- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
A mi liftünk pl. 8 emeletre lefelé gyűjtővezérléses, hívási sorrendiséget figyelembe veszi, de felfelé a fülkéből felülírt sorrenddel.
Vagyis ha a 2.-on áll, és felhívják a 3.-ra, akkor ha belépéskor még nem nyomott a fülkében semmit, de közben az elsőn, majd a 4.-en is megnyomják ebben a sorrendben, a fülkében pedig ezután az 5.-et nyomják, akkor ajtózáródáskor először lemegy az 1-re, majd felmegy az 5-re, és azután lefelé a 4-re. Ha a fülke előbb nyomott, akkor mindenképp felmegy oda, és utána vagy feljebb, és onnan lefelé gyűjt, vagy lejjebb, és onnan lefelé gyűjt. Ha a fülke felmegy utassal 5-re, de közben 1 és 4 is nyomva lett, majd később még a felfelé haladáskor a 7 is, akkor nem megy fel a 7-re, hanem lemegy a 4-1-re, és ha azok kiszálltak, felmegy a 7-re. Ez fura, de itt sorrendiséget vesz figyelembe.
Ha a 0-on van, és beszállnak, megnyomják célnak bent az 5-öt és 8-at, közben a 2., 4., 7-en is megnyomják a hívót, akkor sorrendtől függetlenül előbb felmegy az 5-re, kiszállnak, majd utána a 8-ra, kiszállnak, és utána lefelé áll meg sorban 7-4-2-n.
Ha fülkében 5-7-et nyomnak, kint pedig 2-4-8-on hívnak, akkor felfelé 5-7, majd felmegy 8 és onnan lefelé gyűjt. Ez ellentétben áll az első működéssel, de lehet hogy bizonyos magasságban már figyelembeveszi, hogy ott már csak 1 vagy 2 a különbség a felső holtpontig, így a teljes útra megvalósul a lefelé gyűjtő vezérlés.
Ha én állok a 7.-en. A liftbe beszállnak a 6-on, megnyomják a 0-t, majd megnyomom én a hívót, majd megnyomják a 2.-on is a hívót, akkor a fülke céllal elindul a 0 felé, hiába vagyok én közelebb, lefelé megáll 2-n, és lemegy 0-ra. Utána jön föl értem, vagy ha közben 8-at nyomtak, akkor a 8-ig, és egyet jefelé jön értem.
Ezért a leglassabban akkor jön hozzám a lift a 0-ra, ha az orrom előtt megy el tele, én megnyomom, majd a fülkében nyomott szinteken, pl. 5-6-7-8 megáll 4 helyen fölfelé sorban, illetve közben megnyomják az 1-2-3-4-en a hívókat, akkor a 8-ról elindul lefelé, és megáll a 4-3-2-1-en, lehozza őket a 0-ra. Ha a 4-3-2-1-en az 5-6-7-8-at nyomták is meg, mindenképp lejön a 0-ra a 4-3-2-1 után, legfeljebb ők nem szállnak ki, a 0-on elalszik ugye a hívó, akkor felfelé viszi őket 5-6-7-8-ra sorban.
Kb. 94-ben szerelték nekünk azt a liftet, akkoriban nagyon sokat szórakoztam ilyemsivel, hogy próbálgattuk hogy milyen logika szerint működik. Nem biztos, hogy ez az optimális, de ez egy létező.
Én olyannal is szórakoztam, hogy mi lenne, ha bizonyos holtidő elteltével mindig automatikusan felmenne a 4-re. Mivel én ha a 0-n vagy a 7-en hívom, legtöbbször a legtávolabb van tőlem. Ha beállna a 4-re, akkor mindkét irányhoz egyenlő közel lenne híváskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Bittorrent topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF RX9060XT minőségi PC teljes garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 94%-os akku
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic8 Lite 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 90%
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest