Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz antistati #2794 üzenetére

    "Az egyik oldalon dicsérték a Sony 65A1 -et LG E6-al szemben, mondjuk igazat megvallva be kellett volna rakni legalább egy B7 is az összehasonlításba, hogy tisztán lássa az ember, hogy a 2017-es panelhez mennyit ad hozzá a Sony technológiája vagy egyszerűen a 2017es OLED panel verte meg a 2016-osat....???"

    Szerintem nekünk magyaroknak nem szabad ilyen híreket nézegetnünk. :N Ebből is kiderül, hogy míg nálunk a házimozi rajongók azon tanakodnak, hogyan és miből tegyenek félre egy "csodás, minden korábbinál jobb képet adó" 2015-ös OLED modellre...

    Addig ezek ott nyugaton évente cserélgetik a vadonat új OLED-eket is. Ha kijön az újabb modell, valami plusz, a korábbi években nem látható hasznos extrával, akkor áttérnek arra. Esetleg a korábban vásárolt mellé vesznek egy olyat is otthonra...

    "Sony OLED A1 shadow detail better
    LG E6 is the black into a no details - SAMSUNG promotereknek ez volt mindig is a vesszőparipája, de akkor az A1 nél ez is megoldódik :))"

    Mindamellett szerintem ez egy nagyon rég óta fennálló problémára mutat rá! Én évekkel korábban írtam a plazma TV topic-ba, hogy mennyire zavaró a saját CCFL, vagy IPS paneles készülékemhez képest, hogy azoknak a bizonyos - egyébként vitán felül - "kifogástalanul mély feketéknek" semmi részletessége nincsen.

    És ez az OLED esetében is így van. Baromi jó a fekete szint, de ha valósághoz mérjük, akkor az árnyékos részeknél a kontúrok egyáltalán nem látszanak. Egy összefüggő fekete felületet látsz a képernyőn ott, ahol a valóságban a tárgyak körvonalai látszanak.

    A fenti képen ez remekül látszik, kiemelten a vezetőülés oldalánál és a kerekeknél. A "nem kontúros" OLED képén a felnyitott ajtó mögött egy összetett, teljesen fekete valamit látsz.
    Az új technológiával pedig látszik, hogy van ott egy ülés, és még a műszerfal is "feldereng". Éppen mint a valóságban, amikor kint az utcán, ilyen fényviszonyok között, ilyen távolságból annak a bizonyos autónak az irányába elnéznél. Látszik a felni összes küllője, az apró részletek...

    Erre jelenleg - éppen a technológia jellege miatt - csak a hagyományos LED TV-ék képesek. Cserébe persze sajnos szürke a feketéjük...

    Summa summarum: ez ismét visszamutat ahhoz a beszélgetéshez, hogy jelenleg nincsen "tökéletes" televízió.

    A jövőbeli fejlesztés szerintem egyértelműen a kontúrok javítása, teljesen valósághűvé tétele kell legyen az OLED televíziók (de bármilyen új technológia) esetében.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák