-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, a webes gyorskeresésnél az adatvédelmi feltételeket hogy lehetne egyszer és mindenkorra eltüntetni?
Tudjátok, ami a tv műsoroknál jobb oldalt felhozza google infókat az aktuális műsorról, csak sajnos hiába okézom folyton le, minden kereséskor eltakarja a lényeget. -
mcmike
őstag
Voltam ma Média Markt-ban, elhoztam az LG OLED65 C1-et. Taposták egymást az emberek. Mintha ingyen osztottak volna TV-ket...
Nem tudom mi lesz BF idején.
A méret 65" minimum követelmény volt, igazából nagy a nappali. Amúgy köszi mindenkinek a help-et, szerintem jó ar/értek arányú megoldást választottam összességében.
A hétvégén tesztelgetek majd. (Vagy nem...Mert akkor biztos rossz)
-
válasz
Pro Koryak #62408 üzenetére
Na szép akkor csak design venném meg vele ?
MM gondoltam egyben veszek meg minden berendezési tárgyat kb 1,5 M értékben érdemes ezzel foglalkozni adnának nagyobb ár ajánlatot ? Tv is benne lenne .
-
vibeo
csendes újonc
válasz
gulyasa #62445 üzenetére
Persze hogy igazad van. Én csak egy olcsó alternativát probáltam, ami tökéletesen mükődik.
A kábeles netnek viszont még van egy elönye: stabilabb mint a wi-fi. De hát ezzel nem mondok semmi újat. Jó lenne ha a tv tudná a wi-fi 6-ost, de tudomásom szerint csak a Samu ideji 8k csucs modellek veszik a jelt. -
vibeo
csendes újonc
-
S@c@
őstag
TV készülékre baleseti biztosítást kinél lehet kötni? Unokahugóm, költözés miatt jól jöhet.
[link] -- őket találtam eddig, de nem ismerem a céget. -
wallace 234
őstag
válasz
Rebelf #62437 üzenetére
Nem kell aggódni! Azért írtam le, amit. Sdr és hdr röl, meg ott a Google! Sok hasznos információt találsz. De itt a topikba is a keresővel is sok infót, vissza tudsz olvasni. Egy a lényeg, hogy használd a tvt ahogy neked jó! Hdr nél nem gond a 100as oled fény, mivel a filmbe lévő metaadatok szerint állítja a fényerőt ill más értekeket.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Pro Koryak #62438 üzenetére
Köszönöm hasznos hozzászólásod
-
Rebelf
aktív tag
válasz
wallace 234 #62436 üzenetére
Jó hát könnyű mondani, nekem első oled tv-m lesz
és nem akarom kinyirni sem 3 év alatt. Egyenlőre azt se tudom hogy mi az sdr meg HDR oled fény, meg minek van külön, és melyik mihez tartozik, és mennyire káros a fényerő értékei a panelra vagy beégésre. Ez kicsit más univerzum lesz mint a lg 42ln575 tv-m, több szempontból is.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves #62431 üzenetére
Magyarul nekem semmit nem kell csinálni , automatán végez minden pixel frissítés és kompenzáció? Amikor kikapcsolom a tv-t a piros gombbal , az neki a készenléti mód, és akkor végzi a frissítést magának?2000 üzemóránként automatikusan lefut az 1 órás pixelfrissítő, az is automatikusan teszi készenléti módban?
és mi van akkor ha megtelik a 4 óra , kikapcsolom, de meggondolom magam és vissza kapcsolom a tv-t ? Akkor újra kezdi a 10 percet ha kikapcsolom a tv-t legközelebb ?
-
alaves
addikt
válasz
Rebelf #62430 üzenetére
Semmit nem kell csinálnod. 4 üzemóránként automatikusan lefut egy 10 perces kompenzáció, amikor készenléti üzemmódba kikapcsolod a TV-t (összeadódik az fw-ben és akkor lép működésbe a következő kikapcsoláskor ha eléri a 4 órát). Az fw-ben rögzítve van, hogy 2000 üzemóránként automatikusan lefusson az 1 órás pixelfrissítő. Távirányítóval nyomon követheted: gyorsan beütöd: 123654 ---> CSM menü ---> jobbra nyillal 6. oldalon:
-OLED OFFRS TIME (összes üzemóra)
-OLED OFFRS COUNT (a 4 üzemóránként lefutott 10 perces kompenzációk száma)
-OLED JB TIME (az utolsó 1 órás pixelfrissítő óta eltelt üzemóra)
-OLED JB COUNT (lefutott 1 órás pixelfrissítők száma) -
Rebelf
aktív tag
Tényleg ez a kérdés még nem is foglalkoztatott. A Philips806-on kell elvégezni időnként , vagy órára lebontva valami biztonsági intézkedést/karbantartást hogy mindig friss legyen a panel meg mit tudom én? Ha igen hol kell mit figyelnem, hol találom, meg mit kell csinálni konkrétan ?
-
powerup2
addikt
én 77" méretre megyek rá az idén
-
mcmike
őstag
Szerintetek erdemes behuzni most az LG OLED65 C1-et MM-bol 600k-ert? Nem hinnem hogy annyival olcsobb lenne majd BF kornyeken...maximum taposhatnek erte masik embereken legalisan (ha ez vonzana barmiert is)...
-
alaves
addikt
2018-tól mindegyik OLED-ben van statikus elem (logó) védelem, viszont csak az LG-ben van rá menüpont. Tesztelheted: megjelenítesz statikus elemeket legalább 20 percig (25-ös OLED fény is jó), utána gyorsan indítasz egy 2-5%-os szürkét, látni fogod egy kis ideig az aktivitási 'foltokat'.
-
alaves
addikt
válasz
Lackooo84 #62420 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az fw-ben rögzített 2000 üzemóránkénti 1 órás pixelfrissítő lefutás az átlag felhasználói szokásokhoz igazodik (~4-8 üzemóra/nap), ezen terhelés által okozott pixelteljesítmény eltérést képes lehet kiigazítani. Az extrém napi üzemóra (12+) és/vagy fokozott statikus elem megjelenítés és/vagy magas OLED fény okozta (valamint ha sok 10 perces kompenzáció elmarad) eltérést 2000 óra elteltével utólag már nem biztos hogy tudja. Nem ismerjük az algoritmus és a hardver lehetőségeit, ezért célszerű az átlag napi üzemórával arányos futtatás.
Kezdő OLED-es koromban nekem is sikerült a B7-be 60-as OLED fénnyel 800-1200 üzemóra alatt narancssárga logót (nickjr. nick része) beégetni (pixelfrissítőt nem futtattam). Nyilván a mai OLED kijelzők jóval ellenállóbbak és van logó védelem is (pl. min. 103%-al megnövelt piros alpixelek).
A kijelzőcserének is lehetnek hátrányai bőven: 1. csere: kifogtam egy 25%-os téglalap anomáliásat, 2. csere: pár hónap múlva több mint 50 elhalt, valamint számtalan teljesítménycsökkent piros alpixel.
Én inkább megelőzés párti vagyok. -
Mankó
veterán
válasz
alaves #62375 üzenetére
A Pana FZ800-on sincs logó védelem, én összesen csak pixel eltolást láttam védelemnek, és mégsincs be égve semmi.
Tegnap leteszteltem egy 55-ös LG G1-et és arra jutottam, hogy bár tetszik és jó tv-nek tartom, lazán nem ér meg 400 ezres ráfizetést. Nem mondom, hogy nem lesz majd egyszer, de biztos nem most, és nem a Panára ráfizetve. Inkább jövőre akcióban és a Panát megtartva.
-
GalaHU
addikt
De most komolyam, miből gondolod, hogy bármit is átállítottam volna? Bár láthatóan nem értek hozzá, azért hülye se vagyok... Éppen ezért kérdezek, bár nyilván vannak akik úgy születnek, hogy minden "is" a fejükben van... Eddig a képig eljutni nincs 3 kattintás, és semmi máshoz nem nyúltam...
A többieknek köszönöm a konstruktív hozzászólásokat!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
alaves #62418 üzenetére
Nem tudom tudod e, de nem nagyon szabad ezt futtatgatni, pláne minél sűrűbben, ugyanis amit az csinál, az már véglegesen degradálja a pixeleket. Én biztos nem fogom, főleg, hogy az LG cseréli a beégett kijelzőket, így nem is foglalkoztat az sem, ha véletlen beég valami. De most néztem ilyen extrém használattal is full homogén a panelem még.
-
-
alaves
addikt
válasz
gulyasa #62409 üzenetére
"Ez a kézi "most fusson vagy mindenképpen kikapcsolás után" biztosan nem árt, de lehet, hogy csak "túladagolás" vagy placebó...
Aztán majd kiderül."
Ezt honnan vetted? A menüben elérhető 1 órás pixelfrissítő is lefut automatikusan kb. 2000 üzemóránként. Gyakoribb futtatását én szoktam ajánlani, de kizárólag extrém napi üzemóra és/vagy nagyon sok statikus elem megjelenítése esetén, ezek mértékének arányában. -
-
gulyasa
őstag
DeMiA fóliát rögtön levettem (többen is írták, rajtahagyva nem tesz jót a hűtésnek).
Ápolás... eddig még nem volt rá szükség 3 hét alatt. Mintha taszítaná a port...Pixeltisztítás ha jól vettem észre - és ahogy szintén többen is leírták - 4 vagy több óra folyamatos üzemelés után kikapcsoláskor automatikusan lefut (biztos így van, mert felvételhez van csatlakoztatva a tévére egy külső HDD és az olyankor nem kapcsol ki - világít a LED-je, amíg 1 óra múlva nem végez -, pedig nincs beprogramozva felvétel).
Ez a kézi "most fusson vagy mindenképpen kikapcsolás után" biztosan nem árt, de lehet, hogy csak "túladagolás" vagy placebó...Aztán majd kiderül.
Bejáratás... Nem egyértelmű számomra...
Ez jó kérdés. Amiről itt néha írogatnak, hogy "SDR fényerő", "fekete levágás", meg hasonlók, azokat nem találtam a C1 menüjében, még a speciális beállításokon belül sem.
Úgyhogy nem használom az "Élénk" módot (mondjuk nem is tetszik, kiégeti a szemem), tévézéshez csak az "isf világos" és "isf sötét"-et, filmnézéskor a "filmmaker mode"-ot, aktiváltam az AI-kép funkciókat, fényerő energiatakarékos, logó fényerő "alacsony", kék fény csökkentés bekapcsolva (utóbbi csak hagyományból, mert a telefonomon is kikapcsoltam annak idején).
-
Pro Koryak
addikt
A két valamire való tesztoldalon detto ugyan annyi volt a C1 és a G1 max fényereje.
-
S@c@
őstag
Friss C1 tulajoknak: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest