Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Na, azt hiszem sikerült megszülnöm az első használható 3DLUT-ot: [link]
    madVR-al használható a mellékelt két screenshot szerint, 7-es modell, v04 FW,
    TV (sima HDMI címke, nem PC) / Game HDR módhoz, a csúszkák:
    100 100 50 0 50 0 W46
    Minden OFF, színtér Auto, (Feketeszint a driverbeállításhoz igazítva, YCC = Low)

    Kíváncsi vagyok hogy ha kipróbálja valaki, akkor mi a véleménye.
    1000nit filmekkel csak a színek lesznek világosabbak, 4000nit filmekkel minden picit világosabb, 10000nit (játék) minden sokkal világosabb.

    A ColorLookupTable.png ReShade-hez való, de kell mellé még a DisplayCAL is, hogy telepítse a lookup shader file-t is (google, vagy majd leírom egyszer), de ez kb. egy-két játékhoz érdekes ma, ami NVAPI-s (pl. MEA).

    Jah... és ez csak 378.92-es Nvidia driver-el működik biztosra, a későbbiek a Win10 kapcsolóját használják (a Radeon-ok megint más mese, de szerintem ez ahhoz is jó, ha még nem tértek át a Win10 HDR kapcsolóra az AMD driver-ek) és a Win10 módi most kiszámíthatatlan (nem tudom, hogy Windows, vagy driver frissítés óta, de 1000nit-re bírálja felül a metaadatot, ami alapvetően tök jó, de a régi HDR-es játékok egyáltalán nem működnek azzal a kapcsolóval...). Majd egyszer csinálok egy ilyen LUT-ot a Win10 + 388.31 driver állapotra is (de az Radeon-hoz se jó, mert az tudtommal még nem a Win10 kapcsolóval üzemel, olyan ma is mint a régi nVidia driver-el), csak ez most ugye igazából saját használatra készül, azon belül is direkt a MEA játékkal is kompatibilisre...

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák