Hirdetés
Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
''...visszahívsz vlkit: Yo man, tildy vagyok, miért csöriztél? Bocs téves volt/mz/x vagyok és a szolgáltatásod szeretném igénybe venni...''
Vazzeg..! Bocs Tildy, de hirtelen tök görbe gondolatim lettek. Legközelebb hívsz, ez lesz a szövegem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Foglalt név
üzenetére
Ja...

Amióta van dc meg torrent áruház
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ugye érzed, hogy ez még kezdő paranoidáknak is vicc... Ha név + elérhetőségre vadászom, és mindenképp dolgozni akarok az adatokért (nem elég a telefonkönyv), akkor beslattyogok egy társasházba, és levelesládák alapján már cím is van. Textfájl, pici szkript, oszt esténként megy a telefonszám-túrás. Még kompromittálni sem kell magam, meg telefonszámlát sem kell növesztenem...

-
Köszönöm mindenkinek, most kicsit elleszek a kereséssel és a probálkozással

-
Foglalt név
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az mióta ingyenes?

-
valaki tud olyan INGYENES progit, amivel lelehet lassitani a zenéket, h ugy játsza le? ha van, akkor valós idejü kéne... és lehessen tök jól állitani a sebességet...
pár számot lekéne lassítani 
-
Thrawn
félisten
Ha már telefonos téma: [link]
-
Én kedvelem a közvetlenséget a telefonban. Valamelyik nap hívott egy futár, köszönése kb ez volt: csáá, hogy jutok el hozzád...
Gondolom megállapította a korom, vagy volt vmi spéci tulajdonsága, de ez engem egyáltalán nem zavart. Elmagyaráztam neki az utat (mamámékhoz kellett csomag, én még suliban voltam), és kb hasonló módon elköszönt. -
Integra
titán
válasz
Foglalt név
üzenetére
erről csak te tehetsz

-
Integra
titán
nem értem ezt a telefonfelvétel hisztit
amikor látod a mobilodon ki keres akkor úgy köszönsz ahogy akarsz, tudod hogy ki
amikor nincsen szám akkor meg bemondod a neved mikor megszólalsz.
nem értem mit nem lehet ezen érteni
-
troland26
őstag
válasz
Foglalt név
üzenetére
hátha a Viki

-
BlacKSouL
addikt
Na de az már visszahívás, tehát ekkor is ő keresett először, vagyis neki kéne megmondania, hogy ki ő, és kit keresett a számodon, vagy miért keresett téged.
- Jó napot kívánok. Hívott valaki erről a számról, nem tudom ki és milyen ügyben.
- Jó napot kívánok, én voltam, X.Géza vagyok(bemutatkozott), (Kovács Istvánt(ha tudja)) kerestem, az autóhirdetés ügyében.(megmondta milyen ügyben)
Ekkor már nyilván bemutatkozol, ha tényleg te vagy a címzett. Vagy megmondod hogy nem te vagy K.I., vagy nincs közöd autóeladáshoz.
Értem én az álláspontod, de nekem ez túl nyitott a mai világban, mikor minden vacak adatunkat védeni kell az illetéktelen kezekbe kerülés ellen.
NG: Ez a másik, de azért azt már én is belekalkulálom, hogy lehet hogy fontos, és már esetleg nem tud visszahívni.
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Ha napi 3 hívásod van, akkor gondolom ez olyan szám, ami valami miatt nyilvános. Tehát eleve más kategória. Ha meg visszahívsz vlkit: Yo man, tildy vagyok, miért csöriztél? Bocs téves volt/mz/x vagyok és a szolgáltatásod szeretném igénybe venni.
Az első belefér a 3 másodpercbe, de hiába, mert már 1 sincs westelnél sem
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Igen , rendszeresen. Ha valaki nem ért el, például. Napi 2-3-4 hívásom rendszeresen van így.
Felhívom, mert fogalmam sincs ki keresett, és mondom, hogy erről a számról hívott valaki, de nem tudom ki és miért.
Mondjuk az is igaz, hogy az én céges telóm, egyben a magán telóm is.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
És úgy szoktál hívogatni számokat, hogy nem tudod kit hívsz? Jó, előfordul, de kb 5 másodperc hogy elmondd milyen ügyben keresel valakit. Ha meg ismerőst hívsz, akkor tudod hogy őt hívod nem?
- Halló, tessék.
- Jónapot kívánok, X.Géza vagyok, Kovács Istvánt keresem.///Helló Pisti, Géza vagyok.///Csá tesa, Csoffadt vagyok.
- Jónapot kívánok, tessék, én vagyok/Jó napot kívánok, én nem K.István vagyok, és sajnos nem is ismerek ilyent, alighanem téves///Helló Géza, mi újság?/Helló, én nem Pisti vagyok, szerintem téves számot hívtál.///Csá Csoffadt, mizu?/Csá, sajnos nem ismerek Csoffadtat, szerintem mást akartál hívni.
- Elnézést, ... valóban téves.Viszonthallásra./// Akkor bocsi, helló. /// Bocsesz, csá.
Szerintem a téves esetekben semmi szüksége az én nevemre a hívó félnek. Ő megmondta kit keres, nem én vagyok, ennyi.
Nem azt mondom, hogy nem kéne udvariasnak lenni, de ha nem akarom megmondani a nevem egy ismeretlennek, akkor hagy ne mondjam már meg.
De nem vitázni akarok, csak én így szoktam. Udvariasan, de a fölösleges adataimat nem adom ki olyan szívesen ismeretlennek. Általában a hívó fél szokott infót adni először, hiszen ő az aktív, nem én hívtam őt, ő hívott engem.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
ld: Kalandor hozzászólása. Állás ügyben egyenlőre nem hivnak, ha vki hivatalos ügyben akar keresni, az meg majd mondja, h xy-t keresem. És ha én vagyok az, akkor megtalált.
mod: hogy szülne sünt a logitech édes anyukája, h pont most döglött be az egeremben a scroll
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
pfff. És ha állás ügyben keresnek? vagy hasonló? Vagy munkatárs? Fejtse ki..lol. No mindegy, úgy látszik, itt mindenkit csak az ismerőse keres, vagy ha nem, akkor litániát akar hallgatni, hogy honnét tudja a számot. Tök egyszerű lenne pedig , ha bemutatkozik, és ha téves, akkor az emebr lerakja. De nem, inkább hadd fussanak köröket. No mindegy. Újabb dolog, amivel nem értem egyet a phsok többségével.
Kalandor: rendben ok, de mikor rákérdezett, hogy kivel beszél, elmondhattad volna, nem kellett volna neked sem úgy viselkedned. De nem, hanem elkezdtél ''okosnak látszani'', és beszóltál . Egyikötők sem volt különb a másiknál(kivéve a végső anyázást, mert azt normális ember nem teszi...)
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
ez mail cimre is igaz... igy spammelnek

-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na jó akkor csak én utálom, ha nem mutatkoznak be, így aztán nem lehetek biztos abban sem, hogy ténylegesen jó számot hívtam
És még külön rá kell kérdezni.. Pfff.
Ez nekem annyira fura. Jó mondjuk ha olyan , hogy csak hallózik, akkor rákérdezek, hogy nem tudom jó számot hívtam-e, xy-t keresném, de akkro is egyszerűbb, ha alapból mindkét fél bemutatkozik. (Sokszor hívnak cégen belülről, és nicns mindenkinek eltárolva a neve... Egyik munkatársammal rendszeresen így járok... Ő sem mutatkozik pl. be a telefonba. Én emg találhatom ki, hogy ki keresett... ) -
EQMontoya
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
ha már a számát tudja, nem mind1?

-
Dictator^
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére

Mondom Csaba![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy szolgáltatót, sim kártyát váltott? És a szám neki csak körzetszám nélkül volt eltárolva?
Én már beleestem párszor ebbe a hibába, hogy elfelejtettem körzetszámmal együtt beírni a pontos telszámot, ezért ciki volt , hogy hívtam az xyz-qwert -et, miközben túlképpen már a 06-20-xyz-qwert-t kelett volna hívnom. (Szolgáltatóváltás volt)
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én azt imádom, mikor vki felhiv 1 számról, visszahivom, bemutatkozok, megkérdem, miért keresett? erre érkezik az értelmes válasz: én nem kerestem... ekkor szoktam megkérdezni, h ''akkor anyád hivott a mobilodról?''
-
P.H.
senior tag
Ha ismeretlen számről is hívnak, akkor is a hívó talán meg tudja mondani, ha kérdezik, hogy kit keres, vagy esetleg, hogy miért.
Velem is megpróbált elbeszélgetni egy-két suttyó - kinn van a számom pár helyen, itt a PH-n is, bizonyos okok miatt, de a nevem nem -, de amikor megkérdeztem (bemutatkozás nélkül), hogy kit is keres, nem tudta megmondani ('Téged').
Azt ne is mondjam, amikor apámat anno valaki hívta, és amikor hosszas csörgés után felvette:
(odaát: ) - Mi van, aludtál?
(apám, hirtelen: ) - Nem, vacsorázok.
(más: ) - Bocs, akkor téves.
[mod] #144: akkor mégsem neked, csak úgy.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Dictator^
üzenetére
Engem ma reggel fél nyolckor a 76-os körzetből hívott Kis Béláné, és azt szerette volna tudni, hogy megyek-e ma, mert tegnap nem értem oda hozzá. Mondtam neki, hogy nem valószínű hogy odaérek, de szerintem amúgy sem velem szeretett volna beszélni. Aztán ebben maradtunk. Viszont ő is udvarias volt, meg én is.
Volt már olyan tapló, aki a bemutatkozás után letette, aztán felhívott megint (nem volt letiltva a számküldése), és megint eljátszotta ugyanezt. Gondolom nem hitt a fülnek, hogy mi történt. Úgyhogy visszahívtam és kapott egy illemtan leckét, hogy mi is a teendő téves hívás esetén. Vele is udvarias voltam, mindemellett, ő meg némiképp mintha zavarban lett volna.
p -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Engem hivtak már fel a saját számomról.

Legalábbis először úgy tünt. Benne volt a telóban a saját számom, csörög a telefon, látom kiirja saját.
Nézem nézem. minden stimmel, annyi mint a számom volt akkor. Hosszas vizsgálódás után jöttem rá, hogy 0670942***** helyett 067942***** hivott.
Valami gyermekgondozó alapitvány vagy mi volt a tulajdonosa. 
Amúgy a kedvencem az, mikor felhiv valaki és megkérdi, hogy kivel beszél.
Erre mindig érkezik a hűvös válasz. ''Velem''.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Én általában tudom hogy kit hívok. Tehát elvileg ha valaki a saját telefonját felveszi, akkor feltételezi, hogy aki hívta is tudja hogy kit hívott. De ha én felhívok egy tök ismeretlen számot, merő rosszindulatból, és úgy veszi fel hogy bemutatkozik, akkor már tudom a nevét+számát, már lehet is felhasználni. És én ezt nem szeretném. Ha meg félretárcsázott, akkor úgyis kiderül, mert meg kéne mondania hogy kit keres, akkor pedig közlöm hogy nem én vagyok, és nem is ismerem, ő elnézést kér, és elköszönünk. Szerintem.
-
Dictator^
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
hehe.
nálam nemrég volt.. csörög a teló, felveszem
-szevasz andrás vagyok na megvan a cucc?
-hello. igy nem ugrik be kivagy (előszőr azthittem szivatnak)
-andrás, mert te kivagy?
-mondom csaba
-milyen csaba? ezen a számon amit hivtam nem csabának kéne lennie.
-mondom ez a számom 6 éve
-vmit motyogott és letette
ez volt december eleje fele
aztán megint jött egy hivás /karácsony táján/, felveszem. /rejtett számról de ugyanaz az andrás volt szvsz/
mondom -hello kivagy?
andrás: te kivagy? mondom csaba.
-adjam az xy-t
-mondom itt nincs xy
-ne szorakozzak adjam mar
-mondom nincsen itt olyan
-06-20-xxx-xx-xx -et hivtam nem?
-mondom de, ez a számom 6 éve
-ezt nem érti
elköszönt és letette.
első hiváskor otthoni számról hivott. telefonkönyv.hu-n meg is néztem egy kecskeméti tag. de ezt tényleg nem vágom, fejből kitolta a számomat, 6 éve ez.. hogy a fenébe lehet ez? állitotta, hogy egy haverja száma akit elég sokszor szokott hivni, söt nem rég még pár sms is jött töle. -
jeges
senior tag
''Ha minket hívnak:
Ha egy céget képviselünk, akkor a hívás vételekor a cég nevét és a saját nevünket mondjuk. (Pl.: Jó napot kívánok! XY vállalat. Kovács Béla vagyok. Miben segíthetek?) Ha a telefon nem hivatalos, akkor a hívás fogadásakor nem muszáj bemutatkoznunk – persze nem illetlenség.''
[link]
szerk: megjegyzem, én is így tudtam és gyakorlom. a cégnél bemutatkozom, a magánszámon nem, mer' nem adom ki a magán elérhetőségemet névvel, címmel mindenkinek, aki rámcsörög.
[Szerkesztve] -
-
NoLF
veterán
?
-
NoLF
veterán
na, itt ezer ágra süt a nap, tökfejek

-
Integra
titán
na ha a zusa tele van sötétséggel, akkor mi se maradjunk már annyira le...

[link]
-
Integra
titán
a maga módján zseniális
[link] -
Integra
titán
A fuckin' short version of a fuckin' great movie.

[link] -
-
Vérboci
addikt
Én annakidején megfogadtam, hogy az összes középiskolás szerkezettan jegyzetemet elégetem, ha végzek. Szerencsére nem tettem, mert fősulin is nagyon jól jött.
Márk: Direkte emiatt nem szerettem sosem a spirálfüzetet. Fel kéne találni valami puha jegyzettömböt.
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Esőt ne... akármi eshet, csak eső ne

szerk.: Na épp most mondja a rádió, hogy Győrben van a leghidegebb, jelenleg kettő fok. Estig csak esőt igérnek, oszt majd utána havat. Kár...
monstre: Kika, Praktiker, Lámpaboltok 2500-10000,- között
Én a helyi plázában vettem tavaly egy lámpaboltban 2.750 magyar pénzért ezt a normál méretűt (40-50 centi körüli talán), de ha jót akarsz, pirosat veszel, a zöld és a kék vacak.
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok, kene gyors segitseg, hogy hol tudok lavalampat venni?

-
BlacKSouL
addikt
Jajj, azt hittétek nálunk télleg süt a nap? Ironikus volt, de látom nem teljesen ment át.
1°C van, és szakad az eső. Nem esik, szakad. Én meg megyek gyakra délután
-
troland26
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
engem az ilyen dolgok nagyon tudnak bántani , hiába is mondanám azt ,hogy én ezt meg azt csináltam volna vszínű a meglepetéstől meg se tudtam volna szólalni (hiába nem Bp-n élek velem vidéken nem nagyon fordul elő ilyen dolog) Így utólag azt mondom jól le kellett volna ugatni a hülye primitív pi..át

lehet valami ringyó volt aztán megrendelésre tévedt oda vagy lehet a te lexusos verziód a frankó -
BlacKSouL
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem baj, gondolj arra, hogy az ilyet majd egy hasonló értelmi szintű ''értelmiségi'' jól meg...ja, aztán nem bírja elviselni a gyerekkel járó nyűgöket, szépen bedrogozik, és eltrafálja az első fát a lexusával.
Aztán majd sikongat hogy ''..jajj, lehugyoz a fa..''
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Ebben a vidám napsütéses időben úgylátom mindenki szótlanabb mint általában. NEm baj, már csak 3-4 hónap és itt a nyár. Ja, mert szerintem idén sem lesz tavasz. A nyár meg most áprilistól júliusig fog tartani, aztán szeptemberig lesz egy kis ősz, majd ismét egy kis nyár novemberig, aztán megint tavasz. Mint legutóbb

Aktív témák
- iPhone 17 512 GB Párakék - Bontatlan - 1 év gyári Apple garancia, Hivatalos Apple Resellertől!
- Kingston 240GB Sata SSD
- AMD Ryzen R7 5800X / Beszámítás OK!
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 OLED Ryzen 5 8640HS 16GB /512SSD/1év gari
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -30% Snapdragon X Elite 32/1TB 3K OLED 120Hz
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)