Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Landon

    őstag

    Sziasztok,

    Magyarorszagon leteznek hivatasos kalibratorok akik x osszegert professzionalisan kalibralnak OLED (es egyeb) TV-ket? Azt tudom, hogy UK/US-ben nagy divatjat eli a dolog de idehaza nem nagyon hallottam meg hasonlorol.

    Ill. ha nem letezik itthon ilyesmi akkor velemenyetek szerint mennyire eri meg befektetni es sajatkezuleg kalibralni egy 55CX-et a kovetkezo setup-pal:

    - X-Rite i1 Display Studio (tudtommal nem szukseges a Pro verzio OLED-hez mert nem eri el azt a fenyerot amihez a Pro verzio kene mar)
    - CalMan for Home (LG)

    A fenti eszkozok aranal tobbet nem szeretnek kolteni erre igy ha ezek nem tudnak eleg pontos eredmenyt adni akkor inkabb varok tovabb az LG-re es Dolby-ra hogy vegre helyrehozzak fw szinten a dolgokat.

    Azert szeretnek kalibralni mert jelenleg DoVi/HDR10 near-black szintjei rettenetesen el vannak cseszve a fw-ben es a jo eg se tudja ezt az LG mikor fixalja ha egyaltalan valaha fixalja... Honapok ota varunk AV/AVS forumokon a fw fixre es szinte minden nap van egy uj ember aki panaszkodik a raised black level miatt es az egyeb poszterizacio/colour banding problemak miatt amiket ez okoz. Ezeket a problemakat szepen helyre lehetne hozni egy normalis kalibralassal csak itthon nem tudom mi a realitasa ennek.

    Koszonom :R

    There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

Új hozzászólás Aktív témák