Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubanc
aktív tag
-
válasz
biggamer #3082 üzenetére
Látod Snakeiboy? Mindig segítünk eldönteni szegény tanácstalan embereknek, hogy mit csináljanak. Hát mi ez, ha nem a jóakarásunk színtiszta megnyílvánulása?
Gondolj csak bele. Két embernek is örömet szerezhetsz. Ne fogd vissza, hagyd megnyílvánulni az önnön jóakarásod kedves barátom -
TOM.......
tag
válasz
biggamer #2957 üzenetére
Na igen!!! Ez már a profibbak trükkje
egyébként valóban hatásos....adott helyen adott időben 10képből 8 nál nem volt AF, ugyan ezen helyen ugyan ezen időben ha tapasztassz 10-ből 7nél fog működni az AF!!! Bármennyire hülyeségnek is tűnik!
Bár biztosan ez a váztól is függ! eltérők lehetnek a tapaszolás eredményei!! Sőt sokat jelent milyen vázat és milyen obit használunk!!! Ezért kell próbálgatni megvétel előtt az üzletben!!!!
-
*Ropi*
félisten
válasz
biggamer #495 üzenetére
Köszönöm a bizalmat, Rád fogok hivatkozni, ha emberi időn belül össze tudom rántani rá a pénzt.
Sajnos egyenlőre nem úgy fest a dolog (most jöttünk vissza a nyaralásról, üres a kassza
), ezért is döntöttem kompromisszumként az F4L mellett, mert az alatta lévő tartományba is mindenképp vennem kell valamit, annak van prioritása egyenlőre.
-
Fejo
őstag
válasz
biggamer #410 üzenetére
Köszi!
Számítottam rá, hogy a Soligor állvány dob egy hátast a cucc súlyától, ezért már kinéztem az utódját egy Manfrotto 190XProB személyében. Vélemény? Azt még nem tudom, hogy milyen fejet lenne érdemes venni hozzá.
Érdekel majd az állványgyűrü. Eredeti Canon? Mennyiért? -
Dtomi
őstag
Hát tudom, hogy nem kezdünk háttal soha mondatot de nagy butaságot csináltál. Szvsz.
a 70-200 F4L az egyik legjobb obi amit ismerek. Viszont erről badboy-t kéne megkérdezned, hogy miért adta el a 70-200-at és akar helyette 50-500at ő mindkettőt használta már. Én a 70-200at egyből ki is hagytam és egyből a bigmát vettem. A bigma 100%ban fedi a canonod így szerintem neked nem éri meg. ha megveszed és mész valahova pontosan a súlyfelesleg miatt nem fogod vinni mindkettőt ha csak a 70-200at viszed 100% hogy a 200feletti tartomány fog kelleni. a 2.-3. ilyen túra után csak a bigmát fogod vinni. Képstabi... még soha nem használtam nagytelén... uh nem tudom mennyit számít de a tapasztalataim szerint természetfotózásnál kb sz@rt se mivel amit szeretnél fotózni 100% hogy mozogni fog tehát egy bizonyos záridő alatt nem tudtam még soha semmit lefotózni pedig nem 1 nem 2 órát ültem kinnt. Minőség? F8-on adja a legszebb képet nekem ez több mint elég minőségben úgy, hogy csak JPG-ben fotózok. Volt szerencsém hosszasan elbeszélgetni [link] hazai profi fotóssal is ő is 50-500at használ a nikkor 600 F4-mellé ő ajánlotta nekem. Ha neki elég nekem is az. És neked is az lesz. Felhasználhatóság? Szerintem ha csak egy obit vihetnék magammal egy világkörüli útra ez lenne. De csak gondolj bele, hogy 450mm fed le egyetlen obi...
Én is egy 135-400 vagy egy 170-500 ast mindkettővel sokat spórolsz árban és nem lesz akkora fölös részed. Persze csak ha marad a 70-200. -
Szten Márs
nagyúr
Igen, természetesen... nem vagyok berúgva, csak közel van a két billentyű egymáshoz
Peeter: 17-70 2,8-4,5 DC Macro. Nem azt mondjuk, hogy űberfényereje van, hanem azt, hogy az adott árkategóriában igencsak toppos. Nagyon jól használható gyújtótáv-átfogás, 1:2,3 (asszem így fejből) leképzés, szóval makróra is elég jó, valamint lehet nem állandó a fényereje, de még így sem rossz, kitobikhoz képest igencsak jó. Meg ami vele készült fotót láttam, igencsak jók voltak.
Persze lehet 18-50 is, annak 1:3-as leképzése van, bár még így sem rossz, cserébe F/2,8 végig, valamint csak-csak EX-es Sigma, nehéz döntés lenne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest