Hirdetés
Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
''Jogsi még nincs, érettségi után leteszem és megveszem az autót is.''
Ezen megakadt a szemem. Minek? Már nem csak a te esetedben, de úgy átlalában. Mert ha valaki egyetemre menet vesz egy notebookot, az tök érthető, de autót? Még ha nem mennél továbbtanulni, é a munkádhoz kellene, akkor azt mondom ok, de korábban többször is írtad, hogy mész tovább. De akkor minek az autó? Hobbinak kicsit drága nem?
No offense, csak tényleg nem értem.
p -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
az szép dolog ha dolgozol.
én is dolgozok ( nem rendszeresen) és inkább a pillanatnak élek, hiszen egyszer vagyok fiatal..ha családom lesz akkor nem tehetem meg azokat a dolgokat mint most.
am mit dolgozol? -
I_Am
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Félreértesz. Engem nem az anyagi javaid érdekelnek, hanem az, hogy úgy osztod az észt a megélhetésről és a spórolásról, mintha fizetnél akármilyen csekket is, vásárolnál és szembesülnél nap mint nap az élet embertpróbálóbb oldalával is.
-
(Kolombusz)
veterán
Nem azt mondtam, hogy vegye ki a félretett összeget és élje fel...
Hanem azt, hogy próbáljon meg kezdeni vele valamit, fialtassa.
I_Am, én nem turkáltam a te zsebedben és nem is fogok, légyszives te se turkálj az enyémben, én tudom, hogy azt, amit megspróoltam hogyan szereztem meg. Igen, egy jelentős része (körülbelül a számlán lévő pénz fele) zsebpénz, de a másik feléért megdolgoztam.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Érdekes olvasmány mikor olyasvalaki nyilatkozik a ''nagybetűs'' életről, akit eddig eltartottak és zsebpénzből él.

-
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
és a 2 év alatt nem él semmit se? akkor minek éljen hiszen 2 év alatt semmi újjat nem vett magának..aztán mikor kiveszi a bankból a pénzt majd ő lesz a Jani mert van 240ezre...
én inkább addig költekezek amig megtehetem, persze spórolok is amire éppen szükségem van a család alaptíás még nagyon messze van. szerintem -
(Kolombusz)
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Tételezzük fel, hogy valaki keres x összeget, lakik egy panelban, van egy szakadt kocsija, ami elviszi oda, ahova kell. Az összes költség kifizetése után havonta marad 10k-ja. Tegye be a bankba, két év alatt összegyűlik 240k+a kamatok (nemsok).
Ha már feltételezésekre építünk, tételezzük fel, hogy kedvenc valakink fialtatni szeretné a pénzét és van egy kis eltökéltség, valamint bátorság benne. Nem, nem kaszinóba megy, hanem befektet. Például részvényt vesz. Ha 2 évig figyeli a tőzsdét, akkor nagyjából rájöhet, hogy mibe érdemes befektetni, mi hoz biztos hozamot és mi az, ami hatalmas durranás lehet a jövőben, de lehet, hogy kipukkad, mint a dotcom lufi az ezredfordulón.
És igen, jó döntésekkel szép összeget szedhet össze belőle...
Mindenesetre mentalitás kérdése az egész. Engem az bánt, hogy nagyrészt azok vannak többségben, akikről te irsz... -
Lortech
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nincs autód, akkor szerintem járjál csupaszon, különben...

Tökéletesen tudom, milyen emberekre gondoltál, csak szerintem túl könnyen ítélkezel. -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
tételezzük fel, hogy valaki keres x összeget. lakik egy panelban. van egy szakadt kocsija, ami elviszi oda,ahova kell. az összes költség kifizetése után havonta marad 10k-ja. tegye be a bankba? minek? abból mikorra lesz értelmes összeg, amiből akár kezdhet is valamit? nagyon soká. inkább azt mondja, hogy ennyi van, ebből jobban akar élni, jobban akar kinézni. nem másnak veszi a márkás cuccot, hanem magának.
ha több marad meg, akkor lehet, hogy érdemes gyűjteni. de egy összeg alatt nem, akinek meg egy összeg felett marad, az máshogy él. csak a külső alapján megítélni az embereket elég érdekes hozzáállás. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Nem, itt arról van szó, hogy olyan emberek próbálják meg azt a látszatot kelteni, hogy mennyire jól élnek, vastag a pénztárcájuk és milyen sok pénz van a bankszámlájukon, akiknek valójában egyik sem adatik meg. Holott semmivel sem lennének kevésbé elismert, szeretett emberek (bár az is elképzelhető, hogy megfelelési kényszerből öltözködnek így, mert máskülönben kinézik őket a ''baráti'' társaságukból, de akkor lehet, hogy a társaságot kéne lecserélni), ha nem költenék el pénzük nagy részét márkás dolgokra, hanem például megpróbálnának félretenni, megalapozni a jövőjüket, felkészülni a családalapításra. Ha már valóban van egy biztos alap, akkor onnantól kezdve életbe léphet az elv, mely szerint a pénz van értem és nem én a pénzért.
Ja, ótó. Nincs. A pénz megvan, mert 10 év alatt összespóroltam, pedig vehettem volna gi-joet, meg sok egyéb szart, meg járhattam volna full adidas, vagy egyéb más márkás holmikban, de inkább ment a bankba... Jogsi még nincs, érettségi után leteszem és megveszem az autót is.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A cipő az más téma, arra valóban nem szabad sajnálni a pénzt...
Tehát a lényeg, hogy a te preferenciarendszered alapján éljen mindenki, mert ha nem, akkor magamutogató, jellemtelen, meg még nem jut eszembe, mi volt.
Mi van, ha feletted ítélkeznek a preferenciáidon keresztül, azt jogosnak tartod? Pont a külsőségeket hozod fel, hogy vehetnének olcsóbb cuccot, mert mit számít, közben pont ezért ítéled el őket (csak máshonnan)
Neked van autód? (nem nektek)
//ez egy kilométeres hsz volt eredetileg, de nem kell a balhé korán reggel -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
szerintem nem erről van szó...megint haveromékat hozom fel példaként mert akiről te irtál nem ismerem őket...
szóval ők úgyvannak vele hogy amijük van elég. 2en laknak 60nmen és fullosan szépen nézki...ugyanígy vannak a kocsival 8 éve szólgálja őket és nem akarnak újjat hiszen csak városban használják.Haver dolgozott egész nyáron 380ezret keresett felújította a kocsiját és már nem akarja lecserélni max egy G40-es blokkot bele.
Ő azért jár márkás cuccokba mert az tetszik neki. Én is így vagyok vele csak VANS, Etnies cipők (már) mert azok tetszenek és kidobokrá 17-20 ezer forintokat.
Amúgy szerintem nem ciki 20k-s cuccokba járni válaszolva a kérdésedre....
Jah és egy nagy lol....tudod vannak ilyen tipegő balett cipők ami most nagy divat a csajoknál..néztünk cipőt haverral...meg láttam egy ilyen tipegőt Lacoste 21k-ért egy olyan szar...csak azért mert ott a krokodil vagy mi
ez pl gáz semmivel nem jobb mint a 3k-s kínai.. de ők tudják -
csapos2
addikt
Én meg olyat ismerek, aki egy kis lukban él, és vadi új autóval jár, amit természetesen hitelből vett. A mindennapokhoz hitelt kell felvenni, hitelrendező hitelt vesznek fel a hitelrendező hitel rendezésére, és drága holmikban járva teszi az agyát a városban, azt a látszatot keltve, hogy mennyire jól megy.
Szerintem ilyenekre gondolt felfedező. -
t1
veterán
egyetértek...mért ne járhatna 20k-s cuccokban?
haveroméknak is csak egy lakótelepi házuk van meg egy ''szakadt'' suzukijuk meg haveromnak egy VW Poloja ami ''fos 20 éves'' és mégis VANS és egyéb márkás cuccokba jár... és nem azért van suzukijuk mert csak arra tellik hanem azért mert 8 éve megvan nekik és családtag lett és sose cserélnék le -
jeges
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
a körülmények pontosabb ismerete nélkül azt gondolom, hogy (meglepő, de talán el nem ítélhető módon) van olyan, hogy valakinek más értékrendje van, mint Neked
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Nem annyira, most konkrétan 3000 körül voltunk [link]. Egyszer fateromék céges 10-es osztással nyertek 4 találatot, valami 4 milla volt kb, fejenként ugye 400k-t kaptak. Akkor asszem 5 db 4 találatos volt összesen.
Montoya: Hát, ja. De nemtom mi lenne a jobb, ha melyikben lenne jobban. Most undorító lélektelen anyagias gyökér állapotomban azt gondolom, hogy egy öttalálatosnak jobban örülnék, a másikat meg majd megoldanám valahogy. Ugyanennyire akkor is menne a dolog, de legalább nem lenne gondom másra.
Na pánikszerűen lefekszem. (Borzalmasan semmit nem lehet csinálni ebben a hülye városban, kocsmázni, ami meg már unalmas, és semmi több. Megyeszékhely...Hagggyukmá')
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Hármasom van az ötösön, baszod!
17k -
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
a ma este utcán látott átlag emberekre gondolsz? szvsz szánalom

-
Geller72
veterán
Meghalt Colin McRae..el sem hiszem...basszus...

[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Őket hívom vetítőgépnek.
-
(Kolombusz)
veterán
Mit gondoltok azokról, akiknek csak egy szakadt suzukijuk, vagy egy lepukkant lakásuk/házuk van, de 20k-s pulcsikban, meg 10k-s pólókban járnak? Szerintem ezek értékelési zavarban szenvedő, magamutogató, jellemtelen emberek.
-
csapos2
addikt
![[kép] [kép]](http://img183.imageshack.us/img183/3842/csapos2av4dc8.gif)
Én szeretem a telet, tök jó bemenni a hidegből a meleg lakásba, ahol esetenként még igencsak finom illatok is terjenghetnek, mert éppen fő a vasárnapi ebéd, vagy akár a karácsonyi.
Szeretem az utcán a füst illatát. Olyankor találgatni szoktam milyen fával tüzeltek be, vagy ki mit égetett el a kályhában.
Jó egy egész délelőttnyi szánkózásból összefagyva a kályha mellé kucorodni.
Szóval a tél jó.
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Baxxus eza film...nézzétek meg...mekkora csapó a vége.....

''Isten 11. parancsolata>>Nyomasd a táncot'' DFX versteht alias Music 4 Life....

Aki megmondja melyik filmből idéztem vendégem egy sörre a köv. talin....
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
Költsd fel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jaaj, milyen vagyok..
De szeretem én a sört! Miért van az, hogy ilyenkor jön meg az ihlet? Miért egy (nem egy, 4) hülye üveg pia hozza ki belőlem a jókedvet, életkedvet, életerőt, ihletet? Vagy nem is tudom, mit. Nem is biztos, hogy jót, jobbat, csak mást. Felülök a ''bicajra'', és hozok még pár üveg sört. Egy akármi zene mellett elvagyok órákat, és vigyorgok a nagy semmin, mintha lenne miért, nem idegeskedek, és nem érdekelnek a problémák.
Miért nincs még offabb jelzés? Vagy betűkicsinyítés, mintha itt se lenne ez, de mégis, hogy az izgalom megmaradjon, hogy valami sasszemű elolvashatja. -
ladybug
őstag
Egyedül maradtam...
-
EQMontoya
veterán
jó kis szombati kalóriadús ebéd megvala

-
KrAt
veterán
Na egérkarbantartás megvolt, szebb és jobb, mint újkorában

-
Nimrod
addikt
Néhány hónappal ezelőtt amikor elkezdtem leiratkozni a spamekről ahogy bennük meg volt adva (katt ide oda amoda), az úgy tűnik, hogy működik. Egy vagy két hétig még kaptam spameket, de most már alig jön.

-
Csyppa
senior tag
Jó reggelt emberek.
Nem nagy az élet errefelé...
Nekem meg fáj a torkom...
-
Integra
titán
kérdés
a mi kérünk elnézéstben ez a vörös szakállas csóka..
ez a rokker zsolti a slágerben reggel????
mintha néha olyan hanglejtéssel meg kiejtéssel nyomná a vakert.. -
hefe
aktív tag
Ezazz! BIG THX!

-
hefe
aktív tag
Halihó!
nem tudja valaki mi volt a címe annak a régi rajzfilmsorozatnak ami egy emberi testben játszódott..? Amolyan egyszer volt az meber tipusú rajzfilm lehetett... -
Bash
őstag
-
EQMontoya
veterán
válasz
Road Runner
üzenetére
és ott egy átlagos lakás bérleti dija nem haladja meg a havi minimálbért.

-
Road Runner
csendes tag
ezert mondtam, hogy az alapeljaras az, amit irtal
mondjuk minden megegyezes kerdese mindenhol a vilagon
itt meg kulonosen
mennyi idore, mennyiert, mikeppen, stb. de ezt Te is tudod
sok embernek van sajat haza, de sokan berelnek az teny, mert kifizetheto, meg aztan itt nem foberlotol berled hanem egy erre szakosodott cegtol, tehat igyekszik megtartani teged, meg megszerezni ugye elotte, szoval mas a szisztema
az arat mindig a hely hatarozza meg
[Szerkesztve] -
válasz
Road Runner
üzenetére
hát, félek, hogy egy egyszobás, 2. emeleti 37nm-es lakás nem számít ilyen ingatlannak

én úgy tudom, hogy az usa-ban kevés embernek van saját tulajdonú háza/lakása, többnyire mindenki bérli az ingatlant. ebből mennyi igaz? illetve ott milyen árak vannak? -
Bash
őstag
válasz
Road Runner
üzenetére
Azt nevezhetjük move-in special-nek, magyarul kedvezménynek. A kolléga a szokásos eljárás felől érdeklődött.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vasárnap költözöm először albérletbe, az ugye 16-a. ilyenkor a teljes havi bérleti díjat kell/szokás kifizetni, vagy csak félhavit

-
BlacKSouL
addikt
Látta már ezt valaki?:[link]
Én ma láttam egy közönségtalálkozó apropójából a színházunkban. Elég jó. -
Bash
őstag
Nagyon újszülöttek:

![[kép] [kép]](http://bashland.net/PROHARDVER/pics/forum/ducklings_01_index.jpg)
[link] 960x1280 197 KB
Még ki sem mozdultak a fészekből, nem tudtam megszámolni hányan vannak. 15 tojás volt az szinte biztos. -
ngabor2
nagyúr
ööö... mindegy.
-
Üdv
Jön valaki a PH!-ról a Hacktivity-re?
Engem többnyire a kistermi előadások workshopok érdekelnek, de ha már ott vagyok lehet máshova is benéznék.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PayPal
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen házat vegyek?
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

17k

De tényleg elég nagy a pangás most.

saját élet, saját lakás