Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Patchway sima, en Cribbsen laktam elsonek, aztan Lawrence weston - az azert mar finomabb teszta
Embere valogatja, Filtonnal sincs az egvilagon semmi baj ha kicsit is mas vagy mint a normal egyepesedett agyu magyar/csolatasu vilagpolgar. Minden keruletben vannak mindenhonnan szarmazo emberkek, en St. Pauls-ba jartam sorozni a jamaikaiakkal anno, tehat engem kb semmi nem zavar. Persze mondom emberfuggo, de Filton szvsz pont nem lehet para semmilyen szempontbol. Persze nem egy Clifton
albit sztem csak agencyn keresztul erdemes. Penesz szinte mindenhol lesz
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Eleg sok mernok van odakint, parat ismertem is de a kapcsolat megszakadt mar azota… legtobben talan a Boeing es a Rolls-Royce alkalmazasaban. Melyik reszen laksz?
Anno volt vagy 8ezer magyar kint, szerintem kevesebb nem lett
barmivel kapcsolatban van kerdes, nyugodtan fordulj hozzam. Ha jot enni/inni akarsz akkor meg mindenkepp 
Ha van szabadidod es szeretsz kirandulni akkor arra is vannak tippek. Kocsid van? -
tildy
nagyúr
válasz
Cicero
üzenetére
Jaja, kb egyszerre voltunk covidisak. Nekem ez az életuntsag régebb óta van, kb 2020 eleje óta. Mondjuk nekem az a bajom leginkább, hogy nem jön már be London, és nagyon mennénk innét. Csak egyelőre férjemmel még nem jutottunk dűlőre, mert ő a skótokhoz menne én meg a németekhez
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Jah, konkrétan annyi történt, hogy szervezeti alapon “járt” nekik állami normatíva, és támogatás, aztán egyik reggel közöltek velük, hogy ők nem is egyház, és onnét nem, emiatt fizetésképtelenné váltak. Mivel ezres nagyságrendben foglalkoztattak főleg karitatív tevékenység körében szociális munkásokat (ismerős terület?), az ő járulékaikra nem telt, így most behajt a nav. Hozzáteszem, valami sok év után most lett hirtelen fontos, eddig nem zavarta őket. Miközben még zajlik a nemzetközi pereskedés, hogy egyáltalán lehet-e ilyet csinálni.
Szóval ha a karitatív, vagy nonprofit szerevezet, aminek bedolgoznál ner-közeli, akkor csináld bátran, mindegy is, milyen az a szerződés, nemigen üthet be semmi, ha olyan területtel (is) foglalkozik, ami keresztbe tehet (vagy csak nem szimpi) a nernek, akkor lehet, hogy ők a következők, akkor meg kb mindegy, mennyire vagy levédve.
p
-
-
concret_hp
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
hát gondolom azért kérdezed, mert nem akarnak felvenni alkalmazottnak? de alapíthatsz rt-t is, ha nem akarsz egyéni vállalkozó lenni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
https://konyvelescentrum.hu/adok-es-jarulekok-kozterhek/atalanyadozas-2022/
adómentes adóalap összeghatár került bevezetésre, amely egyúttal tb-járulék és szociális hozzájárulási adó tekintetében is adómentessé válik: éves minimálbér fele 2022-es minimálbérrel számolva kb. 200.000×12/2 = 1.200.000 Ft,
200.000 forintos minimálbér esetén 1.200.000 ft bevétel adó és járulékmentes lesz 2022. január 1-től! -
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Pontosan hova mentek? Torveny szerint ettermeben/kavezokban/boltokban/muzeumokban el kell fogadniuk a kartyat, par eve megis jartunk ugy Sziciliaban egy kis pizzeriaban; hogy nem lehetett kartyazni, s vennunk kellett le penzt.
En azt mondanam, nemi biztonsagi kp nem art, de en szemelyszerint tul sokat nem valtanek, es hagyatkoznek a kartyara. -
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Az átlagos magyar szerint a covid nem is létezik, az 5g rákot okoz, amúgy meg azzal aktiválják a vakcinában rejtett csipet, amivel billgécc világuralomra tör, mert a sorossal azt találták ki. Az átlagos magyar szerint jézus szíriuszról származó szittya herceg volt, és az első magyar nobel-díjas, akit sok száz másik követett (nem szittya herceg, nobel díjas), így a magyarok között a legmagasabb az egy főre jutó nobel-díjasok aránya (2). Az átlagos magyar hiszi, hogy grabovoj-számokkal minden gyógyítható a könyökherpesztől a homoszexualitásig. Az átlagos magyar katalin napon mind a 73 katalin nevű facebookos ismerősét felsorolja, és áldott, boldog névnapot kíván nekik egy féloldalas bejegyzéssel. Az átlagos magyar szerint orbánviktor a legjobb dolog, ami ezzel az országgal történhetett (jézus, a szíriuszi szittya herceg óta), és ha a Miniszterelnök Úr valamit rosszul csinált, azt csak azért csinálta rosszul, mert tökéletlen emberek vannak körülötte, de ő sohasem hazudna, mindig a nép javát akarja (el is veszi - az én megjegyzésem), és különben is a gyurcsány halálba vinné a nemzetet, mindenkinek kötelező lenne buzinak lenni, és minden lakásba beköltöztetnének egy kannégert, aki naponta megerőszakolná a teljes háztartást, tacsipacsiig, a keverék tacskóig bezárólag.
Van még kérdés?
p
-
tbs
addikt
-
ladybug
őstag
válasz
Cicero
üzenetére
Ha a tenger a fontos, abban a többiek már adtak tippeket.
Mi tavalyelőtt Bohinjban voltunk. Ez a Bled utáni következő tó. Gyakorlatilag zsákutca, mert itt az út vége. Nyaralási szempontból nekünk tökéletes volt. Hegyek, tó, sportolási lehetőség, nyugi.
Amúgy egy apartmanban voltunk, mert nem szeretjük a mindennapos éttermezést. Két éttermet próbáltunk ki egy vacsora alkalmával. Elfogadható árban volt mind a szállás, mind egyéb ár.
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
én feleségem meg szicíliai/szardíniai, de észak-olaszban nőtt föl, Riminiben serdült, Bristolban (UK) érett meg, és most itt élünk Bpn, de nem kizárt, hogy nem sokáig.
vannak, akik tudnak mozdulni, vannak, akiknek kizárt - ez utóbbit én soha nem fogom megérteni, de ez én vagyok

-
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
En Braintree-ben laktam fel evet, Bristolban meg kb 7et. Utobbinak semmivel ossze nem keverheto hangulata van, mindenestre ha helyiekkel keveredsz ossze azert fel kell kotnod a gatyad, hogy megertsd a brizzle akcentust

dolgoztam a harbourside-on tobb helyen is, remekul el lehet ott lenni, az mar bizonyos.
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Dom-al találkoztam anno, bristoli srác, régen fagyis kocsiból nyomta a dnb-t
jó fej, ezekben a videókban szerintem túl sokat pofázok így nem túl élvezheto de a bristoli túrákat megnéztem végig, egy kis nosztalgia el is fogott egyből
Itt ha végig bicajutok közlekedne egy vállalkozó szellemű dj, vagy hétvégén a lezárt rakparton, akkor tok flash lenne de egy hétköznap a normál utcán tuti kinyirnak hamar
-
Marcsello31
őstag
válasz
Cicero
üzenetére
Helo! Semmi gond, ha gond van akkor már nem fognak kelleni a mérők
.
úgy sem fognak szólni ha gáz van, csak ha már mind1. De ne igy legyen.
Lehet csak riogatnak, vaklárma csak rémhir keltes stb. kellene egy hivatalos info erröl
Hmm. az okos virus esetleg nem csernobiltol származik netán tán??? a macskám már sugárzik eközben
."vicceltem" -
-
lenox
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Igen koszi.
Erdekes kulonben, hogy 86-ban ugye nem nagyon tudtunk az esemenyekrol, a HBO sorozata alapjan lehetett izelitot kapni belole, de az alapjan azt gondolna az ember, hogy ez 35 eves tortenet, erdekes, de nem aktualis, ez meg akkor visszahuz a valosagba, hogy ez bizony most is aktualis.
-
Vérboci
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
10 éve nem olvastam az off topikban ilyen érdekfeszítő dolgot és ezt komolyan mondom.
(akkor is csak azért, mert én írtam be valamit
)
Köszönöm a szíves tájékoztatást.@Spet: Nem rettegtem, nem azért kérdeztem rá, hanem mert érdekelt és ritkán ülök egy (két) asztalnál atomenergetikai mérnökkel

-
-
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Elvileg minden okoskarkötő csinál alvásfigyelést. Aktivitást, mozgást néz abban a periódusban, amit alváshoz beállítasz neki. Jó esetben a pulzusmérő értékeivel is összeveti. Nézi mennyit mocorogsz, hányszor kelsz fel közben, mikor fordulsz át a másik oldaladra, ilyesmik. Én is állandóan hordom a pzktusmérős futós órát, de alváshoz pont le szoktam venni, délutáni sziesztát meg csak pihinek veszi, mert ott nem vár el alvást.
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Aláírás mindig kell, ez őket védi. Bármikor mondhatod, hogy nem is te fizettél, és akkor vissza kell utalniuk, ha nincs meg nekik a cetli az aláírásoddal.
Sok helyen nem íratják alá, de ez nem a te bajod.Zöld gombos megerősítést mostanában kezdett el kérni néhány terminál. Ez neked jó, hogy látod az összeget mielőtt levonják.
-
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Kiszámoltad már, hogy 10 km-en mennyit nyersz időben 80 helyett 100-as átlaggal? Olyanokba bele se menjünk, hogy mibe kerül ez fogyasztásban, kopásokban, élettartamokban, igénybevételben (no meg stresszben, főleg) a másik oldalon. Én is csak azért nem szeretem az ilyet, mert megtöri a saját ritmusomat, amit autóznék, fölösleges lassításokra-gyorsításokra kényszerít, meg mert ki-be kell kapcsolgatnom miatta a tempomatot. Ugyanez létezik amúgy autópályán is, amikor stabil, tempomatos sebességgel utolérem a delikvenst, kis gyorsítással megelőzöm, hogy tudjak menni a saját tempómban tovább, és vagy már előzés közben eszébe jut, hogy ő is gyorsabban menne, vagy 1 percen belül visszaelőz, aztán megint elbambul, és kezdődik minden elölről. És se kanyar, se domb sehol, és még alulmotorizálva sincs...
Mindezzel együtt értem én, hogy teli van az út hülyékkel, és mivel te nem veszed a lapot, meg amúgy is én vagyok a topik tahója, hadd mondjam ki, amire a többiek is célozgatnak, miszerint te sem teszed azt egy nyugodtabb, együttműködőbb, stresszmentesebb hellyé, szóval az általános benyomás alapján a közlekedés azon résztvevői közé tartozhatsz, akit én is inkább hagyok, hadd menjen, csak ne mögöttem agresszívóskodjon. Ne érts félte, én is voltam fiatal, és bohó (hajjaj), de már elmúlt. Majd te is felnősz.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Ez nem azért van, mert gyenge az autó, hanem mert balfasz a sofőr. Németeknél ez úgy néz ki, hogy egyik autópályáról váltanék a másikra, lelassítok 100 körülre a lehajtósávban, 140-160 között az utolsó métereken beesik elém egy prémium tédéíszuv, majd szikrázó tárcsákkal lefékez valahova 40 és 60 közé, óvatosan beveszi a 6 méter széles, egysávos kanyart, majd besorolás címén vészfékezésre kényszeríti a külső sávban érkező kamiont, és ezt elégedetten nyugtázva egy diszkrét füstpamacsot maga után hagyva rászabadítja az útra mind a 300 lovat (vagy amennyi még él belőle). De a németekre nem merek semmit szólni, mert amúgy is jó eséllyel valami balkáni, káeurópai, vagy közel-keleti figura volt, füstölgős német prémiummárkákban ők a felülreprezentáltak.
Asszonnyal azon szoktunk amúgy röhögni, hogy most nem megyek ki előzni, mert Passat/A6/E Merci/520D jön, ez biztos siet, utána jön egy Porsche, az tutira kienged. Valódi luxusautókban (Range, Bentley, G Merci, Jaguar, Aston, Tesla, de akár egy 7-es bömös) meg lehet mindig bízni, jellemzően ők mennek a legvisszafogottabban, legcivilizáltabban, legelőzékenyebben. Ugye, ahol nem kell kompenzálni...
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
De azt értsd meg, hogy az öregúr még fiatal legényként, frissen nősült, fiatal apukaként anno 74-ben vette élete első autóját (jajj, de szép volt az a zöld trabant!), aztán 94-ben lecserélte egy első generációs Suzuki Swiftre (szigorúan 1.0 GL, a kalaptartó nélküli alapkivitel), szóval 2014-ben, ha már nyugdíjba megy, meg onoka is van, kijárt neki még egy új autó. Jó, hát elektromos ablakra, meg gyári rádióra nem telt, a klímától meg úgyis csak huzatot kapna, de így is ez a legszebb, legerősebb autó, amit valaha vezetett, tiszta luxus az a nagy plüss ülés, meg a hátsó ablakkal nyílik a csomagtartó, akár a rotakapát is be tudná tenni, ha nem lenne gerincsérve. Csak ne félne vele kimenni az útra, mindenki csak száguldozik, nem tudják ezek, hogy az veszélyes is, meg úgysem érnek oda előbb. Bezzeg régen minden jobb volt, amikor a mama megcsinálta már előtte nap a rántotthúsos kenyeret, és reggel jó korán fel kellett kelni, hogy hatkor el lehessen indulni Pestre, mert eltartott az egész nap, végig a Balaton-parton, a falukban 40-nel, aztán Siófoktól már 100-zal lehetett száguldani a zötyögős hetesen. Persze az első pihenőben úgyis meg kellett állni, megnézni, biztosan nem defekt-e, de nem csak ez így ráz...
p
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
Aladár: Csak amíg körbementem, legalább 30 autó akart mindenáron belemenni, a terelőtáblák, a tűzoltóautó, a szügyig vízben álló mikrobusz, és az úton keresztben álló villogó sárga közutas autó ellenére. Hámermé, hámosmi, há víz ez e vagy mi? Há átmegy ez e.
Aki sose járt arra, nem olvas hírekwt, facebookot, és senkitől nem hallotta még a legendás aluljárót, ami évtizedek óta évente kétszer megtelik, az özönvíztől, az vegye már észre a többszáz köbméternyi tószerű irgalmatlan hullámzó vízmennyiséget. Aki meg ismeri, az meg ne legyen már ennyire kemény. De nem, az emberek birkák. Úgy is mennek. A táblát kikerülik, a keresztben álló tűzoltó dísz, a közutas sárga autó dísz, az elmerült többi kocsi meg lúzer. Aztán meg megy a jajgatás. Az emberek birkák. -
válasz
Cicero
üzenetére
Nyugodtan megteheted h leírod, attól még tény: a tervezés és kivitelezés idején (mert ugye a nagy része már lassan nyugdíjas) ilyen kapacitásról még messze nem volt szó.. Ezért kell venni állítható hasmagasságú autót. A touareg mk1 pl 58 cm gázló mélységgel rendelkezik.
-
NoLF
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
oskmindentől függ, nekem soknak tűnik, bár az ország egyre drágább és az autópályáért is elég sokat elkérnek. mi ezért megyünk szlovénbe, 140eur volt a 4 napi szállás, konyha van, csinálunk kaját meg szenyát, parkolásért nem kell fizetni, közel van, autópálya olcsó, stb.
-
parandroid
félisten
válasz
Cicero
üzenetére
Piran gyönyörű. Sajna fél napot voktunk csak átutazóban, de muszáj lesz visszamenni. Szlovéniába meg mindenképoen. Horvátország is szép, de másképp, Szlovénia viszont engem személy szerint teljesen elvarázsolt - hegyek, barlangok, tenger, és mindez egy 100 km-es körben. Egy pillanat átugrani Triesztbe, az emberek is teljesen mások, tisztább, szebb is, a hülye autópályadíjas rendszer sincs (veszel egy matricát, oszt kész), és még közelebb is van. Persze ha valakinek a tenger a minden, akkor tovább kell menni, nincs mese.
p
-
kraftxld
félisten
-
szőröscica
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
27. Nalunk a penz nem lenne gond, asszony es en is boven a budapesti atlag felett keresunk. De most ertunk abba a korba es helyzetbe, hogy el tudjunk kezdeni sokat utazni es vilagot latni. Legalabbis az eddigi nyari 2 het Nyugat-Europan, es evi 1-2 elrepulos hosszu hetvegen felul is akarunk ezt-azt. Raadasul meg szeretnek MBA-t is csinalni.
Inkabb 4-5 ev mulva lesz esedekes a gyerek szamunkra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Embere valogatja, Filtonnal sincs az egvilagon semmi baj ha kicsit is mas vagy mint a normal egyepesedett agyu magyar/csolatasu vilagpolgar. Minden keruletben vannak mindenhonnan szarmazo emberkek, en St. Pauls-ba jartam sorozni a jamaikaiakkal anno, tehat engem kb semmi nem zavar. Persze mondom emberfuggo, de Filton szvsz pont nem lehet para semmilyen szempontbol. Persze nem egy Clifton

kacsintasz és nem is látod (valami lassú volt a kapcsolatban)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

De valoban igazad van. En viszont nyarnak azt mondom, amikor meleg van, ertsd 25 fok feletti ido. Majusban meg az volt.