg ha TV2-t meg RTL-t és hasonlókat nézünk rajta leginkább) háttérbe szorulhatnak pl a nagyobb képmérettel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest