Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    Sziasztok. A "régi" (2014/2015) Samsung 48-os LED tv-met szeretném lecserélni egy bombasztikus megjelnítésű OLED-re. Nappaliban lesz. PC-t nem valószínű h. kötök rá (esetleg szökőévenként 1x), inkább csak TV-t ill bluray-t (most még csak 2K de lehet beszippant a 4K UHD is) néznék vele. Természetesen jó ha tud SMB-ről (NAS) is lejászani x264 filmeket gond nélkül.

    Ez az "LG OLED65CX" sorozat ami most szembejön velem mindenhol, és megéri árban gondolom? A C11 az már idei 2021-es széria, még irreálisan drága, és nem tudni a defektjeit. Ahogy olvasom az LG CX-nél (is?) magas a selejtarány, ez bizony 1 rizikó. Legszívesebben nem fizetném ki teljesen, csak ha már megy legalább fél éve gond nélkül.

    Ahova tervezem lerakni, ott 3,5m-ről fogjuk nézni. Illetve van 1 b opció alternatíva ahol viszont 4,5m-ről.

    Olvasom h. van pofájuk nyomorult 100mbit-es csatlakozót rárakni fél milliós - 1 milliós TVkre, ez igaz? Mikor a 4K UHD filmek bitrate-je már 70+ megabit/sec-nél jár, amit wifivel meg kb. esélytelen stabilan hozni ha bármi más is lóg az AP-n.

    A beégésről OLED-nél olvastam, a panel beszarik bármikor, értem. Mi más nyűgje van ezeknek, amik majd csak otthon derülnek ki kidobozolás után ("hoppá b+ erre nem gondoltam")?

    A beépített hangszórója mindenképpen kiváltandó, ha blu-ray filmeket akarok rajta nézni? Jelenleg egy edifier R1250DB-re van rákötve a samsung SPDIF-en keresztül, és ennél már belefutottam h. nagyon szarul szól a beszéd a filmeken. A blu-ray filmeken levő mindenféle DTS-Atmos-MasterAudio szabványokkal mit tud kezdeni külön erősítő használata nélkül ez a TV? Remélem egy sztereo Dolby Digital 2.0-nál okosabbat ki tud hozni a gyári felszereltségből is?
    Ha bővíteném külső hangcuccokkal, akkor a talp elé raknám pl. a középső hangszórót. Akkor viszont nem mindegy milyen a talpa ezeknek, oda fog-e férni a hangszóró anélkül h. kitakarná a kép alsó közepét.

    Nagyjából ennyi. Az LG-nek külön dedikált OLED topic miért nincs?

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák