Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Elkezdődött a januári hardverpóker
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A legtöbb ember valóban soha életében nem látja a "nyers RAW"-ot.
///EXTRAOFF///
A teljesen nyers 4 alpixelest nyilván én sem tudtam megnézni 1:1 direktben semmin, de játszogattam már ezzel, hogy abszolút csak a minimális, legelső néhány feldolgozási lépést végignéztem 1:1 kirakva RGB monitoron (mármint, hogy mit látni akkor, ha nincs még a rögzített szenzorétékeken rajta se gamma, se fehéregyensúly, se színtér konvertálás sRGB-be [vagy más hasonlóba], így végigpörgettem egyesével), nem még a későbbi "autotune varázslatok" és extra kézi simogatások.
///EXTRAOFF///De nem is egészen erre gondoltam, illetve még ekkor sincs teljsen igazad.
Egyrészt már egy buta Windows Photo, vagy egy szimpla IrFanView is használható sebességgel összerak egy valamire való sRGB képet egy kisebb RAW-ból (nem, nem beágyazott JPEG-et olvas ki! de biztos nem működik az összes RAW formátummal és nagyobb felbontásokban biztos izzad tőle a komoly PC is, de most nem ez a lényeg).
A bitekhez pedig: elsősorban a fehérbe égésre gondoltam, de ugyan az áll a feketére is: ami már a RAW-ban is be van égve (a szerzorcsatorna is sok-sok 1-es vagy 0-ás értéken áll a szomszédos pixeleken), azt nem hozzák vissza az extra bitek. Szóval itt nem "visszahozás"-ról van szó, hanem hogy a kész sRGB (csúfoljuk úgy, hogy JPEG) file-ban már biztos le van vágva, ami a RAW-ban még talán nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen program, ami...?
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor