Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz Pttypang #58280 üzenetére

Nem ezt mondtam. De ha az itt uralkodó viszonok miatt az értelmesek elmennek, akkor az itthon maradottak között csökken az értelmesek aránya, nem? Ergo még kisebb lesz az esély a változásra. Cáfold meg kérlek a logikámat.

Ui. amúgy azt azért hozzáteszem, hogy az emberek fele egyáltalán nem foglalkozik a közélettel, nem megy el szavazni, stb. Tehát a rendszer legnagyobb barátja a közöny.

@Viszlát: ezt sem mondtam. Az értelmezésemben aki itt született, és itt nőtt föl, itt dolgozott, az akkor is kötődik ehhez az országhoz, ha éppen külföldön van, tehát kéne, hogy legyen beleszólása a dolgokba.

Ugyanakkor aki sosem élt itt, de mégis adtak neki szavazójogot, és még azonosítania sem kell magát, hanem tolhatja ellenőrzés nélkül, levélben, az azért elgondolkoztató.

Bezzeg a disszidens magyarok elmehetnek sorba állni a konzulátusra / nagykövetségre. Milyen realisztikus, hogy mind a 100-200 ezernyi angliai magyar ugorjon be a nagykövetségre, nem?
    És szerintük ez így méltányos.

Mindegy. SZerintem a külföldre szakadt hazánkfiain is múlik, hogy mi lesz ezzel az országgal, és ezt tudatosítani kéne bennük is.

Új hozzászólás Aktív témák