Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Orbiteric
tag
válasz
Orbiteric #464 üzenetére
Megjött a monitor, nem csalódtam, sőt!! Gyönyörű a panel , semmi banding, semmi rozsaszin efektus, full clear(3.gen qdoled). lefuttattam teszteket nincs pixelhiba se. Nem csalódtam a samsungban,pedig tartottam tőle kicsit. Látszik azért a kicsivel jobb szinfényerő woled után de azért nem folyt ki a nyálam, de természetesen brutál. A megjelenités,élmény más inkább. 27" 1440p 40-50 centiről még jobban benne vagyok a tartalomba és több részletek látok, lehengerlőbb mint az oled tv 55" 2.5 méterről. nameg a 360hz lehengerlő fluid,smooth minden. szóval nem bántam meg, nagyon jó megjelenitő, ezt a deltae1 is látom milyen pontos, tv csak kicsivel rosszabb,de az kalibrálva van.
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #454 üzenetére
Adaptive sync: VESA szabvány
Freesync: szintén VESA csak AMD marketing miatt Freesync a neve
G-sync: elektronikai modul lett beépítve a monitorba ezért képes 30Hz-től szinkronizálni vagy akár az Ultimate G-sync 1Hz-től is. VESA szabványon túlmutat mert az 48-tól kezdi.
A felhasználók monitorai 99%-a nem G-sync modolus Monitor így az Adaptive Sync / Freesync érvényes rá.
VRR: 48Hz-felső határ
Ha a G-sync az NV controlban OFF, automatikusan nem üzemel az Adaptive sync-se. Nincs szinkronizáció
Szóval mindenki Adaptive-ot használ igazából.
-
válasz
Orbiteric #399 üzenetére
Már évek óta, amióta apexet játszom, küzdök ezzel a gonddal, már közben volt vga csere is, csak alaplap proci nem, de mindenki másnál tökéletesen fut, csak nálam nem, néha scópolok, és látom elugrik a kép lövés közben, idegbaj..
a vga az Gainward GeForce RTX™ 4070 SUPER de előtte Asus RTX 3060ti volt, az ugyan ez. -
emiki6
veterán
válasz
Orbiteric #384 üzenetére
Persze, de oled tv-k jó régóta vannak, a monitor az relatíve új dolog. Érted, most jön ki a harmadik generáció?
Telefonok sem égnek már be, de már mióta van amoled? Már a galaxy S2-mben is az volt, na az még beégett (persze nem nagyon és addigra használhatatlanul el is avult).Nem lehet, hogy már csak arról szóljon a monitor oled fejlesztés, hogy olcsóbb legyen és nagyobb rr-t tudjon, biztos fejlődnek beégési hajlam tekintetében is. Vagy nem? Ennyit tud ez oled és a jövő a microled lcd?
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #344 üzenetére
Igen igen , freesync vagy gsync =VRR
Az SDR az 8 bites és a HDR anyag 10 vagy 12 bit.
Persze mehet az SDR 10-biten kézzel állítva csak akkor kapcsold ki a Windows egyéni színbeállitas engedélyezőt. Az tudja elrontani.
VRR control alapból offon lesz.
erdemes a szoftvert le frissíteni a 1003-ra. Mármint a monitor SzoftverétÉs Ezio monitor tesztet végig futtatni hogy nincs e pixel vagy subpixel beragadás. Érdemes ezt még fólia levétel előtt nézni közelről minden színben. Ha gond van küldöd vissza
Amikor kikapcsolod a monitort maradjon legalább 40 percig áram alatt akkor csinálja meg a pixel refresht
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #338 üzenetére
Reddit szerint Nvidia nem szereti a HDMi-t tud egy két fekete képet adni és a VRR sem stabil vele.
VRR control 2ms input laggot ad 2.7 helyett 3.9ms de ami zavaró vele hogy van tearing pedig a VRR pont annak a megszüntetésre van.
Minden freesync monitor tud G-Sync-et de amúgy a G6 adaptív sync.
Es nem fizette ki a VESA HDR400 szabványt tudja minden gond nélkül de papír nincs róla így nem került be a VESA listába.
nyugodtan használd játékokban ahol szép HDR-ben is. Erre van leginkább az OLED.
Szokasos 1.7m DP kábel van hozzá
360Hz +HDR megy nekem is
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #336 üzenetére
Nvidia probléma mentesebb DP-n.
Tudom a HDMI 2.1 szabvány 48Gbps sávszélességet ad meg de nem számít mert a DP és HDMI 2.1 is DSC-t használ illetve a Samsung herélt 2.1-et rakott az elektronikába (40Gbps) tud.Windows / World / Netezés / Youtube : SDR
Assassin Creed kivételével a játékok: HDR-ben, még a Fallout 4 is NvTrueHDR-el megy nekem. Cyberpunk 2077 RenoDX Shader-el.
Samsung fényerő 50-es skála, nekem SDR-re elég a 15 és HDR-re a 40 Peak mediummal.
Így a védelem is ki van használva mert nem csúcsfényerőn használom.
Amit nem tud a DP és HDMI sem: 360Hz + HDR + VRR, ez nem fér be.ha VRR kell és HDR akkor max 240Hz
SDR + VRR mehet 360hz-en.
Én már nem használok sehol G-sync-et, hagyom 360Hz-en. Nincs tearing és nem kell a VRR Flicker-től szenvedni.
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #331 üzenetére
Gratulálok, szép engedmény neked is
3. generációs QD-OLED van benne. 180Hz-ig voltak a 2th genek.
Én így használom:
SDR: 15-ös fényerő
HDR: 40-es fényerő plusz peak brightness medium, így 20% kép mellett 500nit-et tud 400nit helyett. Ezzel megy a Windows HDR Calibration 0 érték és 500nit-re illetve 100% saturation.Ne foglalkozz, hogy csak 400 vagy 500 nit, max 70cm-ről nézed így másnak hat mint a TV-n a 800nit.
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #324 üzenetére
Igen és ott tudsz kuponozni. SHOP APP használatta van eleve 5%. Szoktak adni szülinapi kupont 15% és még lehet kérni másik 5 vagy 10%-ot az ügyfélszolgálaton keresztül.
Így én 263k-ra kuponoztam le. 250k felett 3 év garancia és teljes beégésre is.
Van aki Erstesként tovább kuponozta 220k-ig és ők is kaptam 3 év garanciát.
-
4264adam
veterán
válasz
Orbiteric #320 üzenetére
Samsung honlapon vedd, ott még tudod kuponozni is tovább.
Van kuponkunyeráló topik, is ott tudnak segíteni. Ha pedig Erste-s vagy akkor egyéni árak vonatkoznak rád és már eleve 280k-ról tudsz kuponozni.
Ha a honlapon ráírsz az ügyfélszolgálatra, valami szép üzenettel hogy születésnpaod lesz szeretnél vásárolni, akkor kaphatsz 10% kupont is, vagy megemlíted, hogy ismerősöd kapott és vásárolnál te is általában adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest