Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz szkutyi #89483 üzenetére

    Ha ugyan az minden, két külön képet nem produkálhatna.. - steril körülmények között, viszont mi steril a mai világban? Van olyan fórumtárs, akinek a Shielden futó Netflix alkalmazást bannolták, viszont Kodi alól jól tudja használni. Ahány app, annyi megoldás, volt olyan, hogy a TV-n futó NF 2 perc elteltével is SD Dolby Vision, míg ugyanaz az Android TV-s lejátszón 2 másodpercen belül 4K DV.
    De ha van lehetőséged, akkor egy licenszelt Android TV-s lejátszón, Kodival megnézheted, hogy a Netflix, HBO miket tudhat, simán beállítom, hogy VP9 legyen és hirtelen tizedére csökken a bitráta, tömörítési hibákat is felfedezni, átteszem hevc-re és egyből jobb a kép.
    de elég ha az egyik kalibralt a másik nem...na mind1...elemental.jo példa erre! - mi köze a kalibrációhoz? Nem arról van szó, hanem a szolgáltatók és az azt használó alkalmazások viselkedésén, az adott OS-hez és hálózathoz való alkalmazkodásán múlik, hogy elérhető lesz a legjobb minőség vagy sem. És akkor még nem is írtam, hogy eltérő DRM miatt is lehetnek minőségbeli különbségek, nem mindegy, hogy Widevine, Fairplay vagy Playready DRM.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák