Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A legtöbb ember valóban soha életében nem látja a "nyers RAW"-ot.
///EXTRAOFF///
A teljesen nyers 4 alpixelest nyilván én sem tudtam megnézni 1:1 direktben semmin, de játszogattam már ezzel, hogy abszolút csak a minimális, legelső néhány feldolgozási lépést végignéztem 1:1 kirakva RGB monitoron (mármint, hogy mit látni akkor, ha nincs még a rögzített szenzorétékeken rajta se gamma, se fehéregyensúly, se színtér konvertálás sRGB-be [vagy más hasonlóba], így végigpörgettem egyesével), nem még a későbbi "autotune varázslatok" és extra kézi simogatások.
///EXTRAOFF///De nem is egészen erre gondoltam, illetve még ekkor sincs teljsen igazad.
Egyrészt már egy buta Windows Photo, vagy egy szimpla IrFanView is használható sebességgel összerak egy valamire való sRGB képet egy kisebb RAW-ból (nem, nem beágyazott JPEG-et olvas ki! de biztos nem működik az összes RAW formátummal és nagyobb felbontásokban biztos izzad tőle a komoly PC is, de most nem ez a lényeg).
A bitekhez pedig: elsősorban a fehérbe égésre gondoltam, de ugyan az áll a feketére is: ami már a RAW-ban is be van égve (a szerzorcsatorna is sok-sok 1-es vagy 0-ás értéken áll a szomszédos pixeleken), azt nem hozzák vissza az extra bitek. Szóval itt nem "visszahozás"-ról van szó, hanem hogy a kész sRGB (csúfoljuk úgy, hogy JPEG) file-ban már biztos le van vágva, ami a RAW-ban még talán nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- PH! Darts
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- További aktív témák...
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor