Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaitoX

    tag

    Sziasztok,

    Korábban már írtam, de néhány napja rájöttem, hogy az LG C8-amban azért lett totálisan rossz a kép, mert a GSR valószínűleg hibásan működik.

    Az eredeti 4 éves panel helyett, most egy új, WBE panel van benne. Ahogy azt többen írták, elképzelhető, hogy a TV ezzel a panellel nem kompatiblis rendesen.

    Konkrétan, játékoknál azt lehet tapasztalni, hogy a fényerőt kb a felére, bár néha talán még az 1/4-ére is leveszi, ha túl erős szinek / fények lennének, így napközben szinte élvezhetetlen.

    De ha lejátszok egy szinesebb filmet, rajzfilmet, akkor is hasonló tapasztalható.
    Pl. ha be van kapcsolva a dinamikus színeket videólejátszás közben, akkor az tűnt fel, hogy a világosabb részeknél tökre hülyén fog kinézni a kép, mintha lejjebb venné a kontrasztot (így nagyon könnyen érzékelhető).

    Mióta kikapcsoltam a GSR-t, mindez megjavult, és semmi probléma nincs a TV-vel, ettől függetlenül ez azt gondolom, hogy nem normális. Legalábbis feltételezem, hogy egy új WBE panellel rendelkező TV (C1, C2) nem ilyen. Ha igen, sokan panaszkodnának :)

    Érdemes lehet megkeresnem ezzel a hibával az LG-t, vagy felesleges, mert úgyse nagyon tudnak vele ők sem mit kezdeni, és használjam GSR nélkül?

    GSR nélkül mindössze annyit tapasztalok, hogy bizonyos esetekben világosabb a TV, mint volt. Teszem azt, egy játéknál ha az előző WBC panellel 50-es fényerő mellett játszottam, most van hogy lejjebb kell vennem 40-45-re. Kb ilyesmi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák